Last news in Fakti

5 Януари, 2018 11:59 1 786 9

Протестите срещу лифта режат клона на градските десни

  • лифт-
  • банско-
  • шистов газ-
  • десни

Случаят е съвсем различен от този с шистовия газ в Добруджа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Основният проблем на т.нар. градски десни доскоро бе, че нямат влияние извън синята зона за паркиране в София, което ги обрича на периферно съществуване на ръба и под 4-те процента електорално уважение. С активното им участие в протестите срещу втори лифт в Банско разделителната линия между тях и хората в провинцията, които са се вкопчили в надеждата за някакъв поминък, става все по-дълбока.

Случаят е много по-различен от този с шистовия газ в Добруджа, където местните не искат и да чуят за дупчене на чернозема. Генералтошевци няма как да се съгласят дори с минимален риск за вековната житница на България, докато банскалии доскоро не бяха виждали и лев, търкулнал се по склоновете на Тодорка. Като изключим приключенията на дървената мафия, които са константна величина от десетилетия в цялата страна. И си правят планове. Може да са наивни, измамни, нереални, но живеят с тях. А може и да не са. Дискусиите по въпроса ще оставим на сутрешните блокове.

Смяхме се, когато Марешки се зарече да стане обединител на дясното. Нищо чудно. Стига да има с кого да се обедини, че както е тръгнало...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камасутри

    15 5 Отговор
    Какви десни бе, Бойко Борисов им даде половината кабинет предишният мандат а те свалиха правителството щот Бай-хой не ги кефел, бил много авторитарен, те искат мекичко
  • 2 Марин

    12 4 Отговор
    десните са пълни смешници мен ако питате. в българия отдавна няма читаво дясно. а това, че протестиат срещу лифта не ги прави готини, напротив.
  • 3 da be da

    7 7 Отговор
    Колко плащат на протестърите да се явя и аз?

    Ей тъй се работи... уж се съгласяваш и оп - протестче :D
  • 4 гост

    5 5 Отговор
    До 1,2,и 3. ПЛАТЕНИ ТРОЛОВЕ!

    Коментиран от #9

  • 5 Вили

    3 6 Отговор
    Тълпата от избиратели харесват управници тип бай Ганьо, тип Тодор Живков.
  • 6 не е така

    8 4 Отговор
    Г-н Ганев случая не е така и за Банско и за газа в Добруджа НЕ е така.Тези така наречени "еколози" ако наистина милееха за нашата природа, въздух, вода и земя щяха да дойдат и да протестират против това който и да е да дупчи Добруджа а нямаше ни е един от тях мишкуваха. И не само това а има подписали от такива подобни на тях еко оценка че видите ли нищо лошо нямало да се случи с подпочвенните води там а те как разбраха ? А лично те ще пият ли от същите химикали които фирмите искат да вкарват в земята ще пият ли , ако да, нека тогава да си дават мнинието ха дано но НЯМА да го направят защото пак са наведени на някого както и тук в случая !
  • 7 Бъкси

    6 2 Отговор
    София не е България, както жълтите павета не са София.....Това винаги им е убягвало за съжаление...
  • 8 Туй Онуй

    4 3 Отговор
    Протестирайте хора.Защото в Банско имаше условия и нещо друго различно от Туризма.Имаше заводи,имаше производство някакво.Сега се говори за туризма как ще се развие района,а не се говори за това че зимния сезон е едяа 3-4 месеца.Ще видите че и да се направи втора кабинка пак ще си има коли в планината.Кой току така ще се откаже от сумата от 12лв на кола.Елате след години когато се направи и втората кабина да видите че пак ще си същото.А това е път за който сме платили за да си купим винетки.Къде са отговорните институций
  • 9 Ел ЧОки

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Алооо .... В БГ са платени заглавията в големите медии, ти смяташ ли че някой ще ръси парички в това мини форумче ?