9 Октомври, 2017 08:29 2 741 13

Антон Тодоров трябва да напусне парламента

  • антон тодоров-
  • валери симеонов-
  • виктор николаев-
  • парламент
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров трябва да освободи парламентарната банка. Така мислят 68% от всичките 1102-ма читатели на Факти, участвали в допитване, проведено през уикенда. Повод за него бе поведението на скандалния народен представител в студиото на Нова ТВ, по време на негово участие в сутрешния блок с водещ Виктор Николаев. Това внушително мнозинство от читателите определи поведението на Тодоров като възмутително.

Други 18% са на мнение, че присъствието или отсъствието на Тодоров от парламента не би променило нищо съществено. С две думи - все тая.

За 11% няма основателна причина депутатът да освободи парламентарната банка.

Към тази група можем да добавим и малцинството от 3%, за които, щом народът го е избрал, Тодоров трябва да остане в сградата край Коня и да си изпълнява задълженията.

Страстната седмица за Тодоров започна с тъга, след като се разбра, че ГЕРБ се отказва от кандидатурата му за шеф на комисията по досиетата. Управляващите се усетиха, макар и късничко, че така ще дадат старт на перманентни скандали, в които Тодоров, опиянен от новата си длъжност, ще се вихри неудържимо. И хвалбите им за икономически растеж, евентуална покана за чакалнята на еврозоната и каквото още се сетите, ще бъдат заглушавани от реплики, дуплики, декларации и демонстративни напускания на пленарната зала.

По-скоро не се усетиха, а ги усетиха. За резкия завой най-много помогна общественият отпор срещу кандидатурата на Тодоров, към която отношение взе дори президентът Радев.

"Това е все едно да назначиш бракониер за горски", заяви държавният глава по време на поредната си битка с беквокалите на Борисов. Завоят бе толкова рязък, че от ГЕРБ дори хвърлиха въпроса за персоналния състав на комисията в неопределеното бъдеще. Само и само да мирнат общественици, интелектуалци и пр. многознайковци, които не оценяват усилията и денонощния труд на управляващите.

Това обаче се оказа само началото на страстите Тодорови. Той се завърна с гръм и трясък по време на дебатите преди гласуването на оставката на Делян Добрев. Появи се като "зомби, което не яде, не спи, не е от този свят и винаги се заръща". Сам се похвали със своята характеристика, тук не импровизираме нито буква.

Дойде време и за своеобразния пик на седмицата, който, както при палавите деца, оставени без надзор, завърши с голяма пакост. Подлуден от споменаването на думата "шайка" в студиото на Виктор Николаев, Тодоров подхвана изумения водещ и му размаха пръст. Можел да си изяде хляба, подобно на колежката му Ани Цолова. И кимна с насмешка към празния й стол.

Книгата "Шайка" си е личен морален проблем на Тодоров, който към днешна дата вероятно горчиво съжалява, че я е написал. А променените му чувства към персонажите, които бе изтипосал в нея - Бойко, Росен, Цецо и другите, можем да си обясним с някаква особена разновидност на стокхолмския синдром, при която авторът се влюбва в персонажите, които собственоръчно е обругал.

След като успява с такава лекота да измине цялата скала на чувствата, защо при определени обстоятелства - да кажем, прогонване от парламентарните редици на ГЕРБ - да не пусне ново издание на книгата. Сигурно някъде пази файла със съдържанието й, подобно на тоновете ксерокопия и факсимилета, които вади от вълшебния си вътрешен джоб. Предстои да разберем.

Имала глава да пати и след урагана "Антон" при Виктор се курдиса мрачният облак Валери. Нервен, сприхав, отегчен. Ту въпросите били тъпи, ту темите скучни. Абе - за простите избиратели. И той размаха пръст. Ако бил злонамерен, можел да спретне на Николаев един Викторгейт. Но ние знаем, че той е благ човек и няма да го направи.

След обществените реакции Тодоров се извини. Но в свой стил - не знаел защо го прави. Падам невинен, братя. Симеонов пък обратното - на свой ред поиска извинение и постави ултиматум, който вече изтече. Започвал с делата. Онези, съдебните.

"Не може хора, които водят предавания и взимат 15 000 лева заплата да мразят депутатите, които взимат 3 500 лева", отсече депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Частна телевизия, бай Вежди. Ако искат и могат, ще им дават и по 100 хиляди. На теб кой ти държи сметка, за колко си продаваш скулптурите и картините. Какво ни пука, колко пари вземат бразилците в "Лудогорец", щом не са обществени средства, а Домусчиев някак ги изкарва с бизнеса си.

"Борисов пусна кучетата си да плашат всеки и всичко", написа Мартин Карбовски. Но Бойко вече е ужасен от тях, защото пресолиха манджата, бихме допълнили. И мълчи, защото няма какво да каже. Както многократно сме отбелязвали, нужна е мяра във всичко. Но тя най-вече е въпрос на интелигентност.

Толкова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    10 26 Отговор
    Нищо му няма на Тодоров, поне се опитва да изкара наяве някакви истини, а ДС-тата които си приватизираха държавните активи и сега са хотелиери на С. Бряг не ги дразнят хората ами някакви нездържани приказки ги дразнят, че то това не са хора а мърша
  • 2 Да си ходи

    36 5 Отговор
    Това нещо изобщо не би трябвало да се обсъжда!

    И не е зле да се въведе психо-тест за всеки кандидат депутат!
  • 3 Вън

    26 6 Отговор
    Кой манупулира анкетата, в началото 80 % от хората искаха оставка за Тодоров !
  • 4 Един

    16 2 Отговор
    На кой му хлопа дъската, на кой цялото дюшеме!
  • 5 Наглец

    17 5 Отговор
    При всички положения трябва да си ходи по простата причина, че той дори не съзнава какво е казал. Бърка телевизионния ефир със селската кръчма.
  • 6 ха ха ха

    9 4 Отговор
    Абе още ли се разправяме дали трябва да си ходи, като стола му вече трябваше да е зает от някой нормален?
  • 7 бишкота

    11 4 Отговор
    Той направо земята трябва да напуснее.. при алф на мелмак да бъде изпратен
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гого

    6 3 Отговор
    Цялата партия на Герб е като този мишок от корумпе на горе!
  • 10 Мажоритарен вот

    4 1 Отговор
    И ако това стане, ще дойде следващия по-голям идиот
  • 11 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    то че трябва да напусне е ясно,но няма да бъде сменен с по-различен!
  • 12 факт

    5 2 Отговор
    Не си прав Милене, че Бойко мълчи. Напротив произнесе се още преди скандала, гаче ли го предусещаше: " Трудно се лиже там, където си плюл". Така, че Антон Тодоров, след като го употребиха, ще потъне в политическото небитие.
  • 13 Варна

    0 0 Отговор
    За пореден път Ганчев предложи атрактивни размисли върху анкетата.
    - Милене имаш един + от мен :-))