25 Септември, 2017 06:00 2 937 18

Грантаджии срещу рубладжии

  • пари-
  • рубли-
  • русия

Какви са тези, които получават тлъсти рушвети от "Газпром"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Оставям настрана, че подобни изказвания от подобно официално лице - на подобно посещение, не могат да се случат в никоя друга европейска страна. Българо-руската олигархия е все по-открито, все по-нагло и все по-безнаказано на власт. И не просто на власт - а на все по-безгранична, монополна власт. Искам да отбележа една част от изказването на Сотир Цацаров,

което се отнася до "получателите на грантове".

Това коментира в профила си във Фейсбук Огнян Минчев.

Когато маргинали като Волгин от държавното радио говорят за "грантаджии", това е недопустимо, но все пак минава под рубриката "свобода на словото". Същото се отнася и до многобройните лаещи жълти медии на хибридна разкладка. Но когато главният прокурор на една демократична страна започне да прави - и то системно - подобни изказвания, нещата са отишли прекалено далеч. Сотир Цацаров обича да притежава цялата власт.

И не понася тези, които му сочат границите на властта, допустима за него. Но той няма право да използва обидни квалификации срещу български граждани, които законно и професионално изпълняват своите задължения, оспорвайки утвърдени законни форми на финансиране на тяхната дейност. Кои са "грантаджии"? Тези, които работят с проектно финансиране от западни фондации на пазара на третия сектор. Тогава какви са тези - мнозинството от българския бизнес - които работят с грантове от европейски кохезионни фондове?

Какви са тези, които получават тлъсти рушвети от "Газпром"

и от останалите корпоративно-политически източници на великодържавна олигархична власт в Москва? Въпросите могат да продължат. Злоупотребата с власт в България преминава определени критични нива, което е ранно предупреждение за предстояща криза. Никой, или много малко хора - искат подобна криза. Но е необходимо озаптяване на самозабравили се властници - от всички клонове на властта. И по-кротко с "грантаджиите" - защото съществуват множество схеми на финансиране на олигархичния елит, които няма да издържат проверката на каквото и да е истинско публично осветляване. Една лъжа, повторена 100 пъти може за кратко да играе фалшивата роля на истина. Но самата истина рано или късно успява да поеме своята дължима и безкомпромисна роля.

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    15 6 Отговор
    ЛУСТРАЦИЯ!!!
  • 2 Моралист

    27 14 Отговор
    Огняне, Минчев, как не те е срам бе, хрантутнико долен??? За пари и майка си ще предадеш!
  • 3 Яслар

    16 12 Отговор
    Точно пък хрантутник на който очевадно личат резултатите от хрантутенето да дава акъл е смешно.Виж ако свали поне 50 кила можи и да повярвам,че вече не е на ясла.
  • 4 Бай хой

    19 10 Отговор
    Ами за "рубладжиите" се изказват само предположения и най вероятно компромати от чуждата разузнавателна централа в София.

    За така наречените грантатджии е абсолютно доказано превеждането на пари от външно финансирани фондове и то с цел управление на политическия климат в България и дърпане на конците на управляващите та до почти явни преврати.
  • 5 стоян георгиев

    13 20 Отговор
    нека видим кви са медиите в българия.кои ги притежава .демек от къде се разпространява основната информация за българина.като изключим двете големи телевизии всичко друго е превзето от пеевски и подобни немо кръгове и бълва руска пропаганда в стила на програма время от 1980.нека видим българския политически елит веднъж като политика ,втори път като фигури.изцяло доминиран от съветски агенти и възпитаници както и от хора свързани със ссср и сега с русия.тва бсп,тва атака ,тва дпс та дори и голяма част от герб са такива,нека после минем на българския бизнес и бизнесмени,кви са от къде са тръгнали къв вид им е финансирането,как са структурирани фирмите им????пак руската връзка се вижда от космоса и накрая народа.селските бекове и тия в панелките умрат за путин дето бил многоо убав...та кво очакваш минчев?????няма спасение от мизерията докато тва не се промени ,но ще трябва много врреме докато изтече мръсната кръв!такива като теб са бели магарета и няма нито да бъдат чути нито пък разбрани.

    Коментиран от #6

  • 6 явертъ

    10 20 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Така е. Путин ,та Путин. Само дето 90% от русофилите,дето ми говорят за ценности на източното православие,никога не са стъпвали в църква и свещичка не са палили в живота си. На место тва се напиват вечер с телевизора и псуват еврейте и западняците ,щото те са им затворили завода, дето са работили. То не е смешно,а трагично.

    Коментиран от #10

  • 7 СТИГААААААА

    15 8 Отговор
    Поредният пропаганден пасквил.

    Нека авторът на тая глупост да представи ДОКАЗАТЕЛСТВА за плащания от Газпром към българи и да не лъже като ГРАНТАДЖИЯ.
    Защото ДОКАЗАНО ГРАНТОВЕ ИМА, плащат се от америка срещу България и отровено общество на електронни и печатни медии, радио и телевизионни журнали4сти. За последното има даже признания на самите грантаджии и даже платени данъци за получени суми!!!
  • 8 Княз

    16 5 Отговор
    Видиш ли соросоид удари му два шамара и не му обяснявай защо !
  • 9 Тряс

    17 4 Отговор
    Минчев, Минчееев, ми тя хибридната война вече свърши! Всеки момент Сорос и бандата му ще бъдат обявени за международни терористи от президента Тръмп. Тогава ние се оказваме най-терористичната държава в света - с най-много соросоиди-терористи на глава от населението! Тогава какво правим? Кажи, Минчев, какви са препоръките за борба с международните терористи в Краткия курс на начинаещия соросоид?
  • 10 стоян георгиев

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "явертъ":

    има и една лека подробност.до скоро често спорех с един убавец дето гледаше алфа по цяла нощ ,колко било гадно в европа в ес и т.н.обясняваше ми как ще си прати децата в русия да учат да работят и т.н. .миналата седмица замина с цялото си семеиство за ....лондон:)!та тва са въпросните русофили искат западен стандарт с путиново управление ,а при първа възможност бягат в гадния запад с еднопосочни билети.убавци.

    Коментиран от #11

  • 11 Справедлив

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Стояне,какво общо има с това да си русофил и къде живееш???... Нима трябва да харесваш една страна и народ САМО заради финансовото и състояние-та това е идиотизъм!!! Аз лично познавам няколко немци които са върли русофили...харесва им руската култура,историята им,манталитета,руската музика и поети та дори и политиката на Русия през последните години--и какво...по твойта тъпа логика трябва да заминат за Русия?!!??...ти май не си наясно с основни човешки принципи и виждания...И на мен много ми харесва нощно време да гледам Луната и да и се наслаждавам...трябва ли да живея там????

    Коментиран от #12, #15

  • 12 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Справедлив":

    да си русофил не е проблем в смисъл да харесваш руската култура, етническия руснак и т.н.,но когато споделяш путиновата ценностна система ,ти реално отричаш европеиската .демек ти живееш в аболютно неадекватна за ценностите ти среда.съвсем нормално е при възможност да я смениш,както правиха едно време народите зад желязната завеса.днес завеса няма и ако толкова много не харесваш европеиските ценности ,а си фен на руските е съвсем нормално да идеш там където ти харесва.дори и да не се заселиш в русия ,би било нормално да пътуваш там често да ходиш на почивки да пазаруваш руски стоки да се обилчаш и живееш като руснак...тва са съвсем нормални неща.няма как да речем да харесваш пърпъл ама никога да не ги слушаш:))))!в германия също има огромни количества идиоти ,тва е безспорно.те си представят путинландия както навремето социалистите си представяха ссср .няква справедлива държава с честни и усмихнати свободни хора.на тези ленин им викаше ,необходимите идиоти!та ако им харесваше както казваш руската музика или манталитета щеше да ходят ама те не стъпат.или ако някои иде не повтаря:)))!и нашите путинофили сте същите харесвате руската политика,но само когато се прилага спрямо руснаците в русия,а тук ако някои ви наруши правата на 10% от това което става там оревавате орталъка.и накрая .вашата риторика показва тоталната ви липса на достоинство,така е и с въпросния дето го упоменах.сега като го питам що е в лондон ,а не в москва мълчи и се хили като бит п...л!мо

    Коментиран от #13

  • 13 Подобни свинщини

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Като гледам в т.н.Запад феновете на Путин постоянно нарастват.А както се вижда въобще не са хора със социалистически възгледи.Та вие соросоидите сте в раздвоена шизофренична позиция - Путин хем е комунист - интернационалист един път,хем е ултранационалист,направо нацист втори път.Лично аз всеки път когато прескачам до София си пазарувам руски стоки в "Берьозка"по простата причина,че не са бъкани с Е-та,М-та,ГМО-та и тем подобни свинщини.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Подобни свинщини":

    Бягай в русия там живота е прекрасен.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 стоян георгиев

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Подобни свинщини":

    нарастват феновете на путин в европа само по руската телевизия.нали ти обясних за феновете.харесват путин ама от поне 1000 км разстояние.така го харесват особено много унгарци и чехи ,дето искат евтина руска газ,но да нямат никакъв допир с руснаци.тва за берьозката е голям смях,явно никога не си влизал в нея,щото ако беше щеше да знаеш ,че е с мнго беден асортимент и всичко предлагано там е със същите консерванти и технологии като в била.путин е милиционер.няма нито икономическа нито политическа доктрина.вее се от краино ляво до краино дясно не случанио само в русия рокери и краини комунисти се прегръщат при срещи с него.та казано общо е едно нищо като всеки милиционер.силата му е че паралената държава ,а именно кгб под негово ръководство успя да обсеби напълно руските институции и сега реално русия се командва пряко от кгб.хаотичната и политика и икономика са точна и ясна картина на възможностите на една милиционерска държава!

    Коментиран от #17

  • 17 Накрая ГМО

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Правописът ти е на функционално неграмотно ГМО от последните 20-30 години.Ама така е ,като плюскаш 20 години консерванти,оцветители и Е-та,накрая и мозъкът ти става едно голямо ГМО.Ако искаш плюскай от Билла или от лИДИЛ,обаче истинска водка,риби,хайвер,пелмени и блатове за торти,бисквити и пресни колбаси аз си купувам от"Берьозка".Никога не са ми пробутали стара и преопакована със слуз стока,а и персоналът винаги е любезен.

    Коментиран от #18

  • 18 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Накрая ГМО":

    пресни колбаси!!!в бериозка!!!!абе ти си страшен еи!истинската водка също я забравих!!!!и гледам ти явно се храниш само с хаивер,риба истинска...:))))))))))))пелмени ,блатове за торити и бисквити истински.смяххх.и не му давали стока със слуз!!!!ох мамооо!иначе със слуз ли си купуваш стоката ????само че отворих берьозка и о чудо половината продукти са от европеиския съюз!!!!!ужас литва,латвия,естония...а и украина и грузия!!!!няма ли слуз в украинските продукти????истинската водка дето вземаш предполагам че е украинска,поне тя е номер едно от водките на берьозка.следващия път като ходиш вземи етикета и гледаи,кво съдържат ,макар че нямат слуз.като прочетеш буквата е ,значи си се прецакал:)))!а е ще има със сигурност!иначе имаш страхоте правопис ,тва сигурно е щото не ползваш гмо!