Last news in Fakti

17 Февруари, 2018 10:00 7 895 51

Соломон Бали пред Факти.бг: Да спрем Луковмарш! Да извадим нацистите от властта

  • луковмарш-
  • нацисти-
  • соломон бали
Соломон Бали пред Факти.бг: Да спрем Луковмарш! Да извадим нацистите от властта - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На българското общество бива налаган крайния национализъм като решение на проблеми, които всъщност национализмът поражда. Това заяви пред Факти.бг Соломон Бали, вицепрезидент на „Б`ней Б` рит“ в Европа..

Според него Луковмарш е проява на неонацизъм. При нас се получава така, че тези, които правят неонацистки събирания, в момента са поощрени в дейността си чрез участие в изпълнителната власт.

В нарочна декларация „Б`ней Б` рит“ осъди провеждането на насроченото за събота вечерта шествие на Луковмарш. Отправя се призив към властите в България, които в момента ротационно председателстват Съвета на Европейския съюз, да предприемат подходящи мерки срещу авторите на тези антисемитски демонстрации.

В декларацията се припомня ролята на ген. Христо Луков в репресиите срещу еврейската общност в България преди и по време на Втората световна война.

Защо през последните години така избуява езикът на омразата в България?

Хората нямат житейска перспектива. Вместо да се търсят решения как животът им да се подобрява, вместо страната да се демократизира, в хората се насажда страх. Това е страхът от бъдещето им, страх от другостта. Това е най-лесният начин, когато едни хора бъдат вкарани в режим на постоянен страх и несигурност да бъдат управлявани.

Проблемът не се ли крие и в неспособността на държавата да осигурява равен достъп до образование на роми и децата на бежанци?

Това е ясно. Това е категорично така. Проблемът е, че нашата държава и обществото ни вече не могат да осигурят равен достъп до упражняване на базови права не само на бежанци, но и на ромите, за които това се възприема като абсолютно нормално да бъдат неравни. За съжаление вече има огромни разлики в това къде живее човек и съответно какви права и услуги от държавата може да ползва.

Можем ли да заключим, че българското общество страда от краен национализъм?

На българското общество бива налаган крайния национализъм като решение на проблеми, които всъщност национализмът поражда.

Как можем да спрем Луковмарш?

Като извадим нацистите от властта. Луковмарш не е проява на краен национализъм. Той е проява на неонацизъм. Това са доста близки понятия, но те са различни. В конкретния случай ние имаме хора, които са в Министерски съвет и техните организации и партии директно са участвали в организацията на това събитие.

При нас се получава така, че тези, които правят неонацистки събирания, в момента са поощрени в дейността си чрез участие в изпълнителната власт.

Това за Европа все още е абсурдна ситуация. Не твърдя, че няма опити и в други страни да се стигне до подобно нещо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМОРО

    61 19 Отговор
    Ний идемъ съ пълна вѣра въвъ водача
    ний идемъ и носиме правото съ насъ
    и всѣки отъ насъ е съ ясна задача;
    ний идемъ. Тежко ви въ последния часъ.

    Ний идемъ, защото часътъ е настѫпилъ,
    защото ни чакатъ отъ всички страни,
    и всѣки отъ насъ е на поста застаналъ,
    и всѣки е съ яки, желѣзни гърди.

    Ний идемъ-не искаме вечъ да търпиме
    злочестия, скърби, печали, тѫги,
    и всѣки отъ насъ съсъ девиза е тръгналъ:
    "Да мрешъ и да жертвашъ готовъ ти бѫди!"

    Коментиран от #42

  • 2 ВМОРО

    56 15 Отговор
    И много сме ние, що носимъ въ душитѣ
    мечтата за сетенъ, решителенъ бой.
    Пазете се, силни сме-не ще вий сломите
    ни нашата воля, ни бойниятъ строй.

    Не плашим се ние отъ ваштѣ заплахи,
    видѣхме ви-подли сте, слаби и зли!
    Ний идемъ съ мечтата отъ роднитѣ стрѣхи
    да сринеме грозни и тежки беди.

    Ний идемъ! Ликувай измѫченъ, народе!
    Ний носимъ ти свѣтли и радостни дни,
    вечъ близъкъ деньтъ е, отъ кой ще пребѫде
    мечтата на нашитѣ славни дѣди.

    Ний идемъ и пълни сме съ вѣра въвъ него,
    ний идемъ и носиме правото съ насъ;
    избрахме го с вѣра, ще мреме за него.
    Ний идемъ-тежко ви въ последния часъ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мирослав

    145 12 Отговор
    Нацизъм има в Израел. Соломон да ходи дам да налага равни права за бежанците.
  • 5 Брат ми

    145 12 Отговор
    Соломончо ,трай си братчет и не се бъркай в работите на България.Гледай си твоята ”държава” и мисли по въпроса ,колко мизерия и проблеми израел е направил по целия свят.израел е със малка буква ,защото аз така искам.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тръмп

    144 13 Отговор
    Соломон Бали вие сте Комунист и Лъжец по отношение на Военния Министър,Преподавател във Военната Академия,Герой от Освободителните войни,Българския Генерал Христо Луков!Той не убил нито един Евреин!Той е Убит подло в гърба от Терористичната Партия на Комунистите без Съд и Присъда!Вие,като Евреин знаете,че Айхман беше осъден публично на смърт пред целия свят,а не убит позорно в гръб без Съд и Присъда!Засрамете се и не ни втълпявайте Лъжи за един Български Генерал!Защо няма цигани срещу протеста,а вие се обявявате за лице на техните интереси?Защо Израел не подслони 1-2 милиона Сирийски бежанци щом проповядвате милосърдие?Колко евреи са пребити от Луков марш или Боян Рассате?Признайте,че сте Популист и не се занимавайте по въпроси за които не сте образован!!!!:):):):)
  • 8 некойси

    105 14 Отговор
    Изглежда, че Луковмарш е трън в г...а на всички представители на оределена религиозено-етническа група известна на целия свят.
    Обвиняват в нацизъм антисемитизъм и т.н., но това в рамките на нормалното, нещо като условен рефлекс.
    Генерал Луков се е борил с цената на живота си да защити това, което наричаме родина, борил се е срещу всеки дръзнел да посегне на националния ни суверенитет.
    Не виждам защо да не се провежда Луковмарш, не виждам и причина представители на въпросния етнос (без ясно изразена национална идентичност) да изразяват мнения по въпроси касаещи България.
  • 9 Тръмп

    78 14 Отговор
    Кажете господин Лъжец,Кой и Кои са Нацистите във Властта?????Защото в момента вдички партии в Парламента са генетично създадени от Кремъл и КГБ!!!Всички партии са прикрити Комунисти,същите които убиха Български Генерал в гръб и избиха цвета на нацията по време на Тоталитарния режим!!В България не е имало истински или животозастрашаващ Нацизъм или Фашизъм!В България Винаги е имало Истински Престъпен и Терористичен Комунизъм!Петър Христов не беше убит наскоро от нацисти или хитлеристи,а точно от Комунистите-терористи!!!
  • 10 Тръмп

    86 17 Отговор
    Защо Евреите не осъдихте Българската Терористична Комунистическа Партия,която Осъди на Смърт Пешев-Спасителя на Българските Евреи??????Хитлер изби Евреите за да им вземе парите и духа,а Българските Комунисти избиха и ограбиха всички богати българи по същата причина,за да им вземат парите и да ги унищожат духовно!!!!!И Вие не проронвате и капка дума за това!!!!Вие сте следпвателно Съучастник на Българската Комунистическа Терористична Партия!!Бъдете щастлив,че защитавате комунистите които с радост биха ви убили за да ви вземат парите и духа!!!!!!
  • 11 Тръмп

    67 14 Отговор
    Хитлер е австриец с еврейска жилка,което означава,че не е арийско-немски продукт!Вие господин Соломон Бали какво ще кажете по този въпрос???Признали ли сте някога,че Нацизма и Холокоста в крайна сметка е осъществен замисъл на ваш човек-авсрийски евреин????????А немците просто са попаднали в неговия капан???И за това са невинни????Коя е Вашата Истина по този въпрос????Защото ако е така,то и Генерал Луков е жерта на гениалния капан на един австроевреин!!!!:):)
  • 12 Гост

    81 7 Отговор
    Евреин да не се бърка в делата на българския национализъм!Особено пък от крайно националистичната нихилистка Бней Брит.Вие сте тези за забрана.Нагъл и подъл,по еврейски.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тръмп

    54 11 Отговор
    Вашите Твърдения са Популистки внушения,а не Реалност!:):):)Кой от Българското Правителство на Борисов-3 е Нацист?????Това е Лъжа!!!!!Кажето името на Нацисти в Правителството!!!!!!Обиждате Българското Свободно и Демократично избрано Правителство !!!!!Не ви ли е Срам??????Чакаме имената на Нацистите в Българското Правителство!!!!!!!:):):):)
  • 15 onq s konq

    48 8 Отговор
    Хората са се постарали да организират мероприятието си,хвърлили са много сили и желание и изведнъж...някой се изтъпанчва някъде и казва-"няма да стане ваща!!!Е не са хубави тия работи.Да си организира тоя "някой" негов си контрапротест и като си му е кеф-да го спира...Ама да посягаш на чуждо шествие?Че и от властта ще вади хора тоя Соломон!Той сърце няма ли?:)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 O bella cao

    39 16 Отговор
    Бил е герой, бил е корумпиран, добър офицер или гад мръсна. Не го харесвам, но след като това е единствения националистически марш, аз съм ЗА.

    Коментиран от #19

  • 19 mmmmm

    54 8 Отговор

    До коментар #18 от "O bella cao":

    Бнайбрит или еврейското гестапо,преден ешалон на ционистите.случайно ли е,че всички евреи са гонени от средновековието,че всички са дегенерати,паразити,случайно ли е ,че са направили всички революции и фалшифицирали историята,случайно ли са създали мита за холокоста и антисемитизма ,като тяхно най голямо оръжие срещу уж изстрадалия им народ...
  • 20 Иван Вазов

    37 5 Отговор
    чафутски в тех лъжи... наши са връждебници
  • 21 Public Owner Sofia skin head 88

    41 10 Отговор
    Евреите сте прокълнат народ, на който му е писано като умре да се пържи, нищо хубаво не ви чака :P айде наздраве!
    Освен шествие и паметник ще има за Великият Генерал и Спасител на България Христо Луков!
  • 22 Патето Яки

    16 1 Отговор
    Ний идемъъъъъ
    Ний идемъъъъъ

    Не мой идете.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 USA

    31 2 Отговор
    Докога ционисти ще ни учат що фашизъм.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Наблюдател

    33 7 Отговор
    Защо не протестирате,господине,срещу канибалската комунистическа клика(ККК), избила милиони евреи в Россия и Украина между1917-1939?Служите на тези,които товареха в пробити кораби-корита българските евреи и със "сълзи на очи" ги изпращаха към Обетованата Земя Ханаан.Изпращаха ги след като за жълти стотинки комунистите (българи и евреи) бяха изкупили семейните им накити,богатите къщи,фабриките бяха им взели през 1947,всичко което те даваха ЗА ДА ПОЛУЧАТ ЗАВЕТНИЯ ДОКУМЕНТ,ДАВАЩ ПРАВО НА ИЗСЕЛВАНЕ! Е,комунистите поне им оставиха живота, макар да остава съмнение във фактите на корабокрушения в тихите води на Бяло море.
    Събудете се,г-н СОЛОМОН!ТА КАКВО Е НАШИЯ НАЦИОНАЛИЗЪМ - ТОВА Е ВАШИЯ ЦИОНИЗЪМ! КАТО НЕ ПРИЗНАВАТЕ НАШАТА ЛЮБОВ КЪМ ОТЕЧЕСТВОТО, ВИЕ УНИЖАВАТЕ И ВАШАТА КЪМ ИЗРАЕЛ ! Не Ви мразим, просто не желаем да ни казвате как да подредим красивата си държава, нито Вие, нито гейовете,лизбийките,комунистите и масоните, довели народа ни до перманентен фалит, трупайки богатства за негова сметка.Така че, "стига смешен плач" за " възраждане на неонацизма ", тук не е набит даже и циганин!
  • 28 цун кай уй

    38 5 Отговор
    айде чифутина пътувай с вятъра за израел там давай акъл на онези с фитилите ние тук си имаме достатъчно професори без диплома ,а за луковият марш се чувствам горд да видя че все още има млади хора който искат да се чувстват истински българи
  • 29 Ангел

    41 2 Отговор
    Соломончо, аз помня че Ариел Шарон ИЗБИ хиляди в лагерите Сабра и Шатила, но за вас е ГЕРОЙ , а за нас е НАЦИСТ, сега си мълчи че само България е спасила толкова евреи, ТИХО ЛИЦЕМЕРИ.

    Коментиран от #31, #33

  • 30 1234

    33 3 Отговор
    Предлагам,да изведем нацистите от властта,така да изведем и евреите от властта България,хем ще има мир,хем няма да ни се бъркат във вътрешните ни работи.Всеки си има държава да си ходи и да си гледа неговата държава.Да не се висят и да раздават правосъдие без да сме им го искали.Същото се отнася и за ,,най големите демократи в света".Като са големи демократи,какво им правят корабите вече и в черно море.Да си плават около техните граници.Задушиха целия свят,само те прави,правят хората на глупаци.Дано Господ ги натика в дъното на ада амин.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Azzz

    2 23 Отговор
    Смешковцииииииииии. Всички т. нар. патриоти и националисти във властта трябва да бъдат публично разстреляни.
  • 33 безпартиен

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ангел":

    Не беше ли Че Гевара братовчед на Ариел Шарон?Та от къде идва "революцията" и къде са движещите я сили?Кой има полза от "комунизъм","национал-социализъм" и всякакви псевдо научни термини за овладяване съзнанието на хората,на волята им?
  • 34 Миседниш накура

    26 3 Отговор
    Вън от България на чифутските антибългарски организации-всички проблеми в света са от проклетите чифути,предали Божия син и приковали Го на кръста...за това сте проклети по цялата земя
  • 35 миро

    26 3 Отговор
    много жалко че едно време Хитлер не ги изби всичките чифути.
  • 36 ZZZZZ

    23 2 Отговор
    Ако някой все още се е съмнявал, че комунизма е творение на еврейските сатанисти, предполагам вече всичко му е ясно!
  • 37 аве фюрер

    22 3 Отговор
    Някаква еврейска платена подлога ръси глупости .... и ще запалим един ден пещите .... и ще решим проблема на света с това долно племе ...
  • 38 Тръмп

    24 4 Отговор
    Комунистическата Терористка Убийца на Генерал Христо Луков е Виолета Бохор Якова от Дупница от еврейски произход!!!!!!!!!!!!??????Чакаме извинение от господин Соломон Бали за Престъплението,Нищо повече!!!!Сред всеки народ има лоши хора и в случая не е Генерал Луков!!!!!!!!Чакаме извинение,защото по Закон Божии и Светски,Якова няма права да Убива!Тя е осъдена от Съд и екзекутирана не защото е била Еврейка,а защото е била Комунистическа Терористка!Луков марш е против Комунистите без значение от къде са!Чакаме извинение,ако имате Чест и Достойнство!!!!
  • 39 Тръмп

    15 2 Отговор
    Татяна Буруджиева от БСП е дъщеря на съучастника в Незаконното Убийство-Тодор Буруджиев!!!!!!!!Нещо да кажете по въпроса????Същите Комунистически Терористи взривиха Църквата Света Неделя и Вие ги Защитавате???????Не ви ли е Срам???????Защо не Осъдихте Комунизма в България,като Лош и Убийствен?Защо не осъдихте Народния Съд????Бен Гурион не би се гордял с вас!!!!!!
  • 40 МВЯ

    16 2 Отговор
    Соломон Бали - майка ти съжалява, че те е родила . ***
  • 41 Тръмп

    17 2 Отговор
    Соломон Бали,Признайте че Стоите през всичките години зад Терористичната Българска Комунистическа Партия и ще ви Олекне на Душата,а Българите ще ви Простят Греховете!!!!Грешно е да ги умножавате с неразумни Призиви!!! България Ви спаси въпреки,че играеше с Хитлер!И вие за благодарност организирахте Народен Съд с вашите приятели Комунисти!!!Обидно е да твърдите,че Четири Козарчета и един бъдещ Генерал не са спасили Кюстендил!!!! Националисти има навсякъде по света и не трябва да бъдат провокирани,защото ефектът е обратен!!!И в Израел има Националисти,които не биха позволили да се гаврят с Бен Гурион или някой Генерал от 6-дневната война за Оцеляване,каквато е водил и Генерал Луков!!!Смирете се пред Бога преди да заклеймите и осъдите!!!!!

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бесен

    11 2 Отговор
    ИзвинетИ мЪ... ама къв баш е тоя и от къв дявол ще ми казва какво да правя?!Дали ще съм националист, "фашист" или антисемит, което му е проблема на тоя си е моя работа и никой няма право да ми казва че съм нямал право!!!
  • 44 Тръмп

    17 1 Отговор
    Днес в Дрезден-Германия е имало Истински Неонацистки митинг организиран от Герхард Ихнер!!!!!!Соломон Бали защо не е там,да им обясни нацизма!А се занимава с Луков марш,който е Антикомунистически????:):):)
  • 45 ооооо

    11 1 Отговор

    До коментар #41 от "Тръмп":

    Как да се смиряват с Бога, като сам Господ Бог ги е изгонил, за да обикалят света без да има земя за тях, тия греховници.
    Затова са разселени и обикалят целия свят като грипен вирус.
  • 46 Siap

    0 15 Отговор
    Глупаци, проста, бедна и необразована измет, която мисли в много опростени клишета, защото не чете! Национализъм! Пълни глупости! Какво отношение имат към днешния мирен и спокоен европейски дом песни за водач - нямате ли си глави на раменете, за да се нарага да следвате сляпо глупака? Стихове за бой - какъв бой, не искаме да се бием. Искаме да пътуваме, да работим, да живеем като бели хора. А вие, измислени националисти, по цял ден работите като склададжии или не можете да се впишете в обществото и стоите безработни и така се самонавивате да станете още по-крайни. Няколко от вас са изплували и искат да влязат в политиката и ви ползват. Защото сте необразовани, невидели, неадекватни на действителността. Защо да не ви подведат?

    Коментиран от #47, #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 прост чобан

    13 0 Отговор
    Сега, Луков марш ли ви пречи, той ли ви е проблема?
    Бих искал да бъда оптимист и да видя нещо добро в герберското управление, но уви! Колкото и да се напъвам,умът ми нищо хубаво не може да измисли! Само негатив!
    ББ се помисли за велик,понеже няколко пъти беше избиран и преизбиран за поста,но той не можа да разбере голата истина!
    А тя е, че заслугата не е негова,а просто нямахме нормален политик ,когото да изберем на това място!Народа нямаше избор в тази ситуация! Тоест, от всичкия боклук, избрахме уж по-малкия боклук, ама се оказа,че той ужасно смърди и трябва да го изхвърлим!
    Уви това е тъжната истина,само че, няма кой да ни върне самочувствието на народ, изгубените години, изгубените надежди, похабените съдби на повечето българи!
  • 49 Съюза

    11 1 Отговор
    Бягай в мините на Соломон и не се бъркай в българските вътрешни дела да не ядеш гега!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Siap":

    SIAP,щом искаш да си "като бял човек",означава че в момента Не Си бял човек!!!!!:):):):):)