28 Май, 2018 13:00 2 021 24

Валерий Коровин: Европа чака Русия да я спаси от окупацията на САЩ

  • русия-
  • ес-
  • сащ

Наистина тези въпроси са проблемни в отношенията между Москва и Париж

Валерий Коровин: Европа чака Русия да я спаси от окупацията на САЩ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
Материал от Поглед.инфо

На Париж и Москва им е необходим честен диалог за сближаване на позициите, но световните проблеми. Така смята френският външен министър Жан-Ив льо Дриан.

Засега Франция и другите страни от Европа действат в рамките на американската външнополитическа глобалистска парадигма и затова не може да се говори, за каквато и да е честност.

Френският министър назова проблемните „точки“ – Сирия и Украйна. Но тези проблеми са американски фалшификати, които създават на основата на собствените си външнополитически авантюри.
Нахлуха в Сирия без покана. Периодично осъществяват ракетни удари по тази земя, ръководейки се от лъжливите новини от собствените си медии за това, че Асад уж има химическо оръжие, което „той употребява срещу собствения си народ“.

Украйна е изобщо чисто американска политическа афера. Режисираха въоръжен преврат, всъщност камък върху камък не оставиха от украинската държавност, а сега обвиняват Русия в някаква мнима агресия.
Наистина тези въпроси са проблемни в отношенията между Москва и Париж. Защото тези проблеми са създадени от Америка –трета страна. И на Франция е наложена позиция по тези въпроси.
По какъв начин?

Фактически ѝ извиват ръцете, заставят я да приема тази абсолютно безумна, ирационална американска стратегия, основана на изфабрикувани версии, подкрепени с фалшиви новини вътре в Америка. Как да действа Франция, как да изгражда честен двустранен диалог с Русия, ако е принудена да повтаря всичките тези бълнувания.

А нали още е и желателно да вярва в тази глупост искрено, дори и изражението на лицето ѝ да не издава недоумението от американската външна политика. Иначе „партньорите“ ще бъдат недоволни…
Затова и френският министър, като дипломат, като човек, който е обучен да се изразява коректно, се опитва, мисля, да предаде на руската страна определено послание. Същността на това послание е следната: „САЩ ни насилват, насилват ни десетилетие и ние сме принудени да се подчиняваме като страна, окупирана от НАТО и управлявана от Вашингтон. Но ние искаме да си спомним за честта и като следствие за честния диалог и да действаме в свой собствен интерес“.

„Помогнете ни! Спасете ни от американското вероломство и доминиране“ – ето за какво, както ми се струва, сигнализира външният министър. И тази позиция като цяло е свойствена за Европа днес.
Но ако се съди по последната среща между Макрон и Тръмп, те изглежда имат пълно разбиране. Президентът на САЩ се държа със своя гост доста фамилиарно.

Макрон не е помощник на Тръмп. Ето я дилемата: или да действа в интерес на собствената държава и на населението на Франция, или да действа в интересите на Вашингтон. Това са два напълно противоположни вектора на поведение.
Ако Макрон иска да влезе в историята като освободител на Франция, той ще предизвика Вашингтон. Както това прави Меркел, която въпреки натиска на американците, продължава да настоява за осъществяването на проекта „Северен поток-2“ и иска да излезе от американските санкции.

Ако го устройва ролята на слуга на транснационалните корпорации, които го издигнаха на власт и го направиха президент, то тогава той е длъжен да следва курса на американците. Но и в историята ще остане като плюшено мече, с което Тръмп си е чистил обувките.

Освен това такава дилема днес стои пред мнозина лидери на европейски страни, на които наистина им е омръзнало американското вероломство и безпринципност. Понеже в самия американски елит цари разкол и вътрешен хаос, за тях, струва ми се, сега е най-благоприятното време, за да може при подкрепата на Русия, както става нееднократно в европейската история, те да се освободят от американската окупация и да започнат да действат в собствен интерес. В интерес на Европа, а не на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руските свине

    30 33 Отговор
    Не се умориха да освобождават. Крайно време е да ги освободим и ние за да си седнат на задника и да станат нормални хора.
  • 2 Диди

    29 43 Отговор
    Руснаците да си гледат русията.Десетилетия бяхме под тяхно робство.

    Коментиран от #5, #16

  • 3 Bahti

    11 31 Отговор
    Кой ще се занимава с дженрска и Исламизирана Европа?
  • 4 българче

    28 25 Отговор
    След като са ни освободили два пъти е редно да ни освободят и трети път. И този път - всички задокеански предатели трябва да бъдат утилизирани.

    Коментиран от #8, #22

  • 5 Иванов

    20 21 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    И продължаваме да сме! Всичките ни олигарси са москалски шпиони. Само Жужи да щракне с пръсти и са ни повели към свинарниците в Белене!
  • 6 onq s konq

    22 18 Отговор
    Да си приказват каквото си искат руснаците си е тяхно право.Да ВКАРВА ОБАЧЕ ДУМИ В УСТАТА НА МАКРОН ОТ ТИПА"ПОМОГНЕТЕ НИ,СПАСЕТЕ НИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ВЕРОЛОМСТВО И ДОМИНИРАНЕ",както и "ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СМЕ СТРАНА,ОКУПИРАНА ОТ НАТО"...само с "предположението" че "това би искал да каже Макрон,но НЕ ГО Е КАЗАЛ защото е възпитан/?!/...И нека бъдем реални-въпросният ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗКАЗ буди НЕ ТРЕВОГА,А СТРАХ от това на какво са способни руснацитеи как биха се разправили със всеки,изпречил им се на пътя към завладяването на Европа!
  • 7 ГосТ

    21 17 Отговор
    Разбира се, че Макрон ще продължи да изпълнява корпоративните американски интереси,които го издигнаха. Той си беше плюшено мече още от началото. По време на изборите за опонентите като например Фион излязоха много компромати,за които сега нищо не чувам. Макрон излезе от нищото,като алтернатива на Люпен. Французите би трябвало да се срамуват от тези избори. И те го правят. От повече от месец, цялата страна е в стачки. Правителството също трябва да направи нещо за да пресече проамериканската политика на марионетката Макрон. Убеден съм, че нещата ще си дойдат на мястото.
  • 8 Червената шапчица

    11 13 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    А ти и такива като теб ще ги посрещнете като украса по стълбомете.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Великая русия

    15 13 Отговор
    Пиенето на бояришник и самогон не прощава на никого!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПОЗНАВАЧ

    13 15 Отговор
    Китайците много скоро ще освободят Русия, затова списувайте :-))
  • 13 Пенко ле глупендеро

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "ПЕНКО":

    Путин кара самосвал с Ротенберг, наш Пенко за евреи приказва... Тъжна гледка.
  • 14 Ник

    15 15 Отговор
    Европейските страни вече се усещат , че ония говеда искат да властват над целия свят и скоро ще им бъде показан къде е изходът
  • 15 Гост

    17 15 Отговор
    Китай скоро ще освободи света от руската чума.
  • 16 Гларус

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    не съм останал с такива впечатления , да съм бил роб , даже баят ги и поеба..хме рускините някога по морето. Сега не е същото , държат се надменно ,гледат от високо,захитряха, имат си и свои имоти.
  • 17 Бррр

    13 13 Отговор
    Цялата истина и -право куме в очи!Нещата малко по малко ще си дойдат на мястото и всички ще разберат,че Русия води честна и почтена политика и никого не заплашва,а САЩ е световен агресор и империалист и иска да управлява целия свят само в свой интерес!

    Коментиран от #18

  • 18 Диди

    7 15 Отговор

    До коментар #17 от "Бррр":

    Русия никога не е водила честна политика.Русия иска Европа да се разпадне,и да се възползва от това.Защо Западна Европа е напреднала от Източна Европа?
  • 19 стоян георгиев

    13 8 Отговор
    руснака е като оня от поговорката.те в село го не щат тоя поповата къща търси!русия никаде в европа не се приема като алтернатива.дори в сърбия или грузия та даже и в беларус.тоя щял да освобождава от американците щото в украина и сирия те били направили фалшиви работи!!!!смях!!!!абе валерка ти да не си сред ватниците в масква бе да ги лопаш тия простотии???!!!!освобождаваите си там чечения и бурятия ние нямаме нужда от вашето освобождение,а като гледам и цяла европа няма такъв зор!
  • 20 Моканина

    2 5 Отговор
    Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!
  • 21 123

    11 8 Отговор
    Как ще освобождават като те самите не са свободни. Живеят в диктатура, прикрита зад формална демократичност. Вазов още преди 100 години им беше пожелал свобода:

    О, колко ви, братя, жалея!

    О, как би желал, братя клети,

    свобода и вам и за нея

    кат нас да живейте и мрете!

    Коментиран от #24

  • 22 рАЗИЯтче

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "българче":

    Щем, щем! Вече съм отлял над 300 бренекета 12-ти калибър, така че скоро!
  • 23 Мъ да

    9 0 Отговор
    мъ да, големо освобождаване предстои.

    Май вече и бояришника требва да се отпуска "по карточкам" и само и единствено "по бутылки в одни руки", че иначе гледай пиянството на един народ, версия 21.0
  • 24 един от всички

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    При нас е по-голяма диктатура от Русия! При нас премиерът е вся и все! А по конституция председателят на Народно Събрания е най-високият пост (понеже сме парламентарна република). А премиерът се избира и назначава от Народното събрание,на което той е ПОДЧИНЕН и е длъжен да дава ОТЧЕТ . Но при нас е обратното -диктатура и премиерът не се явява в НС на изслушване,всичко е обратно премиерът назначава председателят на Народото събрание (!?) ,даже това не го крие,прави го публично,после го сменя (Главчев с Цвета Караянчева) когато му скимне -въобще,такава диктатура както е сега,България не е имала от 1958 г. досега. Говоря само за времена,за които знам лично, а за преди войната затова не отварям тема. Единственият пост,който премиерът не може да контролира днес,това е президента.Защото е с пряко избиране, а и сега вече имаше промени в изборния закон,и по новите правила Бойко не можа да прокара (както беше номера с бюлетините) ,назначената от него поредна послушница за кандидат-президент на България! Наистина,от 1958г (значи от 60 години вече),такава диктатура както днес не сме имали,и съм готов с всички доводи да обясня и защитя твърдението си!