Last news in Fakti

31 Юли, 2017 10:30 2 638 14

Да произвеждаш зорлем комунисти

  • васил велев-
  • домусчиев-
  • борисов-
  • синдикати-
  • работодатели
Да произвеждаш зорлем комунисти - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Никой не е казал, че хората са търтеи. Ако в едно предприятие няма хора, то машините са купчина желязо, те са най-ценният ресурс". Така даде заден ход Васил Велев - един от тримата мастити работодатели, които през последните дни влязоха в остра битка със синдикатите. Каква ти битка – Кирил Домусчиев буквално ги занули, обявявайки ги за вредни. В държавите без синдикати икономиката просперирала. Кои са тези държави, босът на „Лудогорец“ не посочи. И за гарнитура го отнесоха обикновените хора – те се възпитавали на мързел и ставали търтеи. Всичко тръгна от настояването на работодателите да бъде премахнат клас прослужено време, а минималната заплата да се изравни с прага на бедност. Сиреч – размерът й да падне осезаемо.

Видяхте ли, как Борисов гледаше „тримата тенори“, когато го посетиха, за да поставят исканията си. Сякаш някой бе изсипал туба евтина нафта от Марешки върху магнолията му. По същия начин Орешарски гледаше двамата US-конгресмени, когато му наредиха да отсвирва окончателно Южен поток. Като ударен от ток бе и Влади Горанов – едва промълви, че поисканите промени не били в дневния ред на кабинета.

Триото работодатели се пробва - ако мине, екстра, ако не мине - продължаваме напред. Ако Бойко им угоди обаче, в очите на избирателя моментално ще се превърне в народен изедник, отстъпник от обещанията и, разбира се, лъжец. Та нали с триста зора вдигнаха минималните пенсии, сега какво правим? Ако им откаже - значи е социалист, ляв или каквото и да е, но не и десен, за какъвто дава мило и драго да го смятат, бягайки от сянката на старата си партийна книжка. Както се превръщат в непоправими комунисти всички, които дръзнат да противоречат на триото в медиите и социалните мрежи.

Подобно поведение щеше да бъде посрещнато с остро негодувание и камъни, в което и да е друго общество, в което, за разлика от нашето, хората още не са изгубили елементарния си рефлекс за самоуважение. Да не говорим, ако исканията на работодателите бяха приети. Какъв по-голям политически дюшеш за БСП от настоящата ситуация?! Но те маркират някакъв измислен дебат за прослуженото време и бършат чинията на Бузлуджа. Защо? Нали са леви? Това е толкоз просто и логично, както казваше убитият преди 75 години техен идол. Как очаквате партията на левите милионери да скочи на работодателите. Та нали са едни от тях.

Пренията между работодатели и синдикати съвпаднаха времево с просташката изцепка на един друг футболен бос, не Домусчиев, който заяви за собствените си играчи: Не може банда гейове да ми дава наклон на оная работа. Това е положението. Във всяка една конфликтна ситуация още от зората на демокрацията родният бизнес излиза с тезата, че който плаща, той поръчва музиката. От мутрите, та до наши дни. Няма да спорим за това. Работодателите също имат своите доводи да искат промени. Но можеха да ги поднесат в друг стил, далеч по-деликатно.

Когато в най-бедната страна в ЕС се настоява за сваляне на минималната заплата, а за най-голямо зло се сочат синдикатите и всичко това гарнирано с обидни квалификации от хората с парите, говорим за напускане на реалността. Каквито и реалисти да са нашите герои. Уважаеми работодатели. Когато е ясно, че българинът скоро няма да се зарадва на приличен стандарт, дайте му поне малко нормално отношение. Толкова ли е трудно. В противен случай все повече порядъчни хора ще бъдат заклеймявани като комунисти, когато дръзнат да ви опонират, макар и от дистанция...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    23 5 Отговор
    В Куба и Северна Корея няма синдикати :)

    Коментиран от #3

  • 2 истината

    39 4 Отговор
    Комунистите вместо затворници, станаха работодатели, за това се получава така.
    Комунизма си отиде, но останаха комунистите и ПАРИТЕ са в тях!
    Това е положението, робите да са живи и здрави да им работят за без пари.
    Жалко за България, младите продължават да напускат кенефа.
  • 3 Пръцко

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    За какво са им синдикати, като си имат Фидел и Ким, начело на партии-ръководителки?!
    Обаче, ние пък си имаме бойко и герб, майчински обгрижващи народа, значи и на нас не ни трябват синдикатииии :))
  • 4 Пешо

    25 1 Отговор
    Не наяли се алчни типове, но един ден всеки ще отиде на едно тъмно и тясно място метър на два!
  • 5 АХА

    35 0 Отговор
    В БГ на магистралата, отляво до теб карат мутри и те следят ,дали ще ги засечеш ,за да ти избият зъбите с палки, отдясно до теб ,лелка от НФСБ ,тайно прекарва джихадисти, зад теб кара надрусан луд, син на известна аптекарка, заклал приятелката си , пред теб карат шведи без книжка 10 в една кола, по назад присветкат преторианците от НСО и гледат лошо, над теб летят Кугари и Фалкони с премиер по потник и президент по чехли.

    А зад завоя, ако оцелееш до там, те чакат отегчени КАТ-аджии, за да си искат подкупа.

    Така си е тука.
  • 6 Uflaf

    6 0 Отговор
    " За Бога братя, циганизирайте се ". Спрете да им слугувате или пътя при други, чужди изедници. Тезди дето поне плащат а и системата им може да ти позволи на стари години да се върнеш с пенсия от 1500 лв . И да го ...веят клоните тези от статията.
  • 7 чиче

    6 0 Отговор
    кажите му на тоз ,че от българия заминават 200000 човека годишно ! по стъкмистеката 50000-ама 150000 умрели? не ги броят??
  • 8 Николай

    5 2 Отговор
    Тримата тенори няма да се предадат. Но - зад тази шумотевица нещо голямо редят на заден план...
  • 9

    6 2 Отговор
    Ало- работодателите що не вземете да емигрирате и вие

    Коментиран от #10

  • 10 Ядеитн

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от " ":

    Щото ако емигрираме ще си вземем всичко, каквото сме изработили, а тук ша останат само гладни мишоци като тебе. Глей си цървулете и не давай акъл.

    Коментиран от #11

  • 11 един

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ядеитн":

    Демек нищо няма да вземете,защото нищо не сте изработили. Може да вземете заграбеното.
  • 12 qqqqq

    1 1 Отговор
    Явно никой не знае какво е комунизъм и защо капиталистите толкова ги е страх от него. По принцип това е бъдещето на света, но ще мине много време.
  • 13 До Милен

    0 2 Отговор
    Няма как да пристигнеш на вярното място, ако не знаеш от къде тръгваш и на къде вървиш!
    Работодателите предлагат коридор в който да се определя минималната заплата с долна граница - линията на бедност и горна граница на коридора - средноевропейското съотношение между минимална и средна. Това някой чел не дочел го разбра и обяви за 314 лв.?! и всички заповтаряха без да прочетат в оригинала.
    Работодателите посочиха, че няма как да се работи по-лошо и по-малко и да се получава повече. Че с такива проповеди на синдикатите се насърчава мързелуването и недоучването и се наказва трудолюбието и високата квалификация. Тука вече напълно умишлено синдикатите ги наслеветиха, като излъгаха нагло, че са обиждали хората /а не критикували синдикалните позиции/. И хайде отново - без да проверив -да хулим!?
  • 14 До коментар 1

    0 0 Отговор
    И в Сингапур нама синдикати.