Last news in Fakti

9 Януари, 2018 06:30 1 109 1

България отвъд шевиците и корупцията

  • българия-
  • ес-
  • председателство-
  • ек-
  • корупция

Ние сами генерираме тези елементарни представи за България, сами можем и да ги разчупим

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България има много трески за дялане. И чепове за вадене. Представите за България обаче са безумно клиширани - и за доброто, и, най-вече, за лошото.

Това коментира в профила си във Фейсбук Юлиян Попов.

По време на ЕС Председателството тези клишета ще бъдат преекспонирани. Вече са. Затова през следващите 6 месеца ще се опитам убедително да информирам, главно ключови хора в широката палитра европейските институции, какво България всъщност е, какво може да предложи, какви са реалните и проблеми и реалните и предимства.

Работата ми го позволява. Ще се опитам да представя една България отвъд шевиците и корупцията, отвъд "най-бедната членка" и евтината бира, отвъд "руска кукла на конци" и розовото масло, отвъд усвояването на фондовете и клатенето на главата наопаки, когато казваме да или не.

Ние сами генерираме тези елементарни представи за България, сами можем и да ги разчупим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    4 0 Отговор
    Уважаеми,авторе,от 1989 година се смениха конците и собствениците на куклата.И какво ще каже България и направи ще зависи от чичковците и лелите в Брюксел.Едва ли има някой наивник да мисли,че нашата страна ще взима самостоятелни решения за нещо.Всичко е фарс и раздувка.