Last news in Fakti

10 Юни, 2017 08:00 2 439 3

Обърканата Великобритания

  • великобритания-
  • избори-
  • парламент

Удивителен урок по история, който ни напомня, че освен икономиката, идеите и личностите, историята може да бъде водена и определяна от колективната глупост.

Обърканата Великобритания - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Печален изборен резултат във Великобритания. В момент, в който страната има нужда от решителност и от лидер и независимо от политическата система, която е сякаш направена, за да излъчи категоричен победител, Великобритания ще остане без ясно управление и без ясен мандат за излизането си от Европейския съюз.

Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

Тереза Мей загуби избори, които и бяха поднесени на тепсия. Джереми Корбин, потискащ старомоден социалист сякаш от 60-те години, вместо напълно да бъде пометен от едно ново поколение млади хора, беше съживен именно от тях. По-доброто му представяне няма нищо общо със социализъм и идеи, а по-скоро с умението му да разговаря непринудено и да се представя като човек от народа, но най-вече с персоналния провал на Мей. Другата голяма загуба е на Шотландската национална партия.

Опростената аритметика показва, че повечето нови спечелени места с в Шотландия.

Поне Великобритания ще си остане цяла. Цяла и объркана. Без никаква нужда. Удивителен урок по история, който ни напомня, че освен икономиката, идеите и личностите, историята може да бъде водена и определяна от колективната глупост. Колективната глупост във Великобритания триумфира за втори път за една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охранителят-София

    7 1 Отговор
    Ами нормално! При Англичаните дори и пътищата са 😕 объркани с обратни платна на движение 😀
  • 2 бантустанец

    7 0 Отговор
    Я ми посочете кога Англия е губила нещо, та сега ли мислите че ще загуби? Да може би ще загуби сирийци или афганистанци- голяма загуба, започвам да плача....
  • 3 Рlovdiv

    6 0 Отговор
    Във Великобритания "Колективната глупост" се проявявала за втори път през тази година. Същата тая "Колективна глупост" е постоянна величина в България всеки един ден през последните 25 години...