Last news in Fakti

29 Юни, 2017 08:25 8 557 36

Бойко, бият ни ромите!

  • бойко борисов-
  • полиция-
  • бой-
  • роми
Бойко, бият ни ромите! - 1
Кадър youtube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Циганите са на мода, българите - гола вода. Хоп, троп, баница - да ви е.. мамица". С този етно хит преди петнайсетина години ме посрещнаха две рошави деца в едно незаконно софийско гето, където бях пратен да пиша репортаж. От нещо като полубарака-полукашон излетя джентълмен с кръвясали очи, вдигна секира срещу мен и замахна. Онзи специален момент, в който животът ти минава на лента. Слава Богу, любезният домакин бе доста почерпен и не уцели. Когато описах случката във вестника, в който работех, още на следващия ден входът на редакцията бе обсаден от правозащитници. Сещате се на чии права. Виновен се оказах аз. Може би, че не бях разполовен. Парен каша духа. Оттогава политкоректно наричам тези люде джентълмени, защото не се знае в какъв филм могат да те вкарат гравитиращите около тях ветерани от десетилетието на тяхното включване.

Да затворим страницата на частния случай, защото когато едно явление се превърне в тенденция, примерите стават излишни. На мушката на тоягите им през годините попадаха беззащитните и безпомощни учители и лекари. След пресния случай в Асеновград видяхме, че нямат никакви задръжки да бият и деца. Организирано и упорито. И, разбира се, абсолютно безпричинно. А в отписания Северозапад под юмруците им попадна полицай - в селския магазин на Борован. Вярно, цивилен, но нали не мислите, че биячите не са знаели кой е той. Това не е Харлем, все пак. Остава да нападнат полицейски участък или военно поделение.

А властта, която обещаваше полицай във всяко село, се захвана да бори опашките. Нали гражданите мразят администрацията - дай да я понахокаме, това ще се хареса. И министър-председателят запретна ръкави да разрежда опашките пред КАТ. За бой никой не се реди на опашка, ядем си бой и индивидуално, и без ред. Какви полицаи във всяко село, когато МВР-шефът говори за "недокоплект", а останалите в системата готвят протест от 5 юли. И този път май няма да е само на по цигарка. Не стигат хора и сега, какво остава да назначиш още хиляди, да ги откарваш до всяко село и да ги прибираш. Абсурд. Освен да си внесем полицаи от онези, които Ердоган уволни след опита за преврат. Нали отношнията между двете страни процъфтяват. Нали и КРИБ проплака за внос на работна ръка.

Управляващите обаче изведнъж се присетиха за лицензионните режими. Много били, не можело повече такъв терор над гражданите. Премиерът седнал да смята, колко трудодни губели гражданите по опашки. Та това го слушаме 20 години. Ако нещо реално се вършеше, до днес не би останал и един ненужен лиценз. И хайде първо да направим нещо по въпроса с другия терор - буквалния. В града и селото. Ако изкрещим: "Бойко, бият ни ромите! Радев, бият ти полицаите!", ехото ни отвръща, че общините чакат 80 милиона за социално включване на ромите през следващите 6 години. После пак...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    88 0 Отговор
    БХК има ли мнение по случая?
  • 2 Дедо Грую

    63 2 Отговор
    Не може ума ми да разбере как колаборационисткото правителство и подобни организации могат спокойно да живуркат и подпомагат всячески всичко срещу този наш изстрадал народ.
  • 3 YAMAHA

    76 2 Отговор
    Държавата има нужда от революция обесени м....ли политици и пожарникар по стълбовете и ще се оправят нещата
  • 4 jambazina

    65 0 Отговор
    Аре бе, патриотите, нали сте от властта вече, наплавете нещо, хората за това гласуваха за вас, не да мишкувате.
  • 5 малкият сашко

    18 24 Отговор
    ромите са бъдещето на българия полицията трябва да ги пази

    Коментиран от #8

  • 6 гостенче

    58 3 Отговор
    Братя Българи,
    НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!!!!!!
    Това са болни и гладни паразити, които зная да плашат народа с това че са единни. ТЕ НЕ СА ПО- СИЛНИ ОТ НАС И НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ!!!!
    Въпрос на време е колелото да се завърти и да застане начело някоя силна личност, която да поведе българския народ. Тогава много неща ще се променят и много цигани ще плачат.

    За 20 години ще ги преполовим!!!!!

    Коментиран от #9, #27

  • 7 гостенче

    60 0 Отговор
    ЕДИН ДЕН МНОГО БЪЛГАРИ ЩЕ ОБРЪСНЕМ ГЛАВИТЕ СИ !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 случаен

    10 28 Отговор

    До коментар #6 от "гостенче":

    Как си представяш "силната личност", която ще поведе българския народ? Звучи направо апокалиптично. Това ли е мечтата ти, да се бием като през средните векове?! Циганите с брадви и търнокопи, а ние кой с бухалки, кой с ножове, кой с пушки, с една дума кой с каквото докопа. И начело "силната личност"! Не че в момента у нас не е пълно с такива личности, които са готови на точно такова "повеждане". Въпросът е как би завършило всичко това? Сигурно е, че няма да победим ние, само ще бъде поредният ни резил. Ще дойдат и ще ни умиротворят, пак за наша сметка! Пази, Боже, от такова бъдеще!!!
  • 10 Зорлем

    32 1 Отговор
    Нещо много им цепите басма на разни малцинства и защитниците им, бе?! Аре, у лево, и да не ме занимават с техните глупости.
  • 11 Дървен филос0ff

    46 0 Отговор
    "Остава да нападнат полицейски участък или военно поделение."
    - Какво си мислите, че ще се промени ако го направят?
    Не бе, сериозно - какво си мислите, че ще стане ако циганска сватба 200 човека със златни зъби и 2 промила в кръвта, вземат по една вила,брадва, топор, мотика и тръгнат да щурмуват близкото поделение с 15 човека кашици(и 20 машинописки), защото ги дразни българското знаме, което се вее там??!
    Та това е просто хулиганство ))) няма как да е друго, защото извършителите са тъмнобългарски граждани!
    В Германия вече знаят, че трябва да търпят и мълчат. Имат си инструкции и правила на поведение, имат си нощен час и етикет как да се обличат, за да не провокират нападения от страна на бежанците!
    "Парен каша духа" викаш?! Ние освен да духаме, друго правим ли?!...
  • 12 колю

    27 1 Отговор
    С тези закони и корупция ,кой луд иска да е полицай за 700 лв ? Пък и за повече да е. Просто изтърваха коня от всякъде. Махалата , работник обикновен във ВиК ,трудно говорещ български и е общински съветник . С три етажна къща лукс и автомобил за 60 000 - Ягуар FX. Само този да е .... На всякъде е така . Сега да се доокомплектоват с полиция , лекари ,учители ,сервитъори , готвачи особено и ред други професии. Щом работещи горски с трудови договори работят и към частни сотове за да донадят някой лев или си гледат в гори и полета собствени стада животни ,значи много ще я закъсаме и с природата . Ама на кой му пука? Едните се мъчат да оцеляват ,другите са оцелели за три поколения на пред и продължават. Що няма липса на кадри в някои професии? И в кои ? Сещате ли се? Такива като съдебна система,адвокатура, даже раздут щат във всяко едно кметство и парламента е все пълен. Не да намалеят там , а сигурно ще поискат на останалите 4 мил. българи 400 броя да са в парламента защото проблемите са много и без край.. А кой ги създава и кой си вдига постоянно хилядите заплата ?
  • 13 me be re

    35 1 Отговор
    Браво, отлична статия.
    Дано някой политик пострада от ц и г а н с к о т о самоуправство, че нещо да се промини.
  • 14 впечатлен

    25 3 Отговор
    Абе хора, има ли нещо в България, което да е истинско?! Дали учители, дали лекари, дали полиция, дали преподаватели в университети? Цялата ни държава е фарс! Бием лекари, бием учители, децата ни невъзпитани, се поздравяват с хитлеристки поздрав, бият учители, хвърлят столове, носят ножове и пистолети в училище, напълно разпасана работа! Другото, набиващо се в очи - Бойко трябва да отговаря за всичко! Заглавието е красноречиво! Ама министри, ама полиция, администрация, те просто трябва да бъдат красиви и да мълчат, подсмихвайки се. Когато се появи опит мерките да се затегнат, за да се сложи някакъв ред, веднага възниква противопоставяне. Полицията вика, да, ама ни дайте униформи, защото ще протестираме, администрацията, многобройна и изтезаваща хората от гишетата, се тревожи само и единствено да не бъде съкратена, журналисти с лека ръка с писанията си изострят напрежението до крайност! Пълна бъркотия... и Бойко трябва да отговаря за всичко. Всички останали - красиви и мълчаливи, просто гледат сеир!!! За доста добри заплати!
  • 15 Ядеитн

    31 0 Отговор
    80 милиона за "интеграция" на м...лите!!! Чочоолу ша скочи от гроба бе! Що не вземат да заселят разните бежанци, арапи, талибани и друга напираща паплач в циганските махали. Да се изколят едни - други ако щат.
  • 16 На Сапун

    47 0 Отговор
    Научно доказано е, че звукът от зареждане на пистолет Макаров 9 по 18 мм променя решението на 80% а изстрел от такъв в капачките го променя на 100%.
  • 17 swordfih

    28 0 Отговор
    1. БХК да го ду..а
    2.Това е електората на някой боклуци във властта
    3.Алоооо властта давайте им социални да се ИЗраждат
    4. К ремиковци да заработва
  • 18 misli posle govori

    21 1 Отговор
    Въпреки всичко цяло чудо е ,че не е пукнала някоя пушка.
    В население има 1млн огнестрелни оръжия и издадени 250 000 хиляди разрешителни.

    Вижте, нещата са прости и се описва с думата "мафия" в тесен и широк смисъл.
    Ако политиците бяха направили закони, които да задължават съдебната власт да осъжда категорично(например строг затвор и пандела от 30години на нападение и публични екзекуции, на които засегнатите да натискат копчето на електрическия стол, инжекцията с пеницилин т.н (смъртно наказание), още от първия рецидив), то тогава доста ще се разубедят да посягат над неприкосновеността на личността на човека.
    Законите трябва да се прилагат категорично и незабавно, взементе пример от военните, които могат да издават присъди за 15мин до 1 час.
    Така, че съдии у адвокати са част от мафията, как е възможно да се сключва споразумение с виновно лице, а не може да се сключи с пострадалото лице(ако е останало живо).

    Аз харесвам една мисъл, човекът беше американец:
    "Достатъчно е добрите хора да не правят нищо, за да възтържествува злото."
  • 19 DND

    24 0 Отговор
    И накрая ще осъдят България в Страсбург с помощта на БХК ...
  • 20 Ристотрактористо

    27 2 Отговор
    Не упреквайте боковото МВР и администрация,сега имат
    много важна задача,най-големия проблем на тази държава.
    А именно пенсионери с едни малки тракторчета около 20к.с.
    трактористи,който имат право да карат трактори но без
    прикачен инвентар,комбайнери без книжка и т.н.т.
    Та въпросните лица са най-голямата заплаха за държава
    и демокрация.Не може да имаш тракторче,което ползваш
    един два пъти годишно и да не снасяш на кърлежите пари
    за регистрация,прегледи граждански и кво,ли не,нищо,че
    с него не можеш работи повече от 10-15 декара с който
    едвам си избиваш парите за нафта.Идват кърлежите на
    нивата и ти търсят документ за курсове,че може да влачиш
    плуг,а цената на този курс е,като за професионална книж-
    ка са камион.Та затова отиват парите за безин,който Боко
    им отпусна.А мангите пак си гепат,като преди никой не ги
    закача.
  • 21 azzzz

    5 0 Отговор
    Какво виждат ушите ми, катарзис? Или всяко чудо за три дни
  • 22 груйо

    15 0 Отговор
    да се пратят всички м..гясали в швеция!
  • 23 Zax

    31 1 Отговор
    Време е всички Българи да направим колективен иск срещу БХК за дискриминация!
  • 24 pllam

    23 1 Отговор
    БХК-то,обръщам се за помощ към вас!Не съм циганка,но съм дискриминирана,най-вече от цигани,чрез заплахи и физическа саморазправа на работното ми място ежедневно.Бихте ли ми помогнали някак,защото аз нямам право да ги изгоня,обидя или да се защитя,а и не мога,защото съм заета,ходя на работа и заплатата ми е малка да наема адвокат и да ги съдя,а те имат много пари...Има ли някакъв ваш механизъм с който да ми помогнете???

    Коментиран от #34

  • 25 дас ауто

    22 0 Отговор
    Стига сте дрънкали глупости! Знаете, какво трябва да се направи. Щом държавата е абдикирала от задълженията си да накара институциите да си свършат работата, хората трябва да вземат правосъдието в техни ръце, иначе тая история сме я гледали, гледали, то Катуница ли не беше, то Красно село, Надежда в София, Гърмен ли не беше.......................! Не се самозалъвайте, че инцидентите ще намаляват, напротив с всяка година ще става много по-зле, докато не стане, като в ЮАР, с тази разлика, че там белите са БОГАТИ, а тука всички са бедни.
  • 26 Нафарфорий

    25 0 Отговор
    Трябва на ония американски полицаи, дет трепят чернилките да им се даде българско гражданство. После ще можем да разхождаме в тъмните часове със затворени очи!!!!!!!!!!!!!
  • 27 Винету

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "гостенче":

    Аз ако управлявам тази скапана страна с нечувано тъп народ , не за 20 години , а за 24 часа ще ги събера ма----те и ще ги прекарам през крематориумите и нищо няма да се чуе и види .

    Коментиран от #32

  • 28 шшш

    13 0 Отговор
    преди време Милошевич ,президента на Югославия, посети Косово , а местните сърби все му се оплакваха- албанци ни бият,станаха вече 90%.По нататък всички знаят какво стана..Нашите цигани СТАНАХА МНОГО и още по страшно , тези новите цигани ,нямат намерение да работят, а само да получават помощи ,вече не говорим за нищо ,освен как да изплатим социалните към тази група--инак ще ни колят и бесят,каквото правят когато се почерпят с нашите пари...Кръговрат ,откъдето няма измъкване. Как да спреш едно дете на 10-12г. да не ражда,когато същото дете вече готово за жълти стотинки да се разпори и да бълва циглета,като конвейер..
  • 29 КЪДЕ Е .....

    12 0 Отговор
    ИЗТРЕПАХА БГ.ДЕЦАТА А НАШИЯ ПРЕМИЕР НИККЪВ ГО НЯМА.
  • 30 специалист от сицилия

    8 0 Отговор
    Вижте какво пичоолар ! Явно със "силната личност" нещата не вървят.ако се появи ..ще има куп еврогейски ограничения и пр.донанми. Затова предлагам да се ползва демократичния,напредничав и от никого не оспорван израелски опит. Нападателите се застрелват на място,а "къщите им се сриват с булдозери до вечерта.Където има гето...бетонна ограда -6 м. висока с чек-пойнтове,бодлива тел,прожектори и стражеви кучета. Начело на спец-подразделенията...запасни израелски командоси!!!!!!!! Така....да предават богатият си опит и да осъществяват .."методичното ръководство". Ако пък 'мошетата" не могат,или не искат.....като резервен вариант..."специалисти от Украйна".Това е начинът.
  • 31 Кирето

    4 2 Отговор
    Бойко нали щеше да оправя опашките пред КАТ - т....к пак.КАТ-Варна,трябва да регистрирам кола,само по документи.Навалица пред 7-мо гише,не е истина.На 60г съм,инвалид 2-ра група 85%.Смяна на тазибедрени стави,и 3 стенда преди сърцето,аритмия и т.н.
    Има залепени големи съобщения - инвалидите с предимство.
    Да,ама не.3-ти ден отивам,срока от 14 дена ми изтича.И трите пъти ми казват,че на 4,5 човека питали за инвалиди,записвам се в някакъв си списък за зор заман,който по едно време се оказва че не се спазва вече ,намирам място да седна или да се подпра поне,и си чакам,минава час и половина,никой не пита за инвалиди,никой не те пусне да го прередиш,над 20 човека чакат - разбирам ги.Но и аз повече от час и половина,айде два да са,нито прав мога да издържа,нито съпцето ми почва да слуша,почват и ръцете ми да треперят - усещам че става кофти положението,айде въз към село.Докато не се е наложило линейка да идва.Вчера с нахалство се добрах с ТЕЛка до гишето,оказа се вчера ми е изтекла гражданската,знаех че е в края на месеца - ама тук съм съгласен че не ме пуснаха.Тя още вечерта си беше при мен гражданската,такава ни беше уговорката с брокера от понеделник.Срока от 14 дена изтече,днес пак трябваше да съм в КАТ,обаче на 35* навън - няма как да стане да изляза навън,Сега явно и някакви глоби ще плащам за закъснението,майната им - искам да кажа,че Бойко не си държи на думата за опашките в КАТ.А трябваше само по документи да пренапишат двата талона за смяна на собствен
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 777

    3 0 Отговор
    Нали "патриотите" са на власт - хайде да докажат, че са такива!...
    Разбира се това няма да стане, а проблемът може да се реши - 40-те години го доказват. Само че тоя път никой няма да тръгне да спасява българските подчовеци, както се е случило тогава с евреите!
  • 34 до философа

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "pllam":

    Ами това,което спира всички боклуци ,тръгнали през просото се нарича АК 47 . 800 изстрела в минута. Ама нали вече не ходите в казармата—само се тюхкате и шашкате. А в казармата имаше ред! Мангалите в трудовите войски строяха социализма за норматив ! И в тоз пек като ги опънеш с лопатите цял ден ,вечер незнаеха хляб ли да ядът ,да спят ли, камо ли поразии да правят. Щото а са казали ” ма що така ва баткоо,” на другия ден двойна норма — а не я изпълни — 3 денонощия арест . И така докато му оври тъпата тиква, че като кажеш — скача и изпълнява . Без да ”мисли” щото и без туй господ забравил да му сложи на джанго чип. Ейтука е ключа за палатката

    Коментиран от #36

  • 35 чичо Пенчо

    4 0 Отговор
    К.рец го бОли Тиквата за българина !!! Важното е той самият да е по-дълго време на власт ! Останалото са дребни работи-Я КОЛКО МНОГО БЪЛГАРИ ИМА ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ !! Пък и колко много ОЩЕ НЕОКРАДЕНО ИМА-МАЛЕ-Е-Е-Е !! Те ти и ОЩЕ МАГИСТРАЛИ (недостроени, непостроени), ПА И САНИРАНЕ ОЩЕ, няма да говорим ЗА ТЕЛОВЕ ПО ГРАНИЦИ,за НДК-та и ОЩЕ МНО-О-О-ГО !!
  • 36 JEEP

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "до философа":

    Абсолютно вярно!
    Голяма грешка беше премахването на СВ. Там ги учеха на ред и дисциплина, че и със занаят излизаха. Имаха даже опция за кариерно развитие след казармата - тухларни.