4 Януари, 2018 11:00 1 000 12

Как да пресечем престъпността сред бежанците?

  • бежанци-
  • мигранти-
  • престъпност-
  • германия
Как да пресечем престъпността сред бежанците? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Авторите на изследването препоръчват засилване на превантивната дейност като средство срещу престъпленията, извършвани от бежанци. Криминолозите Кристиан Пфайфер, Дирк Байер и Сьорен Клим настояват за повече езикови курсове, спорт и практикантски места за пристигащите в Германия бежанци. Криминолозите са изготвили изследването по поръчение на германското министерство за младежта и семейството. Те са проучили криминалните статистики от последните две години, според които броят на престъпленията в Германия се е увеличил.

В Долна Саксония криминолозите са установили взаимовръзка между нарастването на престъпността и притока на бежанци. Между 2014 и 2015 година броят на регистрираните от полицията престъпления в тази германска провинция е нараснал с 10,4 процента. В 92,1 процента от случаите извършителите са бежанци. В известен смисъл това не е изненадващо, като се има предвид, че голяма част от бежанците са млади мъже на възраст между 14 и 30 години. Известно е, че хората в тази възрастова група са по-склонни да извършват престъпления.

Авторите на изследването подчертават, че срещу бежанци са подадени двойно повече жалби за извършени престъпления, отколкото срещу местните граждани.

Склонността към насилие зависи главно от перспективите за оставане в Германия и от произхода на извършителите. Кристиян Пфайфер пояснява, че бежанците от войни, които имат шансове да останат в Германия, се държат сравнително сдържано. Криминогенната картина е "напълно различна" при тези, които след пристигането си разбират, че са нежелани в тази страна и нямат никакви шансове за работа. Така например сирийците, иракчаните и афганистанците извършват значително по-малко престъпления в сравнение с хората от Магреба, подчертава Кристиян Пфайфер.

Липсата на жени

Подслоняването на бежанците също играе определена роля. Важен аспект от проблема е фактът, че бежанците в Германия много често живеят в мъжки групи, без жени, които да се грижат за тях. "Липсата на жени оказва отрицателно влияние навсякъде", допълва криминологът Пфайфер. Тя всъщност увеличава опасността младите мъже "да се ориентират по норми за мъжественост, които легитимират насилието", четем в изследването на криминолозите. Ето защо Кристиан Пфайфер смята, че идеята за събиране на разделените семейства на бежанци "не е неразумна". С оглед на предстоящите коалиционни преговори, криминологът призовава политиците да дадат нови импулси на миграционната политика. Според него са нужни значителни финансови средства, с които родните страни да бъдат подпомогнати така, че да могат да приемат обратно сънародниците си с отхвърлени молби за убежище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    19 0 Отговор
    Това са милиони потенциални престъпници и терористи.Само след 10 тина години ще унищожат европейската цивилизация и ще върнат света с 1000 г назад
  • 2 Адолф

    20 0 Отговор
    „В една зверилница, толерантност означава смърт.“-Николай Хайтов
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 и ТЕ ТАКА

    11 0 Отговор
    Кяк,как като накараме толерантните в редичка да облекчават загорелите.Толерантните да им подаряват каквото им се прииска плюс 30€ джобни взети от всеки толераст.
  • 5 хи ро

    6 0 Отговор
    Е батко, тия са уникални! С такъв народ германците никого вече няма да могат да стигнат до Сталинград! Щом са толкова самотни, вкарайте в законите си задължително немските момичета да се грижат за тях. Ако попитате как? Отговорът е ясен - Всякак!
  • 6 Morgoth

    8 0 Отговор
    Да, семействата трябва да бъдат събрани ... в родината им! Войната в Сирия ще приключи до месеци, време е да почне възстановителната дейност и връщането на бежанците.

    Коментиран от #7

  • 7 Адолф

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    Така ли не ви стана ясно,че тия бежанци НЕ СА сирийци!!!
  • 8 Stefko 88

    5 1 Отговор
    Предполагам като ги разстрелват на границата!
  • 9 Дедо Грую

    3 0 Отговор
    Прав си. Но като ги пратят там ще бъдат сред единоверце, а па кой не му харесва да ходи къде иска, само не и в християнски държави.
  • 10 1234

    2 0 Отговор
    Престъпността сред бежанците може да се предотврати само и единствено като се изгонят всички бежанци кой от където Е !
  • 11 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    1- во към всеки имигрант се зачисляват по двама полицаи за да го пазят, дават му по 1500 евро джобни на месец и една мацка. Няма ли да е по-добре просто всички да напуснат Европа ? Но според мен те не са виновни , виновни са ония - горе.
  • 12 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    С прости думи- Това което направиха управляващите в Брюксел е че вкараха глудница вълци в кошара с овце. Колко много акъл е нужен за да се проумее това ? Прочетете материала- ЗАЩО БРЕЙВИК УБИ 77 ДУШИ ? НЕКА РАЗБЕРЕМ ОТ САМИЯТ НЕГО.