5 Януари, 2018 07:53 3 573 16

Каквато ни демокрацията, а Банско...

  • банско-
  • ски-
  • туризъм-
  • писти

Аргументът и ние искаме, като в Швейцария и Австрия

Каквато ни демокрацията, а Банско... - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И моите 5 цента за Банско.

Това коментира в социалните медии психологът Иван Иванов.

Запален скиор и планинар съм. И зиме и лете. Нека има втори и трети лифт, ама няма как нормално да бъде.

Аргументът и ние искаме, като в Швейцария и Австрия, ами добре, но имаме ли тяхната съдебна система, регулаторни органи, институции и култура на планиране и реализация. Каквато е разликата между тяхната и наша демокрация, така ще е и в Пирин. Следствието на втори лифт ще е струпване на много скиори горе, малко писти и развлечения, и тогава ще писнат спонсорите, че им трябват нови писти и места за развлечения.

И това, защото малко се мисли и планира стратегически на база анализ, а се действа "проектно", алчно и на парче.

Сори, но всичко около Банско мирише. А местните, освен да затварят къщичките-хотели, ще трябва да работят ангария до пенсиониране за жълти стотинки.

Каквато ни демокрацията, такъв ще ни е и "зимният скъпоценен камък" Банско.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WW3

    21 8 Отговор
    Тия Зелените лъснаха, колко са "ЗЕЛЕНИ" в долъри :)

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост1212

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "WW3":

    Скоро и в юани и рубли ;) Дори и биткойни, кешкойти и всякакви -койни! Джобът на "зелените" не подбира ;)
  • 3 ККК

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "WW3":

    Така е. В Банско е претъпкано с хотели и като се напълнят, тези хора искат да карат ски , ама се чака на опашка за един лифт.И се пита в задачата къде бяха зелените когато правеха хотелите?Трябваше да протестират преди да ги направят!

    Коментиран от #7

  • 4 ВИТОША

    30 3 Отговор
    Хайде да почнем да говорим за ВИТОША !
    за престъплението срещу милионна София да има такова съкровище на 15 минути и да е оставено 20 години в умишлена разруха !
    хайде стига с това Банско - там решение вече има
    ИСКАМ да говорим за развитието на ВИТОША !!!!

    Коментиран от #5, #8, #15

  • 5 Гост1212

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "ВИТОША":

    За да започнат изобщо такива разговори-трябва да си внесем кмет и жители от Банско. Хората показаха как се прави туризъм и как се бориш със системата и "зелените"...
  • 6 два цента

    11 1 Отговор
    Много добра статия. Всяко нещо си има капацитет. Хотели може да бъдат събаряни. Ако едно място е за 5000 скиори, не можеш да поканиш 20000 и след това да кажеш, ама какво да правят тези хора. Но то ако мафията мислеше за България, отдавна да бяхме дръпнали
  • 7 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ККК":

    А къде е била държавата ти, на която си плащал данъци, за да поддържаш административни регулаторен и планиращ капацитет? Хороата по-горе са ти го написали: алчност, подкупи и нарушаване на закона - ето затова си плащал данъците си. Има хора, които виждат туризма и спорта по малко по-различен начин от това да постваш снимки във фейсбук от хотел в Банско, щото това е модерно. А също има и хора и с акъл в главата, които първо никога и за нищо на света не биха работили в държвната администрация(защото това е обида към нормалния човек) и второ напълно осъзнават и разбират, че се нарушават законите и тази алчност ще доведе до още повече проблеми.
  • 8 Подкрепям

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "ВИТОША":

    Абсолютно съгласен за Витоша.
  • 9 Скиор

    5 4 Отговор
    аз пък мисля, че е напълно резонно да има втори лифт и ще е много добре за скиорите.
  • 10 Жоро

    3 4 Отговор
    Аз вярвам че всичко ще е наред с втората кабина независимо от пречките!
  • 11 Различен

    5 5 Отговор
    Аз смятам, че трябва да има и втори и трети и пети лифт! Както и 10 писти поне!
    И решенията за това не трябва да ги вземат цървулите от София и псевдо защитниците, а трябва да си ги вземат местните жители, ако трябва и с местен референдум!
    Не може няКОЙ от някъде, да ми определя на мен, какво и как да правя и как да живея! Аз не определям на софиянци, дали да имат метро, дали да имат Борисова градина и т.н.н.! От къде на къде те ще определят и ще обричат регионите на България на бедност и нищета, щото те искат така и на тях им е изгодно това, щото някоя организация, от на майната си, им плаща!
    Инвестициите в Южна България са 20 пъти по-големи от Северна! Защо???? Защото цървулите софиянци, се интересуват само от себе си и от собствените си интереси. Да си имат магистралките, да си ходят по моретата и селяните да се прибират от време на време у дома! Да си благоустрояват кварталите и София да се развива, а другите градове и села да опустяват и умират! ЗАЩО???
  • 12 Яничка

    3 4 Отговор
    Всикчи искат като в Швейцария, само зелените не- защото на тях им се плаша от там за саботаж
  • 13 Гост

    2 1 Отговор
    От това изказване лъха тъпотия и нихилизъм -да не се прави нищо, че да не се сгреши никъде.
  • 14 321

    2 0 Отговор
    Този смешник, пардон психолог, каквото и да означава тази "професия" има страшна логика - пардон психологика. Тя звуча като старата българската приказка - защо да се къпя, като утре пак ще се изцапам. И този чуждопоклонник си мисли, че корупция има само в България. Направо е щастливец, че е роден в България, та е успял да вземе някаква измислена диплома, с която явно се прави на ментор. Ако беше роден в Швейцария, където е рая на земята - вероятно щеше да най-много обслужващ персонал в някой елитен зимен курорт.
  • 15 Петър

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ВИТОША":

    Абсолютно съгласен!
    Концесионерът на ски зоната в Банско, защитавайки тезата за втората кабинка, като аргумент в полза на това същата да се изгради, освен икономическото развитието на региона изтъква и ползите, които ще има за обикновените спортуващи хора. Е, живеещите в София, също имат нужда от упражняване на зимни спортове в предвид на даденостите, които има в непосредствена близост до града.
    Възниква въпроса защо хората стоящи зад "Юлен" и "Витоша ски" (публична тайна е, че реалния краен собственик е един и същ), не вложат поне малка част от енергията, вложена в казуса за Банско, за да подменят/ремонтират и пуснат в експлоатация съществуващите съоръжения при положение, че там няма "Еко" казус? И защо държавата и Спортното министерство не обърнат внимание на факта, че заради интересите на една шепа хора, вече 20 години ски зоната на практика не функционира?
  • 16 АНТИПРОКОПИЕВЕЦ

    1 0 Отговор
    Сори, пич, но и всичко около Пампорово например не само мирише, а направо вони! Но да си чул някой от еко рекетьорите на Тома Белев да каже и дума по темата за Пампорово?!? Няма и да чуеш!