Last news in Fakti

27 Юни, 2017 10:47 3 090 5

Националният дворец на... интригите

  • ндк-
  • ремонт-
  • уволнение-
  • боршош
Националният дворец на... интригите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Боршош изхвърча от НДК така, както и дойде. Е, появи се без конкурс, но го изхвърлиха с... протокол. Неясно e кой или коя го настани, но е ясно кой го изхвърли – Лиляна Павлова. При това безкомпромисно, с „протокол на едноличния собственик на капитала на НДК“. Така де, да е ясно кой е собственикът и кой изпълнителят.

Националният дворец на... интригите

Освобождаването на Боршош беше донякъде предизвестена работа. Между впрочем в уволненията той се беше професионализирал. Дворцови интриги като за дворец. То дето се вика предстоящото европейско председателство изисква не само ремонт на сградата, в която само преди месеци Мирослав Боршош беше „заварил почти неразвито пространство от времето на социализма, както и голям потенциал пред него“. Поне така твърдеше във „Форбс България“ - едно списание, което го беше абонирало за всякакъв род бизнес награди. Апропо тогава той искаше да приложи процесите на работа в поверения му „комплекс“ за целия държавен апарат. Да покаже на всичко що е управник и най-обикновен зрител как се прави промяната, която тръгвала от НДК.

Националният дворец на... интригите

Донякъде е жалко, че уволниха Боршош, защото можеше да направи едно показно и да приложи процесите за европейските премиери, комисари и министри, които само след няколко месеца ще запристигат в София.

Сп. „Форбс България“ едва ли ще цитира мотивите за уволнението, нито ще ги сложи по билбордовете. А те са - „системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането сградата на НДК за нуждите на Председателството“.

Националният дворец на... интригите

На това Боршош отговори през социалната мрежа. "Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за Председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона”.

Това с бъдещите поръчки, добре. Похвално поведение ако в тях има нещо незаконно. А какво се случва със старите поръчки? Дано те са по закон и правила. Принципите за прозрачност и публичност трябва да са ясни, но за това трябва поне отчети да има... Те къде са? Приходи, разходи, загуби... Те са необходими не само за ревизорите, но и за обществото. Да не вземе да си помисли, че от разходите се покриват загубите.

Националният дворец на... интригите

Между впрочем в момента има още едно неразвито пространство от времето на социализма – счупената чиния на Бузлуджа... Там няма опасност да се сменя нискокачествена теракота с висококачествен, калиброван италиански гранитогрес. Няма и опасност там да пристигнат европейските началници, нито да се докоснат до националния ни дворец на... интригите.

Националният дворец на... интригите


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    18 1 Отговор
    Чудя се от тези 160 млн. колко ще бъдат откраднати от ГЕРБ? - Можем да започнем с залаганията!

    1- Залагам, че ще са поне 80 млн. !
  • 2 Бургас до Варна

    8 0 Отговор
    Няма какво да се чудиш! Играеш на сигурно варна. дай малко риск де
  • 3 бббббб

    7 1 Отговор
    Еййй тия се не спряхя барабар с Боко на чело.Крадът от държавата,народа и от ЕС.
  • 4 чичо Пенчо

    1 0 Отговор
    Тук в статията се говори за Боршош !! АМА ПЪК НИКЪДЕ НИЩО ЗА ДЕБЕЛОТО ПАВЛОВА !!! СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА, БИСТРА СЪЛЗИЧКА, ТЯ !! А ПЪК ТЯ КОЛКО ОКРАДЕ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ И ОТ САНИРАНЕТО ???? Е не за себе си,а ЗА ДЕЛОТО И ЗА ПАРТИЯТА, ама съм повече от сигурен, че и тя ПОНАМАЗА ФИЛИЯТА !! ПЪК СИ Й ЛИЧИ,НЯМА ДА ГОВОРИМ ЗА РАЗНИТЕ ТАМ ЧАНТИЧКИ,ПАНТОФКИ ....И ДР.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.