Last news in Fakti

5 Март, 2018 22:33 2 967 16

Да обуздаем духа на Волен Сидеров

  • волен сидеров-
  • чез-
  • приватизация

Иронията е, че "Атака" държи министерство на икономиката

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-краткият път към това да изгоним всички потенциални инвеститори, че и няколко от вече дошлите, е да оставим Волен Сидеров да се вихри на тема блокиращи квоти, национализация, изкупуване на дялове и извънредно законодателство с цел разваляне на сделки.

Иронията е, че "Атака" държи министерство на икономиката.

Още по-голямата ирония е, че целият този истеричен полет над кукувиче гнездо се развива в условията на перманентен спад на преките чуждестранни инвестиции и заради търг, на който не се е явил нито един стратегически чуждестранен инвеститор. Нито един. Е да, освен един вече присъстващ тук, който пък ако беше спечелил щеше да се сдобие с господстващо положение.

Защо ли?

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират от подобен тип биташки популизъм, който излъчва такива сигнали за България и българската икономика, каквито и най-големите ни конкуренти и зложелатели не биха могли да измислят.

Бих посъветвал настойчиво всички смислени хора в управлението да се дистанцират и от истеричния вой за противозаконно разваляне на сделки и договори - на база липсата на симпатии или нечие аматьорско виждане, от страна на извънпарламентарната опозиция. Която ако беше толкова умна, щеше да е парламентарна и нямаше да е опозиция.

Ако Гинка Върбакова няма бели пари и нужните опит и експертиза, което май става прекалено очевидно, нека регулаторите просто бъдат така добри да не одобряват сделката.

Но нека всички с IQ по-голямо от това на сешоар спрат да говорят за предотвратяване, забрани, изземване, блокиране, национализация и извънредно законодателство.

Защото, лидери, тази икономика трябва да я има и след като спрете да имитирате политици и загрижени граждани.

Каквито очевидно не сте.

*Заглавието е на редакцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зайче байче

    45 9 Отговор
    Така благозвучно наречените "чужди инвеститори" в България са робовладелци, грабители на българското богатство. Крадци са, а не инвеститори. ГЕРБ е напълно клиентелистка партия, повече от СДС при Иван Костов.
  • 2 Този

    21 19 Отговор
    Ех завалията сидеров кротна се слет онуй кроше което изяде като скопен нерез
  • 3 onq s konq

    7 23 Отговор
    "ВОЛЕН-ПРЕМИЕР,БАРЕКОВ-ПРЕЗИДЕНТ"/русофилски цитат от близкото минало/.И още :"ББ И ЦЦ- С РАИРАНИ ПИЖАМИ".Ей русофили...що всичко което кажете се случва ТОЧНО НА "АБАРОТ" Аааа?:)Добре е че 90% от вас драскате от чужбина/Русия/,ама има "некои единици",дето са се закърточили тук в БГ и само агитират за емиграция,но ...се стоят като заковани!Аре БЕЖ ДЕ?Ще махаме с кърпички за сбогом-"ОБЕЩАНО"!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Оня с муржо

    10 8 Отговор
    Аз като циганин казвам избирам по малкото зло тоес воленчо пред бсп тажната картинка в балгария
  • 6 Сенко

    16 10 Отговор
    Болен Сидеров отдавна е обуздан от зли духове
  • 7 jambazina

    18 2 Отговор
    Либертарианецо Харизанов, ако не виждаш, Белата Златка не прави нищо освен да кряка, така че ако имаш конструктивно мнение го адресирай към реалните "собственици" на българската икономика.
  • 8 бла бла

    23 2 Отговор
    Кво точно му е лошото на волен ? Всеки който предложи минимална заплата от 1000 лв се обявява за луд .А в нашия регион това е нормалната минимална заплата ;) ЧЕЗ ясно казаха че заради мафията герб се махат от България ,а не заради Волен . Проблема с инвестициите идва от герб ;) И ББ си го призна .
  • 9 българина

    23 1 Отговор
    интересно как във франция германия италия и чехия не са ги изгонили? при нас ББ подходи по сикаджийски, от което никой не е изненандан, привиква инвеститора да иска дял?!?!?!?! не се прави така. променя се закона вкарва се златната акция и се изкупуват останлите акции от борсата или ак оне беше продал 33 процента лично той щеше да поиска само 1 процент до 34! но ако тиквите имаха мозък нямаше да са кухи
  • 10 Юбряяяяя

    7 8 Отговор
    Всичко трябва да препишем на другария ни ЛИДЕРОВ . КОМУНИЗМЪТ ЩЕЖДОЙДЕ САМО С ДР. ЛИДЕРОВ . ТОЙ ТРЯБВА ДА КОНТРОЛИРА И РЪКОВОДИ ВСИЧКО В БГ . ТОЙ Е КАДЪРЕН ДАЖЕ ВЛАДЕЕ КАРАТЕ. ЗА СЕГА САМО ГУБИ НО КАТО МУ ДАДЕМ ШАНС МОЖЕ БИ ДА СТАНЕ НОРМАЛЕН ОВЧАР
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 По-малко нагъл от теб.

    11 4 Отговор
    И какво стана с тази статия? Един осъждан ибрикчия на Боко,коментира друг осъждан перхидролен ибрикчия на същия Боко!
  • 13 Пеньо

    4 3 Отговор
    Ибрикчията само едно може да върши добре!
  • 14 mediator37

    1 2 Отговор
    Крокодилски сълзи лее Харизанов за крадливата десница останала на сухо извън парляментя.
    На следващите избори патриотите не само ще ви вземат централата на Раковски, те вече ви я взеха, ами и клубчетата по селата, дето ги отдавате за барчета.
  • 15 Помнящ

    0 0 Отговор
    Бивш шофьор на Такси , Бивш директор на "Напоителни системи" откраднал и продал хиляди тонове тръби ,създал "Център за дясна политика"!!?? От скоро директор на най герберо-поръчковата телевизия ! Не е Волен Сидеров.Кой ли е този помияр ? (Джокер-Гугъл)

    Коментиран от #16

  • 16 Помнящ

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Помнящ":

    "Такси " да се чете Таки.