Last news in Fakti

26 Август, 2018 13:59 4 562 13

Силистар мъст дай

  • силистар-
  • плаж
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Силистар е отживелица. Пясък и вода, но липсва бетон. Морето разкрива истинските черти в човека. Солта размива предразсъдъците. Освобождава скритите страсти. Затова хомо туристикус ( според някои учени хомо кретеникус) се чувства свиня. А свинята има нужда от свинарник.

Най-новия такъв ще се застрои на плажа Силистар. Ами крайно време беше. Стига с тези еко тъпотии. Стига с този пясък.

Душата на почиващия жадува за бетон. За нещо многоетажно с цокъл, басейн с хламидии и лоби бар, в който ще стои измъчен папагал в клетка, измъчена рецепционистка до клетката и местен хамалин въздигнат в пиколо.

Само си представете как ще се чувства хомо туристикус в Свинистар?

Наоколо защитен парк, а той на върха на бетонната пирамида. Точно като Хеопс, ама жив. Вездесъщ. Ще гледа от прозореца и ще плюе върху главите на плажуващите. Ще ги гледа като бог от небето. Ще паркира джипарата на пясъка и ще ходи да корка простосмъртните с джета.

А в хотелите възславящи човешката алчност и глупост ще построят кенефи. Ще ги застелят с теракот и всяка сутрин всеки един от хилядите почиващи Хеопси ще ходи да тракне по едно говно, с извинение. Тези с разстройство – повече. Защото лошото не трябва да се държи. Нали така?

А после, когато тази армия от говна, с извинение, се влее в морето всеки ще има възможността безплатно да плува слалом между пресните говна, с извинение. Това може да стане и олимпийски спорт. Трябват само някой да усвои няколко милиона за популяризация и някой да го възпее в песен.

Вечерите в Свинистар ще се превръщат в легенди. Хотелите ще се украсят с няколко плажни дискотеки, в които наши и чужди туристи ще се правят на прасета. Олинклузивни, пияни на глигани, чужденци ще повръщат и опитват прясна моминска плът. Римски доставчици на плът ще доставят съгражданки за целта. А нашите батки ще продават евтина кока забъркана с гипс и с печалбата ще си купуват автоматични винтовки, за да стрелят един срещу друг докато някой за радост на журналистите се съгласи да умре. Нещо като безплатна заря. Може да се впише и в туристическите гайдове, като местна атракция.

И Свинистар ще пребъде, защото ще обслужва инстинктите на почиващия. Ще порасне като ракова клетка и ще се слее с другите курортни миазми. Някои ще кажат, че това е лудост, но не е луд този който изяжда двата зелника, а този който му ги дава. И зелниците и възможността да строи свинарник.

И така ще се роди легендата за Свинистар.

А Силистар мъст дай!

Коментарът на Емил Йотовски е публикуван в offnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЕПУТАТ

    2 5 Отговор
    Нали гласувахме от Бургас към ссср са левите а от Бургас към турция ОСТАНАЛИТЕ ако са останали нали се разбрахме ПЕЕВСКИ
  • 2 блогар

    7 15 Отговор
    и ся като някой написа таз диария, какво ?

    олекна ли му?

    да си беше направил блог, нали сега така е модерно

    Коментиран от #7

  • 3 Само се хабите

    10 0 Отговор
    Подобни статии доникъде не стиган, освен читателят са цъкне 2-3 пъти ислед 1 минута е забравено. Няма опозиция в БГ. Всеичко краде, за всеки има по компроматче,ако не внимава в час.
    Действия трябват, не думи и писане по форумите протести. Вместо да снимате манжите си, отидете на протест и се снимайте с хората там. Въстание требе!
  • 4 Антисоциалист

    5 1 Отговор
    Господа, от написаното от авторът на статията личи, че отпадните "води" от българските черноморските хотели не се пречистват, а се изливат направо в морето, на плажовете. Да, тук е така за разлика от Гърция, Италия,Черна Гора и др. развити в хигиенно отношение страни. Забележете - от тази мърсотия авторът се отвращава,, но не иска от българските мафиоти пречистване на отпадните води от хотелите им! Разбирам го с отвращение от него - поиска ли, най-вероятно е да стане безработен, вероятно е да бъде бит за назидание, а е невероятно е да му се размине. Затова не от гнусотията от хотелите се възмущава, а от унищожаването на дивия плаж, където пречистване няма, та "поетично" споменатите от него телесни отделяния са оставени на и в родната природа. Да напомня, че в Гърция и Черна Гора дивите плажове са забранени. Да, дивите плажове "must die"- за страната и народа ни ще е полезно, както и диваците - петоколумнисти "must die" и дано им се случи, най--добре - неорганизирано, самоделно и от слугинския им ум.
  • 5 Бойкооооо

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Инженерче, проблем има! Десета година продавачът на мекици и родата му събират такси за преминаване през "частния" имот - 5 лв. на автомобил!!! "Билетите" са купени като макулатура! Хората в Синеморец знаят всичко!!! Ти спа ли през това време - ДЕСЕТ ГОДИНИ са това, Лапачееев! Имало го пътят, но на хартия го нямало!? Как така крадените имоти ги има на хартия, а пътят не!? Сигурно считаш хората за малоумни ... Явно ви избират по други критерии ... кой какво да краде и от къде!
  • 6 незнайко

    1 5 Отговор
    Емил Йотовски се е опитал да бъде интересен, но не му се е
    получило !!! Говна има по всички плажове по света !!! Въпросът е къде и как се чистят ??? Между другото това е ТОР за почвата !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "незнайко":

    ми мястото ТИ е точно в почвата...А ТОЙ това казва---НЕ ОСТАНА ПОЧВА,простако...Така ще си изсъхнеш на тъпия бетон ---без полза....
  • 10 Росен

    0 4 Отговор
    Това са нарочни внушения от типа "дайте да заживеем в пещери" и "да палим огън с две пръчки".
  • 11 Марио

    0 0 Отговор
    Доста пресилено мнение, както реакцията на псевдо еколозите по темата.
  • 12 mediator37

    0 0 Отговор
    Появят ли се хотели на Силистар, ще бъдат осрани и плажовете в залива Листи- най-дивите плажове в България. Те са на север от Силистар, само с пешеходна достъпност.
  • 13 Иванов

    0 0 Отговор
    Поредният "зелен" активист на олигарха Иво Прокопиев, който иска да почива безплатно на Силистар като през 18-ти век!