15 Март, 2017 07:45 3 625 11

Да играеш по нервите на Ердоган

  • ердоган-
  • турция-
  • холандия-
  • германия
Да играеш по нервите на Ердоган - 1
Снимка: АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Гневният турски президент нарече Холандия и Германия нацистки държави, с нацистки действия, и пр. Това е нелепо и оскърбително, защото и двете страни са несъмнено свободни и демократични, и никой не може да го отрече.

Това коментира в профила си във Фейсбук Огнян Дъскарев.

Причината: властите на двете страни не позволяват на турците там да участват в митинги в подкрепа на Ердоган за референдума, на който се кани се провъзгласи за нещо, като султан, и това е изцяло в правата на тези страни. Ако искат ще разрешат такива митинги, ако искат няма да ги разрешат. Франция избра да разреши. Ердоган може и стане нещо като султан и то ще е законно, ако мнозинството от турците го подкрепят, но тежко им на турците, ако за нещастие се случи. Холандците и германците с пълно право искат извинение за оскърбленията на Ердоган.

Той, обаче, има ужасно оръжие против Европа/България – повече от 3 млн. бежанци в Турция. Ако реши може да ги пусне всички към Европа с всичките страшни последици. Но, все пак мисля, че няма да посмее, защото ще последват жестоки икономически санкции, които тежко ще навредят на турската икономика.

Но, /винаги има но!/, холандците за пръв път в историята на Европа след войната на практика арестуваха министър от чужда страна! Да, турската министърка не е спазила уговорката да не идва, турският консул в Ротердам излъгал, че тя няма да идва и т.н., но е факт, че министърката е била задържана в колата си няколко часа. Ако се вярва на турските медии, холандците са се държали много грубо с нея и хората и. И друго: сегашните либерални защитници на Холандия и Германия скъсаха гласните си струни да ругаят Ердоган, но точно същите защитници ругаеха и ругаят изцяло законния указ / в двата му варианта/ на президента Тръмп за ограничаване на влизането на бежанци, имигранти и пр. от няколко страни в Близкия изток. Холандците и германците изтъкват, че националната сигурност е заплашена във връзка с митингите, както и свободата на избор, но отричат правото на президента точно поради същите причини да издаде двата си указа!

И друго: на 1 март 2003 г. Америка беше зашеметена от отказа на Турция на Ердоган, съюзник в НАТО да пусне 62 хил. американски войници и бойни самолети през страната, за да бъде открит северен фронт при войната в Ирак. Това причини гигантски проблеми на Пентагона, които трябваше за броени дни да променят плановете си, защото войната започна на 20 март 2003 г.. Отказът на Ердоган струва неизвестен брой американски животи и милиарди долари, защото армията трябваше да действа само от един фронт, от юг, вместо от два, което затрудни военните действия и причини повече американски жертви.

Тогава точно същите днешни ругатели на Ердоган оглушително му ръкопляскаха, възторжено го превъзнасяха и обилно хвалеха. Точно същите левичари НАСЪРЧИХА Ердоган да прави, каквото си иска в следващите години и нещо повече – НАГРАДИХА го с пътна карта за влизане в ЕС! Той беше посрещнат триумфално в Турция заради това.

Ето това аз наричам ислямо-левичарски лицемери – сегашните хулители на турския президент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 14 Отговор
    Автора де да беше споменал и за свободата на словото, за свободата на изборите и политическата агитация които са в основата на европейската демокрация! Своеволно ограничаване на тия свободи си е фашизъм.. В Ротердам журналистите бяха бити, мирни демонстрати бяха разпокъсани от полицейски кучета

    Коментиран от #10

  • 2 Хасан

    12 15 Отговор
    В Босна 8 000 мирни хора бяха е избити пред очите на холандски "миротворци "!

    Коментиран от #11

  • 3 миротворец

    15 6 Отговор
    Когато режеп постави "богатата" турсия в международна изолация, изключая Русия, и вкара 80 млн. народ в спиралата на хипер инфлация тогава пак иди да броиш кой, колко народ е избил.
    Тогава гладния асан ще се нахрани със свободното си слово.
  • 4 Хасан

    11 9 Отговор
    Едва ли щото те имат много добре производство. Имат много пазари.. До границата си имат две разрушени страни -Сирия и Ирак. И те нямат производство.. В Турция се влива огромен капитал арабските петродолари

    Коментиран от #8

  • 5 8888

    13 0 Отговор
    В демократична турсиа малко да кривнеш,не дай Боже, веднага долитат трима здрави, млади, яки, въоръжени с големи палки и още на место най - демократично те правят на пистил. После в полицейския участък "Кажи, джнъм (душицата ми - тур.) и можеш дамо да гадаеш. Предполагам всеки помни какво правиха с войниците, принудени от началниците си да участват атентата. А всеки знае, че войникът е длъжен да изпълнява заповедите на висшестоящия си началник.
    И накрая не е лошо човек да изгледа филма "Среднощен беглец" правен по действителен случай.
  • 6 ЖИРИНОВСКИ

    12 7 Отговор
    Много се радвам за това което прави ердоган ,ще разсипе прехвалената турска икономика и до 10 години няма да съществува като държава, ще бъде поделена от Кюрдистан Армения и най вече Константинопол ще бъде отново част от Гърция това не е мое мнение а е предвидено световни анализатори.
  • 7 681

    14 1 Отговор
    Искам всички толерасто -десничари, ислямо-левичари и всякакви други да запитам. Ако в България бяха нахлули както в Ирак, Афганистан, Либия.... Ние какво щяхме да мислим, правим и как щяхме да се чувстваме... Освободени ли??? От какво??? Независимо от посоката, ляво или дясно, тази политика е грешна.... Много грешна. Ще го усещаме десетилетията напред.
  • 8 факти

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ха ха не говори глупости само когато Путин спря кранчето и турците клекнаха и отидоха да му се дупят.А Турция е в пъти по зависима от ЕС.
  • 9 име

    1 0 Отговор
    и още към статията .холандците бъркат приоритетите. борейки се с популистите ще ги завземат ислямистите.
  • 10 босе

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Докато не бяхте толкова много в Европа нямаше проблеми,да-вашата война е "тихата"...размножавате се ,ползвате социалната система на страната в която живеете.изграждате си ваши "анклави" и т.н. Тези пререкания са въпрос на политическо влияние преди избори,но....Турция е пред последния и окончателен си крах в историята-Османска империя никога вече няма да има
  • 11 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане в статията не се говори за това как се засягат турските ингереси, а се посочват моменти от отношенията на ЕС с ердоган или САЩ, които недвусмислено показват двойния стандарт. Но е нормално, винаги имаме симпатии към нещо щ, а и приоритетите се менят.