24 Ноември, 2017 17:51 4 565 23

Защо тъгува Петър Волгин

  • петър волгин-
  • стоян николов-
  • торлака-
  • григор димитров

Пешо Рашибозука иска прекършен народ, който да гледа на североизток

Защо тъгува Петър Волгин - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Петър Петров Георгиев. Това е истинското име. Иначе оная мода с Ленин, Сталин, Янко, Буда, Кардам и т.н. и т.н. я знаем всички. До болка ни е познатo влечението на привържениците на оня строй към псевдонимите.

Та, толкова за Волгин. За подобни или лошо, или нищо. Сега малко да се опитам да поразсъждавам върху трогателната драма, която Пешо Рашибозука разигра около родолюбивата еуфория, която тресеше нас, онази част от българите, които все още не се срамуваме, че сме такива, по време на финалния турнир на АТР в Лондон.

Ако някой все още не е разбрал, Пешо (на когото всички ние плащаме заплата, тъй като той е държавен служител в национална медия, позиционирана в столицата на България, намираща на 42 градуса северна ширина и 23 източна дължина, макар и Пешо да се държи като че ли битува на 55 с.ш. и 37 и.д.) се изказа остро негативно относно искрената радост, която в геометрична прогресия завладяваше сънародниците ни тук и в чужбина с всяка следваща победа на Григор Димитров.

Според Пешо не трябвало да „ни занимават“ с успехите на най-добрия ни тенисист. Пешо иска да накара вълнуващите се от резултатите на тенисиста ни да замлъкнат. Ако можеше и директива би пуснал.

На товариш това му било досадно. Че не се радва както, ако Александър Зверев беше спечелил турнира в Лондон, това е ясно. Опа, пак щеше да му е досадно, защото Зверев е руснак, но не играе за любимата страна на другаря от БНР-то. И неговите родители са избрали разума пред великите постулати за светлото бъдеще и комуналното настояще и са се изнесли за Германия. Пешо искрено се ядосва на всяко едно нещо, което може да обедини българите около която и да било кауза, па макар и била тя спортна, па макар и била тя нямаща нищо общо с България.

Прави го, защото ако родителите на Гришо не го бяха откъснали от блатото, в което сторонниците на Пешо превърнаха родината ни, той с положителност щеше да работи за 4-500 лева, да гледа големия тенис и Никол по телевизията и да дава половината си заплата за търкане на пеевски талончета. А Пешо и неговите идеологически бащи искат тъкмо това. Народ, чието ежедневие е сиво като катаракта, душевните и физически мастурбации заместват полета на мисълта и мечтите, а тотото е единственият ефимерен изход от мизерията.

Хора като Пешо ненавиждат хора като Гришо. За щастие на хора като Гришо им е през най-дългия от вторичните полови белези за хора като Пешо.

Пешо не иска да „ни занимават“ с разни си Гришовци, дето печелят международни турнири от най-високо ниво тук и там, защото има опасност голият му задник да лъсне като калайдисана котленка на месечина. Как могат Пешо и сторонниците му да привлекат и грам внимание, ако има такива като Гришо? Не само в спорта. В политиката, в обществения живот, в медиите, в бизнеса…

Къде отиват Пешовците тогава!? С техните митологеми, високопарни безпочвени дрънканици, кухи опорни точки и садо-мазохистично безвремие… Съсловието на другаря Волгин може да битува само в среда на посредственици, в която да изпъква с неистовите си крясъци и истеричните си постулати. Тяхната среда не търпи победители. Здраво трудили се, дръзнали да разперят крила, приемащи провала като мотивация, готови във всеки един момент да надигнат чело от калта и да продължат напред, без дори да измият разранените си лакти и колене.

Ако децата вземат пример и подражават на подобни на Григор Димитров персони, как оялите се меценати на Пешо ще намират кротки и прекършени още в зародиш послушковци, които да се примиряват с беззаконието, простотията и безволево да слугуват за коричка хляб? Да, Волгин не иска да го занимават с класирането на Гришо в топ три на световния тенис, защото в една истинска конкурентна среда Пешо може да се класира на подобна позиция единствено в надпревара за подхвърляне на небивалици. За него и за себеподобните му всеки успял българин, всеки човек, който надига глава над блатото, а не диша със сламка, подаваща се от тинята, е враг на народа.

Ако зависеше от Волгин и другарчетата му, всички трябваше да сме посредствени, за да блесне величавото им съществуване. Подобни хора не могат да схванат понятия като „демокрация“, „плурализъм“, „свобода на мнението“. Те мислят, че някой ги занимава с нещо си, макар и никой да не ги насилва да правят каквото и да било. И Волгин ни занимава с предаване, и брадъри има, и сапунки, и чалгии, но, честна дума, от всичко това познавам само откъслечно през социалните мрежи. Въпрос на личен избор. Ама за Пешо по-голям кошмар от личния избор няма.

Пешо не иска да се автоцензурира, защото е обратното на гений. Пешо иска да цензурира всички и всичко. Да не се говори за успехите на Гришо. На него му трябва разединен, смачкан, обезверен и прекършен народ, който да гледа с благодарност и надежда на североизток. Хора, които печелят милиони от наградни фондове на световни турнири и се нареждат сред най-добрите в попрището си за Пешо са ужасТ. Ако можеше с най-садистично удоволствие би ги изпратил оттатък Волга, за да измрат по ГУЛАГ.

Не, че обичам да давам,пък камо ли да получавам съвети,ама… Ако ви стиска, не се страхувате от трудности, разочарования и мечтаете да вдигнете някой трофей в живота си, вдъхновете се от Гришо. А онова, другото, е Пешо. Посредствен, комплексиран, крещящ за внимание за сметка на истински заслужаващите го…

Автор: Стоян Николов – Торлака


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванчо

    38 20 Отговор
    Страхотна статия! Браво!
  • 3 Аяжо

    41 11 Отговор
    Накратко, Пешо е тъпак.
  • 4 Вени

    33 13 Отговор
    Винаги ще има някой, който да мразим. Какво значение има този Петър дали харесва Гришо, дали го е гледал или не. Нека си има мнение този човек. Кой го бърка какво е то. Ако ти дето пишеш статията не си някакъв лабилен тип, значи няма да се съгласиш с неговото становище и ще го забравиш за секунди. Но за жалост и ти си като него, и ако някой не мисли като теб скачаш и почваш да плюеш. Навсякъде жалки хора, и ти, и тия от господарите, да се хванат за най - малкото нещо и да почнат да провокират хората.

    Аз се радвам на успехите на Григор, като дойде тук да играе винаги ходя. Но не се побърках като видях мнението на този човек. Не съм съгласен и толкова, няма да ходя да му търся сметка или да добивам публичност като го хуля. Повече ме дразни каква гласност придоби това отколкото какво е казал този не познат за мен човек доскоро .

    Коментиран от #5

  • 5 Иванчо

    29 5 Отговор

    До коментар #4 от "Вени":

    Вени, все има право на мнение, но не всеки може да го натрапва на другите от националния ефир ;)
  • 6 Гудьо

    11 25 Отговор
    И пак Русия, русофили, русофоби, товариши, разтовариши. Чисто сте изпаткали в тая журналистическа гилдия.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тъпчилещово

    30 11 Отговор

    До коментар #6 от "Гудьо":

    Добре дошъл на планетата Земя, виждам , че току що пристигаш.

    Петър Волгин е ултра болен русофил -това го знаят и децата в детските градини. До такава степен,че трудно може да се каже ,че е българин.Даже Волгин не му е истинската фамилия -това е псевдоним .
  • 9 JOKO

    19 18 Отговор
    Като чета коментарите, съм склонен да се съглася донякъде с позицията на Волгин. Изключително елементарни, агресивни е често неграмотни коментари. Нормално е успехите на българските спортисти да ни вълнуват, да ни радват и да се гордеем с тях. Но всяко разочарование от техни неуспехи у нас се изражда в обиди, принизяване и подигравки. Спортът е само една малка част от нашия живот и ако само той е това, което ни вълнува вероятно Волгин донякъде е прав. Заедно с това е истина, че хора с трибуна като Волгин, това се отнася и до всички политици, трябва да се изказват много премерено.
  • 10 Театрал

    21 8 Отговор
    Пешо петолъчката,вече е известен !
  • 11 Брат ми

    30 12 Отговор
    Мммда,гадна комуняга е тоя.
  • 12 Гудьо

    8 9 Отговор
    Яд ме е, че изобщо ни занимават с това. Аз пък съм гудьофил, напишете сега една статия и за мен. Журналята вместо да осостояват с внимание Волгин, Москвичов, Жигулов и Трабантов, да вземат да пишат по съществени въпроси.
  • 13 ГОЛЯМ ПРАЗ

    16 17 Отговор
    И за какво толкова да удрям чело в земята пред Григор?!?! Преди 2год. , когато трябваше да играе с националния отбор в решителната среща за влизане в по-горна група, той тегли една майна на националите, защото бе покрил критерият за участие в националния отбор, който му даваше право да участва в Олимпиадата 2016 год. ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС НАД ВСИЧКО!!! Иначе обяснява, че е горд българин, нищо,че с нищо не го е доказал!

    Коментиран от #14

  • 14 наблюдател

    13 7 Отговор

    До коментар #13 от "ГОЛЯМ ПРАЗ":

    Я тукашния трол с многото IP адреси се размърда. Реши да помогне на другарчето (или таваришчето) в беда. Защото той заби поредния гвоздей в ковчега на путинофилията в България (да не бъркаме путинофилията с тия дето обичат женските полови органи, моля)

    Коментиран от #15

  • 15 Срещу (*)ришу се не рита

    5 7 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Пишете, че всеки има право на мнение - защо тогава негативните мнения срещу (*)ришу се оказва, че са само от национални предатели, русофили, дебили, глупаци и т.н. ???
    Не разбрахте ли, че има и такива дето не ни харесва, дразни ме това продажно подлагане все едно го познавате от 2 годишен и не може някой да говори против Него! Еми тва е положението, сега пак ще чета - нещастни, загубеняк, подлога и т.н. ама то няма как - феновете Му са само от матрЯла, какво друго може да очакваш...
  • 16 niro

    3 2 Отговор
    всеки си има мнение..., негово си е
  • 17 Справедлив

    23 5 Отговор
    Волгин от доста години трови националния ефир. Аз съм русофил, но никога не съм чул от него да представя Иван Бунин, Зинаида Гипиус, Николай Бердяев, Булгаков, Андрей Платонов или "Зимата идва" на Гари Каспаров...Само и единствено хленчи за самоубилия се социализъм. И страшно се харесва на възрастните със старите спомени. Предлагам да отиде в частно радио.

    Коментиран от #23

  • 18 Бесен Язовец

    6 21 Отговор
    Волгин е страшен ПИЧ и който не го разбира значи е дебил и 1/2 !

    Коментиран от #19

  • 19 Справедлив

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Бесен Язовец":

    Волгин не е русофил, а съветофил.Просто неокомунист.И нищо друго.Идеален подстрекател, който настройва хората едни срещу други. Нашият разговор доказва това.
  • 20 зико

    23 4 Отговор
    Ако Гр. Димитров беше руснак Волгин щеше да цвили от радост, ама нали е българин...
  • 21 Гост

    6 8 Отговор
    Ай стига с тоя Гришо спечели щото единия се отказа .Нещо като недоразумението Дафовска.
  • 22 радев

    3 3 Отговор
    добър си е волгин и бивол е добър , всеки има място под слънцето
  • 23 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Справедлив":

    то и аз съм русофил ако приемем тези руснаци дето си представил като руска извадка.само че те са изключенията на които им е разказана играта.не случаино каспаров предвидливо избяга.иначе дневниците на зинаида са класика и гаранция нито един от путинофилите не е чел нищо от упоменатите от теб.а иначе волгин е поредния комплексар в националния ефир,но котилото в бнр и бнт си живурка спокоино.