Last news in Fakti

30 Януари, 2018 13:46 7 027 35

Ще удуша всеки, който казва на внучката ми, че има трети пол

  • трети пол-
  • българия-
  • история-
  • комунизъм

Но да спра с жалбите. Всъщност какво иска да ни внуши с „инструкциите” си по новите учебни програми

Ще удуша всеки, който казва на внучката ми, че има трети пол - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Има в математиката, която малцина обожават, а мнозинството ненавиждаме, едно понятие, на което му викат НОК. Това е „най-малкото число, което е кратно на няколко дадени числа и се нарича най-малко общо кратно на тия числа”.

Това коментира за сайта „Поглед“ проф. Драгомир Драганов.

Еми миналата седмица открих НОК-а на нашето Министерство на образованието. Оказа се, че то е „най-малкото кратно на националните интереси в полза на чужди такива”, вероятно срещу някакви числа в зелено.

Някаква регионална бюрократка разпратила окръжно до директорите на софийските училища, в което горещо им препоръчва да се присъединят към джендър инициативата за признаване на третия пол.

Аз, слава богу, си спасих двамата по-големи внуци от подобни указания. Но ако сега директорката на третото, най-малкото ми бижу, вземе да ѝ внушава, че може и да е лесбийка, и педераст, и въобще „трети пол”, направо ще я удуша.

Защото бижуто ми си е просто едно женче. С всичките плюсове и минуси на това състояние. Дай му да се кипри пред огледалото, да се пудри, да си гали кукличките и т.н.

И ако някой наистина се опита да ѝ внуши, че това не е „джендър политик”, а изостанало поведение от онези отвратителни социалистически времена, наистина не му се пише нищо добро, ако ми падне.

Но тъй като дойде думата за „онези” времена, отивам сега и към второто безумие на министерството – новите учебни програми за Х клас. И по-специално – за историята на България в периода след Втората световна война.

Узнах състава на „експертите” историци, подготвили „задължителната терминология” за изучаване в този период. Мале, мале! Ни един от известните специалисти от Историческия факултет на Софийския университет, но в замяна – от Нов български до Американския в Благоевград.

От една страна, нищо лошо – все мои бивши студенти. От друга страна обаче, много лошо – всичките сега на хранилката на Сорос. И чрез „националното” министерство всъщност прокарват чужда политика…

„Другари, да бъдем наясно. Не удрям клеймо на прогреса.“ Тъй рекъл едно време поетът и аз съм напълно съгласен с него – „и знам прекрасно, че не прогресът е, който ни души, и ние не ще го рушим”.

Добре, ама защо да си рушим и част от историята, вместо да я обясняваме бавно и с разум?

В известен смисъл аз също съм „репресиран” по времето на социализЪма. Точно когато навлязох в първи клас, някаква ентусиазирана министърка въведе лилавото мастило. И петобалната вместо традиционната ни шестобална система. Защото „така било в Съветския съюз”.

Хайде, с мастилото се справихме. Когато се пръскахме с него, лилавото отиваше много добре и на червените ни пионерски връзки, и на ярко белите ни ризки.

Е, после вкъщи имаше и як пердах. И от страна на мама, и от тази на тати. Понякога и синхронно. Ама ги нямаше джендър командите срещу домашното насилие, та си го отнасяхме…

Виж, по-сложно беше с оценките. Понеже когато отмениха петобалната система и върнаха нашата си, вече бях в системата на образованието, представяте ли си какъв зор настана?

Добре, „отличен 5” става „отличен 6”. „Слаб 2” си остава непоклатим. Ами между тях? Ей тогава завинаги намразих математиката, защото трябваше да търся НОК между 3, 4, 5 и 6. Ама не като числа (това го мога), а като преоценки по шестобалната.

Но да спра с жалбите. Всъщност какво иска да ни внуши с „инструкциите” си по новите учебни програми за съвременната ни история МОН?

Ами да ви го кажа пак „с думи прости”. След като учебниците ще ги пишат соросоиди, значи работата е ясна.

След 1944-та всички са ходели с кучешки каишки на врата. À си се отклонил, à на свинете в Белене.

Не сме имали Йордан Радичков, ни Стефан Цанев, нито пък Димитър Димов.

Имали сме само Белене, Газдов и свинете, които да ядат труповете на жертвите.

Не сме имали Райна Кабаиванска, Борис Христов и Никола Гюзелев.

Имали сме само Белене, Газдов и свинете, които да ядат труповете на жертвите.

Не сме имали бате ми Боян Радев, нито бат’ Петьо Киров, нито Сашо Томов, дето тръшкаха де що им се изправяха пехливани.

Имали сме само Белене, Газдов и свинете, които да ядат труповете на жертвите.

Не сме имали момичетата на Нешка, дето покоряваха форум след световен форум. А след всяко вдигане на българския байрак ние ревяхме „Нешка няма грешка”.

Имали сме само Белене, Газдов и свинете, които да ядат труповете на жертвите.

Не сме имали „железните” на бачо Иван. Дето и руснаците, с всичките им манипулации и далавери, не успяха да ги свалят от най-добрите в тежестите.

Имали сме само Белене, Газдов и свинете, които да ядат труповете на жертвите.

Еми пишете, колеги, соросоидната си история.

Аз обаче на моите вече поотраснали внуци ще им припомням онова, което казах по-горе.

Май там няма ни комунизъм, ни антикомунизъм. Има само българизъм. Някои даже му викат патриотизъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    114 10 Отговор
    ЕВАЛА! Дано само да го прочетат измекярите им с измекяри!

    Коментиран от #20

  • 2 юрист

    23 6 Отговор
    По въпроса за Духа и Буквата на истанбулската конвенция- два линка за размисъл- искаме ли и при нас да се случи това или не искаме:
    1. https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM&usg=AOvVaw3pAnMKA31Wf82ijlSVLwRs
    2. https://www.youtube.com/watch?v=FQ_EsUhITPo
    Приканвам всеки българин да помисли над съдържанието им.
  • 3 висок

    20 105 Отговор
    Това червено пиянде е отврат. Защо го публикувате тук?

    Коментиран от #35

  • 4 Без Вазов Ботев и Елин Пелин

    92 6 Отговор
    Така е МОН. Без Вазов, Ботев и Елин Пелин в учебниците може, но без педараси и лесбийне не може. Даже речите на Бойко Борисов щели да ги включат от наесен. До трети клас с картинки, след това с цветни фотоси
  • 5 не на ИК

    59 4 Отговор
    Цачева призна,че Истанбулската конвенция брани еднополовите двойки!


    www.dnes.bg/politika/2018/01/30/cacheva-prizna-istanbulskata-konvenciia-brani-ednopolovite-dvoiki.366509

    *
    Покрай глупостите за домашно насилие и жени,ще озаконяваме и девиациите.Отврат.
  • 6 Наблюдател

    14 62 Отговор
    Драго иска да изкара някой и друг лев за водка.
  • 7 Бай Хой

    13 56 Отговор
    Бе то и аз съм срещу третополови джендъри ама баш тоя пияндурник да ми ги разяснява нещо не ми се връзва. Ако той като е пиян срещне моя внук ще яде същия бой като джендъра.

    Коментиран от #11

  • 8 На това

    14 59 Отговор
    алкохолизирано комуне и една запетайка не трябва да се публикува!
  • 9 Коментар

    45 7 Отговор
    Не ти е Виновна Директорката.ВИНОВНИ СА ЕДНИ ДРУГИ ХОРА.КОЙТО НИ ПРОДАДОХА ДЪРЖАВАТА А СЛЕД ТОВА И НАРОДА СИ.СЕГА Е ВРЕМЕ И ТО ЗАПОЧНА КАТО ХАРИЗАХА И ДЕЦАТА НИ.
  • 10 що мразиш гейовете професоре

    6 61 Отговор
    Значи, алкажа предлага всеки, който види лесбийка или гей да го души??????
    Тоя пич в Ислямска държава ли е служил, от кой свят идва? ЖАлкото е, че има много кофари, които споделят неговите възгледи!?
    Какво ти е направил третия пол бе, Драганов? Язък ти за професорската титла, кой знае, кой комунист те е наградил и за какви заслуги.

    Коментиран от #14

  • 11 Наблюдател

    15 54 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Хой":

    Най-големите джендъри и третополови са комунистите и русофилите. Помниш ли Бай тошо и Брежнев как се мляскаха страстно? А целувката между Брежнев и Ерих Хонекер е еблематична за целия третополов комунистически период. А на Паметника на Червената армия окупаторка има откровено гейска скулптурна група на руски войник и български работник. Така, че по-кротко с обобщенията.

    Коментиран от #16

  • 12 дядо Йоцо

    46 6 Отговор
    Да живее "филантропът" чичо Сорос и многобройните му милиони! Вече доста народ у нас се изхранва от тях. А той купува предимно политици и професори. А манипулациите - че те турците 500 години са ни манипулирали и потурчвали и пак не успяха! Ще преживеем и тая "нова история", дето ни налагат. А в някий момент, все ще се роди и българския Орбан, който да забрани чуждите фондации и манипулации....

    Коментиран от #13

  • 13 Наблюдател

    15 26 Отговор

    До коментар #12 от "дядо Йоцо":

    Нали не смяташ над 150-те руски фондации за приятелски и български?
  • 14 Кой кой

    30 5 Отговор

    До коментар #10 от "що мразиш гейовете професоре":

    Пък аз предлагам,всеки който срещне такъв неграмотенпедал като теб,да не го плющи,че да му е гадно.
  • 15 112

    5 30 Отговор
    Тоя пенсионер няма сила да стисне пък щял да души.

    Коментиран от #28

  • 16 НАБЛЮДАТЕЛ НА НАБЛЮДАТЕЛА

    9 21 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    МНОГО ПОДРОБНОСТИ ЗНАЙШ ЗА ОНВА ВРЕМЕ ЯВНО СИ ДЪРТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТАХТАБА ПРЕОБРАЗИЛА СЕ В ДЕПРЕИБАЦИОНЕН РУПОР НА СОРОСОИДИТЕ.

    Коментиран от #18

  • 17 Емил

    3 27 Отговор
    Промити мозъци! Целта на Истамбулската конвенция е възпитание в антиислям, но в момента това е забранено от световните лидереи (за тъпите русофили пояснявам - евреите). ЕС е измислила гениален документ, с който под прикритие на защита правата на жените и децата да се въведе равноправие на половете - като възпитание в училище. Но всички руски и американски подлоги (чети еврейски) дезинформират глупаците - като тоя набеден професор
  • 18 Наблюдател

    5 21 Отговор

    До коментар #16 от "НАБЛЮДАТЕЛ НА НАБЛЮДАТЕЛА":

    Жалко, че дъртите руско-червените тахтаби останахте да тровите живота в България, преобразили се като патриоти и социалисти..
  • 19 Пе6о

    9 25 Отговор
    Трябва да вярваме на червения Професор . През 2014-та го хванаха да шофира с 2,44 промила алкохол в кръвта , което не всеки го може ... А и на неговата възраст какво е запомнил той от половете ...!?! Истината е проста - червените мумии системно се противопоставят на всяка форма на Свобода и право на Самоопределяне , които бяха
    невъзможни по времето на репресивния "социализъм" ...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бат Мишо

    33 3 Отговор
    е и аз ше разбия кофата на секи дето тръгне да внушава на 8 год ми син , че е нормално да е нещо друго освен мъж - хеле в училище-
    малиииииииии мноу бой ма мноу
  • 22 Wtf

    14 1 Отговор
    Няма трети пол, това е! Който твърди че има - Белене, Газдов и свинете...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Koko

    19 1 Отговор
    Професоре, поздрави за вашата позиция. Трява да ви подскажа че в момента водещите издателства на български учебници се изкупуват масово от чужди инвеститори. Защо е така? Можете сами да намерите отговор, всеки сам за себе си. Това е всеобщ проблем, просто продаваме своята остория. Така както я приватизирахме в началото на прехода. Нека да се замислим... какво остава след нас. Мисля че, винаги ще има утре но кой ще посрещне утрото-нашите или чужди наследници.
  • 25 Зло

    3 0 Отговор
    Паметник за великия Фьолер
  • 26 Терцел

    7 0 Отговор
    Страхотно, явно Парламента има ново име.
  • 27 Наблюдател

    3 8 Отговор
    Миналата година синът ми започна да живее на семейни начала с най добрият си приятел. Може и да е гей но съм сигурен че е 100% комунист за това съм напълно спокоен.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Свободен

    5 19 Отговор
    Вие сте истерясъл комунист, г-н Драганов, виновна Ви евпопейската култура, че сте лъжец, наглец и демагог, не се притеснявайте, Вашите внуци и мъжките и женското, няма да видят Белене и Газдов! Сигурно ще учат или вече учат и се реализират в същата тази "джендърска Еврора"! Няма защо да промивате мозъците на бедните българи, които не са били в проклетите ви структури на Държавна сигурност. Защо децата да не знаят за проклетата комунистическа диктатура и посткомунистическо ограбване, заради което сме на последно място по икономически показатели в така омразната Ви Европа. Чудя се защо такива като Вас не ги заселят на нова планета, технологиите нече са напреднали, планета Комуна да речем някъде около Марс или още хо далеч-по дяволите и да видим за колко време проклетото ви комунистическо племе ще успее да я анихилира от простотия и злоба и кражби.
  • 30 ишгишг

    14 0 Отговор
    Понеже наближавам пенсионна възраст се замислям дали да не сменя пола на женски и да докарам по-бързо пенсията. Дали целия стаж ще ми го зачетат за женски или само годините след осъзнаването?
  • 31 СССР

    9 2 Отговор
    БРАВО ПРОФЕСОРЕ!

    ППРИПОМНЯЙТЕ И ПИШЕТЕ ЗА ОНЕАЗИ 9 000 000 МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ!

    ЗАВОДИ, КУЛТУРА, СПОРТ, ПРОМИШЛЕНОСТ, НАУКА, АРМИЯ, ПЪЛНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА С ДЕЦА!

    ЗАВОДИ С 2000-4000 ЧОВЕКА РАБОТНИЦИ!

    КОСМОНАВТИ!

    БЕЗОПАСНОСТ!

    ЩАСТЛИВИ И УСМИХНА ТИ ХОРА!

    БЕЗ НАРКОТИЦИ!

    БЕЗ УБИЙСТВА!

    БЕЗ ГЕЙ ПАРАДИ!

    БЕЗ АНГЛОЕЗИЧЕН ЕФИР - ТЕЛЕВИЗИОНЕН И РАДИО!

    НО С ДЕФИЦИТ НА СТОКИ И УСЛУГИ!

    ВСЕКИ САМ ДА ПРЕЦЕНИ!
  • 32 СССР

    8 2 Отговор
    ЕТО ВИ ЕС И ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ!

    ЯЖТЕ И ПИИТЕ!

    ДА СЕ НАСИТИТЕ!
  • 33 гост

    1 0 Отговор
    много е лошо, когато умни уж хора и образовани уж пишат и говорят простотии...а за споменатите от Д.Драганов поети и писатели се учи в часовете по Български и литература.Тъпите комунисти уплашиха хората с тази конвенция...социален пол това е друга бира както се казва...да не се смята за ненормално мъж-медицинска сестра или жена -багерист...и много примери има, но няма да уграмотявам образованите глупаци с промити или измити мозъци

    Коментиран от #34

  • 34 допълнение

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    и още за промитите мозъци...какво ви интересува кой с кого се обича и си ляга...църквата и тя по СъвеЦки тертип скочи...какво ви пречат така наречените обратни ...та в църквата е пълно с такива божии служители,
    ето няколко от световно известни личности с които се гордееят народите им Шекспир, Леонардо да Винчи, от наше време сър Елтън Джон, българи- Парцалев и много съвременни артисти, които всяка вечер мим се радвате гледайки ги по телевизията
  • 35 ЗАЩОТО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "висок":

    В случая обаче не гледаме какъв е, а че нещата които казва са верни.