23 Септември, 2017 06:02 7 905 14

Новият 9-ти септември дойде

  • дунарит-
  • протест-
  • заграбване-
  • емко

Вземат фабриките на хората. Блокират сметките на две функциониращи предприятия, за да ги заграбят

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако не сте разбрали новият 9-ти септември дойде. Имаме ОФ в Парламента.
Вземат фабриките на хората. Блокират сметките на две функциониращи предприятия, за да ги заграбят. Днес - утре ще секвестират продукцията на завода, за да изпълнят договора с индийците. Това коментира в профила си във Фейсбук Илиян Василев.

И всички са гипсирани - работодателски организации, профсъюзи, медии, партии, съдебна власт - тотален произвол. И всеки пази своето.
Трудно ми е да намеря разлика с времето на Живков.
Разрушиха чувството на солидарност, спойката между болките и възторзите на хората. Съзнателно, за да могат да ни управляват и манипулират по единично.

Следващи действия - слизат "партизаните", арест на нормалните.
Всички мълчат вкупом - това е еднозначно равно на публично изнасилване при подсвиркване и реалити кириз от тълпата.
Едно ново КТБ - в по-малък мащаб, но не по-малко арогантно. Тайфунът Кой продължава да вилнее над България.

Имат си вече и банка. БНБ ще одобри новия шеф, парите ще потекат към корпулентните, за да могат да реализират нови "сделки" по силови придобивания.
Остава и Народният съд. Но това е техническа подробност.
Не, не мислете, че ще успеят, поне в дългосрочен аспект. Но ще вкарат България в автархия и автокрация, от която с десетки години няма да можем да се измъкнем.

За тях европредседателството е прекрасен момент, фасада, зад която могат да вършат всякакви безумства с идеята, че ЕК няма да тръгне да санкционира председателстващата страна. т.е. разчитат на това, че толерантността на външния свят по подразбиране ще бъде безкрайна.
Това, че България като страна ще плаща, че хората от двата завода и няколко региона ще загубят спокойствието си и перспективата, че ще загубим доверие на външни пазари - не ги интересува.

Те са Мафия - искат днес и сега всичко. Парите за тях, щетите за другите.
Ето Ви финалния акорд във властта на един охранител на Статуквото, който успя да загуби времето на българския народ от осем години. Не се заблуждавайте - всичко се пише на негова сметка и на ГЕРБ, тези, които му осигуриха властта и постовете и които вече са му ненужни..

Самолетите чакат за излитане и Пеевски и доста хора от тази корумпирана власт. Борисов ще го отнесе.
Втори път при тоталитарна власт няма да живея.
Или тя ще си отиде или аз няма да съм жив. Емиграцията никога не е била опция за мен.

* Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 истината

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "ДОКАЗАН ФАКТ":

    Как да не може ? Направи революция в ибрикчииството , 70 години прислугва на руснаците .
  • 3 Схемаджии

    30 6 Отговор
    Нищо ново под слънцето! Българският военно-промишлен комплекс трябва да бъде унищожен и/или подчинен на нечии "скрити" интереси! Още в края на 90-те руски фирми имаха запитвания да закупят всички военни заводи - "Арсенал", "ВМЗ", "ТЕРЕМ" и т.н., но една държава, кандидат за НАТО не можеше да произвежда руско оръжие, нали?! Какво като по този начин загубихме няколко хиляди работни места?! Приватизирахме "ТЕРЕМ", а малко по-късно отнехме лицнеза на купувача, защото произвежданта гражданска техника можела да се преоборудва във военна. ОК. А след по-малко от декада ще си купуваме машини за пехотата от чужбина... Машини, които можехме ние да си произведем - дали под лицнез, дали сами да си ги разработим, влагайки чужди агрегати (двигатели, предавателни кутии и пр.)?! Шфеция защо е създала Грипен?! За да не купува американски ф-ове и да е зависима от поддръжката им! Голяма инвестиция, ама се изплаща! ВМЗ тъкмо заработи и хоп - взривове, за които още не е ясно как точно се случиха, последва рекламация от Индия, за която има слухове, че е вътрешен саботаж... А иначе в Подбалканските градчета с половин уста се споменава, как "взривените" боеприпаси са отлетели чак до Украйна... Публична тайна е, че 1/2-та оръжие и боеприпаси в Близкия Изток са българско производство... Схемата се очертава - някой иска да си купи военните заводи, за да може да продава "под радара"... И е повече от сигурно, че тук зад схемата е някой много над Пеевски, Борисов и сие. мутри.

    Коментиран от #4

  • 4 Ел Команданте

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Схемаджии":

    Мда, хубав и верен коментар. Да благодарим на съдбата, че от много лошия матрял, макар и много рядко, все още може да изплува нещо смислено и различно...

    Въпроса обаче стои така : Какво правим ние в случая ?

    Опция 1 : Грабваме шмайзерите, Калашниците, ловните пушки, брадвите и мотиките и докато другиге гледат отстрани, се опитваме да оправим нещата. Обявяват ни за терористи, идва "международната коалиция", избиват ни, заедно с още хиляди невинни жени и деца, и ТЕ "оправят" нещата... А ние оставаме в спомените на внуците си като герои...докато ТЕ не променят историята !

    Опция 2 : Снишаваме се, правим се, че нищо не ни засяга, че нищо не ни интересува, че нищо не се случва, избираме си пак ББ, коментираме тихичко кой какво откраднал, и кой защо не е в затвора, правим се че не виждаме нищо нередно около нас, ходим да работим за мизерни пари в предприятията на мазни приватизатори-капиталисти, и сме доволни ако успеем да грабнем некоя недоизкълвана трошица от баницата.

    Е, има и Трети път - да се присъединим към управляващите, да ги възхваляваме, да ги величаем, и да се надяваме, че един ден ще ни приемат между тях.
    Да, ама управляващите вече не искат индивиди, произлезли от лошия матрял - не искат прости, неуки, полуграмотни и комплексирани хорица, не им трябват шофьори, стругари, продавачи и трактористи, така, както едно време същите тия не бяха нужни и на ДС.
    И така се оформя политическо-икономическата класа/мафия, иначе казано - ТЕ...

    А ТЕ,
  • 5 Azzzzzzzzzzz

    21 6 Отговор
    Да... добре се подготвят за всичко, което предстои. Увеличават с 15% заплатите на милиционерите, без да питат нас, които им ги плащаме. Разкриваемостта на престъпленията в България е под 7%, при който коефицент във всяка нормална държава тази структура ще бъде закрита, а тук им вдигат заплатите. Нормалните хора знаят, че няма полицай, който да не краде и да не участва в престъпни схеми, но ръководствот, което уж се пънеше изведнъж им увеличава заплатите!?! Е явно, че отново ще ги ползват като ударни бригади срещу хората. Само се молете господа "управляващи" да не се върне зимата на 97-а година, че този път революцията няма да ви подмине, включително и чисто физически.

    Коментиран от #8, #13, #14

  • 6 ПЕНСИОНЕРА

    16 6 Отговор
    90 % сме подготвени за ЕВРАЗИЙСКАТА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА.
    По скоро руската , а може би китайската система. Паживиом у видим.
    В момента не виждам нищо сходно с немската система. Винаги съм следял ИЗКАЗВАНИЯТА , КОМЕНТАРИТЕ на гн. ИЛИЯН ВАСИЛЕВ.
    Почти винаги е бил прям и точен, но сегашните във властта едвали имат нужда от честни , еродирани и достойни хора. Европейски съюз , шенген , европеец през крив макарон . Изглежда здраво сме заклещени в някакво менгеме , и каквото и да правим , няма отърване.
    Младите о време да се ориантират чр току виж пак са затворили границите. То и без това , работливите , кадърните и умните се изнесоха. Ужасссс.х
  • 7 34556

    13 1 Отговор
    Интересно "хората" как са придобили тези предприятия ??!? КАК СЕ ПРИДОБИВА ПРЕДПРИЯТИЕ В БГ ? Старите ДС-та си приватизираха държавата
  • 8 Ел Команданте

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "Azzzzzzzzzzz":

    Azzzzzzzzzzz, промит мозък ли си, платен трол ли си, или си просто глупав, но есента на 1997-ма година едни хора (извън БГ) изсипаха един куп пари за да си купят водачи, протести и "нови лица"....

    Е, сега сърбаме попарата именно на тия "нови лица", назначени отвън и окопали се във властта.
  • 9 Дони

    10 3 Отговор
    Прекрасен материал на Илиан Василев
  • 10 ТРАКТОРИСТА

    7 3 Отговор
    Че ни управляват бившите или децата им няма съмнение. В заграбването не е участвал нито един случаен човек , може да сте сигурни в това. Значи бившите комуняги ни вкараха в европа и правят демокрацията. Но те са комуняги , не са демократи . Все едно аз да съм тракторист , и да ви уча на космонавтика.
  • 11 Украинеца

    0 2 Отговор
    Така де! Нека си спинкаме! Пфу! 2663
  • 12 Foto

    7 1 Отговор
    Едно е сигурно и последните чуждестранни инвеститори ще избягат от БГ.
  • 13 Кирко

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Azzzzzzzzzzz":

    Те тези които участват в схемите не протестират за пари. Те си ги изкарват. Някои от началниците в МВР да протестира питам.в последните примерно 5 години няма началник назначен без политическо ходатайство.
  • 14 Кирко

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Azzzzzzzzzzz":

    Те тези които участват в схемите не протестират за пари. Те си ги изкарват. Някои от началниците в МВР да протестира питам.в последните примерно 5 години няма началник назначен без политическо ходатайство.