13 Декември, 2017 15:00 1 960 3

Ревизията на прехода приключи преди да е започнала

  • бойко борисов-
  • иво прокопиев-
  • корнелия нинова-
  • техноимпекс-
  • каолин

Цялото ежене целеше да бъдат ударени единствените, които се спрягат като алтернатива на управляващите - социалистите и градските десни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Помпозните напъни за промяна в конституцията заради давността на приватизационните престъпления рязко отидоха там, откъдето дойдоха - в нищото. След като случаят "Техноимпекс" се превърна и остана просто като гума за джваканье на Деси Атанасова - да се занимава с нещо жената - дойде 17-годишният случай "Каолин". Както виждаме, за него не се наложи да се променят нито давностни срокове, да не говорим за цяла Конституция.

"Пожелавам ви приятна игра с "Агнешките главички", троснато заяви Борисов, когато за втори път подаде непоискана от никого оставка преди година. По правило никой не го попита какво има предвид. Старата болест на новата ни журналистика след 2009 г. - уточняващите въпроси са неприемливи като мръсен виц на масата на стара мома. И беше ясно, че върне ли се на власт, Борисов ще официализира заканата си чрез дела. Да се говори за разделение на властите в България е възможно само след консумация на специални гъби, тъй като населението между Дуранкулак и Кулата отдавна е резистентно към алкохол. Напразно го вари - вече не му действа.

Вижте къде са министрите от покойния Реформаторски блок, които управляваха заедно с ГЕРБ. Или поне така си мислеха. Lady in black - Руми Арнаудова - ги поведе под строй към тягостните зали при строгите си колежки за обяснения. Малцина от бившите реформатори, а днес неясно какви, се усетиха навреме, че не бива да влизат в пясъчника, за да си играят с Бойко. Нищо, че ги кани и им отстъпва кофичката и лопатката си. Оказа се, че е било, за да се закопаят сами.

Толкова глупава постановка, по-тъпа дори от отминалия Биг Брадър. Сценаристите на двете риалитита - политическото и уж-шоуто - са изправени пред сериозен общ проблем. За следващия сезон публиката ще очаква още по-елементарни участници и сюжети, защото организаторите сами зададоха недостигани досега стандарти в примитивизма. Нека бъдем оптимисти - винаги ще се намерят подходящи изпълнители за подобни вечеринки. Банка "Кадри" у нас никога не фалира. Особено за селски тарикати.

С дъвката "Техноимпекс" и запора на Прокопиевите пари приключва и цялото ежене за ревизия на прехода. Мероприятието целеше да бъдат ударени единствените, които се спрягат като алтернатива на управляващите - социалистите и градските десни. БСП мина леко, пък и на тях няма кой да отнеме гарантираното второ място. Виж, за градските десни ситуацията е по-друга. Както знаем, драмата им е, че останаха парламентарно непредставени. Съветът ни е да се успокоят с това, че още три години 240 депутати ще живеят в София - и всички ще бъдат мъничко и техни. Интелигентният човек винаги намира вътрешен баланс. А те имат претенции да са такива...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    14 1 Отговор
    Както обикновено! В Десятката!
  • 2 Поредна инстанция

    0 0 Отговор
    https://offnews.bg/obshtestvo/teftercheto-na-zlatanov-koeto-kiril-dobrev-pokaza-galeria-421179.html
    Работи се по график !
  • 3 Glog

    0 0 Отговор
    Преглед на прехода, без да се премахне в Конституцията давностния срок и без да се създадат нови наказателни закони, които да налагат безумно високи физически, юридически и материално наказания на всички, участвали в тоталното ограбване на народ и държава от един тотално корумпиран елит, би било пълен кретенизъм. Защото при сега действащата конституция, при сегашните политици и при сегашните съдии ние няма да научим нищо нова за изживяния от нас апокалиптичен преход, но за сметка на това те, политиците, приватизаторите и съдиите, отново ще ограбят по този начин още веднъж държава и народ с милиарди. За да ни кажат това, което ние и без тях знаем.