Last news in Fakti

16 Февруари, 2018 08:00 1 683 9

Германският кмет, нападнат с нож: Радикализъм идва от ляво и дясно

  • андреас холщайн-
  • алтена-
  • слово на омразата

Фашистките идеи се завръщат и възраждат, смята градоначалникът

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бях поканен от Гьоте-институт да взема участие във форума „София казва „не“ на словото на омразата и екстремизма“. Очаквам в цяла Европа да започне да се заглушава езика на омразата и радикалните движения в дясно. Това заяви за Факти.бг Андреас Холщайн, кмет на германския град Алтена и член на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

В края на 2017 г. той бе нападнат с нож в закусвалня поради своите позиции в подкрепа на търсещите убежище и бежанците.

"Фашистките идеи се завръщат и възраждат и не само като нови популистки движения, появяват се и в крайно лявото политическо пространство. Използват средствата за масова информация, създават много проблеми за цивилизованото общество, дори и за политици на различни нива.

Политиците трябва да запеем нова песен. Трябва много да внимаваме какъв език използваме, за да общуваме помежду си. Нужно е да съставим повече правила при общуването чрез медиите, фейсбук, туитър, да се обединим срещу словото на омразата и радикализма в ляво и дясно.

Да преборим словото на омразата е въпрос на образование е също и на това как политиците действат и говорят помежду си, въпрос е на участие на обществото. Решението не е в един единствен аспект, а в комбинирането на няколко елемента", коментира за Факти.бг Холщайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 13 Отговор
    И нито един коментар! Явно и у нас е пълно с такива радикалисти.

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Муньо

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Толкова си Пеньо колкото аз съм Муньо. А кометарът ти е образец за посредствена манипулация на публиката. Щото смяташ, че и публиката е толкова посредствена. Напоследък само такива като тебе пишат коментари. Сайта стана досаден.
  • 3 Бат Саше

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Пълно е, Пеньо! Не само тук, ами навсякъде. На хората им писна от такива като теб! Къде ще се спасяваш като ви подгоним скоро, не знам...:)
  • 4 един

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    А това, което си написал, коментар ли е? Или чакаш първо другите да кажат, след това ти. Понеже искаш да чуеш мнение, ще ти кажа. Напоследък омразата ни е завладяла. Понякога се чудя как може една Америка да обедини хора от различни нации, всяка със своята култура, и те гордо да се наричат американци, макар че пазят традициите си и се гордеят с произхода си, какъвто и да е той. А ние, особено напоследък вечно се караме, крайно разединени сме, а иначе с големи букви сме написали принципа на силата. Обединението прави силата. Толкова ли няма какво да ни обедини? Езикът на омразата е ужасен, той може да погуби една нация. Точно това наблюдаваме в момента - самоунищожение! Стремежът на всеки нормален човек е да живее добре. Засега това се постига с труд. Но ако от сутрин до вечер ти пълнят съзнанието със скандали и омраза, ти искаш да отидеш на по-добро място. И просто напускаш държавата. Защото другото по-добро място е отвъдното, но там не е сигурно.
  • 5 Eee

    11 0 Отговор
    То това е само началото.
  • 6 5ко

    17 1 Отговор
    Какви езици на омразата, какви 5 лева, бе?! Тая мантра се изтърка! Кой идиот ще търпи произвол, насилие, че и да хрантути отгоре на това палача си в името на кухи фрази?! Ега ти наглостта! Другия път може и успешно да го цепнат наглия джендър. Нашият народ за такива казва : Ем п..рано, ем голямо.
  • 7 Тръмп

    14 0 Отговор
    Германците трябва първо да спрат езика на омразата в Немция,преди да дават съвети на България! Германия прие милиони Колячи и никой няма да търпи подобни зверства във България!Този тъп кмет не е клан от Националисти,а от Ислямисти! Нацизма също е Немска заслуга и вина за възраждането му има Меркел,която е германка а не българка!Проблемите на Европа винаги идват от "умните" германци и за това Великобритания избяга за да се спаси от Идиотизма и Идиотизиране!:):):)Генерал Луков е убит в гръб от Комунистите без съд и присъда,та който оправдава това насилие е все още Нацист!:):)

    Коментиран от #8

  • 8 знаещ

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    Меркел не е германка, а е от юдеите - хазари.
    На съвременните германци изкуствено им се вменява вина. Цел - да слушкат и се подчиняват.
  • 9 Янките ВЪН

    13 1 Отговор
    Всеки у тях си да пърди ! Най-вече краварите. Нещо немците много омекнаха и е време да се отварят газовите камери. Газ ще има достатъчно по двата потока.