Last news in Fakti

17 Януари, 2018 08:28 1 838 19

БСП влезе в капана на ратификацията

  • бсп-
  • станишев-
  • ратификация-
  • конвенция

Както и да гласуват червените депутати, партията ще изгуби

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Че народът ни хабер си няма от Истанбулската конвенция, е ясно на всички. Тук спор няма. Показа го и анкета на ФАКТИ - едва 7% от участниците в нея заявиха, че са я чели. Има обаче една партия, която, каквото и да реши по въпроса, ще изгуби. БСП е в капана на ратификацията. Ако парламентарната група гласува против конвенцията, Станишев ще разлае ПЕС-овете, а Брюксел с най-сериозната си физиономия ще извади мъчителното клише, че "това е лош знак". Станишев окончателно скъса с партията си, което е своеобразен евродепутатски синдром. Мнозина добрали се до Брюксел се превърнаха в свободни електрони без партии. А ако "големите началници" дърпат ушите на опозицията, точно по време на председателството, ще е чутовно унижение за БСП и балсам за управляващите.

Ако социалистите пък гласуват за конвенцията, ударът по тях ще си е нашенски. Кой разбрал, кой не, срещу тях ще се втурне маса народ: "Ахааа, ето - комунистите искат третия пол и хомосватбите". И никой, както и сега, няма да слуша аргументите им, че ратификацията не е задължителна, че в други държави не е гласувана, че можем да минем и без това, защото си имаме закони за съответните казуси, че хората още не разбират за какво става въпрос и е рано....

Последно се оказа, че преводът на конвенцията бил сбъркан и ще се прави нов, белким я разберат повече хора. Това с нищо няма да промени ситуацията на БСП, а групата на ГЕРБ ще си гласува чинно "за" и ще бъдат "европейци". Нали управляващите си измиха ръцете, като няколко техни министри се възпротивиха на конвенцията, което се оказа без абсолютно никакво значение.

За БСП остава да избира между това да бъде заклеймена като антиевропейска партия или защитник на "третия пол" - без значение има ли го, няма ли го в конвенцията и въобще в природата. При ГЕРБ такъв проблем няма. А как ще гласува коалиционният им партньор не интересува никого - след като Европа безропотно се съгласи Патриотите да влязат в управлението на страната, вотът им за ратификацията е най-последната грижа на Брюксел.

Между другото Станишев бе убеден, че Брюксел няма да допусне триото Сидеров-Симеонов-Каракачанов във властта...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    30 9 Отговор
    Кой чел-чел,кой не е. ...Истанбулската конвенция да си я приемат в Турция.Ние не я приемаме!

    Коментиран от #17

  • 2 goni

    15 2 Отговор
    Абе, Милене както обикновено си прав! Кой, чел! Кой не чел! Ама, има в тая конвенция един абзац дето не само на мен, а на твърде малко хора в България се харесва! Ако, я ратифицират! А, то сигурно ще стане, на тия дето са го направили-лошо им се пише! Не се опитвам да бъда пророк!:) Прозрачно е! Колкото до БСП те винаги успяват да се измъкнат сухи от водата!:) А, на бас че ще гласуват против!:) Песовете да си лаят!:) Кервана си върви!:) И когато успееш да убедиш дори малка част от привържениците на БСП че да си ляв трябва да одобряваш подобни неща, ела ми се обади!:) Как мислиш дали Елтън Джон е ляв?!:)

    Коментиран от #6

  • 3 ФАКТ

    25 4 Отговор
    Само с две думи-ако БСП не ратифицират това безуми-ще си спечелят нови симпатизанти....
  • 4 Цица

    21 7 Отговор
    Факти защо не гледате фактите,а си смучете пръстите.В България никой освен Гроб не одобрява третият пол и педалите.Турският електорат ще се отдръпне от Пеевски Дуган ,а за Марешки вече никой няма да гласува.

    Коментиран от #5

  • 5 goni

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Цица":

    Е! И ГЕРБ не я одобрява! Ама, какво да правят!:) Нали са послушни деца-слушкат!:) Много ми хареса Томислав Дончев:" Подписах конвенцията защото там никъде не се споменава трети пол"!:) Умен човек, ама лош актьор!:) Хич не може да се преструва на глупав!:)
  • 6 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Публикувано във факти.бг: Как мислиш дали Елтън Джон е ляв?!:)
    За кое да е ляв? За социални обеждения, или за резбови съединения? :) :) :)

    Коментиран от #7

  • 7 куку руку ку

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    ПП. Убеждения.
    Набързо го направих на обиден.
  • 8 мислител

    20 0 Отговор
    И сега си имаме закони забраняващи насилието над жени и деца, със съответните наказателни процедури, така че не ни трябва тази конвенция,а това че Асан ще продължава да си бие Айшето (не че Ганьо не бие) e повече от ясно.

    Коментиран от #16

  • 9 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    11 7 Отговор
    Звиняюсь... В "тая" партия отдавна са го обърнали на бизнес проект. Серго като го избираха за евродепутат обеща ли, че няма да иде в Брюксел, той ей тъй за славата се би кандидатирал? Обеща! И кво - ем е в Брюксел, ем е ползвал на бай ви Сорос фондацията за лондонските си приключения, ем е еврогей. Да се чудиш що го величаеха комталибаните и форумните помияри... Курнела и тя - на младини вдигала двата пръста на митингите на СДС, била доверен човек на Костов, крупен приватизатор, син в Америка, ма тя - социалист. Ей тъй между другото....

    ЕЛЕКТОРАТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ, ИЗВАДИ СИ ГЛАВАТА ОТ МЕЖДУБУЗИЕТО!!!
  • 10 Социален пол

    12 0 Отговор
    Това го прочетох и ми стига. Защитата от насилие няма нужда от това понятие. Ако покрай защитата, се прокара и идеята, че има други полове, то наглите и настървени "защитници", които черпят средства от различни външни фондации, ще станат агресивни и заради едните пари ще искар всяко дете в българия от някакъв друг пол, без да поемат никаква отговорност, както става със защитата на животните. Затова нека се развива законодателството за защита от насилие, но без тези подводни камъни. Що се отнася до БСП, то най-добре е да се закрие. Даже най-добре е да се закрият всички партии били в управлението през последните 20 години. Те поддържат една постоянна национална криза, без видим хоризонт на оправяне. В момента се чувства цялостното обедняване: услугите и стоките стават все по-скъпи и все по-некачествени. Даже има нужда от лустрация: който е бил депутат и в правителствата през последните 20 години да не може да участва повече.
  • 11 протест

    7 0 Отговор
    На 10 февруари 2018 г. от 18:00 часа в София пред НДК, Национална съпротива организира национално шествие под надслов "Не на истанбулската конвенция".
  • 12 Цар Навуходоносор

    3 0 Отговор
    Содомската конвенция са я били приели преди няколко хилядолетия в гр. Содом и така градът става толкова гнусен,извратен,перверзен,похотлив ,че се налага самият Бог да го изгори с огън и сяра. И така , пък ако вземат да я приемат, най-накрая ще мога да стана БМВ М5, тъй като ще се почувствам като спортен автомобил затворен в тялото на човек ,та тогава лекарите и механиците да му мислят...
  • 13 Вуте

    3 0 Отговор
    Че ми забранат у конвецията да да бием Пена кога я фанем у комшията! А кой че забрани на Пена да ме бие мене кога се приберем подпийнал? Питам онези у Истанбул- там ханъмките какво си ги правят даже само кога погледнат настрани!
  • 14 Teo

    7 2 Отговор
    Точно обратното ще се случи! БСП с отказа си да подкрепи тази содомия, ще набере точки,защото хората гласуват тук, а не в Брюксел!!!
    Това са и последните месеци от управлението на ГЕРБ, които катастрофално ще загубят предстоящите със сигурност предсрочни избори в България!
  • 15 дедо Шишарко

    4 1 Отговор
    БСП отдавна влезе в капана ,ама на БОйко !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 куку руку ку

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Да ама не":

    Истанбулската конвенция е много добро нещо, стига да се промени чл.3 т.В.
    Така написано тълкуванието за пол на практика защитава педерасите, защото лесбийките така или иначе са си жени по божията повеля, а почти в целият текст на конвенцията се говори за защита на жени и деца.
    Само в няколко члена се говори за индивид по полов признак и единият от членовете е за защита на бежанци.
    Ще взема да се пиша пИдал и да се измигрирам и търся защита в джермани.
  • 18 георги

    2 1 Отговор
    Кога ще се разтурва БСП, стига толкова!
  • 19 Гост

    1 1 Отговор
    Само заради “Белене” БКП-БСП- трябва да бъдат заличени от Присъствието им в България! Не може Престъпници да се разхождат свободно ,да тормозят българите и най важно Да ги Ограбват Постоянно! Кога ще се вземем в ръце?