24 Ноември, 2017 10:15 1 244 8

Въпроси към ЕК за миските и радиацията

  • николай бареков-
  • радиация-
  • ек-
  • красота

Очаквам моите общочовешки запитвания да получат подкрепата на най-малко 40 евродепутати

Въпроси към ЕК за миските и радиацията - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както вече ви информирах, стартирах подписка сред членовете на Европейския парламент за отправяне на официално питане до Европейската комисия за създаване на законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на конкурсите за красота. Освен това, започвам събиране на подписи за отправяне също на официално запитване до ЕК във връзка с подадените на 10 ноември обезпокоителни данни от Френския институт за ядрена безопасност, че облак с ниска радиоактивност е преминал над Европа през последните седмици.

Очаквам моите общочовешки въпроси, отнасящи се до здравето и достойнството на хората, да получат подкрепата на най-малко 40 евродепутати.

Оставам отворен за провеждане на дискусии както с тях, така и с гражданите на ЕС и България.

Ето и какви са моите питания до Европейската комисия:

I. Конкурсите за красота са едно от основните средства за прикриване на сексуалното насилие, трафика на хора и търговията с човешка плът. По този начин тези престъпления, свързани с поругаване на честта и достойнството, не попадат в полезрението нито на полицията, нито на медии и политици. В тази връзка:

1. Смята ли Европейската Комисия за подходящо да се изработи законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на конкурси за красота?

2. Смята ли Европейската Комисия за необходимо да бъдат поставени извън рамките на законите провеждането на всякакви конкурси и мероприятия, чиито последици са уронване на доброто име, честа и достойнството на участниците?

II. На 10 ноември Френския институт за ядрена безопасност излезе с официална информация, че облак с ниска радиоактивност е преминал над Европа през последните седмици. Според тяхното проучване в облака се е съдържал радиоактивния радионуклид Рутений-106, който е рядък преходен метал от групата на платината. Замервания от други европейски станции за ядрена безопасност пък сочат, че от 3 октомври Рутений-106 е засечен над много европейски държави. В тази връзка се обръщам към Европейската комисия със следните запитвания:

1. Има ли информация относно достоверността на съобщението за преминаването и наличието на радиация над България, Украйна, Беларус и Румъния?

2. Ако информацията е достоверна, защо засегнатите граждани на държавите-членки на ЕС научават едва сега – 2 месеца след инцидента, което ги лишава от възможността да вземат адекватни мерки?

3. Има ли официална информация кой е първоизточникът на радиоактивния облак?

4. Има ли данни за пренос на радионуклиди на територията на България, Румъния, Беларус и Украйна?

5. Има ли наличие на рискови фактори, имащи отношение към здравето на населението на тези държави?

6. Има ли необходимост от предприемане на никакви радиационно-защитни мерки на територията им?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    15 2 Отговор
    Тоя на какви наркотици е ?
  • 2 Чифликчия

    8 1 Отговор
    Ето до кьде стигнахме.
  • 3 ганьо панделата

    13 1 Отговор
    Тоя трябва да задава въпроси на надзирателите в Софийския централен:
    1. Има ли наличие на рискови фактори, когато Мечо ме изнасилва всеки ден?
    2. Защо Картофа ми изяжда храната всеки ден?
    3. Има ли официлана информация кой ми пикае в супата?
    4. Има ли данни за пренос на сифилис, когато се освежавам върху тоалетната чиния?
  • 4 Пеньо

    7 2 Отговор
    Който не учи, ще заприлича на него!

    Коментиран от #5

  • 5 Ьььььь

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Демек ти си вторият Бареков.
  • 6 Росен Петров

    5 1 Отговор
    Сигурен съм, че Лайнеков не може да си прочете "собствените" писаници гладко. На Български. За четенето на "Таймс" знаем....
  • 7 The TRAPPER

    3 0 Отговор
    Честта НИ и достойнството НИ отдавна са поругани , и затова сме си виновни ние балъците. А радиоактивният облак е над България от много години . И ние Все го ДУХАМЕ за да се махне , но той не та не.
  • 8 За това ли

    2 1 Отговор
    За това ли те пратихме там,за това ли?Нещастнико блуден.Само да свърши мандатчето и трябва и паспорта да ти отнемат,да не излагаш България никъде по света!