Last news in Fakti

28 Декември, 2017 11:00 3 712 25

Тези жени са много опасни

  • салафизъм-
  • ислям-
  • германия-
  • салафити-
  • северен рейн-вестфалия
Тези жени са много опасни - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Службата за защита на конституцията (германското контраразузнаване) в провинция Северен Рейн-Вестфалия следи мрежа от десетки ислямистки жени. На салафитската сцена в Германияте заемат местата на задържаните от властите мъже-салафити за радикална дейност, заявява шефът на службата Буркхард Фрайер за ФАЦ. "В Северен Рейн-Вестфалия държим под око една мрежа от около 40 жени", казва той.

Тази мрежа предлага пълна салафитска програма - от възпитанието на децата, през готвенето и интерпертацията на религиозните предписания, та чак до насаждането на омраза срещу "неверниците". Фрайер добавя, че тези салафитки водят агресивна реклама в интернет:

"Установихме, че тези жени са нещо като идеолози на салафизма. Разбирай: активни са в създаването на послания", казва той.

По данни от контраразузнаването, жените-салафитки индоктринират своите деца още от малки. "По този начин салафизмът се превръща в дело на семейството. Възниква нещо, което много трудно може да бъде премахнато, а именно салафитски слоеве в обществото", казва още Фрайер и допълва, че не всеки салафит обаче е терорист. "Но всеки един джихадист-терорист през последните години в Европа идва от салафитската сцена". Междувременно салафизмът се е превърнал в нещо като германски "вътрешен екстремизъм".

Позовавайки се на информации от тайните служби, агенция ДПА съобщава, че силите за сигурност в Германия са класифицирали десетки жени и младежи като потенциална заплаха. Всеки един от тях би могъл да бъде и потенциален атентатор.

Салафизмът е ретроградно, ултраконсервативно сунитско течение в исляма. Неговите последователи се позовават изключително на Корана и отхвърлят всякаква форма на модернизация. Целта на салафитите е преустройството на държавата, правния ред и обществото по техните правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бат Мишо

    41 1 Отговор
    паметник на великия фюрер
  • 3 Иван

    34 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР!
  • 4 чалма тв

    40 3 Отговор
    След като и германци го казват, тази ИСТИНА за това че не всички мюслимани са терористи, но всички терористи са мюслимани го знае и последен идиот...Сега и на немци им дойде акъла, но вече е късно, не може да спреш тези "бежанци" да се размножават и да се налагат шириат . Решение е да ги изселят обратно .

    Коментиран от #19, #20

  • 5 Шмеркел

    20 2 Отговор
    Това са доктори .............
  • 6 пак ли

    30 4 Отговор
    мирна религия ислям, след като заклаха всички друговерци в техните държави ,идват в Европа да ни колят и бесят...а ни ги посрещаме с цветя и бисквитки...а би трябвало да ги спрем още на границата.ЧЧ

    Коментиран от #22

  • 7 браво краво

    36 3 Отговор
    Ви ги направихте опасни,дори плащате на тези вонящи чалми пари ,за да не бачкат. Седят си у дома гледат си кефа,излизат само да пазаруват и раждат по 5-8 деца, отгоре на всичко те ви мразят,както и всички нас. Идиоти управляващите,заради вас страдат обикновени хора.
  • 8 гост

    5 31 Отговор
    Грешна информация относно религита Ислям.Драскачите не знаят какво е Салефизъм,а коментиращите са под всякаква критика,пляпмпала!

    Коментиран от #13

  • 9 ЕХА

    31 3 Отговор
    Знаят кои са ,предупреждават ни, е като знаете що ни ги трепете тези получовеци от идил-миндил..Още повече те самите с отличителни дрешки....Италиански град постави табела "Вход само за християни" Кметът Алесандро Сегеци е получил разрешение от общинския съвет за поставянето на табелата на входа на града.
  • 10 Токсични отпадаци

    21 4 Отговор
    Били опасни, какво им опасното, два шамара и ги връщате обратно в ла-ната при ислямисти,където им мястото с цялата им челяд.
  • 11 Петко

    14 1 Отговор
    до 8
    Като си толкоз вакъф, шо не я разясниш и разтълкуваш?!
  • 12 нощ

    4 19 Отговор
    Ислям е най мирната религия.. и нейните представители са най напреднали във всяко едно отношение. Ви завиждате на тези добри и възпитани хора, те са бъдещо на планета Земя, ако искате заповядайте в техните храмове ,ще ви посрещнат с халва и шекер. Ако всички бяхме мюслимани,нямало да има войни и глад.

    Коментиран от #15, #24

  • 13 Селянин

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Би ли ни обяснил, тогава, на нас невежите. Защото аз нещо не разбирам. Цитирам "...ретроградно, ултраконсервативно сунитско течение в исляма. Неговите последователи се позовават изключително на Корана и отхвърлят всякаква форма на модернизация". Като са им такива разбиранията защо не си стоят там от където са, а са дошли в свят, който иска да се развива. Никой не ги е викал, те идват и искат да налагат техните си убеждения и то чрез конфликти. Аз го виждам като нападение, а щом те нападнат трябва да се защитаваш. Моя гледна точка.....та я сега ти ни обясни, как стоят нещата.....
  • 14 Някой

    24 2 Отговор
    Още Кан Тервел ги е разбрал какви са и е постъпил както е редно. Векове им е трябвало да си помислят пак да идват насам:) Би било добре да се поучим от историята.

    Коментиран от #16

  • 15 Ден

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "нощ":

    Нощ ти е в главата. Добре, че не сме мюслИмани. Мюслито го хапваме за закуска.
  • 16 1111

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Ка/ан Тервел с това име ,не ти ли прилича на мусюлманин?
  • 17 Кака Гинка

    17 1 Отговор
    Трябваше да си пуснат вълкът в кошарата за да разберат,че е опасен - а уж минават за интелигентна нация! Сега цяла Европа ще сърба попарата,заради тяхната самонадеяност и глупост.
  • 18 ДДД

    11 1 Отговор
    обличаме се и ние така
    и отиваме да налагаме
    после да разпознаят кой беше
  • 19 ХАСАН

    2 13 Отговор

    До коментар #4 от "чалма тв":

    Не си-прав..мюсюлманите са принудени да идват в Европа...те самите не искат..еврейското лоби и шепата акционери на оръжейни фирми имат нужда от войни и конфликти...на теб ти се насажда омраза към мюсюлманите...така както ти се насаждаше омраза към капиталистите или социалистите....просто хората правят пари от твойта омраза...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Колю

    8 0 Отговор
    Простичко е . Идва на гости или защото има някаква причина познат или приятел на гости. Примерно тъста му го е изгонил. След 5 минути реване взима дистанционното на телевизора и сменя любимия ти спортен канал с чалга канал на румънската телевизия. Пали цигара без да те пита и казва да си сложиш отдушник защото той ще пуши. Разбра ли смисъла "Хасане" ?Разбра ли от къде идва любовта към мюсулманите. Или те особено в Гелмания не са на гости. Гости, от които един работи и вади 100 евро от които 20 за икономиката и за държавата ,но по религиозни и негови морални причини жена му от 15 годишна един ден не е работила за държавата . "Работи" само за него като му слугува за което той не и плаща ,а и плаща социалната система. И така поне десет години, чрез детските за 3 до 6 ,едно след друго раждани деца. На почит са мъжките които да възпроизведат модела на съсипване на държавите и всички останали освен мюсулманите. За момичетата се знае- пра бабата ще е на около 50 години. Или ти не познаваш такива "българки " дето вадят пари от проституция или поработи малко в Германия и хоп-бременна и с едни стотици евро месечно се връща в махалата да си гледа детето . То като стане на 1година и пак същото защото го гледат бабите или комшията ,защото тя е самотна майка с три-5 деца. За да вземе еврата за следващото предстоящо раждане. Не е просд който яде милинките. Но до кога германците ще са прости. Нещо и се забълтачи работата на мути Меркел.
  • 22 Зелтен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "пак ли":

    Добре ще е, да не се стига до масовото налагане на простотиите на шериата с тези бедуински арабски схващания, които са просто едно зомбиращо съзнанието като обичаи човешко схващане - едно от многото в света. Защото Господ и хората предполагат, но има едно "НО", което накрая често обърква и Господните мераци и куп човешки. А налагането на такива тирании над човеците, било джихадистки салафитски било комунистическо партийни, са престъпление пред Твореца и на човека и на самият жизненн цикъл във вселената. Те създават зомбита, подчинени на човешка тирания, а човеците са създадени с цел да се разбират и да установят почтенни човешки справедливи отношения "закони", помежду си и да ги прилагат и сами! Интересно е, защо Германското Секюрити не наръфа фрау Меркел и останалите любители на масовия прилив на подобни субекти сред народите тук, а оставиха тази глобалистка да привика милиони непознати пришълци с техните нетрадиционни за нас разбирания? Ето как дори един политик, може да разсипе народи и не един човешки живот тук. А колко много са такива? Кой ще заплати от политиците с живота си, с кръвта си дори за страданията и смъртта и на един невинно пострадал от някой фанатик? Не всеки е фанатик, но мнозина са. Дали Меркел би си направила "сепуко" публично, за да изкупи вината си? Не е нужно и "вакизаши", може и с бързодействуваща отрова, но да покаже покаяние за вината си? Ще ли? Кубрат би го сторил и много други личности в историята. Едва ли Мерчел е от тях.
  • 23 Maria

    6 1 Отговор
    БИИТЕ ИМ ШУТА,ЧИИ Х.... ТЪРСЯТ В ЕВРОПА ТЕЗИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ЖИВОТНИ..АСАНЕ ОТНОВО ДРЪНКАШ ГЛУПОСТИ.ВЯРАТА СЕ НОСИ В СЪРЦЕТО ,ПАРЦАЛА НА ГЛАВАТА НЕ ГАРАНТИРА ТАКАВА.НИКДЕ В КОРАНА ИБИБЛИЯТА НЕ СЕ ИЗИСКВА ОТ ЖЕНАТА ДА ХОДИ ПОКРИТА КАТО НИНДЖА ,А ТРЯБВА ДА Е С ПОКРИТА ГОЛОТИЯ И С НЕПРЕДИЗВИКАТЕЛНО ОБЛЕКЛО.ТОВА Е ДРУГОТО СА АРАБСКА ИЗМИСЛИЦА ,МЪЖКИ СТРАХ ОТ ПОДМОЛНАТА ЖЕНСКА СЪЩНОСТ НА КОЯТОСА ПОДВЛАСТНИ.ТЕЗИ ЧАРШАФИ ЦЕЛЯТ ДАЕЛИМИНИРАТ ЖЕНСКИЯ ДОМИНАНТ.АНАДЪМУ СЪНАРОДНИКО ГРАЖДАНИН НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ.
  • 24 Дух

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "нощ":

    Исляма не е религия, а политическа доктрина за световно господство. В нормалните (християнски, будистки, индуиски, шинтуистки и др.), трябва да бъде забранена. Корана е наръчник по тероризъм. Посочете ми една държава където мюсюлманите са мнозинство и другите хората религии не са систематично избивани. Посочете ми една мюсюлманска страна където да няма война - вклюително и със своите съседи също мюсюлмани. Европа трябва да се излекува от тази зараза. Но вече е твърде късно - единствения изход е операция- изрязване като тумор с пследващо лечение (химиотерапия - напалм, физиотерапия - куршум, лъче терапия .....

    Коментиран от #25

  • 25 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дух":

    Ок Пешо(Пешо в случея си ти) дето ми прави колата или наливата бирата в бара ще ми обеснява какво е исляма и че, в кавички, не бил религия.