3 Юни, 2018 16:00 2 431 5

Защо децата са вредни

  • трън-
  • кмет-
  • дете-
  • катастрофа

Някои от вас сигурно ще кажат, че шофьорът може да е виновен

Защо децата са вредни - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Спомняте ли си единоборството на кмета на Трън и първолака? Преди две години. Зверско, жестоко, нахвърляне на дете срещу джип.

За тези, които са забравили припомням - Малкият хулиганин грубо и недобросъвестно се е нахвърлил върху джипката на бившия кмет на Трън. Слава Богу на колата нищо ѝ няма. Съдът си отдъхна. Прокурори и адвокати - също. За щастие шофьорът е оправдан на първа инстанция. Браво на съдията.

Някои от вас сигурно ще кажат, че шофьорът може да е виновен. Но преди да си направите прибързани заключения нека се вгледаме във фактите.

Първо. Шофьорът е карал е с 25 километра. Обвинението не може да докаже че е карал с повече. Затова той е карал с 25. Всъщност, обвинението нищо не може да докаже, защото няма свидетели. Някои зли езици шушнат, че свидетелите били заплашвани, но аз като гражданин не мога да допусна човек избиран за кмет да заплашва. Затова шофьорът може да е карал и с 10 километра. Дори и назад може да е карал. Нали така? А докажете го де!

Второ. Шофьорът не е забелязал детето. Ами това е дете. Не е дирек. Как ще го забележиш? Най-вероятно е летяло по улицата със сто километра и без пуснати светлини. Ето и предложение – Да се гласува закон всички деца задължително да се оборудват с фарове и мигачи. Второто предложение - да се държат децата на каишка. Като кучетата. Сигурен съм, че така инцидентите ще намалеят. А за най-проклетите малки джигити да се въведат и отнемане на контролни точки. Първа точка – трошат ти колелото пред очите. Втора точка – изкормване на любимата плюшена играчка. Трета точка – затвор. Но да оставим това да го реши мъдрият парламент. Все пак в правова държава живеем.

Родителите на детето щели да продължават съдебната битка на втора инстанция.

Отчаян ход, но ги разбирам. И аз съм родител. Все пак да си отчаян, не значи че си прав. Аз, като съвестен гражданин, вярвам в съда. Не може да се живее в демократична правова, повтарям, ПРАВОВА държава, в която джиповете биват нападани от връхлитащи ги първолаци. Тези деца съвсем подивяха. Обществото ни е полудяло. Трябва спешно да се гласува закон направо за забрана на децата. Така хем няма да се блъскат по джиповете, хем като пораснат няма да създават проблеми.

Все пак, достойна постъпка е, че бившият кмет е заявил пред разследващите, че детето се е блъснало в него. Достойно е, че и те са му повярвали. Защото къде е един кмет и къде едно дете? Всички знаем, че децата освен, че нямат фарове и лъжат. А кметовете ги избираме защото са порядъчни, честни и в услуга на обществото. Иначе не бихме ги избрали. Нали?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хакера

    18 0 Отговор
    За тоя кмет ако няма съд както е видно има господ, да сме живи здрави да го дочакаме,най- вече пострадалия малчуган да е жив и здрав.
  • 3 Ефтини сензации

    5 14 Отговор
    Някой път направо ви се чудя на празните кратуни от де ги раждате таквиз постижения във словесното изкуство ...
    Това е нечитаемо бре!
    Колко по лесно щеше да напишете нещо смислено по въпроса, със съответните доказателства, че съда е излъгал, кмета се е скатал от носене на отговорност....
    Но не трябва да се изпишат няколко кофи мастило с глупости и нищо конкретно само да си начешете пръстите по клавиатурата...

    Коментиран от #4

  • 4 Даскал

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ефтини сензации":

    Много си слаб " ВЪВ словесното изкуство " !

    Коментиран от #5

  • 5 mediator37

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Даскал":

    Търси смисъла, не запетайките и предлозите.
    Това, че е изтървал три запетайки и онова "във", не прави изказването му слабо.