Last news in Fakti

1 Август, 2018 13:00 5 741 34

Цветанов срещу президента: Умрете от скука

  • герб-
  • румен радев-
  • президент-
  • цветан цветанов-
  • умрете от скука
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случва се, един ден просто се случва - в състояние на дълбоко медийно отегчение, стигаш до престрелките между Цветанов и Радев. Като се позачете човек, внезапно открива, че колкото и опит да е натрупал в безкрайните пустини на скуката, пред него, с тържествено дръпнато покривало, се е издигнало "Най-скучното нещо на света".

То е нещо като гигантски купол, от който хипнотични долитат алфа вълни, онези, които протичат между съня и реалността, когато си се оклюмал на фотьойла.
За какво става дума? Почакайте, ще разкажем, прозявайки се. Цветанов, това острие на смисъла, най-често казва с повод и без повод, че президентът иска да ни изкара извън европейската орбита и да ни нашиба към Русия. И обикновено със загрижен и крайно концентриран поглед, сякаш произнася най-дълбокомисленото словосъчетание в политиката, Цветанов стига до великата фраза: нашите евроатлантически партньори нещо си там, ша се ядосат.

Когато Цветанов каже нашите евроатлантически партньори вероятно му се струва, че е достигнал до абсолютния предел на политическата аргументация, ударил е някакъв тайнствен гонг, до който само той има достъп, а щом гонгът е прозвънял в ушите ни, то ние трябва просто да се побъркаме, да кажем евала, Цветане, как хубаво ти хрумна да кажеш тая работа, как я измисли само. Впрочем, имам подозрението, че поне 40% от съвременните политици са направили кариера с това, че общо взето са повтаряли нашите евроатлантически партньори стотици пъти; много е вероятно примерно единственото нещо, което да е необходимо, за да станеш политик, е това да кажеш тези думички 20356 пъти - таен брояч ги отчита и щом стигне необходимия праг, просто се събуждаш на банката в парламента и с резервиран полет до Брюксел.

А какво прави президентът в отговор на обвиненията на Цветанов? Обикновено на сравнително завоалиран и политически приемлив език му казва: "Много си тъп, братле". Беше рекъл, че "Цветанов трудно осмисля това, което чете", едно ненужно дълго изречение, което можеше да се ограничи и до първите три думи. Най-интересното е, че Борисов общо взето взема да бръщолеви същите работи, което е твърде странно - щом Борисов започва да подражава на Цветанов, значи нещата съвсем заминават вече.

В упреците срещу президента има един особено забавен - че той, казват от ГЕРБ, не бил обединител на нацията. Това с обединителят на нацията винаги е звучало твърде странно. Преведено от политически на нормален език вероятно означава, че институцията на президента трябва някак си да събере под бащинското си крило и ГЕРБ, и Пеевски, и мафията, и корупцията, и корпорациите, и богаташите, и бедните, и баба Дора, и стадото ѝ, и на всички да им каже - плодете се, множете се, ко са прайте ве! И те, всички до един, се плесват по челото и си казват - верно, бе, ко си мислехме, дай да се обединим вече, айде, ко толкоз.
Айде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    26 112 Отговор
    радев е много тъпо парче и му личи отдалеч

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #18, #28

  • 2 rds

    101 21 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Не съм толкова голям фен на Радев, но на фона на предишния президент и на фона на мозъчния тръст Цв. Цв. си изглежда изключително премерен и интелигентен....
  • 3 мнение

    82 12 Отговор
    Не може да искаме много от един физкултурник от МВР, но поне да бъде почтен. И да не работи за чужди служби. Направете справка, колко пъти е ходил в чужди служби? И в ролята на какъв? Той е политик, но нали не заема длъжност в силовите ни структури?
  • 4 Миро

    20 110 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Румен Грипена е прост като гъдулка! Или както правилно отбеляза друг участник във форума - този плешив тъпанар е ПРАЗНА ОПАКОВКА.
  • 5 Много тъпо парче

    18 87 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Всеки който е ходил в казармата знае че повечето дългогодишни шапкари(да не кажа всичките) са тъпи,с просташки манталитет и слаба обща култура.Радев не прави изключение.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 6 B52

    63 6 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    То и на тебе ти личи силно, ама Господ те търпи на тая земя ...

    Коментиран от #7

  • 7 В 52,жалкия глупак

    11 60 Отговор

    До коментар #6 от "B52":

    В52,признай си че си заблуден простак и ще почувстваш как ще ти олекне.Иди да си купиш евтина ракия в мизерния квартален магазин,погледни портрета на бай Тошо в хола си(Румен Грипена прилича на него) и се успокой.

    Коментиран от #8

  • 8 Ryty

    32 1 Отговор

    До коментар #7 от "В 52,жалкия глупак":

    Като гледсм е зает с найка ти, би било добре да се вкараш в ролята си на румсервиз и да донесешмракията на влюбените до вратата на В52

    Коментиран от #27, #29

  • 9 Гост

    19 5 Отговор
    Чехлио чехлев му кажи и повече не го обиждаи
  • 10 Ежко Бежко

    66 9 Отговор
    Радев не е най-великият, но на фона ма всички останали до него, че и на тези преди него, по-добър президент досега сме нямали.
    А Цветанов, леко самозабравил се и нагъл до пълно безочие, пропусна да забележи още в началото, че Радев е твърде висока топка за него.
    Това не е да омайваш електората и за раздаваш кебапчета по избори /нещо, което Цветанов се научи да прави добре /.
    В този псевдо сблъсък вече е ясно за всички, дори и за Цв.Цв, че губещият, особено в дългосрочен план, ще е самият той.
    Но.....интелект не се купува, колкото дал Господ, толкова.....
  • 11 ПИЛОТ НА ИЗТРЕБИТЕЛ - ТЪП ?????;;;

    23 3 Отговор

    До коментар #5 от "Много тъпо парче":

    НЯМА КОЙ ДА ТИ ПОВЯРВА НО ЗА ТЕБЕ СИГУРНО ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА ЩОТ ТИ СА ОТКЪСВАШ ОТ ЗЕМЯТА ГАТО СА ТЪРКУЛВАШ ВЪРХУ ЛЕГЪЛЦЕТО СИ У ВАС......
  • 12 Хрис

    47 6 Отговор

    До коментар #5 от "Много тъпо парче":

    Верятно и ти си завршил помощно училище, като ЦЕЦооУ, и не си в състояние да защитиш "великите" си
    Ууумозключения с факти. Що се отнася до ЦЕЦооУ, моля не го именувайте "Физкултурник". Това звание се постигаше някога с много труд, умения, воля и здълбочени познаване на психологията, физиологията ,....на
    човека и т.н. В миналото във ВИФ Г.Димитров (сегашната Спортна акдемия В.Левски) , ако нямаш високи спортни постижения, се влизаше мнго трудно, почти като в СУ св. Климент Охридски. Най-високите спортни постижения на ЦЕЦооу са регистрирани в спортното училиеще "Чавдвар" (приет с връзките на бща му) в областта на яденето на част от храната на съученичките си в стола на училището . Учениците получаваха безплатно много разнообразна и калорична храна.
  • 13 Джуган

    46 4 Отговор
    Цецо Гуменката е ...., всъщност, какво повече да кажа.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПЕЕВ

    11 60 Отговор
    РАДЕВ Е РЯДКО ПРОСТ ЧОВЕК ,СТАНА ПРЕЗИДЕНТ ЕДИНСТВЕНО ПОРАДИ ТОВА ЧЕ ЦЕЦКА Е НЕЛИЦЕПРИЯТНА.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 00359

    17 2 Отговор
    Добра статия
  • 18 Че то на теб

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    ти личи повече.
  • 19 Пилот

    34 8 Отговор
    Герберистите не могат да преглътнат факта, че Радев ги бие по всички показатели, включително и по рейтинг! Единственото което им остава е да плюят! Не им обръщайте внимание! 😁

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 до те слабоумни мързеланко

    7 26 Отговор

    До коментар #19 от "Пилот":

    Герберистите сме тези 32% от населението, които работим и издържаме такива боклучета като тебе, които седите по форумите и плюете по тези които ви хранят. Интересно ми е, как ли ще съществувате ако ни няма нас работещите герберисти. Ще умрете от скръб и глад.

    Коментиран от #22, #24, #25, #30, #31, #34

  • 22 Браво бе

    25 3 Отговор

    До коментар #21 от "до те слабоумни мързеланко":

    Значи, не стига че обсебихте цялата държава, ами сега пък се оказва, че вие храните и целия народ - т.е. останалите 68%??? Браво на вас! Няма наяждане бе! Ама и няма край глупотията във вашите редици. Точно заради такива "умници" като теб и твоя вожд, хората се отвратиха от идеята ГЕРБ.
  • 23 Стига с тези пподлоги на РУШНАЦИ

    6 20 Отговор
    Може ли по-малко да ме занимавате с ТЪПАТА ФУРАЖКА!
  • 24 Ежко Бежко

    17 1 Отговор

    До коментар #21 от "до те слабоумни мързеланко":

    Това абсолютно не е вярно.
    За процентите работещи може би си прав, но че това са само герберисти - леко си в грешка. Аз например, съм работещ. Даже давам работа на още 12 човека. Имам приятели и познати, които също са работещи, някои дори водят също дребен бизнес с наети лица. И никой от тях не само, че не е за ГЕРБ, ами и са просто против ГЕРБ/ което не означава, че са за БСП или някой друг примерно/.
    Няма как един работещ да е за ГЕРБ, при положение, че няма никакви работещи правила относно борба със сивата икономика и корупцията, трудовото законодателство, данъчната политика....Да не говорим за социална политика, здравеопазване, образование...Правилният въпрос, който трябва да си зададеш е защо все по-малко работещи трябва да осигуряват бюджета за пенсионерите, неработещите, учащите и т.н. Отговорът на този въпрос е елементарен и очевиден - няма управленски държавни стратегии и програми за решаването му, защото първо няма желание за решаването му, второ - тези управляващи нямат знанията и уменията да го решат....Докато се задават въпроси от типа "Откъде да взема за да дам на еди-кой си.." така ще е .
  • 25 любо

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "до те слабоумни мързеланко":

    Като те гледам как работиш добре ,че не ме храниш ти !!!
  • 26 Иванов

    5 0 Отговор
    Цецко, абе с някоя катастрофка не може ли? Като професорите! Що ще мориш човека със скука?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Той е клонинг

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Погледнете снимка на бай Тошо от преди половин век и ще видите поразителната прилика с Румен Грипена!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Мързеливия

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "до те слабоумни мързеланко":

    Ей Работливия Гербер- да си крадец и измамник не е работа! Такава е цялата ви пасмина! Нещо много си си повярвал.
    Ходи си на петуниите събрания и си слушай Цецо слушалката , но само да знаеш че аз им плащам заплатите на твоите смешници и определено не съм доволен къде отиват парите ми! Да знаеш, че не само заплатките, но и парийните ви централи плащам и разходките насам натам на Герберските лентяй. И хич не ми харесва инвестицията- ще се уволняваме ! Както им давам хляб е ръцете, а не работят ще фащат гората. А ти г-н герберист, наблягай на бачкането, за да храниш и ман*алите и мигрантите, нас не ни мисли- ние пари за себе си изкарваме.
    Айде със здраве и ходи да му лижеш задника и на Цецко и на Боко- мутрагена и всичката пасмина в Парламента!