Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 09:36 5 562 13

Борисов се видя в чудо с Валери Симеонов

  • бойко борисов-
  • валери симеонов-
  • чудо-
  • власт
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди месеци, когато стартира работата на новия кабинет, прогнозирахме, че най-голямата опасност за него си е самият той. В лицето на вицето Валери Симеонов. Който от ден първи всячески опитваше да демонстрира, че не е зависим от Борисов и си играе своя игра. И така, до ден днешен. Че премиерът вече се е видял в чудо с него, говорят и резултатите от експресно допитване на ФАКТИ с въпроса "Защо Борисов мълчи за Валери Симеонов".

За първи път в наша анкета срещаме подобен паритет в получените резултати. 25% от участвалите 643-ма смятат, че Борисов се страхува от Симеонов. А основание за това Борисов има предостатъчно. След като овърша Слънчев бряг и лятото свърши, вицето-патриот се прицели в председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. За приватизацията и случилото се след нея в Български морски флот. После кисел-кисел сътвори скандал в студиото на Нова Телевизия. Той отпуши огромно обществено негодувание, преминало в протест на журналисти и костваше мястото в парламента на депутата от ГЕРБ Тодоров, отнесъл го покрай Симеонов. А от ДПС поискаха оставката на Симеонов, като подчертаха, че ако не я даде, следва това да направи целият кабинет.

Симеонов продължи да се пъчи, че Борисов не му е ментор, дори не му е никакъв, а просто работят заедно, едва ли не по стечение на обстоятелствата. Каракачанов посочи като причина за скандалите "дърварския" хумор на колегата си. Волен Сидеров си развали рахата от медения месец и след дълго мълчание призова Симеонов да не подава оставка. Сякаш от нищото обаче изскочи патриотът Валентин Касабов и с поведение и нова визия на пънкар-ветеран размаха пръст на ДПС - щели да ги смачкат като дървеници.

Е, как да не се страхува Борисов?! Не стига, че целият министерски съвет бе вкаран в медийния скандал, заради използването на сайта му за ултиматума на Симеонов, а сега хората му дразнят ДПС. Партията, която отправя дежурни критики, но стигне ли се до важно гласуване, слага едно рамо на Борисов. Ами ако на някого му писне и от Сараите дойде хабер за обръщане на палачинката. Колко му е, правили са го и друг път.

Според 24% от анкетираните Борисов е доволен от Симеонов и по тази причина не вижда нужда да се намесва и коментира изявите му. Аргументи за тази теза можем да потърсим в полезната роля на Симеонов, съзнателно изпълнявана или не, на персонаж, който на 90% измести Борисов от медийния фокус. Премиерът си е взел сериозна медийна ваканция. А заместникът му, чийто ресор вече забравихме, че е демографска политика, вършее във всички сфери на обществено-икономическия живот. Борисов бе съвсем лаконичен за действията на Симеонов на Слънчев бряг. В хлъзгав стил, усвоен след 16 години в политиката, той хем го похвали, хем го упрекна.

Иде зима и Симеонов може да се качи да дърпа щепсели на Банско, Боровец или Пампорово. Предполага се, че коментарът на Борисов ще бъде подобен. Остава неясно, дали атаката на Симеонов срещу привидно лоялния към кабинета Домусчиев, не е предварително консултирана с Борисов.

За 22% от анкетираните той още обмисля какво да предприеме по отношение на Симеонов и затова мълчи.

15% са категорични, че той просто не може да го озапти. И го е оставил да прави каквото ще, молейки се да не мине всякакви граници.

Само 14% са на мнение, че поведението му не го вълнува, защото си има по-важна работа, а и нищо в него не го тревожи.

Обединените патриоти често обичат да повтарят, че "ние не сме като онези", визирайки предишните коалиционни партньори на ГЕРБ от Реформаторския блок. Но с поведението си могат да предизвикат носталгията на Борисов към хора като Москов и Ненчев, а пък ако питате Лукарски, сигурно веднага би се отзовал.

Както преди година, отново се създава напрегнатата атмосфера, в която имаме усещането, че скоро властта ще се търкаля по улицата, но пак няма да има кой друг да я вземе. И Борисов пак ще се наведе, ще я поотупа и ще си я прибере в джоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    17 39 Отговор
    Кой пък ги взима на сериозно вашите анкети? Тук 90% от мат'ряла са бесни рубларасти.

    Коментиран от #2

  • 2 манол

    26 10 Отговор

    До коментар #1 от "OMG WTF":

    ясно е, че си бойковист. Смирете се малко, замълчете, снишете се-
    вземете пример от лидера си! Като му гледам стената във ФБ, която се оказва и първоизточник на всички новини, доста са намалели привържениците му. което е добре!
  • 3 ха ха ха

    19 8 Отговор
    ГЕРБ, заговорят ли за вдигане на заплати, значи са получили уплах и в задните си части :D

    Следващия път от Козяк пак ще му купят местенцето, ама ще му е още по-зор да състави правителство - единствения път му е право надолу ;)

    Коментиран от #4

  • 4 ВМОРО

    5 16 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха ха":

    Дано. Сега сподели кой предлагаш да го замести, моля те!

    Коментиран от #5, #6, #13

  • 5 манол

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "ВМОРО":

    Ще се намери кой. Интелигенцията се отдръпна от години, със сигурност идва времето, когато отново ще излезе на политическата сцена. Простащината се търпи, но колко да се търпи. Всяко нещо си има край и краят на простащината ще дойде в обозримо бъдеще.
  • 6 ха ха ха

    17 4 Отговор

    До коментар #4 от "ВМОРО":

    Ами аз имам много идеи, като например:

    "Президентска Република България"

    Доста бързо ще се променят нещицата за родните ни партийки, не мислиш ли, че 30 г. стигат? Или ти е малко и искаш още от същото?

    Коментиран от #7

  • 7 Наивно

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Представи си презденстка република с Първанов начело, или Стоянов или Борисов. Не е проблем вида на държавата, а дали се спазват законите. Те не се спазват сега, няма да се спазват и при президенстската република. И че това не помага може да се види при бившите съветски републики. Всичките или почти всичките са президентски републики и почти всичките тънат в корупция и мизерия. Така че, не благодаря. Друго нещо трябва да се борим да изградим

    Коментиран от #8

  • 8 ама верно си наивен

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Наивно":

    кой ще ги пусне тия начело на държавата?

    Циганите няма да му стигнат на Борисов ;)
  • 9 Хайдук

    7 3 Отговор
    Няма кой да пребие ,представителите на турския джихадистки режим за да се оправи държавата !
  • 10 некойси

    11 0 Отговор
    Разстрел за всичката самозабравила се политическа гнус!
    Разликата между Симеонов и останалите е че той поне си казва каквото си го мисли без задръжки.
    Или ние или те.
  • 11 Хасан

    6 3 Отговор
    Симеонов ще трябва да бъде изритан на първата спирка на автобуса
  • 12 Расулюлах

    1 0 Отговор
    Тиквата и замесника му нали не трябвало да бъдат в един и същи самолет?
  • 13 Glog

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ВМОРО":

    Няма кой! В момента на политическата ни сцена нито една политическа партия няма намерение да води национално отговорна политика. Невероятно е, но за сега най-близо до такава партия са БСП-то. Но са разединени и в близките десетина-петнайсет месеца едва ли могат да направят нещо.