25 Ноември, 2017 13:00 3 918 13

Масова дебилизация

  • дебили-
  • гришо-
  • марешки-
  • цветанов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Оглупялото до кокал човечество в един ден почете паметта на жертвите от катастрофи, които само причинява волно или неволно, и отбеляза Световния ден на... тоалетната. Трябваше да има и нещо трето, защото двойният "празник" не придаваше пълнокръвност на картинката. Скоро пъзелът се подреди. Дайте ми "Черен петък" и кредитна карта, и аз ще си видя сметката - както би казал Архимед, ако имаше щастието да доживее до наши дни. И народът се юрна да купува стоки, увеличени в сряда с 50% и намалени в петъка с 40%.

Дебили, сър - би отговорил икономът на лорд Джон. Ние не се наемаме на такава крайна оценка, с тайната надежда групата на "Воля" да се върне в парламентарната зала. Веселин Марешки се оказа най-чувствителният по зададената дискусия "Дебили ли са 80% от българите". Упоритите му опити да имитира политическа дейност, като дъвче шлифера на проф.Иво Христов, вече наистина стават досадни. Ако се е припознал като част от квотата с процентите, сигурно му е тежко, но хайде стига толкова. Успя да влезе в парламента и никой публично не обиди избирателите му, гласували срещу евтино гориво за него. Пък и за негова гордост или мъка, те се оказаха далеч от 80-те процента на Христов.

А по какво се различава това, което направи Марешки с предизборното гориво от, да кажем, купуването на гласове в някоя циганска махала? Честно казано, бих разбрал оскотелия човек от катуна, който взема 50 кинта, без да е чувал за нито една кандидатура, но не и умните глави от панелките, които направиха от група познати на Марешки парламентарен фактор. Да, вече е фактор. В началото беше смешно и екзотично, но сега е факт. "Воля" е балансьор. И задател на промени. Регионалният враг на Марешки от Варна Костадин Костадинов и неговото "Възраждане" осъмнаха с намалена субсидия като извънпарламентарна партия - от 11 лв. на 1 лв. Разбира се - за онези, които минаха 4-процентната бариера, пълен пас. Да не би да ги корумпират лошите.

Най-прясното доказателство, че с македонците сме един народ, дойде от братска Македония. Струмишките репортерки чуруликаха на Бойко, досущ като софийските, пловдивските и варненските. Радваха се на лафовете му и одобрително пърхаха с диктофони, таблети и телефони...

"Както правилно подчерта г-н Цветанов". И това изтърси един от управляващите. Класика в духа на Милко Балев. А самият Цветанов блесна с покъртителното "Решението на Димитър Главчев да отстрани Нинова от пленарно заседание, е знак за свободата в ГЕРБ". Що за консилиум от светила в различните науки трябва да се свика, за да се открие логиката в горецитираното. Само питаме, де - за отговор не можем и да мечтаем.

А конкурсът за Мис България все повече прилича на парламентарни избори. Населението е убедено, че всичко е нагласено, а и трудно можеш да откриеш някой, който да признае, че е гласувал за победителите.

Нека завършим позитивно - Никол Шерцингер вече не е такава. В смисъл, онази лошата дума за жена, с която я наричаха хейтърите на Гришо. Откакто момчето спечели турнира в Лондон, лоша дума за спътницата му не е казана. Вече само от него си зависи, дали ще опази доброто и име по-дълго време. Както се казва - да бие, за да я уважават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    30 3 Отговор
    МИ МАСОВА Е, направо е като.......Испански Грип.
    Професор Иво Христов трябва да бъде......увековечен....
  • 2 Гогата

    29 1 Отговор
    Предлагам на професор Христов да бъде присъдена титла акадамик.
    Не вярвам някой да възрази. Дори онез от 80%.
  • 3 Дикембе Мутомбо

    5 15 Отговор
    Доказателство за дебилизацията са и всички, които се съгласяват с онзи имбецил, разбира се, поставяйки тях си в 20-те процента. Нещастници!
  • 4 goni

    12 0 Отговор
    Евала! Милене! Както обикновено право в целта!
  • 5 юрист

    2 7 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: И народът се юрна да купува стоки, увеличени в сряда с 50% и намалени в петъка с 40%....“ Авторът трябва да знае, че тази нередност се случва с 80% от българските електронни магазини и с 5% от небългарските, но регистрирани в ЕС държава електронни магазини! Та- не слагайте всички на един и същ кантар!
  • 6 ТЕЖКО НА СТУДЕНТИТЕ ПРИ ИВО ХРИСТОВ

    6 10 Отговор
    СЛУШАЙКИ ГО С ЧАСОВЕ, ЛЕКЦИЯТА МУ ОСТАВА БЕЗ ЗАКЛЮЧЕНИЕ, ГЛАВНА ЦЕЛ И ИЗВОДИ. СЛЕД ТОЛКОВА ПУБЛИЧНИ НЕГОВИ ПРОЯВИ, НЯКАКВА ДИРЯ В ПАМЕТТА НА ХОРАТА ДАЛИ ТОЙ РЕАЛНО ДОПРИНЕСЕ ЗА КАЧЕСТВЕНО ИЗДИГАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО, СОЦИАЛНОТО И ОБЩЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ НА ХОРОСАН И. НЕ. ЗАЩО ? ТОЙ Е ФАКТОЛОГ А НЕ Е СОЦИОЛОГ И НЕ Е АНАЛИЗАТОР. ТОЕС - УЧЕНИК КОЙТО САМО ЗАПАМЕТЯВА ТЕКСТА И ГО ПРЕРАЗКАЗВА. В ОЧИТЕ МУ ЛИЧИ СТРАХ ОТ ФАКТА ЧЕ Е ТИТУЛОВАН НО Е БОСОНОГ И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ИНВАЛИД. НЕГАВОТО МЯСТО Е В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ИНВАЛИДИТЕ С БОЛНО СЪЗНАНИЕ СЕ СБИРАТ ТАМ. ДА ИМ ПОЖЕ
    АМЕ УСПЕХ В ЛУДОРИИТЕ.

    Коментиран от #9

  • 7 Къртев

    0 4 Отговор
    А, дали е така?
  • 8 Голям прос

    3 12 Отговор
    Правите известен тоя тъпанар професор и на следващите избори някои от 80-те му процента ще кажат - тоя го познавам, хубав човек и ще гласуват за него. За черния петък не съм много съгласен. Увеличението с 50% не е от предния ден.
  • 9 Румяна Костова

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТЕЖКО НА СТУДЕНТИТЕ ПРИ ИВО ХРИСТОВ":

    Научете първо,че писането само с главни букви в интернет пространството е равносилно на крещене.А то пък е привилегия на хората,които нямат достатъчно аргументи или имат слаби нерви и лесно губят контрол.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АРГУМЕНТИ

    0 0 Отговор
    Та ти не чуваш петела въобще. Що е социология, разбра ли го от твоя любимец? СЛЕД ТОЛКОВА плюнчене пред избирателите в Пловдив, Кърджали и пред Слави, някяква просфетителска диря в чорупката ти успя ли да ти остави ? Що от него ти научи и разбра, как трябва да работим и живеем, имаме ли надежда в тази тъмнина и на къде върви вашата страна ? Той е професораа не аз. Той се натиска като глист на буца че той ще фърга на народа ни наука. Е де я тя ? Ти ко от него барем взе та го разбра ? Щом си толкова пристрастна към професора сподели го с наз. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЩО Е СОЦИОЛОГИЯ - НЕ ДАДЕ. ЩО Е ДЕМОКРАЦИЯ - СЪЩО. ЩО Е ТУЙ ДЕТО СМЪРДИ ДНЕС У НАС , НЕ СЕ ЛИ САЗВА ДЕРМОкрация ? С КАКВО СОЦИАЛИЗМА СЕ ОТЛИЧАВА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА ? И като се натиска хоро политическо да води, трябва стъпките да знае . А той е вързан и за двата крака.
  • 12 НАРОДА бил дебилски

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    А професора ? Нещо ясно от него да чу и разбра ? Та нали на варода той разаснява, нали на народа обеснява е де го резултата? СЛОВОБЛУДНИК И ЛАВАНДУЛА. От него следваше като социолог да чуем как следва живота си да устроим. Ти чули нещо апропо, биля. Чу таратанги.
  • 13 таню

    0 0 Отговор
    не, в никакъв случай 80-те % не са дебили! те са интелигентни, образовани, политически грамотни и силно ангажирани в обществено-политическия живот. не са някакви джибрясали малоумници, не!