Last news in Fakti

9 Юни, 2018 07:19 7 917 51

25% от читателите на ФАКТИ искат партията на Слави във властта

  • власт-
  • слави трифонов-
  • избори-
  • статукво-
  • референдум-
  • система

Скоро ще разберем дали щом няма такава държава, има такъв народ

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 2001 г. една току-що създадена политическа сила взриви втръсналия на всички двуполюсен модел и го прати в историята. 17 години по-късно сме изправени пред подобна ситуация. 2716 читатели на ФАКТИ се включиха в анкетата "За кого ще гласувате, ако днес има парламентарни избори?".

25% от тях посочиха за свой фаворит политическия проект, който подготвят Слави Трифонов и неговите сподвижници.

17% биха гласували за "официалната" парламентарна опозиция - БСП, а 14% за управлявалата седем от последните девет години партия ГЕРБ.

Коалиционните партньори на партията на Борисов и Цветанов от "Обединени патриоти" имат подкрепата на 5% от гласовете. За ДПС вот са дали 2% от читателите ни, а за "Воля" - 1%.

С най-големи шансове за следващото НС от извънпарламентарните сили след проекта на Трифонов са "Кан Кубрат" на проф.Божидар Димитров - 5% и обединената десница, сплотила се този път под името "Демократична България" с 4%.

Външен наблюдател би потърсил ирационални мотиви в подредбата на партиите в допитването. Нормално, след като все още нерегистрирана партия е фаворит в бъдещи избори. Но едва ли са много тези от постоянно пребиваващите в България, които са изненадани. Омерзението на народа от политическото статукво и основните действащи лица, окупирали системата, явно е стигнало своя предел.

Управляващите не могат да завършат един цял мандат, но пък са потънали в необяснимо самодоволство. Арогантното им самохвалство естествено вбесява най-бедния народ в Европа. Опозицията не е способна да вземе властта, а ако това все някак се случи, не може да я задържи. Справка - кабинетът "Орешарски". В ДПС са се превърнали в салонни управители на НС с постоянното си присъствие в него вече повече от четвърт век. Те постоянно посрещат, настаняват и изпращат стари и нови мераклии за слава, повечето от които незабавно потъват в забрава.

Освен ужасяващия жизнен стандарт у нас налице е и усещането за пълна абдикация на МВР от основната му функция - осигуряване на сигурността на населението. Осъдени на затвор престъпници напускат спокойно страната и ни се подиграват от екзотични дестинации. Осъденият Брендо, който разбира се е в неизвестност, се изгаври с всички, като дори издаде книга с житейски съвети. Бегълци от затвора се гаврят с органите на реда, като дори не се крият, а разчистват сметките си със стари авери.

"Малшанс, че го убиха - щяхме да го хванем съвсем скоро", комично реагира министър Радев. Комично?! Не.Това е трагедия. Народът реално е изоставен от органите на реда и самодоволната политическа класа, неспособна да гарантира сигурност и условия за достоен живот на хората. "Нема такава държава", както често напомня Слави Трифонов, но явно има такъв народ, който отново е готов да се надигне срещу статуквото.

И ако през 2001 г. Симеон Втори нямаше никакво време да подбере хората около себе си, а знайни и незнайни тарикати му водеха "наши момчета", сега Трифонов и екипа му могат спокойно да прецизират тези, на които да заложат. Събеседванията, които трябва да докажат, че има такъв народ, вървят с пълна пара.

Другата важна разлика между проекта на Слави и НДСВ е проведеният референдум, в който участваха 3,5 милиона българи. А 2,5 милиона от тях поискаха мажоритарна избирателна система в два тура. Припомняме и останалите предложения от референдума, които Трифонов и хората му не бива да изоставят, ако се озоват във властта - задължително гласуване на избори и референдуми, както и намаляване на годишната субсидия на партиите и коалициите на 1 лв за действителен глас, получен на последните парламентарни избори.

Първият тест за новата политическа формация се очертава да бъдат изборите за европейски парламент през май 2019 г., а скоро след тях са редовните местни избори. Много е вероятно преди тях за пореден път системата да опита да се възпроизведе на предсрочни парламентарни избори, както обикновено статуквото спасява кожата си. Задават се интересни времена, а новите играчи са длъжни да хвърлят камък в блатото, ако не искат да станат част от него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    46 15 Отговор
    Еми хората търсят алтернатива,просто защото виждат ,че всички партии представени в Парламента меко казано не стават. Така и Атака влезна в Парламента,така и ГЕРБ влезна в политиката...Дано Слави не направи и повтори тяхните грешки-след влизане във властта да забравят принципите си и обещаванията си...искренно се надявам това да не стане. Макар ,че последните 30 години показват точно това. Или наистина сме многоооо многооо тъпи-или сме на пряко управление отвън-друг вариант няма как да обясни ситуацията в България. Дали поне Слави ще се опита да ме опровергае-незнам..времето ще покаже. Но това че няма как да продължаваме да СЪЩЕСТВУВАМЕ по този начин е ясно на всеки един от нас.

    Коментиран от #31

  • 2 Защо заблуждавате

    31 28 Отговор
    Драги Факти, 25 процента в анкетата не са 25 от вашите читатели. Вземете да изчислите колки от читателите са направили анкетата, а те не са 100 процента, после изчислете колко от тези читатели са гласували за Слави и ще се получи доста малка бройка.
  • 3 До Слави

    30 26 Отговор
    Слави, последните 10-15 год се излагаш кат селски тарикат. Не продължавай с простотийте си.
  • 4 айн, цвайн, трайн

    29 7 Отговор
    Е и, по едно време искахме и Сакскобургготски
  • 5 ВЪЗРАСТЕН

    26 14 Отговор
    Като се сетя как постъпи с приятелите си, благодарение на които е в шоубизнеса, защото той беше НИКОЙ , си представям как бързо ще забрави обещанията си, а още по ме притеснява назначаването на правителството НЕДАЙ СИ БОЖЕ ! Ще има хора от шоуто му , със сигурност, което е притеснително !
  • 6 ПЕЕВ

    26 18 Отговор
    СЛАВИ ЦЯЛ ЖИВОТ Е ПОЛУЧАВАЛ ПАРИ ОТ ПОЗИТАНО.ПОЗНАЙТЕ КАКЪВ ПОЛИТИК ЩЕ СТАНЕ.
  • 7 говно

    11 5 Отговор
    Ха, "читателите" на факти, отправна точка...? Мъкяа...!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 чалга

    14 9 Отговор
    Бареков получаваше пари с чували да "" борел"" статуквото!!!Сега Бареков-2 и той получава пари да "" бори"" статуквото!!!2013г статуквото беше за последно на власт след аферата си Костинброд 2013 и веднага по стар навик събори банка!!!Но първо статуквото направи болшевишки преврат "'По триста лева ни дадаха батеее мизерии да прайм тука"'!!!Та кое и какво статукво ще "" бори"" Бареков-2?!?!!
  • 10 патриотъ

    11 12 Отговор
    От всичко до тук разбрах,че до властта се докопват само индивиди,които в амбициите си са способни на всичко заради власт и пари!Лъжата е най малкото зло,те са способни да продадат и майка си и народа си,нямат жал към никого и нищо,дори и към близките си и за тях всички обещания са празни приказки!Когато се докопат до кокала,ще забравят всичко и всички и примера е пред нас в лицето на нашия ББ и сие,които до такава степен се самозабравиха и си повярваха ,че са велики,че не виждат какво направиха с България!И Слави не е по-различен от тях,ако видите биографията му!Жална България!

    Коментиран от #12

  • 11 Кумчо Вълчо

    12 9 Отговор
    Поредната простотия ,пак търсим някой да ни оправи . Малко ни бяха тия тарикати дай на още един простак власта.Правилно го е казал Славейков -не народ а мърша.
  • 12 гражданин

    9 8 Отговор

    До коментар #10 от "патриотъ":

    Ама ББ ти увеличи минималната работна заплата и до плажа ходиш за някой час, освен другите неща!А ИК какво ти увеличи, масовата приватизация на България и чак и Нинова забогатя!Е нека идват Дпс и Бсп пак на власт ама с "'царя"' си и да си спокоен напълно пак след някоя съборена банка като последна беше Ктб.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 апят

    8 1 Отговор
    Отново манипулация.
  • 15 Простия

    10 4 Отговор
    Някой знае ли, кой спонсорира слави трифонов толкова години?!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #15 от "Простия":

    Как кой ? Аз и ти и други будали , които го гледат .
  • 17 ба ги другарко

    13 8 Отговор

    До коментар #15 от "Простия":

    бсп, дпс и руснаците!
    но най-вече вземаше от групировките вис1 и вис2
    а сега взема и от бтв... доказано! абсолютен боклук! тотал щета човек - демек за нищо не става! упорочава хората с чалга и пошлост! абсолютна измет!
  • 18 ба ги другарко

    5 1 Отговор
  • 19 гост

    13 6 Отговор
    ... ми к'во да кажа?! Мрънкате, не мрънкате, пишете, не пишете, плюете, не плюете, вземате пари за това или не, на следващите избори Слави просто ще отнесе клеясалите, парламентарно представени партии. И то не защото е нещо по- ...., а защото просто няма зад гърбът си разочарованието на избирателите. Тоест ще обере почти целият негативен вот събран както от силните във властта, така и от маргинални партийки като Атака, "Патриоти", ВМРО, "Воля" и т.н. Последните могат да почнат да си правят разчетите за бъдещи периоди без субсидии. За останалите на масата ще бъде интересен и изнервящ момента с разпределяне на ресурси и сфери на влияние с партия, непозната в задкулисието. Предстоят интересни години. Времето ще покаже, дали сериала от последните 30 години ще продължи в поредният сезон или ще бъде изместен по рейтинг от нов сериал с нови главни герои, заели мястото бивши такива или тотално отпаднали стари.
    Разберете едно, промяната не може да дойде от старите играчи. Единственото, което могат да предложат те е повърхностен грим на противните, познати на всеки лица. Избирателите не искат грим, искат нови лица.
  • 20 Ефтини сензации

    13 10 Отговор
    Абе не е толкова зле.
    Щом само 25% са малоумниците дето ще му се вържат на тоя чалгар...

    Коментиран от #25

  • 21 Ася

    4 2 Отговор
    Дрън дрън.....
  • 22 Василев

    2 6 Отговор
    Селяни, според Иво Христов 80% сте еди какви си. Интересно ми беше останалите 20% какви сте. Днес вече ми стана ясно. Вие сте аболютни селяни от майка рускиня и баща турчин, същите като псевдо професора дупетат! Да живей дружбата с Вовата!
    Агент Рушветников. КГБ!

    Коментиран от #46

  • 23 СтарТИРаджия

    5 1 Отговор
    Аз съм много ЗА на Славун за проекта. Обаче това, което прочетох вчера много ме дръпна назад. Четох за някаки люспи от БСП-та, СДС-та, герберасти, които щяли да ползват за незнам си к'во!!! Отделно са "препитванията" от екипа му на разни елементи, бачкали дълги години в чужбина, които били много пекани в областите си!
    Славиии, ако ще ползваш и ти "стари курви за нов бардак", и некви забегнали от България с цел личен просперитет, и некореспондиращи с родната действителност - няма да се разберем!!! ВЕРВАЙ МИ!
    ПП Дано някой(и) ти свежда коментарите относно проекта.
  • 24 Наивен народ

    2 3 Отговор
    Поредните лапачи ще дойдат с големия "ОПИТ". Нали така бяха НДСВ юпитата където всички с голям опит от чужбина. И кво стана налапаха се яко и айде ГЕРБ дойде. Така ще стане и сега, много е наивен този български народ ама нека да пробват. С този лош материал нищо не става. Заслужили сме си съдбата.

    Коментиран от #34

  • 25 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ефтини сензации":

    Интересно как определяш останалите 75%, които евентуално биха избрали останалите?

    Коментиран от #27

  • 26 Голям прос

    1 1 Отговор
    Тя и Атака беше добра, ама лидера им не струва. Интересно, как в тия партии има интелигентни, ерудирани хора, а се оставят лицето което ги представя да е някакъв тъпак. За мен лидера е един PR. Трябва партиите да се ръководят от комисия, а не еднолично
  • 27 Емигрант

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Останалите 75% се определят като емигранти или кандидат- емигранти..

    Коментиран от #30, #32

  • 28 Ванга

    1 7 Отговор
    Славчо и да спечели ще играе по свирката на бойко ,защото бойко е купил всички кандидати пънещи се да управляват ,ако не гушва букета..
    Нещата в България ще зопочнат да се оправят едва след третата световна война,хубавото е че ще е скоро...

    Коментиран от #29

  • 29 фак..ти

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Ванга":

    Слави Трифонов поредния кукловод да каже:
    Кои стоят зад него вече толкова години?
    Няма ли да изпитва срам от това,че ще е поредния провал?
    Наистина,ако иска да стане герой и да спаси България,то
    трябва да не пречи на истинската дясна политика ида не краде поредната вълна от недоволство.18г. стигат.СТОП на
    всички поставени лица и предатели на РОДИНАТА!!!!
  • 30 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Емигрант":

    Умно! Тоест като бивши българи, оставили родината си да умре, които няма да има къде да се върнат, когато остареят! Ммм, даааа!

    R.I.P. Bulgaria! Right?!
  • 31 ЦИРК

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    ОЩЕ ЕДИН ПАЛЯЧО НА АРЕНАТА.ТОВА НЕ ТИ Е ЧАЛГА КОНЦЕРТ БЕ ЛУЧИН ДОЛ,РАЗБИРАШ ЛИ ВЪОБЩЕ НЕЩО ОТ ИКОНОМИКА?
    И КАК ЩЕ СЕ БОРИШ СРЕЩУ ОЛИГАРСИТЕ И ПРЕСТЪПНОСТА СЛЕД КАТО ЦЯЛ ЖИВОТ СИ НА ХРАНИЛКА ПРИ ТЯХ.
  • 32 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Емигрант":

    Ако и Слави се заеме с политика, то да си Българи, да си вземаме децата и да ги оставяме тези в парламента. То те беше онзи мамут пожарникар, не беше Бареков, не беше Доган маден, не беше спасителя от Испания...че и Слави се нареди. Нещо ми писна!
  • 33 Писна ми

    1 3 Отговор
    Ако и Слави се заеме с политика, то да си ходим от България, да си вземаме децата и да се спасяваме. То те беше онзи мамут пожарникар, не беше Бареков, не беше Доган мазен, не беше "спасителя" от Испания...че и Слави се нареди. Какво остана от България?!
  • 34 Командира

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Наивен народ":

    Ама първо се налапа един спасител от СДС дето цяла България му повярва като на "'царя"'!Тогава първо се налапа ученичката му Нинова новия лидер на Бсп.После седесарина изостави СДС щото си смачка и си направи партия ДСБ за да влезе пак в парламента, и добре, че беше РБ та успя да влезе!Сега си смачкаха и Дсб!
  • 35 ДПС

    0 6 Отговор
    Само ДПС
  • 36 Да да

    4 3 Отговор
    Слави и компания ревяха неистово че партиите си имат медии! Сега медията си направи партия! Не,той изобщо не е имал политически мотиви! Бюреков и Петров отекоха в канала.Единственото което направиха е че дадоха шанс на комунисти и турци да се върнат във власта! Този им е поредния и последния коз! Ако повече от 2% гласуват за тоя лумпен и сценаристите му от БСП и ДПС,няма шанс за България! Да кажем НЕ на простотията!
  • 37 Vichcis

    3 2 Отговор
    Само плюете.Давайте и предложения.Щом сте големи разбирачи светнете и другите та да разберем кой е правилния избор или кой обслужване.
  • 38 Dimitrina

    4 0 Отговор
    Така като чета - много ги разбираме нещата! Всички са ни ясни! Кой лъже, кой маже, кой лапа... Никой не може да ни измами. Умни сме... А що така живеем лошо? Защо парламента е препълнен със самозабравили се некадърници? Кой ги избра тези хора? Някое племе от Науру?.. Толкова сме умни, че се опияняваме от себе си колко смело пишем и още по-смело псуваме. Най-добре е да замълчим. Виновни сме!
  • 39 Порно

    2 6 Отговор
    Я , каква изненада , само 25 % . Мислех, че ще са около 80 %. Пък и като сметна , Славуца ще вземе гласовете на гейберастите , гласовете на всички дето чакат да ги оправят, а после се оплакват че нямало вазелин.
  • 40 Суйо

    1 0 Отговор
    "Факти" печели добре, да!
  • 41 Az,ти,той

    1 5 Отговор
    Само като прочетох,че кадри от бсп ще дават акъл в новата партия....или каквото се пръкне ме загуби Слави Трифонов
  • 42 Az, ти,той

    3 3 Отговор
    В изграждането на партийните структури дейно участие ще вземат и напуснали членове на БСП с организационен опит.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Dadr

    1 3 Отговор
    Slavi стига лъжи и ти ще крадеш със задника
  • 45 Димитров

    2 2 Отговор
    ВЪНШНИЯТ ни ДЪЛГ надмина 50 МИЛЯРДА............МЕНТЕТАТА Слави и професорчето ще го направят над 100 МИЛЯРДА
  • 46 Пак коментар от

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Василев":

    лудницата!
  • 47 възмутен

    3 1 Отговор
    Хайде бай СЛавун да си седи на мястото. Такива изцепки минаха през забогатяващите столове, а на него хем не му е необходимо, хем не става за тази работа. Още сега залита по тъмно сините, много са му другарчетата от тази партия. Нека да не подлъгва хората. СЛАВУНЕ, НЕ СИ ЗА ТАЗИ РАБОТА!!
  • 48 Системата

    2 1 Отговор
    В България наистина има КРЕЩЯЩА НУЖДА ОТ ПРОМЯНА,НО.........СЛАВИ НЕ Е АЛТЕРНАТИВА.ГЛАСУВАЙКИ ЗА СЛАВИ,ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ПО- ЛОШИЯ ВАРИАНТ-БОРИСОВ.ПР АКЦИИТЕ НА СЛАВИ СТРУВАТ МНОООГО СКЪПО,НО ВИ КУПУВАТ.НЕ ГО ПРАВЕТЕ.ОТНОВО ЩЕ БЪДЕТЕ ЖЕСТОКО ИЗМАМЕНИ.
  • 49 О, доста повечко са

    1 0 Отговор
    Ще разберете, почти му дойде времето!
  • 50 Ивайло Райков

    2 0 Отговор
    Ей мишки мълчете и наблюдавайте от дупките си как се измита боклука който неспряйте да дъвчете да плюете и пак да дъвчете ... Чета коментари и разбирам че най големите паляюци се осмеляват да изказват мнение по тема и ситуация която самите вие поддържате с нискочестотно те си паразитно съзнание ... Със Слави или не промяната се случва всяка секунда и вашето празно мнение отдавна не се приема нито влияе по какъвто и да е начин на енергийният поток която се влива и полива цяла България ... Бог вижда всичко и всеки ще получи своето падение вече не може да се криете и да подлагате дори собствените си деца за да храните прогнилото си его... Виждаме ви и сега ние решаваме дали заслужавате енергията ни... Аз съм за Слави защото той е единственият който бачка с екипа си пред очите на хората и Бог защото му е ясно че био не остава скрито
  • 51 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Чета коментарите !! О, език свещен на моите деди !
    От къде намирате такива " сладки "думи , за да окаляте някого, да го направите " от дявола по черен" ?
    Докато не започне да се спазва Конституцията, аз на избори няма да стъпя и да гласувам за НЯКОГО !!
    Но истински ме поразява негативизма по отношение на С.Трифонов. И аз ще се съглася със всички, ако поне един беше дал някаква алтернатива. Да беше посочил верния човек или верния път. Че то само с плюене не става - трябва някой и да бърше .......
    Преди това по отношение на Референдумът, който властващите опорочиха и замазаха и се изхрачиха в лицето на половината народ, начело с т.н. Конституционен съд и ПрезидентинА на РБ. Хубаво се руга и псува по отношение на личността С.Трифонов - нито дума по отношение на предложените въпроси за гласуване !?!?
    Сега някой се сеща за тях - 6 / шест / на брой . Като не ги спази и изпълни г-н Трифонов - "издухайте" и него ! А животът си тече и Българийката все по-вече се губи - в пряк и преносен смисъл !!!