Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 16:00 3 217 22

Господин премиер, кой иска да ви свали от власт?

  • чез-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • инерком

Поводът за извънредната изява бе скандала около сделката за продажбата на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Борисов управлява трети мандат. Всичко в държавата трябва да му е ясно. Ако е искал, да е изучил и кътните зъби на всеки по-активен българин. Кои са тъмните сили, които веднъж вече са ви принуждавали да подадете оставка?

„Толкова ювелирна и хубава операция пак ни спретнаха. Използваха времето, че сме в чужбина и съзнанието ни е ангажирано там и се опитаха да направят тази работа. Тези хора са ме сваляли веднъж от власт. Сега искат да направят същото. Е, няма да стане!“

Това каза на извънреден брифинг в Народното събрание премиерът Бойко Борисов. И в доказателство, че управляващата коалиция, следователно – правителството, е стабилно, той застана пред медиите заедно с председателите на парламентарните групи, подкрепящи кабинета - Цветан Цветанов на ГЕРБ и Волен Сидеров на „Обединени патриоти“.

Поводът за извънредната изява бе скандала около сделката за продажбата на енергоразпределителното дружество ЧЕЗ.

Ходът на премиера е разбираем, иска да успокои напечената обстановка, в която медиите вече започнаха да се оглеждат задават ли се предсрочни избори. Но вместо да посее спокойствие, пося съмнения.

Защото остави след себе си въпроси.

Главният – господин премиер, кой иска да ви свали от власт? При това отново? Кои са тези тъмни сили? Кой, ако не вие трябва да знаете това – управлявате трети мандат, всяка сутрин на бюрото ви чакат докладите от шефовете на специалните служби.

И не можете да не знаете кой клати властта?! Казвате, че ще „разнищите“ тези хора. Защо не го направихте досега? От 2009 г. изтече толкова време, ако сте искали, да сте изучили и кътните зъби за всеки по-активен българин – известно е, че нацията намалява.

Но вместо да сте направил това, вие, г-н Борисов, говорите за „тея гадове“. Дори без да ги назовавате. Може би имате предвид ЧЕЗ? Така излиза от контекста на пресконференцията – нали заради ЧЕЗ я свикахте, нали затова разговаряхте извънредно по телефона с чешкия си колега Андрей Бабиш.

Една чужда компания, оперираща на българския пазар, ли клати правителството?! Втори път, след като веднъж го е сваляла?!

Ако е така, това е огромен скандал, особено като се има предвид, че става в страната, която председателства Съвета на ЕС.

Това ли е впечатлението, което искате да оставите, г-н Борисов?

Или плашите някого, който си знае? Но ние, гражданите, не знаем. А трябва, защото живеем в свободна и демократична страна.

Или може би министър-председателят Бойко Борисов отново се опита да се измъкне от критичната ситуация, в която е попаднал, с безадресно говорене и цветните фрази. Той ги обича. Те винаги са му помагали да комуникира с хората. Може би и днес му помогнаха. Може би помогнаха и на застаналите от двете му страни Цветан Цветанов и Волен Сидеров.

Защото никой не попита какво става в управляващата коалиция. Сидеров иска ли още оставката на Делян Добрев - шефа на парламентарната енергийна комисия? Искаше я не заради ЧЕЗ, а заради изречената закана да смени „Атака“ с „Воля“ на Марешки (сякаш депутатите и парламентарните групи са безлични и безволеви фигуранти). В суматохата след пресконференцията Добрев се извинил на Сидеров и „Атака“. И край?!

Но скандалите в политиката имат едно упорито качество. Нямат край. Най-неочаквано ще дойде следващият – нима някой очакваше напрежението в Здравната каса? Нима някой очакваше Гинка Върбакова от Пазарджик, за която наистина отдавна се знаеше, че иска да купи ЧЕЗ, така да подпали чергата на правителството?!

И министър-председателят трябва да знае отговорите на всички тежки въпроси, които ще се появят. Това се очаква от него, затова е начело на правителството. Думата правителство идва от "правя".

Борисов не може вечно да се измъква с безадресни закани и безадресно говорене. Стана ретро!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сурат тефтер

    30 1 Отговор
    „Думата правителство идва от "правя". - Обаче прекалено умните, богопонамазани я възприемат като „право“ . Абе, една буква, но голяма кирия!
  • 2 Българин

    56 3 Отговор
    03.03.2018,събота,14часа,площад народно събрание
  • 3 МММ

    39 6 Отговор
    Този неук индивид има ясно изразено биполярно разстройство с тежки маниакални пристъпи изразени в неистово желание да влезе в историята, като идола му Т. Живков, но не може да проумее, че с глупостите и цирковете които прави ще влезе но като жалък палячо , и наследниците му ще се наложи да се крият по други континенти за да избегнат подигравките на хората и срама от делата му.
  • 4 ЕДНА КАКА

    31 4 Отговор
    Гинки за егоистично разграбване на България (ГЕРБ)
  • 5 SAAB

    31 2 Отговор
    Аз искам да го сваля.....с моя глас го " поставих " с моя ще го свалям / фикуса / ....:)
  • 6 митинг

    24 2 Отговор
    НАРОДА
  • 7 един

    38 5 Отговор
    Всички ние, изтормозения народ на РБ, искаме да го видим това нещо в затвора!!! Да не забравим Пеевски, Цацаров, Цветанов.... всички!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Валя

    29 3 Отговор
    Г-н премиер,всичко е ясно и просто,ние не се интересуваме кой кого ще бута,ние се интересуваме дали ще смогнем да си платим сметките а пошлите ви политически интриги не ни интересуват,вдигне ли се цената на тока Вие сам си се избутвате от властта,това е...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 цоле

    15 1 Отговор
    ГАДОВЕТЕ
  • 12 Гост

    10 2 Отговор
    Боко да вземе да изкара един курс по високотокови технологии, сигурно електротехниката му е била слаб предмет в училище.
  • 13 Варна

    15 2 Отговор
    Аз съм онази Гад, която бе една от многото, които участваха в протестите във Варна. Съжалявах че София е толкова далече защото нямаше да бъдат натрошени прозорците на ТИМ, а неговите и на НС.
    Сега чакам с нетърпение пак да има нови протести и да се включа в движението на ГАДОВЕТЕ защото ненавиждам това Л-но от Банкя. Желанието ми да го сурвакам става все по - силно!

    - Отдавна се говори, че ТИМ (Енерго Про) ще поемат ЧЕЗ. - Тие тук знаем това поне от есента. Тоя дето се оплаква и се крие в Чужбина и ни нарича гадове добре знае кой стои зад всичко.
    Ненавиждам, това нагло и крадливо говедо. Всеки ден слушам лъжите му и единственото, което остава в съзнанието ми, е че някой ден той ще слезе от власт и "жална му майка". - На толкова много хора съсипа бизнеса и животът, че по- добре е да вземе или да емигрира или да търси вариант като Доган НСО да го охраняват докато умре. Иначе сигурен съм има много желаещи да му го върнат.

    Коментиран от #18

  • 14 сякаш депутатите и парламентарните групи

    5 0 Отговор
    А нима не са?
  • 15 1111

    12 2 Отговор
    жалък нагъл тип, а останалата част от всички нас - глупаците българи- продължаваме нехайно да го търпим. Други пък още по-тъпи българи дори не го забелязват, този бръснат индианец в костюм.
  • 16 Чул

    10 2 Отговор
    Моля моля 1111 не обиждай индианците.Нищо че Тиквата се хвали дето бил чел ". Винету"
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Анти гад

    1 11 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Аз пък съм анти гад,и много силно се усмихвам,когато прочета неграмотните ти коментари!А относно сурвакането,засега ще ти се наложи да сурвакаш господин Премиера с з.дник по ти си знаеш кое,комплексирано гагаузче.Иначе продължавай,да се тръшкаш по форумите и да чакаш нови протести и мизерната си заплата.Хахахаха
  • 19 Кака Кури

    1 4 Отговор
    Вие в БСП много добре знаете...................не се правете на ощипани.
  • 20 Надзирател

    7 1 Отговор
    Дайте пари на затворите-инвестирайте във вашето бъдеще!
  • 21 Коко

    6 0 Отговор
    тИквата като импровизира така става, изглежда много тъпо и говори несвързано. Това като на срещата в Лондон с българите. Пак някой друг беше виновен за излагцията-правилно задайте въпросите и правилно ще ви бъде отговорено. Я, виж колко администрация е назначена.За всеки въпрос 20-30 човека отговор ще подготвят, всичките обикновенно юрисчета. Едно време Филчев ги изпитваше...
    Само при едно условие - да входирате въпросите предварително, че сега почивни дни идат и нашите са по Спа центровете и на боровеЦ. Така работи апарата, вие що го рзстстроивате бе!!!!!
  • 22 цоле

    0 0 Отговор
    ОНИЯ ГАДНИЦИ КОМУНЯГИТЕ