4 Юли, 2017 14:06 4 269 6

Идиоти сме. И те го знаят

  • борисов-
  • боршош-
  • пеевски-
  • жотева
Идиоти сме. И те го знаят - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те наистина ни смятат за идиоти. Лошата новина е, че май са прави. След тоталната си излагация със заплахите към Къдринка Къдринова Бетина Жотева контраатакува с безумното твърдение, че журналистическият въпрос към нея бил хибридна атака. Вярно, каквато ни журналистиката, такъв ни и СЕМ-а. Не е тайна, че професията ни боледува, обезсилена от всевъзможни зависимости. Но когато от журналистическо преминеш на чиновническо поприще, не е нужно да демонстрираш чак такова презрение към пишещото братство. Да си чак толкова зъл към бившите си колеги е своеобразна форма на еничарство. Пък и нали се твърди, че няма бивши журналисти. Покойният Митко Цонев, който също извървя този път и се върна към професията е пример, че всичко си е до човека. Иначе декларациите и подписките са хубаво нещо, демократични инструменти, ама...доказано непродуктивни в наши условия. С декларация и подписка са завършвали не една и две обществени драми. Както и с комисия.

Комисия ли споменахме? Амнистията, която Мирослав Боршош получи от Борисов, му даде смелост, самочувствие и полет на фантазията да формулира нелепата словесна и най-вече смислова конструкция, че атаката срещу него е атака срещу НДК и, Боже господи, председателството ни на ЕС. Какво ли целят заговорниците - някоя плоскост от тавана да падне на главата на клетия Жан-Клод Юнкер и да закрием Европейския съюз. Най-вероятно. Сега комисия ще бистри успоредно с прокуратурата, колко е бил солен боршът и права ли е била Лили Павлова да разбърка тенджерата.

Друга комисия ще се катери по генералските еполети на президента Радев. Заради предполагаемото му лобиране за шведските "Грипен"-и. Хора, доскоро не влизали в асансьор, започнаха да изказват експертни мнения за плюсовете и минусите на различни марки и модели бойни самолети. И децата разбират, че управляващите водят безсмислена война с президента, но опитите тя да бъде облечена в някаква принципност продължават. Напълно ненужна, но ожесточена война. Ситуацията е толкова нелепа, че Борисов се усети и проведе тушираща напрежението среща с Радев. Но Цветанов вече бе пуснал един откос и о.р. военният нямаше как да не отвърне. И започна вербални задявки с втория в ГЕРБ, което не подхожда на ранга му. А управляващите, които миналата есен оставиха впечатлението, че умишлено загубиха президентските избори с обречената си кандидатура, още не могат да преглътнат, че това се е случило. И гледаме поредна пиеса - този път с комисия и изтребител. Щом аудиторията е подходяща...

В градацията на абсурдите няма как да не заеме видно място отбелязването на поредната годишнина от протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Какво точно празнуваха тези хора - това, че вече не са представени парламентарно или че вместо да избодат очи, изписаха вежди на Пеевски и сега той, освен че пак е депутат, е сред най-влиятелните и заможни българи.

Като естествен похлупак на гозбата ни от абсурди дойде и новината, че фирма на джебчийски тартор е ремонтирала Народното събрание за 2 милиона лева. Което си е целокупно бюджетно преджобване на сите българи заедно. Май наистина сме идиоти. И те го знаят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 misli posle govori

    14 1 Отговор
    Ей, го аз не съм идиот и казвам:
    "Стига бе, стига с тези комисии, давайте си сигнала към прокуратурата и те да му нищят бакиите на интересите.
    Сами си дробят попарата политиците, сами да си я духат.
    Аз, не ща да се сформира комисия пък(+30% към заплатата им от 3000лв.), за какво са тия грешни 900лв. на народен дупетат.
    Дека е демокрацията, май на улицата
  • 2 Филосов

    3 1 Отговор
    Ние сме си идиоти го знаем , ама ся и цял свят разбра и знае. Абе деградирани и олигофреничен симптон, и не подлежим на лечение, лош материал. Лошо лошо кво праиме оттук нататък? Ама сме и мързеливи , крадливи , злобни завистливи. Притежаваме всички негативни даденостти. Що за народ сме? и всичко негатвно ни се връща като бумеранг. Май сме прокълнати, идиоти.
  • 3 Сравнение

    3 0 Отговор
    ЦЯЛАТА СТЪКЛЕНА ФАСАДА НА БУРДЖ ХАЛИФА СТРУВА 48 МЛН. $. РЕМОНТЪТ НА НДК И ЗИМНИЯ ДВОРЕЦ – ВСЕКИ ПО 50 МЛН. ЛВ. *** КРАДЦИТЕ
    Цялата стъклена фасада на Бурдж Халифа струва 48млн $. Стъкло с един пласт сребърно и един пласт титаниево покритие. Всичко на конструкция от неръждаема стомана, опасваща сградата висока 820 м. Построена е фабрика специално за проекта. 24 000 панела по 2000$. Цената включва и транспорта и монтажа.

    1. Ремонтът на Зимния дворец щеше да струва 50млн. лева.

    2. Ремонтът на НДК струва 50млн. лева.

    Към днешна дата, 50млн. $ са около 82млн. лева

    Т.е. довършителните работи на тоя кенеф наречен Зимен дворец са оценени на 60% от фасадата на най-високата сграда в света, която е изключително достижение на технологиите, за да може да издържи на ветрове, дъждове и пясъчни бури.

    Е.ати крадците.

    Ама то отдавна си е казано и доказано
    просто няма Кой да му обръща внимание

    https://www.vbox7.com/play:9febce59
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кибик

    2 0 Отговор
    Да, идиоти, и всеки го знае. БГ солидно се установи на последно място в ЕС по всички социо-икономически показатели и единствената надежда евентуално да мръдне нагоре е приемането на Албания в ЕС. Матр'яла е по-тъп от всякога, дори един нормален протест не може да спретне, ромляните се множат, чалгата и комплексарската бабаитщина са навсякъде, образованието и здравеопазването са под всякаква критика, краде се като за последно, че еврофондовете секват, за околната среда и л..номорието не ми се говори, добре че е Пеевски да отнася вината за всичко което 7 милиона са си надробили но не искат да сърбат.
  • 6 Ник

    0 0 Отговор
    Това, че София не става не означава, че страната не става!
    Повече от 130 години от както София е Столица и повече от 130 години гледаме тежка простотия! - Това е факт! - Това означава ли че всички са идиоти извън тази зона, в която простотията действително има епидемичен характер...
    - Мисля, си че рано или късно ще се стигне до там, че София няма да е столица. - Или ще затрият страната или всички дружно ще сурвакаме София и ще и отнемем функциите.
    Явно в този, край преобладава гена на Винету