4 Февруари, 2018 10:09 5 398 73

Безумната "джендър"- истерия на един народ

  • негър-
  • буквар-
  • джендър

Дума, считана меко казано за неприемлива, обидна, оскърбителна и расистка в много европейски страни и в Северна Америка, е в буквара за 1 клас на децата ни

Безумната "джендър"- истерия на един народ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Народът ни е изпаднал в безумна "джендър"- истерия. Едва шепа българи са чели прословутата Истанбулска конвенция, но всички имат мнение за нея. Понятието "джендър" обърква и плаши още повече със своята загадъчност - пол ли е или особен човек, извращение или недъг, естетическо или философско понятие, мода или вътрешна нагласа.

В същото време, паралелно с призивите за толерантност към всякакви различия и всички различни, децата ни срещат думата "негър" още в 1 клас, забеляза ФАКТИ.

В буквара за най-малките на издателство "Даниела Убенова" от 2013 г., одобрен още през далечната 2002 г., в урока за буквата "Н" децата получават нагледни примери с думите "нота" и ..."негър". Дума, считана меко казано за неприемлива, обидна, оскърбителна и расистка в много европейски страни и в Северна Америка.

В Германия използването й е забранено още през 1970 г., а в САЩ президентът Обама подписа закон, с който се изключва използването на тази дума в текстовете на федерални закони. Да не говорим, че в учебника т.нар. негър, е изобразен карикатурно и унизително, като дивак, с одежда от банани и огромни обеци.

По този начин, съзнателно или не, на децата ни, които на тази възраст са още недописан бял лист, се внушава чувство за превъзходство над окарикатурените негри. А в същото време трябвало да се възпитават в толерантност към различните. Как ще стане това, след като дори цветът на кожата слага разделителна линия между тях и голяма част от човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 5 Отговор
    No comment
  • 2 Брат ми

    92 3 Отговор
    А какво е афроамериканец??? Ако имаме дете от смесен брак между Българин и Нигерийка тогава какво е???Афробългарин ли ??? Същото е и със циганин и ром. И най важното,защо негър да е обидна дума??? Как някой от САЩ ,Германия или където и да е ще ми налага на мен кое обидно и кое не???
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 факт

    72 3 Отговор
    Да не забравяме, че само допреди 50 години, негрите нямаха право да гласуват в страната на великата демокрация.
  • 5 Вяра

    20 3 Отговор
    Тъкмо се радвахме на човешко равноправие някакво и се чувствахме горди до рамото на все още смелите ни мъже и се почна с приравняването ни с тези по дъното на живота, с които да изпитваме някаква нужда от допълнителна институционална помощ, което е точно такъв удар по самочувствието ни колкото удара от страна на йнасилниците, били те у дома или извън дома. Майката винаги е била под прицела на псувни от позициите на ролята й като фигура във възпитанието ни, но виновна или невинна тя е под закрилата на закона, закона решава нейните конкретни проблеми с престъпленията спрямо нея като майка преди всичко и човек
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не съм съгласен

    46 2 Отговор
    Има голяма разлика между "негър" и "джендър". Първата разлика е, че няма нито една фондация, свързана с "негър" и има хиляди фондации, свързани с "джендър". Думата негър не носи непременно отрицателен смисъл, носят го хората и ако я забраним, то хората остават. Що се отнася до джендър - дефиницията е неопределена: “gender” трябва да означава социално конструирани роли, поведения, дейности и характеристики, които дадено общество разглежда подходящи за жените и мъжете (мой превод). Тази дефиниция е добра за научна дискусия, но не и за заков акт, който ще я наложи. Доста от задължителните постановки в конвенцията се базират на нея. И тук идва подвеждащия характер на конвенцията: тук говорим за жената домакиня и мъжът глава на семейство. И как трябва да пазим жената от мъжа. Но дефиницията допуска и други интерпретации (практически безкрайно много). Първо тя не казва колко общества има в България. Кои са социалните роли в тях. Но ни задължава да ги изучаваме. Т.е. всяка една фондация ще добие законовото право да налага каквото си иска в този смисъл и никой не може да я спре. И това е само една малка част от подводните камъни в конвенцията. Аз съм против, чрез темата за защита от насилие да се въвеждат в ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО не добре дефинирани понятия. В НАУКАТА нека се дискутира, обсъжда и т.н. Както знаем науката е променлива (това й е задължително качество) и това, което днес изглежда "абсолютно" вярно, утре се оказва абсолютна заблуда. Не вярвам, че искаме де
  • 8 Прометей

    40 0 Отговор
    Ми нали това е целта и за това са ви впрегнали всите СМИ.....
    Отклоняването на вниманието на матрЯла от ИСТИНСКИТЕ му проблеми е в сила от много време......
    80% д@билност си е завиден резултат....важното е да сме “толерантни“......умирайки от глад и овчедушие.....
    Сега може съвсем толерантно да ми изтриете коментара...дреме ми.....
  • 9 Разлика между Варна и Ротердам

    51 0 Отговор
    Един път в Родердам ходя по улиците и гледам доста тъпни на цвят холандци и питам един по-светъл холандец. Той вика: ние се чувстваме виновни, че стотици години ги експлоатирахме и затова сега те могат да идват в Холандия и ние ще ги приемем. Викам си: браво, сега е хубаво да си платиш на онези, които си ограбвал. После отидох във Варна и гледам и там има тъмни, но ние не сме ги екплатирали. Трябвали и ние да се държим като холандици и да имаме огризения, че някой друг се е държал лошо с други хора. Та така и с джендър ролите. Ако в една страна имат проблем, защото той трябва да се налага и на други държави? Нека вземем полезното от конвенцията, но да не ни пробутват с него и простотиите си.
  • 10 Увредиха милиони деца

    20 7 Отговор
    Много е страшно нагли престъпници на власт в София увреждат жестоко всички деца със СПИН Активни камери в училища градини и ясли.Има пълна забрана за монтаж на такава техника от Основния закон чл.32,чл28 и чл29..
    Милиони деца са тежко повредени.десетки хиляди момч4ета са облъчени от педофили с цел превръщане в пасивни гейове.
  • 11 ползват КОРУМПИРАНИ НА ВЛАСТ

    17 5 Отговор
    Всички момичета са с тежки увреждания на майчини органи с цел безплодие.
    НАглите престъпници на власт в София крадат милиарди от народа за нагло престъпни КОРУПЦИОННИ цели.
    Министри и зам министри са видимо обсебени от педофили и масови убиици с цел внедряване на мръсна видео терор техника
  • 12 куку руку ку

    34 2 Отговор
    Не джендъра е страшния звяр. Страшният звяр е GREVIO, с недосегаемостта си, с властта си над тези държави, които са ратифицирали конвенцията. В сравнение с безнаказаността и пълномощията на GREVIO, нашата служба НСО ще изглежда като дете от детска градина.
  • 13 Чипев

    40 3 Отговор
    Г-н Ганев, с тази своя статия ще сплотите още повече народа ни срещу безумните "джендър" и др. сексуални извращения и манипулации, прокарвани и налагани от един "виден филантроп" и неговите фондации.
  • 14 Бесен Язовец

    43 0 Отговор
    1 - НЕГЪР - идва от латински - черен - в САЩ се наричат Блек Мен- Черен мъж- и е едно и също! И изпбщо не трябва да ни интересува че комплекситаните ,,Черни" в САЩ свързват думата НЕГЪР с робството!
    2- думата - Циганин - идва от латинския ЦИГАНОС- гадател- от времето на Византийската империя!
    Думата - Ром- от латински - ЧОВЕК
    Думата - Педофил- от латински- ПЕДОС - момче любовник!
    Тая конвенция е параван за прокарване на много др.извратении в БГ.законодателството!
    И още нещо на Латински Монте негро- означава Черна гора- трябва ли дуржавата Черна гора да си смени името щото е расистко? С думата Негър се отбелязват коренните жители на кон.Африка и нищо повече!

    Коментиран от #73

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ха ха ха

    31 1 Отговор
    Тия врели некипели си ги навирайте някъде другаде...

    кой бил чел, кой не, видиш ли - няколко милиона все объркани, а една шепа предатели, дет само достойнството на са ни разпродали, само тия са наясно с гей-конвенцията :D
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 КОНТРА ПОЗИЦИЯ

    19 1 Отговор
    ЛОША ТИ Е ПОЗИЦИЯТА! И НЕ ПРОВУКИРШ А ОТКРОВЕННО ДРАЗНИШ !КОЕТО НЕ ПОЗИЦИЯ А ЛИПСА НА..............
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бесен Язовец

    20 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тази статия":

    Първо не е истерия и ако погледнеш за 1 м.назад има 200 статии по въпроса кой прави истерията? И на капиталистите джендери не им е оферта да има мислещи хора а само изпълняващи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госта

    21 1 Отговор
    Трийте, смешници! Докато останете
    без читатели. Чао, джендъристи

    Коментиран от #31

  • 27 Госта

    25 1 Отговор
    Вижте броя на премахнатите коментари. Такава цензура и в кафевите сайтове няма
  • 28 Госта

    22 1 Отговор
    И колко ум има тоя, който смята мнението на над 70 % от българите за безумно и истерично?
    "О, неразумний юроде.."
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Прост българин

    2 16 Отговор

    До коментар #29 от "Водач":

    Точно така е, г-н Ганев. МОН тества децата ни от 5 години с джендър анкета, а в същото време използва думи, обидни и в някои европейски страни забранени. Негър е обидна и унизителна дума, все едно да кажеш гаджал на турчин.
    Определено сте провокативен, поздравления!Осмислихте неделята на доста хора, които заради настървението си, изобщо не са ви разбрали. Но други са разбрали. Шарен свят.
  • 31 джендър

    26 1 Отговор

    До коментар #26 от "Госта":

    Да ми обясни авторът кореното население на Африка от негроидната раса, какво са? Негри ли са или афроамариканци?
    Полудяхте ли, бе хора?
    Афроамериканците и джендърите си приличат по едно нещо - изкуствено създадени понятия, нямащи нищо общо с биологията, а със "социалното" сънуване на болни мозъци.
    Кога най-накрая ще започнем да наричаме нещата с истинските им имена?
    Или и ние ще цензурираме думата "негър" от Пипи Дългото Чорапче и ще обявим Бог за полово неутрален, както вече се случи?
    До гуша ми дойде от демокрация

    Коментиран от #39

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 един

    21 1 Отговор
    Днес научих, че негрите са произлезнали от Америка, а не са продавани там като роби... никога не е късно да науча нещо ново, нали Факти?

    Подбирайте си малко от малко статиите, които качвате, че повръщаното в главите на някакви си писари няма край :D

    Коментиран от #47

  • 34 София

    10 7 Отговор
    Путин като е монголоид с дръпнати очи и вежди руснаците как си го харесват??? Даже ще го преизберат пак за президент, тука В България за нашите татари е номер 1 /даже ако имаха възможност и те биха гласували за него/.

    Коментиран от #35

  • 35 Прост българин

    13 5 Отговор

    До коментар #34 от "София":

    ? Путин с дръпнати очи? А китайците трябва да са без.

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 София

    4 10 Отговор

    До коментар #35 от "Прост българин":

    Точно това казвам че си е половин китаец /по-скоро монголоид/ и няма нищо лошо в това, даже пак ще го преизберат, въпреки че няма нито капка европейска кръв. Харесват си го руснаците и няма обидно в това от какъв произход е един човек! Няма татарин в България който да не му е фен.
  • 38 народ

    18 1 Отговор
    Не на конвенцията и недейте да обиждате българския народ,че бил невеж!Който иска конвенция,да отива там,където е подписана!
  • 39 куку руку ку

    7 11 Отговор

    До коментар #31 от "джендър":

    Думата "негър" е обидна за негрите. Както за нас е думата гяур.
    Друг въпрос е как е навлязла в езика ни тази дума (негър).

    Коментиран от #46

  • 40 народ

    11 0 Отговор
    Последното предложение на американския сенат е как да се казва на жена,за да не се обиждат феминистките-вагиноносител!!!
    Как е?Супер,нали!
    Познайте как ще назовът мъжете?Не,не членоносители!Друго...

    Коментиран от #58

  • 41 Гого

    7 0 Отговор
    На негрите в Америка руснаците им викат /рубероид/,за да не ги обиждат с думата /негър/.
  • 42 Варна

    15 0 Отговор
    Нека дам отговор с друг пример:

    - Ако аз имам "голяма патка", на която естествено се радвам и се гордея...

    - Трябва ли да я навирам в очите на децата Ви?

    И обратното разбира се!

    -Ако някой си размахва патката пред очите на децата ми вероятността да го похваля и да напиша конвенция за това е малка...

    - За обърканите ментално си има доктори и клиники ! ! !

    - Тук не става въпрос за расов или териториален признак, а за чиста форма болестно състояние!
  • 43 регулировчик

    16 0 Отговор
    Истерясахте соросоидта, да се опитвате да натрапвате сатанинската "конвенция" под прикритие на "грижа за жената", а всъщност със стремеж за развращаване и унищожаване на децата и народа. И със стремеж ислямистите от Азия и Африка да получат по друг начин на достъп в Европа, този път като "дискриминирани по полов признак", в родината си.
  • 44 Алабама

    16 0 Отговор
    Някой плаща яко за да побърка Европа. Между другото, като какви ще се пенсионират и на колко години третите?
  • 45 Госта

    15 0 Отговор
    Триенето продължава. Не е приятно читателите ти да не те харесват. Не е хубаво за нарцисизма. Но истината е една-няма трети пол. И всяка истерична реакция на лица с неопределено и поради това неясно и неприемлово мнение, само потвърждава неговата неправилност. Изгубихте ме вече като читател и обект на рекламно облъчване. Доста от хората, които видяха днешното гнусно цензуриране може би също ще ви игнорират. Радвайте се да сте неразбрани. Adios
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Госта

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "един":

    Каква журналистиеска наглост-да обиждаш читателитие си и да очакваш от тях уважение. Наистина оповръщана история.

    Коментиран от #48, #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Бесен Язовец

    6 0 Отговор

    До коментар #48 от "джендър":

    Типично български черти имаш а и ника ти приляга идеално

    Коментиран от #52

  • 50 Бесен Язовец

    8 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госта":

    Подкрепям те
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 джендър

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен Язовец":

    Явно ти е трудно да разбереш иронията

    Коментиран от #60

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 хи ро

    11 1 Отговор
    Букварчетата на Даниела Убенова са прекрасни! Не търсете Дявола, където го няма.Факти, що не пишете за гнусните енциклопедии с теории, че обратните са неимоверно много?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Румяна Костова

    14 0 Отговор

    До коментар #40 от "народ":

    Това за вагиноносител не е черна шега,а наистина се спряга от либералите.И още понятия като майка и баща да се заменят с ,,родител номер 1 и номер 2,, ,за да не обиждаме джендърите.Не е страшно,че шепа хора са ментално болни,а това,че имат власт на нас да ни налагат откачените си прищевки.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Бесен Язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "джендър":

    Стоплих сма вече бях го качил ,СОРИ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Прост българин

    1 13 Отговор
    Коментарите потвърждават основната теза- обществото ни още нарича тъмнокожите "негри", дори в учебниците, на държавно ниво, а искат от него да е толерантно в унисон с конвенцията.

    Коментиран от #65

  • 63 Прост българин

    1 9 Отговор
    От повечето коментари си личи, че читателите са прочели само първото изречение. Такива са си повечето българи- разбрали, неразбрали, бързат да се изкажат, сприхави и вечно недоволни. Радвам се, че напуснах тази страна. И всеки напуснал я казва същото.

    Коментиран от #66

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Бесен Язовец

    10 0 Отговор

    До коментар #62 от "Прост българин":

    Вече няма да наричаме Слона Слон щото Слон означава дълъг НОС ! И повече няма да наричаме ЕСКИМОСИТЕ ескимоси и индианците индианци и абуригените абуригени пълни глупости.Американците няма да ми.определят начина на изразяване. Тогава и няма да наричаме повече европейците Бели а най- добре всчки хора да се наричаме вече джендери щото на ненормалните хом....сексуслисти тска им харесва!!! Алуууу цирка ли на мен ше ми определя начина приказка Беееееее? Я се стегни бееее
  • 66 Бесен Язовец

    10 3 Отговор

    До коментар #63 от "Прост българин":

    Всички такива като тебе ако могат да се чупат от БГ.ше има шанс за тая държава! Аман от разни дето ми се прекланят на улпадъка на човечеството и да ми дръ ка глупости НОРМЛНИТЕ ХОРА ВЕЧЕ СА РЕПРЕСИРАНИ ОТ РАЗНИ СЛУГИ НА ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ!!!!!

    Коментиран от #68

  • 67 Кольо кварталния

    7 0 Отговор
    Циганите ги поромихме,а негрите как е правилно да се наричат,а индианците?
  • 68 Прост българин

    1 7 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Упадъкът идва от такива като теб, които наричат държавата си БГ.
  • 69 Бесен Язовец

    6 1 Отговор
    Виждаш треската в мойте очи а не виждаш гредата в твойте
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Декана на ФЖ

    8 1 Отговор
    Ганев ти си патологичен случай ! Отиди и се лекувай ! Защо триеш коментарите ! Имаш се за фактор във факти,от вън си нищо....блюдолизец на олигарха,собственик на този сайт !
  • 72 бесният язовец на оня с коня

    4 0 Отговор
    Хахахха, безумна джентър истерия!!! Абослютно вярно!!! Всичко живо за това говори, хахаха. Бат Боко май ще си ходи, заради КТБ не стана, но заради тази история май ще си ходи. На хората им дай зрелища!!!
    Публикувано във факти.бг: По този начин, съзнателно или не, на децата ни, които на тази възраст са още недописан бял лист, се внушава чувство за превъзходство над окарикатурените негри. А в същото време трябвало да се възпитават в толерантност към различните. Как ще стане това, след като дори цветът на кожата слага разделителна линия между тях и голяма част от човечеството.

    Абсолютно си прав!!! Няма да стане!!! Щом цвета на кожата разделя, какво остана за друго!!!
  • 73 ти си малоумен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    но скачате срещу Турция, когато стане дума за робство, нали? Какво трябва да ви интересува наистина, нали сте расисти 🤡