Last news in Fakti

18 Януари, 2018 07:15 4 757 196

Време е да спрем руската намеса в България

  • русия-
  • христо панчугов-
  • българия

Христо Панчугов призова за намеса на ДАНС по случая

Време е да спрем руската намеса в България - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия намира механизми в странични на политиката проекти, чрез които да финансира близки до своите интереси български политици и други интереси. Така се влияе върху политическия процес у нас. Крайно време е да се проведе разследване от отговорните институции по тази тема. Ние отдавна говорим за това, но нещо трябва да се направи. Това заяви в интервю за Факти.бг политологът Христо Панчугов.

Той коментира излезлия през миналата седмица доклад на САЩ за руската намеса в България. В него отново се говори за руско икономическо влияние и финансиране на български политически партии.

Как ще коментирате доклада на Конгреса на САЩ за руското влияние в България? В него отново се говори за влияние през енергийна зависимост и бизнес. Има ли резон в тези твърдения?

Всъщност ние отдавна говорим за това. Този доклад не е извадил факти, които в публичното пространство да не са били обсъждани от години. Говоря за неяснотите около проекта АЕЦ "Белене". Неяснотите около "Южен поток". Начинът, по който липсваше, каквато и да е била финансова и икономическа обосновка и за двата проекта. Въпреки това те бяха възобновявани и спирани през годините с неясни аргументи. Така се подсказва това, което се прави като заключение в доклада на американския Сенат. Става дума, че Русия намира механизми в странични на политиката проекти, чрез които да финансира близки до своите интереси български политици и други интереси. Така се влияе върху политическия процес у нас.

Това е тема, за която през последните години се говори доста често. По нея обаче не се предприемат институционални действия. Липсва становище на ДАНС и на отговорните институции, които да дадат светлина по темата. Така те ще дадат на българското общество идея за това дали има резон за подобно обсъждане. Във време, в което темата за хибридната война и руската намеса в изборите в САЩ и Западна Европа е налице, е все по-важно да бъде даден категоричен отговор, за това дали Русия има лостове, които използва, за да влияе на българската политическа система. Въпросът е по-скоро какви са тези лостове и докъде се простира нейното влияние? Този отговор трябва да бъде даден ясно и категорично. През подобни съмнения се рушат основите на политическия процес в България, доверието в институциите и доверието в българската политика от страна на българските граждани. Това е и най-негативното влияние, свързано с руското влияние в България.

Вече от доста време се говори за чуждестранно финансиране на български партии. Не е ли това обезпокоително за нашата политическа система?

Това е изключително притеснително. Има институции, които наистина трябва да дадат отговор на това, дали има чуждестранно финансиране на българските партии. Тук не става въпрос само за Русия. Знаете за съмненията за финансирането на ДОСТ по линия на турското правителство, както и съмненията за финансиране на "Атака" от страна на руската държава.

Крайно време е да се проведе разследване от отговорните институции по тази тема. Ако се потвърдят тези съмнения и има събрани доказателства от ДАНС, това може да породи съответни мерки. В крайна сметка става въпрос за директна заплаха за националната сигурност, ако това се докаже.

Основната тема не е дали Русия е успяла директно да повлияе на изборите в САЩ и Западна Европа. Не вярвам, че някой вярва истински, че става въпрос за намеса, обърнала резултатите от изборите. Самата идея, че една чужда държава може да коментира основите на демократичния процес, който представляват изборите, е истински фатална за демокрацията и доверието, което всеки от нас влага в системите, в които работим.

Ако няма насрещни мерки и желание от страна на институциите да предотвратят или докажат подобна намеса и съответно тези, които са участвали в такъв процес, да понесат своето наказание, е наистина вредно за нашата политическа система и демокрацията в нашата страна. Тук е мястото, за да се предприемат мерки, които отлагаме от твърде много време.

През последната година премиерът Бойко Борисов се опитва да води много балансирана външна политика, като търси близки отношения с Турция и избягва крайни конфликти с Русия, заради евентуални икономически проекти. Може ли това да е причината да не се предприемат действия по въпроса? Какво говори това за страната ни?

Ако това е причината за подобни решения, би било истински жалко. Няма икономически и политически интереси, които да оправдаят рушенето на българската политическа система. Ако това е причината, това е още по-вредно. Ако причината е нежеланието и неспособността на ДАНС да предприеме подобни разследвания, а по-скоро в сила е второто, е също толкова тревожно. До някаква степен обаче е обяснимо. Срещу това могат да се предприемат мерки. Може да се промени структурата на ДАНС и да се предприемат реформи, които да направят тази структура по-ефективна. Ако обаче наистина има форма на политически чадър, това е откровено вредно за държавата. Това е разговор, който трябва да се проведе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фриман

    24 41 Отговор
    Давай, до свидания!
  • 2 Фриман

    103 56 Отговор
    Сънувате намеси! Вие добивате ли горива, а? Искате да ги купувате от Америка ли? Ами айде! По 10лв ще плащате за литър бензин и няма да има с какво да се топлите зима. Това са мисли на някакъв мазахист мазафака! Нормално е да има отношения с Русия, не обръщайте нещата, ще ви се плача после, след като разберета как да се живее без братушки!

    Коментиран от #88

  • 3 Оня с мотора

    94 37 Отговор
    ЛоФфф на вещици в мътна икономика .....пак някоя гладна въшка разлайва кучетата белким и дадат кокалче да лиже. Тоя филм сме го гледали за кой ли път Евро .....цирк... нов клоун в цирка. Писна ми!
  • 4 стария

    102 46 Отговор
    По-добре руска намеса,отколкото турска.с
  • 5 ссср

    125 44 Отговор
    Време е да спрем американската пропаганда

    Коментиран от #89

  • 6 дани

    46 63 Отговор
    пенсионирани пръдли-и русофилски фатмаци се снимат с автомати и издават смъртни присъди на публично известни българи.няма полиция,няма прокуратура,няма правителство.

    Коментиран от #74

  • 7 Роги

    77 30 Отговор
    Пак някого го тресе параноята.Изживява се като спасител на България,но може и да не му е ясно а може и да знае,че България в момента е зависима от всички,малко или много.Поредния лай.
  • 8 НАТО

    44 87 Отговор
    Русия е вредна не само за себе си,но и за България.Наличието на толкова путинистчета е срам и голям проблем.

    Коментиран от #35

  • 9 Бесен Язовец

    77 35 Отговор
    Сега е модерно разни тъ...... да плюят по- Русия и да обвиняват Москва за собствената си некадърност на която в основата е русофобството но човек трябва да има очи и разум за да го осъзнае това!

    Коментиран от #14

  • 10 Kcaniba

    38 64 Отговор
    Още преди освобождението на България от османско иго, нашите национали герой са прозрели какво очаква България,ако попадне в лапите на крепостните селяни!Каква далновидност!!! Русия е враг и заплаха за националната сигурност на България още от 1878г.та до ден днешен,с партийте и медийте които контролира се намесва пряко във вътрешните работи на България!

    Коментиран от #39

  • 11 Българин

    38 60 Отговор
    Крайно време е руските тролове по форумите да бъдат третирани като чужди агенти разпространяващи вражеска пропаганда и работещи против националните интереси!

    Коментиран от #19

  • 12 Скорпион29

    52 33 Отговор
    Русофобите осъдиха Левски на смърт и убиха Ботев в гръб за да могат да си докарат Цар от Австрия и да целуват френски, немски и английски з.....

    Коментиран от #16, #17, #21, #45

  • 13 The TRAPPER

    71 23 Отговор
    Имало руска намеса??? А турска и американска няма ли ? Проектът- Бургас - Александруполис кой го спря ? Не беше ли Кондолиза Райс ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 OMG WTF

    78 23 Отговор
    Крайно време е да постъпим като Унгария и Русия и да затворим фондациите които с спонсорирани от Сорос и да оставиме некадърниците без работа !
    Такива слуги работят против интересите на БГ.!

    Коментиран от #18

  • 16 Русофилски лъжи

    34 39 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    Левски е жертва на русофила Аксаков, стига сте изопачавали историята по руски тертип.
  • 17 Kcaniba

    25 26 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    Прочети разсекретени те архиви от онова време и виж каква е ролята на граф Игнатиев и руската империя за обесването на Васил Левски,мизернико...
  • 18 Българин

    30 47 Отговор

    До коментар #15 от "OMG WTF":

    Над 150 фондации спонсорирани от руската кочина работят против България. тях какво ще ги правим?

    Коментиран от #28

  • 19 любопитен

    45 20 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    А американските как ще ги третираме, с ДДТ?

    Коментиран от #22

  • 20 Kcaniba

    33 31 Отговор
    Трябва по-твърди мерки срещу империята на злото и троловете и в България! ЕКСКУРЗИЯ към Сибир!

    Коментиран от #93

  • 21 Българин

    22 29 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    "........ а да могат да си докарат Цар от Австрия....."

    Ти българска история чел ли си изобщо, бе неграмотно русофилче?
    За какъв цар от Австрия бълнуваш, за какви убийства?

    Коментиран от #25

  • 22 Българин

    27 41 Отговор

    До коментар #19 от "любопитен":

    Фондациите спонсорирани от руската кочина са десетки пъти повече ! И трябва да бъдат третирани като чужди агенти. Русия е вражеска държава .

    Коментиран от #171

  • 23 Kcaniba

    24 42 Отговор
    В доклад на правителството през миналата година, Русия е обявена за заплаха за националната сигурност на България!Та мисля си, че е дошло времето и за събарянето на срамните и унижаващи българите , паметници на Червената армия окупатор!

    Коментиран от #38

  • 24 Kcaniba

    21 34 Отговор
    Всички поддръжници на режима в Кремъл, трябва да се разследват от органите на властта,като хора работещи против националната сигурност на България! Включително да се вземат и по-строги мерки срещу фирмите свързани с този режим,ограбващ брутално българския народ!
  • 25 Скорпион29

    10 12 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Пишисе проповедник на фалшива история беее!

    Коментиран от #27

  • 26 Академик Неделчев

    23 29 Отговор
    Русофилите трябва да бъдат лекувани по метода на д-р Стефан Стамболов!

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Българин

    25 32 Отговор

    До коментар #25 от "Скорпион29":

    Единствено руските слуги проповядвате фалшива история на България!
  • 28 OMG WTF

    21 11 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Ти случайно да не си Шкумбата, и целта ти е да ни разсмиваш рано рано?
  • 29 Kcaniba

    25 28 Отговор
    Всеки българин трябва да бойкотира руските стоки в България,те не са много,на първо време спрете да зареждате гориво на руските бензиностанции! Покажете,че сме истински българи!

    Коментиран от #53

  • 30 Kcaniba

    21 21 Отговор

    До коментар #26 от "Академик Неделчев":

    Пиночет излекува Чили от червената чума много сполучливо!

    Коментиран от #33

  • 31 Бесен Язовец

    11 20 Отговор

    До коментар #26 от "Академик Неделчев":

    Нали знаеш къде е главата на С.Стамболо? Ако не си спомняш аз ще ти припомня че главата му избяга от тялото точно щото се правеше на мн.умен!

    Коментиран от #34, #37, #49

  • 32 Kcaniba

    22 24 Отговор
    Спрете да гласувате за про руските партий , които не е трудно да разпознаете!Да бъдем истински българи и европейци!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Академик Неделчев

    22 24 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Знам, че Стамбалов беше убит от руски слуги по заръка на Москва. Но това за главата са руски митове и фалшификации, които слугите им на сборището край Копринка си разправят на пияна глава и мечтаят да се завърнат времената, когато русофилите отново могат да убиват българи безнаказано.
  • 35 Иди на МАЙКА СИ в

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "НАТО":

    Ти знаеш къде, нали ?
  • 36 икономически проектант

    20 14 Отговор
    Какви са им икономическите проекти..... Едните искат да правят Белене, другите да дупчат Добруджа..... аз избирам да се прави Белене.... ако краварите искат да правят нещо..... може, но те са тука не толкова за пари от колкото за влияние... а път то е ясно че е Руско та даже и в цяла Европа, чак вече до Америка...
  • 37 Академик Неделчев

    16 20 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Знам също така, че метода на д-р Стефан Стамболов за лечение на русофили е много ефективен и отново е дошло времето те да бъдат третирани по същия начин.

    Коментиран от #40

  • 38 Бесен Язовец

    18 19 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Е хайде де бутнете паметника обаче не ви стиска щото имате макари само да го надраскате и нищо повече.Семката ви е страхлива а смелостта ви стига единствено до 5 буквено никче в някой сайт!
  • 39 Kcaniba

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Това което написах по-горе НЕ ГО МИСЛЕХ.

    Коментиран от #42, #50

  • 40 Бесен Язовец

    18 14 Отговор

    До коментар #37 от "Академик Неделчев":

    Нашия метод се казваше Белене и Ловеч и лагерите все още седят готови да приемат нови гости, така че дерзай!

    Коментиран от #43, #44

  • 41 червения милиардер

    22 26 Отговор
    Първо трябва да се махнат руските агенти от управлението на България!
    Не може една страна, член на НАТО, да има руски агенти на ДС и КГБ в отбраната си, това е смешно и е нормално, никой да ни няма доверие.
    Който обича Русия и милее за Русия, ДА ХОДИ В РУСИЯ да живее! Който обича Турция, да ходи в Турция!
    Аз ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ и милея за България, за това живея в България!
    Ясно ли ви е, фенове на пияните колхозници!
    Царска Русия и Олигархична Русия са две различни неща, правете разлика!
    Нямаме нужда от руската мизерия!

    Коментиран от #46, #47

  • 42 OMG WTF

    4 9 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    Ами почни да мислиш с тая глава а не само щуротии да правиш извинен си като се има предвид възрастта ти
  • 43 червения милиардер

    20 7 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Сигурен съм, че ще напълниш гащите, когато налапаш дулото на автомата, а дали ще ти е готино, ако някой психопат разстреля семейството ти?
    Внимавай, какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне, гражданската война не е довела до нищо хубаво, така, че по полека със заплахите!

    Коментиран от #48

  • 44 Академик Неделчев

    19 20 Отговор

    До коментар #40 от "Бесен Язовец":

    Русофилите сте избили повече българи , отколкото са загинали през войните. и то само и само да угодите на руските си господари. Знам, че мечтаете да отворите отново Ловеч и Белене /ти със сигурност си син или внук на някой от надзирателите там/ и отново да имате възможност да избивате безнаказано българи. Но за целта руската кочина трябва отново да окупира България. А докато сте живи това няма да стане, пък и Русия няма винаги да е Путинистан!
  • 45 Stefko 88

    15 16 Отговор

    До коментар #12 от "Скорпион29":

    Много си объркан момче, преди да пишеш тъпотии имай си на ум , че може да попаднеш и на образовани хора. Все пак не всички са като вас. Та към въпроса , я пак ще не разбрах по заповед на Русия или "русофобите" е обесен Левски? Или по точно граф Игнатиев? Прости сте затова сте русофили.

    Коментиран от #51

  • 46 агентура

    10 6 Отговор

    До коментар #41 от "червения милиардер":

    Не драскай простотии.... руски агенти има във всяка една НАТОвска държава... защото НАТО иска да ги има. Същото се отнася и за НАТОвските агенти в Русия.
  • 47 Stefko 88

    3 14 Отговор

    До коментар #41 от "червения милиардер":

    Подкрепям с две ръце.
  • 48 Бесен Язовец

    9 9 Отговор

    До коментар #43 от "червения милиардер":

    Нашия род не е от хората които захапват каквото и да било не се бъркай с твоя род при моя варианта предваме се не съществува а кой ще захапе дулото само времето ще покаже!

    Коментиран от #52, #58

  • 49 червения милиардер

    15 21 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    Нали знаеш, че в България има малък американски контингент, няколко танка, обаче много бързо може да нарастне при нужда, за да защитят съюзника си от НАТО и много хора ще ги посрещнат с хляб и сол, така, че докато сме в НАТО, нямате никакъв шанс, колкото и да се напъвате. Американците само трябва да ударят едно рамо и няма да остане нито един русофилистик в България.
    Продължавай да плашиш гаргите.

    Коментиран от #56

  • 50 Kcaniba

    11 12 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    Ха-ха-ха, важното е дали е истина,а не какво мислиш ушанков, едва ли имаш нужното вещество за мислене, след тоновете бояришинка която поглъщате в коневръза!
  • 51 червения милиардер

    4 6 Отговор

    До коментар #45 от "Stefko 88":

    Stefko 88, 1488!
    Важна година!

    Коментиран от #61

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Stefko 88

    7 10 Отговор

    До коментар #29 от "Kcaniba":

    Аз го правя и приятелите ми също не си сам ! Преди да си купя нещо , което не познавам като продукт чета страната на произход. Вчера си купих квас от Латвия :).
  • 54 Фактът

    4 5 Отговор
    че има 50+ коментара само потвърждава изложеното. Важна е посоката ;)

    Коментиран от #59

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бесен Язовец

    17 13 Отговор

    До коментар #49 от "червения милиардер":

    А кой ще защити БГ.ако съюзника от Югоизток нападне БГ? САЩ ли? А, кой ще защи бг.ефенди?

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 червения милиардер

    17 17 Отговор

    До коментар #48 от "Бесен Язовец":

    Такива, като вас висяха по дърветата преди 9ти 1944г., жалки агентури на НКВД, за няколко рубли продадохте България, за щастие се намериха истински българи, които да спрат червената проказа.

    Коментиран от #62

  • 59 OMG WTF

    4 12 Отговор

    До коментар #54 от "Фактът":

    Посоката е ясна североизток
  • 60 OMG WTF

    15 13 Отговор

    До коментар #56 от "Бесен Язовец":

    А кой ве, проссия ли ще ни защити от турчолята??? Ти май забравяш кои две диктаторчета са първи приятелки. Внимавай да няма и днес глоба от 100 копейки!

    Коментиран от #66

  • 61 Stefko 88

    15 13 Отговор

    До коментар #51 от "червения милиардер":

    Един ден пак ще стане време 14:88 часа и тогава вече белия цивилизован свят ще се отърве от болшевизма и остатъците му окончателно.

    Коментиран от #64

  • 62 Бесен Язовец

    14 15 Отговор

    До коментар #58 от "червения милиардер":

    А такива като тебе висяха по- дърветата след 1945г.продажнико на нац.интреси!
  • 63 джи пи ПБШ

    14 3 Отговор
    винаги е имало гьзолизци но в последно време стана професия Да им е сладко
  • 64 Скорпион29

    9 5 Отговор

    До коментар #61 от "Stefko 88":

    Белобрадо стрче ще си заминеш само с идеите си!

    Коментиран от #67

  • 65

    12 19 Отговор
    трябва да наложим големи санкции на русия да дето се бърка в българия
  • 66 Бесен Язовец

    16 11 Отговор

    До коментар #60 от "OMG WTF":

    Не БЕ, САЩ ше ни защитят както защитиха Гърция в Кипър ти пък Русия ще ни защитава!

    Коментиран от #68, #76

  • 67 Stefko 88

    13 9 Отговор

    До коментар #64 от "Скорпион29":

    Мечтай си аз съм голямо , младо и силно момче :). А сега отивам да работя защото на мен ми плащат за извършен труд а не да троля по форумите. На обяд като вляза да се стопля ще хвърля едно око.Хаил Хитлер! Да живее България!

    Коментиран от #69

  • 68 Орляк

    14 8 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Добро утро Язовецо,желая крепко здраве,коментари за щяло и нещяло по всякви теми и довечера добър хонорар.Ако остане време и за някоя заварка,берекет.

    Коментиран от #75

  • 69 Бесен Язовец

    7 10 Отговор

    До коментар #67 от "Stefko 88":

    Ти си едно голямо Гюбре!
  • 70 Българофил

    19 7 Отговор
    Пак напрежение! Много е просто- благодарност към Русия за Освобождението преди 140 г.,извинение от Русия, че ни натрапи своя азиатски комунизъм.Без покаяние няма прошка.И след това се прегръщаме и уважаваме! Това е схемата.Омразата не ни помага!

    Коментиран от #117

  • 71 Без намеса

    14 8 Отговор
    ФСБ на Россия се добрало до информация че Македонския премиер Зоран Заев се е срещал с Алблански наркобосове и служители на Американското п-во и ЦРУ в неговата вила на 1ръкав Касандра на п-ов Халкидики намираща се м-у селцата Неа Моудания и Неа Потедеа.Само на по малко от 10 км от вилата на македонския премиер Заев друг балкански премиер известен като най-големия демократ тенисист и футболист и бивша негова любовница банкерка на българо-американска банка имат голяма тайна вила преди селцето Афитос което е само на 8-10 км от вилата на Заев.Македонски сайт посочва че в района на п-ов Касандра действа щаб-квартира на Американските служби на Балканите в която са прихванати висши управленци на всички Балканските страни (включително и Сърбия)които имат ИМОТИ-КЪЩИ и при нужда биват свиквани на оперативка където получават инструкции за съвместни колективни действия
  • 72 Stefko 88

    6 7 Отговор
    Ела да прецениш ако имаш мерак. Вземи още някой от форума.

    Коментиран от #77

  • 73 ждролио

    15 8 Отговор
    незнам кой, къде кога какви агенти има,но винаги България е била от страната на губещите.И сега като пръдне некой в белия дом започва да мирише в мин.съвет !
  • 74 наблюдател

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "дани":

    Иаш "мляко" от бежанец около устата си. Избършай се за да не те помислят за гей.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    9 6 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Какво за Гърция и Кипър каканижеш бе, неграмотник? Черните полковници, които управляваха Гърция бяха спретнали в Кипър преврат целящ присъединяването му към гърция в разрез с международните договори за независимостта на Кипър.

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Kcaniba

    9 11 Отговор
    ФСБ-то се е добрало пълзешком ,след поредния запой за родину!
  • 79 Бесен Язовец

    10 6 Отговор

    До коментар #76 от "Българин":

    Ха-ха-ха и турция сложи ред в Кипър ли бееее? Хахаха черни,червени,зелени полковници те преследват тебе зайкоооо

    Коментиран от #84

  • 80 читател

    20 9 Отговор
    В тази държава останаха май само некадърници с психически отклонения но платени от антибългарски соросоидни организации за да драскат глупости за Руска намеса . То бива малоумие но това е безгранично но и медиите канещи такива безгръбначни същества също се причисляват към малоумните....

    Коментиран от #81, #83

  • 81 OMG WTF

    9 16 Отговор

    До коментар #80 от "читател":

    Абе и бая русорастчета си има тук. Тях защо го забравяш? Хубавото е, че не са много и могат само да лаят по форумите докато почиват от подводните заварки. Бъдещето на България е в ЕС и НАТО, и вие русорасти не можете да направите нищо срещу това. Свиквайте. :)

    Коментиран от #85

  • 82 Антисоросоид

    15 10 Отговор
    Аз мисля , че е време да спрем фалшивата пропаганда на наркозависимите третополови соросоидни отрепки в София. Те виреят само в София защото в провинцията ще изчезнат безследно....
  • 83 Българин

    7 17 Отговор

    До коментар #80 от "читател":

    Единствените антибългарски организации са тези на продажните русофили-безродници.
  • 84 Българин

    9 11 Отговор

    До коментар #79 от "Бесен Язовец":

    Вземи се ограмоти илитерат русофилски. Само руска порпаганда ти е в главата, ако я махнем нищо няма да остане в нея! ще кънти на кухо!

    Коментиран от #87

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 глупаци

    21 9 Отговор
    Някои хора са достатъчно глупави да разберат, че руската пропаганда в България е самия българин, унищожете българина и ще се спре с руската пропаганда.

    Така и не разбраха, че каквото и правителство да си поставят, мозъка на никой не може да препрограмират - ние обичаме Русия и никой не може да промени това!

    Коментиран от #92

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Колев

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Фриман":

    Ти това нещо, простьо, как го разбра от лудницата в карлуково /че бензина ще е 10 лв/??? Да не би да са ти дали достъп до компа на болницата /ако имате такъв/ или си свил смартфона на някой доктор - я си кажи бързо???
  • 89 Колев

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "ссср":

    Ти това нещо, простьо, как го разбра от лудницата в карлуково, че ние националистите сме от американската пропаганда??? Да не би да са ти дали достъп до компа на болницата /ако имате такъв/ или си свил смартфона на някой доктор - я си кажи бързо???
  • 90 възмутен читател

    16 4 Отговор
    ФАКТИ . Аз ви мислех за сериозен вестнник. Как можете да вземате интервю от платени антибългарски същества и то с явни психически отклонения ?

    Коментиран от #91

  • 91 Българин

    7 14 Отговор

    До коментар #90 от "възмутен читател":

    .......платени антибългарски същества и то с явни психически отклонения ...

    Съществата си имат нарицателно име и се подвизават по нашите земи от 1885 година насам. Наричат се русофили и използват всяка възможност да прокарат руските национални интереси в ущърб на българските.

    Коментиран от #95

  • 92 Българин

    8 12 Отговор

    До коментар #86 от "глупаци":

    И кога русофилите сте били българи? За 140 години нито един път не сте се показали като такива, а сте били единствено руски слуги, готови да продадат България на руснаците.
  • 93 Георгиев

    13 6 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Точно такива родоотстъпници като тебе ги прибираха в мазетата на ''развигор'' по времето на комунизма, но ми се струва че ще започнем отново и то много скоро, точно с тебе. Не е лошо да си смениш ника защото от доста време те наблюдавам, как работиш срещу България. Не съм писал коментари досега, но тука вече не издържах.

    Коментиран от #97, #99

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Бесен Язовец

    11 7 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Ако зависеше от вас русофобите отдавна да сте продали БГ.цялата на Запада но добре че сме русофилите и запазихме БГ .130 г.
    Ще дойте врене когато въпроса ще се реши окончателно денят (X) наближава и пъзела ше се нареди въпроса е каква картина ще се излезе на края?

    Коментиран от #100, #101

  • 96 Ей Пепи

    6 3 Отговор

    До коментар #94 от "Българин":

    Успокой се ПЕПИ!
  • 97 Kcaniba

    8 8 Отговор

    До коментар #93 от "Георгиев":

    Комунизма е обявен за престъпен режим, следователно и неговите последователи!

    Коментиран от #102

  • 98 НАТО

    8 9 Отговор
    Умен комунист няма, за това путинистчетата са обречени да се въргалят в кочината си! :) :) Комунизмът вирее само при селяните, щот са прости! :) :) :)

    Коментиран от #105

  • 99 Някой

    7 11 Отговор

    До коментар #93 от "Георгиев":

    То Руснаците освен със силово по друг начин не действат лошото е че като падна комунизма имаха и продължават да имат агенти на Дс който унищожиха държавата. Трябваше да се пролее кръв за такива мръсни кучета като теб но не е късно видяхте малко свобода и почнах те да заплашвате помияри долни.
  • 100 Kcaniba

    5 9 Отговор

    До коментар #95 от "Бесен Язовец":

    В картината, ще липсват русофилите антибългари! Така е справедливо и достойно за уважение към България и изстрадалия народ!
  • 101 Българин

    7 12 Отговор

    До коментар #95 от "Бесен Язовец":

    И къде ще бъдеш в деня Х бе мушморок? под полата на бабичката си или под леглото? България е въпреки вас. ако не бяхме ние, българите отдавна да сте ни превърнали заедно с руснаците в Задунайска губерния.

    Коментиран от #103

  • 102 Скорпион29

    9 3 Отговор

    До коментар #97 от "Kcaniba":

    В мазето на Развигоров не е никак хубаво да знаеш не е стая от японския хотел само да ти кажа и няма парно
  • 103 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #101 от "Българин":

    Като настъпи денят(X) ще разбереш то затова е изненада за да не се знае
  • 104 георги

    6 1 Отговор
    На капавият ххх жълната му пречи.
  • 105 САЩ е жалка скрофа

    11 5 Отговор

    До коментар #98 от "НАТО":

    Да, точно щот са прости, завладяха света и светиха маслото на краварската мафия :D

    R.I.P USA
  • 106 Скорпион29

    11 8 Отговор
    Русофобите вкараха БГ.в капитализма за да станене последни в Европа на това са = последните 28 г.дъно дъно и пак дъно и се топиме като пролетен сняг!

    Коментиран от #109

  • 107 Бесен Язовец

    14 7 Отговор
    ДАНС да се намесят и да питат Борисов защо спъва всичките национални интереси на България свързани с енергетика и кои интереси точно обслужва на БГ.или на З.Е и САЩ ???
  • 108 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    6 3 Отговор
    Отдавна беше време, много закъсняхме даже.
  • 109 Българин

    9 8 Отговор

    До коментар #106 от "Скорпион29":

    Коминустите-русофили ни вкараха в капитализма. Огледай се-всички големи капиталисти в България са все бивши комунисти и ченгета от ДС или членове на техните фамилии. Корнелия приватизаторката каква е? георги гергов какъв е? Цялото ИБ на БСП са такива.

    Коментиран от #116

  • 110 Дедо Шорош

    17 7 Отговор
    Я, виж ти каква клавиатурна битка водят тука моите триполови
    дечица срещу руските нашественици. Давайте в същия дух и дедо
    ще ви сипе допълнително.
  • 111 Kcaniba

    13 4 Отговор
    В Ловеч още има свидетели на руската "любов"- преди да дойдат руснаците правехме самолети,сега правим колела!
  • 112 Скорпион29

    11 9 Отговор
    АЕЦ Белене щеше да ни отърве от Марици Изток 1-3 които са амерски.компании и продават на 40 ст.кч без ДДС срещу 6 ст.кч.без ДДС някой сеща ли се че печалбата на ТЕЦ Марици 1-3 от бг.не излизат под формата на левове а в $ .левовете се обменят в БНБ и патуват извън граница под формета на US $ тези пари не се инвестират в БГ. Икономиката а се източва валутния резерв! Къде е ДАНС?

    Коментиран от #113, #115

  • 113 Българин

    8 13 Отговор

    До коментар #112 от "Скорпион29":

    Белене ще угроби България за поколения напред. И стига с тия Марици, отдавна не са американски и отдавна тока не се купува на преференциални цени, ама вие русофилите, така и не го разбрахте! к
  • 114 Докторът от 4-ти км

    5 1 Отговор
    Вчера пинчугов го изтървахме, днес вече беснее. Споко, хора, след малко ще го приберем.
  • 115 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #112 от "Скорпион29":

    Знаеш ли колко струва Белене до момента?Да си представим че проекта се осъществи, ще струва над 10 млрд.$,поддръжката знаеш ли колко струва,а риска от аварии....Та питам наистина ли някой вярва че имаме нужда от АЕЦ? Мантрите за евтиния ток не вървят тук, евтиния ток се изнася от червени бизнесмени , затова и те са най-големите поддържани и на този пладнешки грабеж (пореден)в посока Москва!

    Коментиран от #119

  • 116 Бесен Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #109 от "Българин":

    Имаше приватизация що не дойдоха западни фирми и компании да участват в нея?САЩ с какво право опростиха дългът на Ирск към БГ.и що БГ.не си търси парите?става дума за 4 мил.$ И що З.Е 1990 г.опрости парите на вс.соц.държави а само на БГ.не бяха опростени?И що ,,приятелите" от Запад по-времето на соца.не даваха кредити дър.банки на БГ.?

    Коментиран от #120, #125, #154

  • 117 Ха-ха-ха

    10 2 Отговор

    До коментар #70 от "Българофил":

    Ето това е балансиран коментар. Забележете в колко много руски филми тече критика към комунистическия период от тяхната история и връщане към имперските времена пак чрез филмите. Вижте сега какви сериали се излъчват по БТВ и БНТ. "Екатерина Велика" и "Червената кралица". Комунистическата грешка я признават косвено и във филми, и в литературата. Но трябва да да имаш сетива, а не омраза.
  • 118 гост

    9 5 Отговор
    Да не забравяме, че г-н Панчугов е завършил университета на Сорос в Унгария...

    Коментиран от #123

  • 119 Скорпион29

    7 7 Отговор

    До коментар #115 от "Kcaniba":

    Я бегай на хранилката с тия аргументи и черните от Филиповци и Факултета вече не се връзват.Руснаците казаха че сами ще строятАЕЦ Белене и ще продават на не повече от цената на АЕЦ Козлодуй която е 6 ст.кв.ч! Сноро спираме Козлодуй и почваме на внасяне ток на 1 лев.кв.ч и тогава ще видиш къде зимуват раците!

    Коментиран от #126

  • 120 Kcaniba

    7 5 Отговор

    До коментар #116 от "Бесен Язовец":

    Нищо не сме опростили на Ирак, имаше една програма"петрол-срещу храни",та запознай се детайлно кои фирми от българска страна изпълняваха поръчките,кой президент на България ходи в Багдад,кои бизнесмени го придружаваха и тогава пиши и коментирай ! Понял!

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Бесен Язовец

    8 8 Отговор

    До коментар #120 от "Kcaniba":

    Ние не сме опрощавали нищо САЩ го опрости без да ни питат даже и ква програма петрол срешу храни бееее ИРАК ни дължът кинти пък и храна ще им даваме! А ако сме им давали храна срещу петрол@ защо петрола замина за САЩ а не за БГ.Бееееее?
  • 123 идиоти

    7 5 Отговор

    До коментар #118 от "гост":

    А къде да учи бе смешко ,според теб трябва да е москва.Видя до къде ни докараха тези бездарници след като нашите инженери учиха там.
  • 124 не на нас такива виждали сме ги и преди

    0 7 Отговор
    Русия се учи от САЩ.
    Малко са закъснели,но се учат бързо.
    Да си спомним кой изкара Костов начело на хората навремето-никой не го познаваше и изведнъж един милион вървят след него,като на деветосептемврийски митинг.
  • 125 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #116 от "Бесен Язовец":

    какви са САЩ за да опростят дълга на Ирак към нас, ушанко? Дългът към Ирак го опрости правителството на русофилите от Тройната коалиция през 2007 година, когато финансов министър бе Пламен Орешарски. Русофилите опростиха 3,51 милиарда долара срещу бързото плащане на 360 милиона долара- това са фактите. какъв САЩ, какви глупости се въртят в кухата ти кратуна. И защо забрави мораториума, който русофила Луканов направи, та всички световни банки ни спряха финансирането. а за парите, които руската кочина още ни дължи от времето на СИВ, тях защо ги забравяш.
  • 126 Kcaniba

    9 6 Отговор

    До коментар #119 от "Скорпион29":

    Кой вярва на руснаците?И знаеш ли какви завишени цени и загрибващи договори налагат? България е в ЕС,и е единствената която е на 100%зависима енергийно от Русия! По-точно ограбвана !

    Коментиран от #128

  • 127 Ттт

    2 4 Отговор
    Достоверно вярно, в. Факти го доказва!!!
  • 128 Миндил потомствен

    6 2 Отговор

    До коментар #126 от "Kcaniba":

    Ходи на хранилката има други нарежданя!
  • 129 БСП фракция ЛЯВА РЕЗБА

    5 5 Отговор
    Хубавото на мацковските тролове е, че откакто налазиха нета, одобрението към мамаша им раша многократно намаля! А аз следя отдавна, вярвайте ми. Така че - так держать!
  • 130 True Lies

    0 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=9OQE6wSr4Vs
  • 131 681 БЪЛГАРИЯ

    9 7 Отговор
    Браво ! Давайте гонете пияните ушанки !
  • 132 Ботев

    5 1 Отговор
    Съдбата ни не е ли да се прикачваме към отиващи си държавни обединения? Тук някой да усеща, че по земното кълбо стават трансформации на тия структури...Липсва футурологичен поглед от коментаторите... само дъвка от слепци в глобалния живот...
  • 133 Stefan

    6 7 Отговор
    Благодарение на геополитическите интереси на Русия, а по-късно и на Съветския съюз, съществува България. Иначе нямаше да ни има...

    Коментиран от #134, #155

  • 134 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #133 от "Stefan":

    Напротив, геополитичмеския интерес на Русия е бил да има Задунайска губерния, а не България. И това е щяло да стане ако пъкленото дело на русофилите валили княз Александър Батенберг бе успяло. България съществува преди Русия и ще съществува и след като тя се разпадне. И още нещо-дори да нямаше руско-турска война България щеше да получи самостоятелност и да стане независима държава подобно на над 30 държави създадени от отломките на Османската империя. И щяхме да бъдем в българските етнически граници очертани от Българската екзархия. И нямаше да имаме продажни -безродници русофили, които да ни дърпат назад в развитието ни и да ни продават на руската кочина при всеки удобен момент.

    Коментиран от #150

  • 135 Kcaniba

    7 7 Отговор
    По време на комунистическия режим България е била три пъти във фалит, благодарение на СССР! Какъв безродницик трябва да си, че да защитаваш империята на злото?

    Коментиран от #138

  • 136 Айнщайнът

    9 9 Отговор
    Две неща са безкрайни - Вселената и русоробската глупост. За Вселената обаче не съм сигурен.

    Коментиран от #137, #141

  • 137 Менделей

    8 6 Отговор

    До коментар #136 от "Айнщайнът":

    В таблицата на БГ.има елемента русофил и са към клас - полезни за човека, а елемента русофоб към клас- вредни за човека!

    Коментиран от #140

  • 138 Бесен Язовец

    7 6 Отговор

    До коментар #135 от "Kcaniba":

    Хахаха БГ.1989г.има външен дълг от едва 7 мил.$ и има да събира 8 мил.$от др.държави тия експозета на събранието У Факултета Красна Поляна!

    Коментиран от #143, #145

  • 139 БъХъ

    6 1 Отговор
    БОЛЕН в затвора! Даже можете да ги настаните в една килия с Местан да си дърпат пишк*те.
  • 140 Българин

    8 11 Отговор

    До коментар #137 от "Менделей":

    Русофил е името на безплатен руски памперс. Благодарение на тях в България руснаците нямат нужда от оправдание и на най-мерзките си постъпки. Форумните русофили вършат това вместо тях. Срещу скромно заплащане и чувство за изпълнен дълг.
  • 141 Kcaniba

    7 7 Отговор

    До коментар #136 от "Айнщайнът":

    Да така е ,но засега! ВРЕМЕ Е да наритаме всички антибългари,русофили,пречещи за нормалното развитие на българското общество!И подкопаващи устоите на демокрацията!Да живее България!
  • 142 Балкански дивак

    6 2 Отговор
    Ние сме малка робска и васална държава, и всеки може да ни манипулира дори една партия или един бизнесмен с малко средства.
    Какво продажно племе сме се вижда от историята, никога не сме имали самостоятелна , независима политика. Внаги сме трепели учените и умните българи сами по нареждане на чужди империи.
    НИЩО НЕ СТАВА ОТ НАС . ТЯЛОМ В ЕВРОПА , ДУХОМ В АЗИЯ.

    Коментиран от #144, #146, #147

  • 143 Kcaniba

    6 9 Отговор

    До коментар #138 от "Бесен Язовец":

    Всеки който се чувства Българин,да бойкотира руските стоки! СПРЕТЕ ДА ЗАРЕЖДАТЕ гориво от руските компании!

    Коментиран от #166

  • 144 Kcaniba

    4 0 Отговор

    До коментар #142 от "Балкански дивак":

    Това трябва да се промени!
  • 145 Русофилски лъжи

    8 5 Отговор

    До коментар #138 от "Бесен Язовец":

    Пишеш, че "1989г.има външен дълг от едва 7 мил.$ и"". Абсолютна лъжа!!!

    Истината каква е? Само от 1984 до 1989 г. брутния външен дълг на НРБ нараства от 2,9 на 10,7 МИЛИАРДА ЩАТСКИ ДОЛАРА!
    Язовец, ти си патологичен лъжеци и руски дезинформатор. прибирай се в дупката си и не ръси повече лъжи по форумите!
  • 146 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #142 от "Балкански дивак":

    Не сме продажна племе, нито робска и васална държава. ти трябва да си руско мекере за да пишеш тези глупости и да изпитваш удоволствие от тях.
  • 147 Kcaniba

    9 6 Отговор

    До коментар #142 от "Балкански дивак":

    Елитът на нацията ни е избит по време на окупацията на червената армия и последвалия 45годишен комунистически режим най-кървавия в българската история!

    Коментиран от #153

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Варна

    7 5 Отговор
    А бе .... - От 89 година насам единственото, което се забелязва освен НПО-та от Западна Европа и САЩ други да не се развиват. За руски НПО-та много не се чува!

    - Сорос, Америка за България, Хайнс Зайдел, К. Аденауер, Хелзенски комитет, Атлантически клуб... - Вероятно са много повече от изброение!

    В тези НПО-та работят едни Български граждани на заплата от "запад", които се занимават единствено с разпространение на подобни простотии.

    Моля кажете ми едно руско НПО, чиито представители висят постоянно по телвизиите и в другите средства за масова информация?

    - Сиреч искам да кажа, че трябва да се обърне сериозно внимание на НПО-тата въобще а не да ги делим на Вашите и нашите! - Защото ние наши НПО-та нямаме! Това са субсидирани от чужди държави организация за манипулации и промяна на общественото мнение според това как им изнася!
    Това трябва да бъде прекратено!
    Всички трябва да помните, че ГЕРБ започна с финансиране през Конрад Аденауер и в последствие с пари от Американците.
    За последното можете да откриете благодарствените му речи към въпросните от където им идвали заплатите...

    - Тоест хайде стига с това да си търсим врагове!

    Коментиран от #158

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Хасан

    3 8 Отговор
    Не си прав..по добре турска намеса отколколкото руска...съседи сме,съюзници в Нато,имаме си обща история и обща историческа памет...имаме си турци,мюсюлмани...докато с руснака нямаме нищо общо... уф пак ще ме трият...
  • 152 ЗИЦ

    10 6 Отговор
    А американската кога ще я спрем. А ИЗВИНЯВАМ СЕ НАТОВСКАТА!
  • 153 Скорпион29

    4 4 Отговор

    До коментар #147 от "Kcaniba":

    Избихме ятаците на хитлеристите след 1945г.кскто са правили и в Италия,Испания,Германия,Франция били са наказани за ослугитеси към фашистите на кратко!

    Коментиран от #157

  • 154 червения милиардер

    9 5 Отговор

    До коментар #116 от "Бесен Язовец":

    Ей, симпатяга, не само, че си бесен, но си и много кух, та дрънкаш. Що не дойдоха западни инвестиции бе, папур?
    Отговор: Ами щото руските агентури направиха България олигархичен кенеф, същият, като при тях!
    ДС = КГБ, потърси инфо в нета, че се дразня, когато някои хора задават безкрайно тъпи въпроси! Точно, твоята любима русия ни превърна в пост-комунистически олигархичен кенеф!
    Къде има ОЛИГАРСИ в Европа?
    Само в България и в Русия! Кво пищиш още, същите хора ни го набиват, и преди, и сега, не го ли схвана.
  • 155 Александър Лилов

    2 1 Отговор

    До коментар #133 от "Stefan":

    Стефчо, ти си пълен идиот.
  • 156 ще чакатеееее

    9 6 Отговор
    500 г. турска вяра не успяха да ни вкарат, че за няколко години любовта ни към Русия искат да изтрият :D

    Има да чакатеееееее....

    Коментиран от #161

  • 157 червения милиардер

    10 4 Отговор

    До коментар #153 от "Скорпион29":

    Кви ятаци на хителистите те гонят бе, ти ме уби.
    Адолф е премазал целия Балкански полуостров и цяла Европа и стигна до Москва, само зимата спаси пиянките, и липсата на пътища(калта).
    За кви ятаци ми говориш? Трепали са доктори, юристи, инженери, всички завършили на Запад, кметове, герои от войните, всичко неудобно, интелигентно и богато, без съд и присъда.
  • 158 червения милиардер

    4 1 Отговор

    До коментар #149 от "Варна":

    Хайде да си припомним охраната, кой охраняваше, кое семейство и после пак приказвай хуморестки за американската намеса.
    Знаеш ли, какъв трябва да си, за да охраняваш семейството?
    Айде, кажи?
    Много хора нямате реална представа за реалната действителност!

    Коментиран от #159

  • 159 Варна

    6 4 Отговор

    До коментар #158 от "червения милиардер":

    Не си в час определено!
    К`ви охрани? - К`ви глупости ми говориш?
    Помня добре събитията от преди и след 89година. Да ми правиш разбори в тази посока ... - Няма нужда! Гледаш резултатите, а не празните приказки! - Има цифри, данни и анализи на резултатите. Всичко останало е плява!- Говоря ти за НПО-тата, които някак странно никнат като гъби? От тях не се мяркат много руски. - Ако се сещаш за някой.. А ми сподели и дай пример! - После ще ги сравним с дейността на НПО-тата от условна казано запада!
    - Какво трябва да говорим повече? - Аман от тролове!

    Коментиран от #179

  • 160 Вили

    11 4 Отговор
    Русия ни освободи от турците за да ни направи заддунайска губерния.През 1885 г. Сърбия ни нападна със съгласието на Русия. През 1915 г. Русия ни нападна откъм Добруджа. В 1944 г. Съветската армия окупира България, и по заповед на Сталин комунистите избиха десетки хиляди български граждани.
  • 161 Българин

    9 7 Отговор

    До коментар #156 от "ще чакатеееее":

    Каква любов към путинската агресивна кочина бе руско мекере!
  • 162 селянин

    8 7 Отговор
    Що вярвате на САЩ,те на 50 км.,от София бонбадираха,а търбата с газта вече е на границата.Белене трябва да се направи,защото,,Тесла,,Ампер,,и,,Волт,,ни дишат у врато,след 5-6 год.ще бъдат много и ще требва ток..А Мариците да си ги носат в Америка че много пушат..

    Коментиран от #163

  • 163 Александър Лилов

    7 5 Отговор

    До коментар #162 от "селянин":

    Копай с мотиката,никой не ти иска мнението.

    Коментиран от #164

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Киро2

    7 5 Отговор
    Заглавието на статията искрено ме зарадва ,само трябва да се приложи на практика тогава ще се замисля да се завърна в България.

    Коментиран от #182

  • 166 Бисмарк

    6 8 Отговор

    До коментар #143 от "Kcaniba":

    До сега зареждах от където ми падне, но от сега нататък ще зареждам само от руски доставчици. От ГАЗПРОМ добре ли е като за начало?

    Коментиран от #167, #168, #169, #181

  • 167 идиоти

    8 5 Отговор

    До коментар #166 от "Бисмарк":

    Върви в майкати русия там няма да ти се налага да избираш,качеството им е еднакво калпаво из цяла путиландия.
  • 168 Kcaniba

    6 4 Отговор

    До коментар #166 от "Бисмарк":

    Ха-ха-ха какво си зареждал бре, москвича ли ,или си взимал бояришинка!
  • 169 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #166 от "Бисмарк":

    Призивът е към Българите!
  • 170 сори сорос

    10 5 Отговор
    а,пък руснаците казаха,че трябва да спрат американската намеса в България.
    аз,сега на кой да вярвам?
    на тоя дето има военни бази в страната ми, или на тоя дето няма!

    Коментиран от #172, #175

  • 171 Нееееее не си

    6 5 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Не си българин, а си продажен, промит мозък!

    Коментиран от #173

  • 172 Русофилски лъжи

    6 6 Отговор

    До коментар #170 от "сори сорос":

    Къде са тия американски военни бази, лъжливо русофилче? И какво ще спират руските алкаши? Ние сме суверенна държава, май пак искате да ви "освобождават" ? Като сте толкова курназ ща не се освободите сами?
  • 173 Българин

    8 4 Отговор

    До коментар #171 от "Нееееее не си":

    Руски слуга да ми говори за продажност и промит мозък!!!
    На прима виста ти изброявам малка част русофилските фондации, които ядат руски пари за да плюят по България:Български антифашистки съюз,
    Национално движение “Русофили”,
    Форум “България-Русия”,
    Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД,

    Фондация Славяни

    Дружество “Александър Невски”,
    Българо-руска търговска промишлена палата,
    Българо-руски клуб “Шипка”,
    Славянско дружество в България,
    Дружество “Найден Геров”,
    Федерация на съотечествениците,
    Фонд “Устойчиво развитие за България”,
    Съюз на ветераните от войните,
    Съюз на военноинвалидите в България,
    Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса,
    Руский мир,
    Блиц
    Поглединфо

    като прибавиш и медиите на Пеевски, които са 80% от всички ще видиш какво облъчване от руска пропагнада става

    Коментиран от #174

  • 174 Варна

    3 8 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    Да не забравиш клуба на пенсионера!
    Да твърдиш че съюз на Ветераните или пък военноинвалидите са НПО, които се месят в политиката на държавата е меко казано идиотизъм! Лично моето мнение да не се изказваш много защото се излагаш и то ... - Много тежко!
    Има една стара максима, че колкото говориш повече, толкова е по- голям шанса да те разберат колко ти е умственият потенциал!

    - Намери си работа човек! - Върви там хвани се каквато и да е! Главата ти е пълна само с бръмбари! - Тотално си му изтървал края!
    - От колко време си безработен?

    Коментиран от #177, #180

  • 175 Kcaniba

    10 8 Отговор

    До коментар #170 от "сори сорос":

    Сащ са наш съюзник,за радост на всички свободолюбиви българи!

    Коментиран от #176

  • 176 ВАИВНИ

    5 5 Отговор

    До коментар #175 от "Kcaniba":

    С този съюзник ЕНИЧАРИ като теб ликвидира населинието и икономиката в странато. Цените на храните преди бяха с етикети ЗА СТОЙНОСТ ЗА ЕДИН КИЛОГРАМ А ДНЕС ТЕ СА ЗА 100 грама. Да за ЕНИЧАРИ ПРОБЛЕЛИ НЯ. НО НАРОДА ПОД МУСТАК ВИ БЛАГОСЛАВЯ НА МАМА. ПОДЛОГА ПРОДАЖНА.

    Коментиран от #178

  • 177 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #174 от "Варна":

    Ами виж им изцепките и честванията на 9 май, виж ги какви знамена развяват, как са омотани с колорадски лентички, какви русофилски кратуни канят на сбирките си, как защитават руската кочина и анексията на Крим и ще разбереш за какво става въпрос и кой им е спонсора. А за умствения потенциал-русофилския умствен потенциал по-далеч от "Русия е велика, Крим е руски, Путин е велик, третополови, Козяк и кравари" не може да стигне.

    Коментиран от #189

  • 178 Kcaniba

    8 5 Отговор

    До коментар #176 от "ВАИВНИ":

    Смени си чипа ве...Не си на априлския пленум 1956г.а,цените са такива, заради 45годишното председателство на СИВ от Русия!
  • 179 червения милиардер

    5 5 Отговор

    До коментар #159 от "Варна":

    Кви НПО-та те гонят и тебе, те цялата икономика завзеха, той НПО-та!?
    Да си чувал, че при капитализма управляват парите? Всяко ДС е проводник на руски интереси, всяко ДС е червено мекере.
    Трябва ли да изпадам в подробности? Не мисля, защото всеки малко интелигентен човек, трябва вече да е наясно, кой го изплющя и го плющи.
    Цифрите си ги брой ти, цифри и данни, отиди в офиса на ТИМ, там ще ти дадат данните и цифрите, може и нещо друго да ти направят.
    Какво да говорим повече!?

    Коментиран от #188

  • 180 Различен

    3 2 Отговор

    До коментар #174 от "Варна":

    Не се връзвай на тая!
    Тая е юристката, която пише под няколко ника. Този и на Kcaniba, а има май вече и трети!

    Коментиран от #187

  • 181 Различен

    2 3 Отговор

    До коментар #166 от "Бисмарк":

    Газпром не са ли сръбски??
    То в България отдавна няма руски, защото и Лукойл отдавна е препродаден!
  • 182 Различен

    2 6 Отговор

    До коментар #165 от "Киро2":

    Не се връщай! Без американски подлоги ни е хиляди пъти по-добре! Иначе трябва и теб да храним, както останалите американски паразити в България!

    Коментиран от #191

  • 183 ХРИСТЕ ЩЕ ТИ ПАРИ , УСЕЩАШ ЛИ ?

    3 5 Отговор
    СЛАВА РОССИИ ! А ТЪЙ ПОШЬОЛ НА. Х. Ти знаеш песента за Септемврийското 1923г. " Не ВЕТРОВЕ ШУМЯТ В Балкана, НИТО Е ТЪТЕН ОТ ПОРОЙ, НАРОДА БЪЛГАРСКИ СЕ ВДИГА В РЕШИТЕЛЕН ВЕЛИК ДВУБОЙ !" КРИМИНАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ХРАНИ ШЕПА А ДУШИ НАРОДА. ТИ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИШ СЪС МЕН. ЗАТАВА ИЗЛЕЗ КОГА МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕШ С МЕН. СЛАВА РОССИИ !
  • 184 ХРИСТЕ ТИ НЕ ЩЕ МИ ПРОСТИШ

    0 3 Отговор
    А АЗ НА ТЕ ДА ПРОСТЯ ЛИ ?
  • 185 Какво тук значи някаква си личнот а Христе

    3 3 Отговор
    ХРИСТЕ , ЦЕНИТЕ В МАТА ЗИНА НЯВГА БЯХА ЗА 1 кг. А ДНЕС ЗА 100 грама. А КАЖИ МИ КАК ДА НЕ ПИТАМ ДЕ СИ ТИ И КАК Е ТВОЯТА ЩАСТЛИВА МАМА. ЩОТО МОЯТА Си отиде И ПОДМИНАВАШЕ ХРАНИТЕ С ЕТИКЕТА ЗА 100 гр. А БЕ С МЕДАЛ ЗА ГЕРОИНЯ. РАБОТЕШЕ НА КРАНОВЕ И МАШИНИ НА СТУД И ПЕК В РАБОТНАТА КАБИНА. И ТИ МЕ АГЕТИРАШ ДНЕС ЧЕ ИМАМЕ ЕДНАКЪВ ИНТЕРЕС ? ЩЕ ТЕ ТЪРСЯ ДА ТЕ СРЕЩНА СЪРЦЕ БУРНО И КРЪВ ГОРЕЩА. ПИШИ ОЩЕ, ХРИСТЕ, ТУЙ МЕ ВДЪХНОВЯВЯ.
  • 186 РЕД

    5 6 Отговор
    АЕЦ БЕЛЕНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!!!!!!!!!
  • 187 Варна

    3 2 Отговор

    До коментар #180 от "Различен":

    Аха! - А ма тя оная има специфичен речник и все я избива на "членове"! - Тук май няма такова нещо... - Де да знам може и да си прав!
  • 188 Варна

    4 3 Отговор

    До коментар #179 от "червения милиардер":

    Такава е истината! - Малко интелигентен! Трябва да си малко повечко интелигентен.
    Преди 89 година имаше едни натровени дето по цял ден дрънкаха за нашите- добрите и лошият запад.
    Сега ти си в същата поза само че към новият господар...
    Хайде дръж се на положение!

    Коментиран от #190

  • 189 Варна

    7 3 Отговор

    До коментар #177 от "Българин":

    Не се впускай в такива глупости. Лозунгите от едната страна и от другата са в грешната посока!
    Само че от крайни тези няма смисъл! - Един път защото разумът вече не играе и втори път, че не е възможно всички да имат едно и също мнение.
    Нещата в историята ни не са толкова черни и бели и като гледам тълкуванията преди 89 и след 89 година и в двата случая става въпрос за сериозни манипулации!
    Има натровени и от двата лагера което първо не може да се контролира и второ води в крайна сметка до ниски страсти.
    Разпрата вече придобива колосални размери, а крайните печеливши са едни чужди страни, но не и ние!
    Трябва да се спре с претоплянето на старата манджа и да се гледа напред! Единствените врагове на нас в момента сме самите ние! - Не произвеждаме нищо, обезлюдява се територията. Неграмотността расте със страшна сила, а едни хора които сме поставили на власт крадат... - Това са важните въпроси!
  • 190 Бесен Язовец

    5 5 Отговор

    До коментар #188 от "Варна":

    Тука ги разбихме соросите като белтъци за крем

    Коментиран от #192

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Различен

    3 2 Отговор

    До коментар #191 от "Киро2":

    Така е! Паразити като мен!
    Дето блъскат по 12-14 часа всеки ден и издържат оставените тук от вас, родители и деца, друг да ги осигурява и храни, а вие от "Европата", да ни давате ценни савети и наставления на нас, некадърниците, нали!
  • 195 народ

    1 1 Отговор
    А бе,проверете най-напред турските и арабските фондации които наливат пари в ДПС,ДОСТ и други подобни.Проверете фондациите на Сорос и подобни нему.Тръгнали да обвиняват Русия.Какво лошо сме видели от нея,освен ,че няколко пъти спасяват България,та с такова настървение плюете? И погледнете малко форумите на тези теми-ще бъдете изненадани,че 95% от българите са с Русия!!!
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.