Last news in Fakti

12 Октомври, 2018 19:00 3 643 20

Борисов вече е в лагера на Орбан

  • бойко борисов-
  • виктор орбан-
  • авторитарна власт

Маската му падна - започна да се окопава, само и само да запази властта

Борисов вече е в лагера на Орбан - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След "изявата" от сутринта вече няма никакво съмнение, Борисов ще се кара на ЕНП и на западните лидери, които обърнаха внимание на убийството на Виктория и призоваха властите да разкрият убиеца. А световните медии разказаха за последните журналистически - професионална изяви на убитата. И какво е обидното за властта или "омаскаряването" в тази позиция? Може би са си представяли всички ще притаях дъх, ще млъкнат и чакат да кажат "конграчулейшънс" на нашия мачо - баш министър. От тази сутрин Борисов е в лагера на Орбан - маската му падна. Този човек започва да барикадира България, да се окопава, да ни превръща в обсадна крепост, да позиционира себе си срещу лошия Запад, само и само за да запази властта си. Това е едно към едно стратегията на Москва за вбиване на клин между нас и западните ни партньори.

Това беше неизбежно - авторитарната власт винаги се изражда, накрая започва да истеризира средата и да търси врага във всеки, който не е съгласен с нея и не аплодира нейните безумства. А след външния идва и вътрешния враг, като всичко се опакова в обсадна истерия. За това прокарват и искането за задържане за 48 часа, за даване правомощия на КПКОНПИ, която не е свършила работа за 5 стотинки, но иска още правомощия да арестува. Всичко много удобно се получава - баш министърът ни херой, националистите получават най-удобната топка и пистата по която, вече с замръкнал бежански проблем, могат да спечелят следващите избори. Идиоти братя, идиоти - ще разсипят държавата си само за да докажат патологията в характера си и опазят неистовата си жажда за власт, която е много над техните заслуги и възможности.

Автор: Илиян Василев, Facebook


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    36 10 Отговор
    Ясно е тоя наглец да разпуска паплачта герб и да отиват в кауша, после кметчетата крадливи
  • 2 Бай мангау

    35 8 Отговор
    Какво стана в тая държава ? Има ли достойни хора да застанат начело и да изведат народа от блатото?
  • 3 мнение

    25 7 Отговор
    "Гузен негонен бяга" - след всички предишни гафове на вътрешното ведомство, Борисов е готов да ги брани с гърди. Всъщност, министър не ни трябва - то се управлява от Цв. и по време на кризи - от Б.Б.
  • 4 гост

    24 14 Отговор
    Илияне,четях те до скоро,мислех те за много умен,но последната изява във фейсбук много ме разочарова,запя в хората на журналистите плювачи и сега вместо да замълчиш за малко,продължаваш с простотиите.
  • 5 У лево е Крим

    27 6 Отговор
    Излишни мисли! - На ЕНП и дреме на патката за Борисов. Щял да се разправя с тях... - Това е за пред Българските граждани. Там пак ще ближе задни части, съвсем доброжелателно и със изванредна самоинициатива! - Нека не забраняме, че ГЕРБ бе създадена и поддържана от Немски и Американски НПО-та. - Така, че на кой ще се кара? - Той няма глас!
  • 6 Петко

    16 10 Отговор
    Борисов вече е в лагера на Орбан - от това по-добра реклама няма. Никога не съм гласувал за Борисов, но щом соросоидите почват до плюят по него, значи на следващите избори трябва да се замисля.
  • 7 име

    19 8 Отговор
    илияне , какво стана с мотивите за убийството? нали беше политическо ? нагъл човек е този василев.
  • 8 Бабаит ББ

    10 2 Отговор
    Така де, да иде и да ги опраска сичките тия джендъри, да го видят сички къф е мъжкар
  • 9 Plovdiv

    30 6 Отговор
    Да сравняваш Орбан и борисОFF е все едно да сравняваш Мерцедес и Трабант, само защото са произведени в Германия...

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    25 1 Отговор

    До коментар #9 от "Plovdiv":

    И аз му се чудя на тоя автор, не знае ли какво е Уикипедия да сравнява Унгария на Орбан с България на Борисов. Че там пише всичко, от естествен прираст до икономика и вътрешен продукт. Само можем да мечтаем за някой Орбанов.
  • 11 Бат Вальо

    10 12 Отговор
    Вия кво бе, искате да ни управлява _утка, ми изберете си я бе, тя е на Позитано 20 и само това чака ... ама няма да го дочака ...
  • 12 Леко

    21 4 Отговор
    Няма и бегла прилика между Борисов и Орбан. Единият възроди нацията си въпреки всички външни сили, другият съсипа нацията си с помощта на външните сили.
  • 13 ХанкоБрат

    11 2 Отговор
    Да точно там е кралят ви слънце. Затова ще бди над човешките права на маймуните, вместо да за гражданските права на българите.
  • 14 Одь вадь Боко ! Одь вадь !

    9 2 Отговор
    Ми ван драго, tьok ? Бойко колкото си празен от съдържание, толкоз костюма ти е широк ! Боже що за съдба, стори тази наша орисия ! Кърпа не знае да върти а хоро води !
  • 15 Вонави

    14 1 Отговор
    Горкият Орбан!С такъв приятел,врагове не са му нужни...
  • 16 Бери

    4 1 Отговор
    Жалки и крадливи папагали от бившите руски територий!
  • 17 429

    5 1 Отговор
    Не е виновен Бойко Борисов,че българите нямат смелост да въстанат.
    Намериха смелост да избягат в чужбина,но не и да защитят домовете си и родината си.,,Ромляните,, надушиха мършата и се възползват максимално.
  • 18 ДОКО

    5 1 Отговор
    ГЕНЕРАЛ БОКО ТЪПОКО НЕМА ГРЕШКА..И НЕМА ДА ДОПУСНЕ ГРЕШКА..УБИЙСТВА ПАК ЩЕ ИМА НО БОКО Е ВЕЧЕН ТАКА ЩЕ ГО ГУШКАМЕ ДОКРАЯ ДОКАТО И НИЕ ГУШНЕМЕ БУКЕТА..МАФИЯТА ВЛАСТ НЕ ДАВА ..БЪЛГАРИНО ТАКАВА Е НАШАТА СЪДБА ДА ЖИВЕЕМ В ЧОБАНСКА ДЪРЖАВА..
  • 19 Тодоров

    0 1 Отговор
    Това, че Борисов ще мине в лагера на Орбан, е добре ! Това, че ще позиционира себе си срещу Запада, също е добре. Но това са и единствените правилни заключения на автора на статитията. Всичко останало е по-скоро емоционално, отколкото рационално. И за кой ли път отново - Москва е виновна.
  • 20 Вакуум

    0 0 Отговор
    Такава е модата и материалът, които я следва! Избраният не от народа елит пробутва едноличните лидери. САЩ - Тъмп, Русия - Путин, Франция - Макрон, Турция - Ердоган, Унгария - Орбан, ....... България - според социологическите проучвания Радев,но премиер е Борисов.