Last news in Fakti

7 Септември, 2018 06:30 2 190 22

ЕС всъщност е гениална идея. Само да не беше миграцията

  • ес-
  • мигранти-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • еманюел макрон
ЕС всъщност е гениална идея. Само да не беше миграцията - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хората в Европа не са обхванати от някакво колективно националистическо опиянение. Успехите на популистите са резултат от една миграционна политика, чиито социални последици са драматични, а никой не се захваща с тях.

Френският президент тръгва към европейските избори като спасител на европейското единство – чест и почитания! Защото наистина някой трябва да се ангажира с едно творение, което не се намира в добро състояние, което поражда омраза и подигравки, включително и сред някои държави-членки, нямащи иначе нищо против финансовите помощи на ЕС. ЕС, който е една от най-добрите идеи, хрумвали някога на европейците, всъщност изобщо не функционира чак толкова зле. Само да не беше проблемът с миграцията…

В Скандинавия Макрон лично се убеди защо десните популисти участват във финландското правителство и защо крепят малцинствения кабинет в Дания. Тези популисти ще получат добри резултати и на предстоящите парламентарни избори в Швеция. Срещу това няма да помогнат никакви призиви към шведските избиратели да не гласуват за партията на „Шведските демократи".

Разбира се, че това са националисти! Но техните успехи не са израз на някакво колективно националистическо опиянение, те са резултат от една миграционна политика, която бе в съзвучие с автопортрета на ЕС като „морална суперсила". Но социалните последици от тази политика са драматични, а за тяхното преодоляване все още не се прави почти нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антикомунист

    16 6 Отговор
    ЕС всъщност е ужасяваща идея, със или без нашествениците (Не "мигранти"). Нали същите тези безумци, които ни ги натрисат, щяха все така да са на власт и да контролират по най-извратен част държавите и животите ни, със или без ""мигрантите".

    ЕЕ е най-лошото от СССР и Хитлерова Германия, съчетано в едно невероятно уродливо изчадие, което опорочава и задушава всичко и всички.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антикомунист

    16 2 Отговор
    И да си продължа мисълта за "мигрантите". Това, което в момента се случва, действително силно напомня за Хитлеристка Германия. С една съществена разлика, разбира се: Нарочените за унищожение не са евреите, а този път са коренните жители на континента (Което го прави дори още по-чудовищно. До преди десетилетия едва ли някой е вярвал, че е възможно по-зли от Хитлер хора да управляват една държава. Но ето, че днес е факт - не само са по-големи чудовища, а и управляват не една, а множество държави).
  • 4 СссереМ

    3 12 Отговор
    Хората се обединяват,все повече държави искат да са част от общноста,и доказателството е че британците в момента в който излязоха и вече съжаляваха за решението си,а в същото време руската кочина се разпада.

    Коментиран от #5

  • 5 Мислещ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Както американците се.бяха обединили и Клинтън беше сигурният победител ли ?
  • 6 освен

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "антикомунист":

    с празните си приказки може ли по конкретно да кажеш защо ес е ужасно . например какво ужасно има в това да може да пътуваме из цяла европа без визи ?? друго ужасно е , че може да учим в цяла европа плащайки смешни такси защото сме част от ес . друго ужасно е , че можем да работим в цяла европа и не се налага да блъскаме за по 500 евро в България за нашите щедри бизнесмени . да не говорим колко е ужасно как някой от ес постоянно критикува управляващите за липсата на реформи ,за корупцията...друго си е когато няма ес да се обажда .а и е ужасно за хората произвеждащи в България да могат да изнасят стоките си в ес без цял куп документация,митници и т.н. но наистина има част от политици в ес които работят против европейците ,има и други дефекти но такива има във всяка една фамилия

    Коментиран от #7, #9, #19

  • 7 гост

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "освен":

    И каква е ползата от мрънкането на ЕС когато най-много държавата ще трябва да плати глоба от джоба на хазната? Да, може да пътуваме, но това е както добре, така и зле, защото с международни договорки може да се пътува през граници с паспорти и малко съпътстваща документация, но пък държавните интереси да са защитени, производителите да са защитени и да имат печалба от продукцията си, а не да ги изхвърлят от пазара понеже съседната страна субсидира производството на същия продукт и внася на по-ниски цени, а нашата страна не го прави и нелоялната конкуренция убива нашите производители. През границите влиза който си иска и както си иска, и преди това съм пътувал и не беше кой знае какъв проблем да спреш на граница, да ти погледнат паспорта, какво возиш в колата и да преминеш. И не е ли по-добре да взимаш 500евро, но всичко в държавата ти да е уредено, отколкото да си нечии роб в чужда държава и да си превеждаш спестеното на семейството, за да оцелява в мизерията у нас? Не е ли по-добре да живееш при семейството си, всички да имат работа, макар и да не е високо платена, но да са сплотени и удоволетворени от условия на труд, здравеопазване, общини и др.?

    Коментиран от #8

  • 8 ползата

    6 13 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    от мрънкането е , че избирателите виждат проблемите които иначе не биха били посочени от платените медии и така ако са нормални хора могат при следващите избори да гласуват по разумно !!чакал съм за виза и ми я отказаха та не ми обяснявай за такава опция коко е добра и къде си пътувал без бизи бе та само да ти погледнали паспорта !! в ес се субсидира САМО земеделската продукция а субсидирането на частен производител е забранено защото е държавна помощ !! и как би си позволил нова кола,телевизор и всякакви продукти с една заплата от 500 евро та и да имаш пари за пътувания и т.н пак някакви комунистически идеи от типа на северна корея ми пробутваш . а и къде е проблема...бягай в куба ...там е както го искаш ...над 2 млн българи сме решили за ес ,работим там и заедно с хората които издържаме сме мнозинство . а и не разбрах какво точно пречи ес да имаме добро здравеопазване,работещи общини и държава,полиция,съдии,прокурори...та нали българи работят в тези структури и българи ги управляват . ако изчезне ес викаш хората ще се променят в по добри и по съвестни ли ??

    Коментиран от #20

  • 9 Антикомунист

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "освен":

    Питаш ме какво е ужасното държавата ти да се откаже от суверенитет и да бъде управлявана чрез директиви от шайка либерасти - диктатори, не избрани и не отговарящи пред никого, обслужващи интересите на големите ? По същия начин може да се чудиш какво му е лошото на Варшавския договор. Така, де, за него важи съвсем същото - облекчен режим на придвижване и търговия, и шайка диктатори, обслужващи големите ( СССР ), " критикуващи " дръзналите да излязат от " правия " път.
    Вие сте новите комунисти, но з аразлика от старите, в главата ви е такава каша, че си фантазирате, че сте обратното. Което също в немалка степен се дължи н азлите гении, стоящи зад чудовището ЕС.

    Коментиран от #10

  • 10 айде кажи

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Антикомунист":

    възможно ли е ес да изпрати войска в членка на ес както направи ссср ....та сравнението е доста неточно !! и как точно ни управлява ес с директиви когато настояват за реформи а наште не ги правят вече 10 години ...облекчен режим на пътуване във вършавският договор ...а бе другаря баща ми не го пуснаха на екскурзия в унгария защото нашите не бяха комунисти !! а да не говорим да можеше свободно да избираш в коя страна да живееш и работиш...явно си забравил гражданството...та ние не бяхме мобилни и в собствената си държава бе !! нищо не ми каза какъв стандарт ще имаш със 500 евро зплата !!! айде покажи каква отговорност са понесли нашите управляващи дори и преди влизането ни в ес та да ми мънкаш за суверенитет . кой е влязал в затвора и как би се променило носенето на отговорност ако няма ес ....пак ли политическа отговорност
  • 11 Антикомунист

    2 2 Отговор
    Всъщност има индикации, че и това се готви:
    https://a-specto.bg/es-pristpi-km-szdavaneto-na-evropejska-armiya/

    Макар че сегашните диктатори са по- добри в мснипулациите и контрола, и като цяло идеята е изобщо да не се налага използването на сила.

    Коментиран от #12

  • 12 и какво

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "Антикомунист":

    му е лошото създаане на европейска армия и излизането на ес от нато ??? а и така няма да може да се надуват турците , че имали най-голямата армия в европа защото една обединена армия на едно 500 млн европейци е сериозно нещо !! и какво стана...защо не обясниш как точно пречи ес държавата,общините и т.н да функционират правилно ???проблема е в материала и , че е мързелив,необразован и с големи претенции . гласува за мошенници знаейко го добре но за да си запази службицата или за 10 стотинки по евтин бензин !!! няма народ който да е вкарал в парламента бензинджия аптекар.....няма толкова прост народ !!

    Коментиран от #13

  • 13 Антикомунист

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "и какво":

    И тази обща армия на кого ще е подчинена? Няма ли да ена същите диктаторо, които не са избрани от никого и не отговарят пред никого? Какво ще ги спре да използват тази армия за потушаване на възстания ,организирани срещу армиите от ислямистки нашественици, примерно?

    Или, казваш, трябва да имаме сляпа вяра във вождовете?

    Коментиран от #15

  • 14 ДОКО

    8 3 Отговор
    ЕС Е ПРОВАЛ..ГОЛЯМ И НИЕ ХЛЪТНАХМЕ ВЪТРЕ С ДВАТА КРАКА И СЕГА НЕМА ИЗЛИЗАНЕ ..НЯМА ОБЩИ НЕЩА..ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ ТАЯ ПОМИЙНА ЯМА..ЕС САМО ХРАНИ ГЕРБ МАФИЯТА С ПАРА УЖ ПРАВЯТ ПРОЕКТИ ИНАЧЕ НИЕ СИ МИЗЕРУВАМЕ И ЧАКАМЕ ВЛАКА ЗА КАРНОБАТ..
  • 15 а бе аз

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Антикомунист":

    ти задавам редица въпроси а ти вместо да отговаряш задаваш нови въпроси защото отговорите не са ти изгодни ??? явно дискусия няма да се получи ...трупай си трафик по друг начин

    Коментиран от #16

  • 16 Антикомунист

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "а бе аз":

    Всичките отговори се съдържат в постовете ми, но понеже на теб не ти изнасят, продължаваш да питаш същите неща и де факто да твърдиш, че трябва просто да вярваме на другарите от ЕС ( Които няма как да свалим така или иначе ), и че няма нищо лошо същите те да дирижират голяма част от вътрешната и външната ни политика.
  • 17 ЕвроПей

    5 0 Отговор
    За "проблема с миграцията" са си виновни самите европейци. Те просто отказаха и продължават да отказват да вземат мерки да се защитят. Ако това това беше станало преди три години по външните граници на ЕС, никакви вътрешни стени и вълнения нямаше да има - щяха просто да са излишни.
  • 18 ШУТ ЗА БАБА

    3 1 Отговор
    ЕС всъщност е гениална идея. Само да не беше МЕРКЕЛ !!
  • 19 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "освен":

    ЕС наистина е гениална идея,това е най голямата свобода и справедливост,която получи Европа. Сега просто по съвсем логичен модел на самоорганизация ще бъдат очертаницентровете на напредък в Европа, както големите градове в отделните държави. Това е отлична възможност всеки достоен човек да получи своето,а не да бъде мачкан от всякакви типове в страната си. Това е съвсем закономерно клъстериране на човека. Да живее свободата,да живее ЕС ! И между другото, гейове изобщо не ми пречат, стига да не са нахални, много повече ме дразнят търгашиге, мошениците и първенствата. Освен т'ва в България има не по малко гейове от всяка друга страна в Европа и пак казвам, много по противни са развратните коври и мачоси,от някои тихи гейчета.
  • 20 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ползата":

    Ето ти пример:
    ЕС казва спирате АЕЦ и нашите подлоги го спират. ЕС казва няма да правите бизнес с Русия и да купувате евтини горива и нашите го правят. ЕС казва няма да се карат мръсни дизели и всички си изриват боклуците у нас, защото у нас може, а у тях не. Защо ЕС не наложи навсякъде еднакъв стандарт за налози според евронормите на колите, ако е загрижена за всички жители на ЕС, а си оставя възможност да си изхвърля боклука в покрайнините "без граничен контрол"? Защото ЕС казва с кого да се търгува и с кого не, а на пазарен принцип или локален такъв ние може да имаме много по-добри и евтини стоки и храни. И ако си мислиш, че субсидиите отиват до хората, да, но само до "наши" хора, не до целевата група, затова пък страната ни плаща милиарди вноска. Отиди в едно произволно село и разпитай преди 15г. колко хора са живяли и са се прехранвали с животновъдство и колко са си продали кравите и висят по пейките, защото ЕС им е забранило да ги гледат у дома. ЕС като каже приемаш толкова бежанци, ти искал ли си това или не, никой не те пита. Баба Меркел иска да контролира всичко, а ти се радваш, че не си спрял на границата. Кеф голям.
  • 21 гост

    2 1 Отговор
    Значи Швейцария е много проста щом не е в ЕС, а иска да си запази суверенитета. Англия също като нея, тя беше, ама не съвсем в ЕС, та сега ще се отцепи напълно и ще премине като Швейцария. Всяка страна има възможност с умни политици да отиде и да договори еквивалентни условия за търговия с ЕС и да се развива на базата на икономика, а не на субсидии. Ти мислиш ли, че субсидиите на ЕС оправят нещо в страната ни? Да, те влизат и потъват в луксозни коли и почивки на безработни хора с бутафорни фирми. И какво като нещо е направено по европроект и са дадени 2млн. лв като е могло да се направи на цена под 1млн. и то по-добре. Преди 89та като са строили градове и инфраструктура да не би да е било зле, а сега един тротоар не могат да направят, ама иначе по европроект. ЕС да е изпратила за проверка някого и да е направила нещо за мизерните ремонти с чужди пари? Май не.
  • 22 ХанкоБрат

    1 1 Отговор
    Гениална е за вас, щото го играете господари, а ние роби. Не ви искаме съюзите, с които целите затриването на православните християни. България е съществували хиляди години преди вас и без краставите ви съюзи. Съюзявайте се или си освежавайте кръвта с кроманьонците колкото искате.