12 Март, 2017 11:31 1 153 2

Статуквото като парадигма на лявото и дясното

  • вот-
  • избори-
  • ляво-
  • дясно
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Парламентарните партии се подиграха по най-арогантен начин, като грубо погазиха волята на народа. Партийният картел запази пропорционалната система, която е гарант за възпроизводство на статуквото Това заяви в интервю за Факти.бг Иван Сотиров от Гражданска инициатива „100% мажоритарен вот”.

По този начин животът беше натикан в дискурса за естественото и нормалното в парадигмата на новите леви и младите консерватори – към сталинизъм и нацизъм. Това бяха част от топ анализите във Факти.бг.

За естественото и нормалното

Напоследък, макар и кичозно, наблюдаваме отпити за връщане към естественото и нормалното състояние на човека. Предлага ни се хляб от лимец. Млади момичета се опитват да раждат в естествени (домашни) условия, смятайки че по този начин наподобяват своите предци.
Тези тенденции привличат някои. Други пък ги наблюдават с насмешка. Някак си обаче, допускайки правото на отделния индивид да следва своя опит или стремеж за завръщане към едно по-естествено състояние, като че ли отнемаме същото това право на цели групи и общности.

Консерваторите не са нацисти проф. Дайнов

След като Евгений Дайнов написа поредния си текст от онази негова знаменита серия, с която генерира повече привърженици на Путин в България, отколкото А-спекто някога би могло, идва ред на „мрачните млади консерватори“ да отговорят. Ще ми се, ще да започна още от заглавието: „Новите леви и младите консерватори – към сталинизъм и нацизъм“. Най-напред, очарователно е как следвате традицията на европейските социалисти да говорите за нацизма като за идеология, но за комунизма никога – наместо това, предпазливо го персонифицирате като „сталинизъм“, за да не осъдите случайно тази човеконенавистна идеология в нейната цялост.

Само с несистемен вот можем да сринем статуквото!

Парламентарните партии се подиграха по най-арогантен начин, като грубо погазиха волята на народа. Партийният картел запази пропорционалната система, която е гарант за възпроизводство на статуквото. В този смисъл адекватния отговор на всички тези хора, с които се подиграха на референдума, би трябвало да бъде бойкот на партийните листи. Това заяви в интервю за Факти.бг Иван Сотиров от Гражданска инициатива „100% мажоритарен вот”.

И отново някой си играе с огъня на Балканите

Години наред Балканите сякаш окончателно бяха погребали националистическия дух на миналото. В миналото изглежда бяха останали конфликтите, бившите врагове си подаваха ръка и водеха диалог помежду си, окрилени от добрите изгледи за европейска интеграция. И Европейският съюз беше щастлив.
Сега на Балканите всичко отново ври и кипи, и то така, че преди няколко дни министрите на отбраната на две страни-членки на НАТО написаха писмо до генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Бежанците като оръжия за масово унищожение

През лятото на 2015 бившият канадски премиер Стивън Харпър сякаш беше настроен да спечели четвъртите си поредни избори, насрочени за октомври. Вместо това Консервативната партия спечели 99 от общо 338-те места в Камарата на общините. Партията не спечели в нито един избирателен район в Торонто или по цялото атлантическо крайбрежие. За сметка на това Либералната партия, водена от Джъстин Трюдо, успя да получи второто най-голямо парламентарно мнозинство в историята на страната – 184 места, въпреки че стартира кампанията едва на трето място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иванов

    0 0 Отговор
    искаме мажоритарен вот и 120 депутати
  • 2 иванов

    0 0 Отговор
    искаме мажоритарен вот и 120 депутати