Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 11:09 10 615 110

Българката живее в Халифат на терора

  • надежда-
  • русе-
  • убийство-
  • насилие-
  • жени-
  • истанбулска конвенция

Българката не може да спортува или да се разхожда без страх. Насилието я дебне отвсякъде

Българката живее в Халифат на терора - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Днес българката е бита и убивана с такава лекота, че мрачните години на Османското иго изглеждат като детска приказка. В понеделник 23-годишна жена беше убита от своя 26-годишен приятел, който е и баща на детето ѝ.

Седмици след отхвърлянето на Истанбулската конвенция българката продължава да живее в постоянна заплаха за своя живот.

Да припомним ли, че и момиче на 1 година беше екзекутирано хладнокръвно от своя баща край София.

Не! Това не е европейска България, а територия, на която бродят призраците на Халифата на шериата.

До тази парадоксална ситуация се стигна от късогледството на така наречения ни политически елит. Опозиционната БСП видя възможност да скочи срещу предложената от ГЕРБ за ратифициране Истанбулска конвенция, за да покаже мускули. Корнелия Нинова използва казуса, за да премери и сили с лидера на ПЕС Сергей Станишев, който подкрепяше приемането на Истанбулската конвенция.

Патриотите използваха названието на документа, за да стегнат редиците на избирателите си и да покажат, че могат да се разграничат от партията – носител на мандата.

В политическото противопоставяне срещу Истанбулската конвенция беше замесен и Конституционният съд. За съжаление неговите членове заложиха на компромисно, а не на визионерско решение.

И Истанбулската конвенция беше пратена в кошчето.

В същото време българката продължава да бъде бита, насилвана и убивана със садистична жестокост. Тя не може да се оплаче в полицията, защото насилникът е викан и пускан с предупреждение.

Съмнявам се, че властите ще разнищят и охранителната фирма, която е дала законен пистолет в ръцете на мъж, на когото не му трепва окото и с лекота дърпа спусъка и екзекутира едногодишната си дъщеря.

Политиците ни не трябва да се страхуват от третия пол, а от ескалацията на насилието в обществото ни. Насилието над семейството, майката, жената е тревожен сигнал, че сме изгубили моралните си ориентири. Хиляди са примерите от криминалната хроника, че на насилниците им се разминава. Хиляди са тези, които тормозят, бият и убиват - българката. Жената, която е раждала титани на Възраждането и Третото българско царство, днес е върната в мрачното Средновековие.

Не трябва да се учудваме, че отхвърлихме Истанбулската конвенция. Време е да провъзгласим Халифат на шериата.

Българката не може да спортува или да се разхожда без страх. Насилието я дебне отвсякъде....


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    256 20 Отговор
    В Европа не убиват ли жени като са приели тая конвенция ?Проблема е че няма справедлива наказуемост господин автор а не тука да вадиш от 9 кладенеца вода за тая педерастка конвенция.

    Коментиран от #70, #83

  • 2 Хасан

    25 147 Отговор
    Браво ..добра статия...малко неуместно да се придава религмозен привкус или да се споменава шериата
  • 3 Руси от Русе

    152 3 Отговор
    Не знам колко от убийствата въобще имат връзка с религията, но за мен тези убийства посочени в статията са следствие на ниската ценностна система, морал и възпитание. Не знам защо обвързвате различни теми.
  • 4 Meganoob BG

    173 7 Отговор
    Какви конвенции, българското законодателство попринцип е против насилието и убийството, а това дали някой ги спазва тия закони е друг въпрос. Не си мислете че като приемем някаква конвенция която въвежда закони против "насилието" над жени и добавя още 15 пола за разнообразие това магически ще ни реши проблемите с беззаконието.
  • 5 681

    114 2 Отговор
    Възпитание, образование, общество, това е което липсва. А иначе хомосексуалността не е ключ към бъдещето. България загина....
  • 6 куку руку ку

    140 6 Отговор
    Не знам кой е късоглед, но да превъзнасяш нещо като ИК, което узаконява разврата и води след себе си педофилията, е много меко казано неморално. И стига с мантрата за жестокоста на самеца у дома. За такива нерези си има Наказателен Кодекс.
  • 7 психиатър

    132 2 Отговор
    С какво приемането на ИК щеше да попречи на този изверг да си застреля детето и жената?!??? И е БЕЗУМНО И НАГЛО в една и съща статия да защитаваш Истанбулската конвенция и да отправяш обиди на религиозна основа...
  • 8 ттт

    129 1 Отговор
    Стига с тая пропаганда за тая Истанбулска конвенция !!! В европейските държави с "ценности", като са я приели и какво!?!? Сякаш кажи речи ежедневно не изнасилват, бият и убиват жени ???? Е прегледай си архива със статии за седмица назад, щот явно ти е къса паметта авторе !
    Използвате случаи, като този с жената и детето от Надежда, жената от Русе и т.н. за да се опитвате подло да си прокарате соросоидните "ценности" !
    Ако обаче я бяхме приели тази "конвенция", как тя щеше да промени и спре циганина да изнасили и убие !?!? Или този изтрещелия охранител на които някой някъде е дал да мине психотест и оръжие и мислиш, че някаква джендърска конвенция, ще го спре ???? Стига вече с тази идиотска манипулация разбирам, че сте се продали и ви плащат за това, но имайте малко срам ! Главните причини са оскотяването на хората, безнаказаността на определени прослойки и т.н. неща, които бодат очи !
    Приемането проформа на някаква "конвенция" нищо няма да промени дори напротив !
  • 9 Бай хой

    69 4 Отговор
    В Белгия е бил задържан “български гражданин” на име Петко Герчев. На място обаче полицията се усъмнила, че той е българин, поради твърде тъмните му и арабски черти. Не знаел и дума български пред доведения преводач. След проверка, се установило, че това е Али Муса Бен Ибн – брат на върховния водач на Ислямска държава Абу Бакр Ал Багдади. Май гербавите и обединените идиоти вече действат.
  • 10 Олимпийска надежда

    33 3 Отговор
    Тези които бият жените явно не харесват жени.Щом не харесват жени-харесват мъже.

    Коментиран от #12

  • 11 Мдааа

    102 3 Отговор
    Истанбулската конвенция с нищо няма да помогне, защото се ИСКА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ С ПРЕДВАРИТЕЛЕН 5 ГОДИШЕН ЗАТВОРНИЧЕСКИ РЕЖИМ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ!!! Истанбулската конвенция е бутафория както "Хартата за правата на човека"!!! Истанбулската конвеция е за защита само на травестити от подигравки, както и за озаконяване на г*ей бракове, а защитата на жени е сложена за фон!!! В повечето случаи убийствата се извършват защото знаят , че до макс 15 години ще излязат от затвора, а там ще ги хранят и поят. В комунизма защо нямаше такива своеволия??? Защото знаеха, че ще им скъсат з*адниците след това. А сега затворника може да осъди държавата и да спечели десетки хиляди левове, ако се е разоблял в килията, ако полицай му е ударил шамар, ако му е тясно в килията, ако храната не му харесва и прочие. Това си е чиста гавра с жертвите на престъпление. Долу Истанбулската гонвенция!!! Долу ЕвроГ*ейските закони!!!!
  • 12 Бай хой

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "Олимпийска надежда":

    Вчера мойта скочи на комшийката. Няма да ти кажа защо. И ша излезеш прав. Тя харесва мъже. А тия които харесват ик не са жени и наистина харесват мъже. Факт.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 стоян георгиев

    5 34 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    пеше пак ли ти бе?нали ти казах пеше в друга тема,ти ще си останеш сам братле.с мама и тати на детското легло до 50 години после като те си заминат под моста на централна гара с другите такива като теб.именно един твои клонинг застреля жена си и детето си хладнокръвно,а като трябваше да се самоубие пропусна!
  • 16 стоян георгиев

    5 65 Отговор
    и другари истанбулската конвенция няма нищо общо с геибракове или педали,тя показва решимостта на обществото да се справи с проблема с домашното насилие.страни които не са готови да приемат въпросната конвенция имат проблем именно с морала и семеините ценности.българия е пример за това!

    Коментиран от #18

  • 17 Лекси

    60 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Истанбулската конвенция беше пратена в кошчето
    Точно където и трябва да бъде. Разбира се, престъпления от подобен род са абсолютно недопустими и трябва да бъдат наказвани с цялата строгост на закона.
    Но ИК повече не трябва и да стои на дневен ред.
  • 18 Доктора

    46 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Такива като теб определено имат проблем с главата и наистина трябва да се прегледат.

    Коментиран от #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Законно

    46 1 Отговор

    До коментар #19 от "хаха":

    Не биваше и това. Не може да има конвенция която да стои над или която да определя законодателството на страната (поне ако става дума за страна с достойнство). Просто трябва да се прилагат законите. Достатъчно са добри стига да се спазват. А и много от извратените изпълнения напоследък се дължат именно на либера..кия начин на мислене налаган именно от страните които най-много роптаят за конвенцията.
  • 21 куку руку ку

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Пешо":

    A, имат ценностна система. Обикновено е в арабски цифри, напечатани върху зелени хартийки.
  • 22 Дедо Грую

    53 1 Отговор
    Поръчкова статия, възползваща се от трагедиите на хората в полза на мракобесната конвенция. Правата на хората са защитени от конституция и закони, просто трябва да се прилагат. Тежкият живот, бедност, организирана анархия и др. подобни сриват ценностната с|ма и разни грантове възползвайки се от трагедиите на хората се опитват да ни наденат оковите на това бесовско творение - и.конвенция.
  • 23 гост

    8 22 Отговор
    Еййй...кукувци,вие знаете ли какво е Шериат или само повтаряте като папагали.Шериата е стройна система базирана на религията,която дава право на ВСЕКИ да изпълнява религиозните си задължения,БЕЗ ДА ГО ОГРАНИЧАВА,като всъщото време порицава и наказва(ако се наложи)ВСЕКИ,който злоупотребява или нарушава нечие право!

    Коментиран от #27

  • 24 IQ ZERO💡

    28 2 Отговор
    Само за информация:Миналия четвъртък убиецът е подал жалба за тормоз от жена си.
  • 25 Студент

    20 4 Отговор
    Виновна е смачканата милиция , както и преди съм казвал тя не се занимава с дебненето на убийци и изнасилвачи а дебне градини с канабис
  • 26 onlyhonda

    51 1 Отговор
    тая конвенция е за да се приеме педерастията. тъп ли си, че пишеш такива глупости. имаме си наказателен кодекс, който обаче не работи в съда. легализирането на педерастията с конвенцията нищо няма да реши, а ще се задълбочат нещата. аман от празни глави.
  • 27 чичко Сорос

    13 7 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Ти глашатай на шерията ли си бе чадо? Тук нямаш работа. Ний говорим за великите ползи от Моята конвенция. Айде бягай сега да не ни пречиш.

    Коментиран от #32

  • 28 Владо

    20 1 Отговор
    Спешно трябва да се изградят повече затвори и лудници, както и да има ефективни дългогодишни присъди.Колкото и да не е християнско, аз си мисля, че връщането на смъртното наказание е наложително и трябва да се прилага за случаи на убийства и изнасилвания. Хубаво ще е всички депутати от последните 30г също да бъдат вкарани в затворите ( а някой и в лудниците) и да им се конфискува цялото имущество. Въобще, за всички тези престъпници (изнасилвачи, убийци, крадци, депутати) ми се струва, че въвеждането на някой правила от Шериата ( като замерване с камъни на площада и т.н.) е безкрайно наложително. И моля ви не ми говорете за каквато и да било хуманност ............ не може да проявяваш човечност към изроди
  • 29 Стоянов

    39 1 Отговор
    Oooo да,ако бяхме подписали Истанбулската конвенция,този нямаше да убие жена си и детето си и ще кажете, че сега няма закони по които да бъде съден за двойно убийство!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 стоян георгиев

    3 31 Отговор

    До коментар #18 от "Доктора":

    аз да се прегледам?аз пич имам три деца ,а ти си обикновен спамещ мишок.такива като теб сте неспособни да носите отговорност за други особено за децата си и затова приемате насилието за удобен извинителен момент за вашата слабост.всички страни дето имат нормални общества са приели конвенцията,от нея се страхуват групи които нямат адекватност към съвременната цивилизация.джендърите всъщност сте вие.слаби, неадекватни ,импотентни.

    Коментиран от #56

  • 32 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "чичко Сорос":

    Глашатай ли...?Изказвам мнение относно Шериата,а конвенциите ги оставям на вас.
  • 33 1234

    28 1 Отговор
    Защо автора не вижда по далеч от носа си. Да ако се приеме че хората са не само мъже и жени , евентуално ще намалее насилието, но не защото сме станали по добри ,а защото просто ще изчезне човешкият род( нама да има над кого да се упражнява насилие ) или по стар болшевишки маниер ще решим проблема премахвайки човека. С две думи не ни трябват конвенций а възпитание от най-ранна детска възраст.
  • 34 К. за Сорос

    32 1 Отговор
    Fakti.bg е член на еврейския конгломерат за медиен контрол Project Syndicate. Аман от еврейска прочаганда. Искаме независими медии, а не пропаганда в пъти по-интензивна и нелепа отколкото при комунизма.
  • 35 арогантен

    30 1 Отговор
    Нелепи доводи в полза на джендърската конвенция. Ако автора апелира за разбиране на конвенцията, защо тогава се опитва по такъв посредствен начин да манипулира обществото?
  • 36 пустиняк

    30 2 Отговор
    До автора на статията и до неговият редактор: статията ви е изключително не добре направена, подвеждаща от самото заглавие до края. Читателя не разбира за какво чете: за убийство извършено от предполагаема ревност и от психично неустойчив човек или за конвенция регламентираща ДжендъризмА или за вековните порядъки по отношение на жената в някои общества от т.н трети свят. Абе направо кошмар - от къде тръгва статията и до какви изводи иска да ни втълпи автора чрез заключенията си.
  • 37 вес

    29 1 Отговор
    О не, в България, броди призрака на Сорос, а малките соросоидчета използват всяка трагедия за да повдигат въпроса за Истанбулската конвенция!
  • 38 Иван

    37 1 Отговор
    А Истанбулската конвенция щеше да я спаси как ?? Я Автора да обясни по-подробно? Няма да говоря за морала на човек който пише подобна статия след вчерашната трагедия и как тя смърди от километри на популизъм. Повръща ми се от теб "човече"

    Коментиран от #50

  • 39 Morgoth

    30 2 Отговор
    Истанбулската конвенция, която е чиста форма на дискриминация към мъжете нямаше с нищо да помогне. Колкото е помогнала в Турция, където е приета, колкото помага и Десетилетието на ромското включване. Това са лозунги и някоя друга организация, която ще се намести да смуче финанси от държавата за да може от време на време да намира някой нещастник на чиито гръб да си направи ПР. От друга страна борбата с насилието, домашно и друго е нещо, което не се нуждае от конвенции, а от сериозна работа на съответните органи. Също така се нуждае и по-неагресивна медийна и политическа среда.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 гнида

    26 1 Отговор
    В закона ясно е упоменато наказанието за изброените от вас престъпления ! Просто ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА ! Спрете да ни натрапвате чужди правила и закони ! Особено полово тълкувани (джендърски) !
  • 42 Zax

    25 1 Отговор
    Да бе, верно?!
    Ако бяхме приели истамбулската конвенция дали тоя щеше да го спре ?
    Какво щеше да си каже ? "Мааалии.. Ами то ИК я приеха... Няма да мога да убия детенцето си на 1 годинка и жена си и да се самоубия след това"
    Как пък не ви е срам въобще да си подавате носа? Не ви ли стана ясно че тая конвенция няма да помогне а само ще навреди?

    Коментиран от #45, #47

  • 43 Вяра

    4 1 Отговор
    Имаме си училища, имаме си управление, имаме си органи на реда, имаме си и закони. При първите и учители и учащи се трябва да са на заплата. Всички следващи трябва да са под наблюдение, че са будни и действащи до периода по уреждането на формалностите на своето назначаване, след което почва да се спи и да се действа активно по допълнително докарване на средства чрез връзки и взаимоотношения на сваляне на шапки
  • 44 бълхарина е анадолец

    4 30 Отговор
    Много прости и ограничени хора живеят в Бълхария! Драги ограничени чокондури, случайно да сте чели Истанбулската конвенция? Да сте чели българското законодателство в неговата част против насилието? Най-вероятно НЕ, но сте най-знаещите, все акъл давате, дървени философи, за това не се оплаквайте, че сте бедни, че нямате за ток, за вода, за храна, че циганите ви бият, че шофьорите убиват децата ви, че кучетата ви ядат за закуска. Българина, като манталитет е 200 години назада в сравнение с този в западна Европа!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 бълхарина е анадолец

    5 25 Отговор
    Защитата на жени е много по всеобхватна от един битов скандал, тука става на въпрос за цялостна политика срещу насилието над ЖЕНИ, никъде в Конвенцията няма джендъри и други такива глупости, дежндър на английски е пол!
    Спорния текст беше, че хора, които са си променили пола на женски също попадат под закрила от конвенцията!
    Всичко останало си бяха глупости и свободни съчинения от хора наречни "патриоти", на които както видяхте не им пука въобще за майките с деца в неравностойно положение, хора, които смятат, че мъжът стои над жената. Драги селяндури, сексизмът е отживелица, даже и в Анадола го няма вече, щом Турция прие конвенцията!
    ИК предлага по засилени мерки за закрила на жената, както и задължава властите да реагират в такива ситуации.
  • 47 бълхарина е анадолец

    6 23 Отговор

    До коментар #42 от "Zax":

    Айде, щом си толкова осведомен, кажи, моля те, как ще навреди Истанбулската Конвенция?
    Ама, без да говориш глупости и общи приказки, а конкретно, с цитат от самата Истанбулска Конвенция, която се предполага, че си чел в нейния оригинален английски вариант!?
    Давай, чакам да ни изясниш, за да ни стане ясно?

    Коментиран от #84

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Вяра

    0 1 Отговор
    Няма начин да не се направи и се прави много по ликвидирането на агресията и престъпността в живота ни, според мен на този етап жертвите ни скъпи не ни позволяват да вникнем и да видим глобалностите, взаимообвързаностите по света и у нас
  • 50 бълхарина е анадолец

    2 22 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    Обяснявам ти как! Думата е превенция, защитени жилища, незабавна реакция на полицията, горещи телефони и по строги присъди за домашно насилие, в Русия примерно не се счита за криминално деяния, ако пребиеш жена си или детето си.
    Отделят се средства за социалните работници, психолози и се следят индикации за отклонение в поведението, отнема се детето и се налагат ограничения и санкции на съпруга, в случая.
    До този край не се е стигнало изведнъж, имало е скандали, караници и напрежението е ескалирало постепенно, там е и мястото на превенцията, така правят в развитите държави, мониторинг правят, събират информация, дори и без да си ги викал.

    Коментиран от #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Госта

    13 1 Отговор
    Ехидно, доста едностранчиво разсъждение с вкус на джендъропоклонничество. Когато списувателят стане конституционен съдия да заповяда и да дава мнение по сериозни въпроси. А относно насилието по полов признак - в България то е а по-малко отколкото в много европейски страни. А списувателят, ако иска, нека наложи шериатски правила у дома си.
  • 53 бълхарина е анадолец

    4 18 Отговор
    Я помислете малко, думата джендър, като нарицателно за "гей" беше наложена от "патриотите", при условие, че тя въобще няма такова значение, първа манипулация!
    Второ, в платформата на "патротите" беше залегнала защитата на хората, особено по селата от набезите и безчинствата на орките. Е, какво направиха от всичко обещано!? НИЩО, даже напротив циганите сега са още по безнаказани, правят, каквото им е кеф и случаите на изнасилвания и насилие над жени ще стават все по чести, защото орките обичат бели, чисти и поддържани жени!
    Властите не правят НИЩО, кой ще ги задължи, нали има закони? Да, ама НЕ!

    Коментиран от #104

  • 54 Колко мъка има по света

    3 17 Отговор
    От коментарите по-долу човек ще рече че тая ИК не е за правата на жените и децата, а за джендърство? Що за тъпотия е това и кой мисли целенасочено в тази насока? ИК има съвсем различна насока и идея. Боже колко мъка има по този свят.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 1234

    15 0 Отговор

    До коментар #31 от "стоян георгиев":

    Искренно съжалявам трите ти деца. Не са случили на родител.

    Коментиран от #110

  • 57 Вяра

    0 0 Отговор
    Как ви изглежда тази мисъл, дали е възможно да се даде парично възнаграждение на учащите се. Пилеят се за какво ли не толкова пари
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ялов

    12 1 Отговор
    какво ще ти помогне някаква конвенция когато службите не работят,къде са приемните с мл.районни,районните крепят шефове на пенсия и заплата играят карти в районните управления,чакат на изборите да се отчетат на гл.депутат това е България.

    Коментиран от #62

  • 61 Западните Балкани

    17 0 Отговор
    Пак старата песен. Един документ не може да направи нищо сам по себе си, за да предпази когото и да е от насилие. Съответните държавни органи могат: МВР, прокуратура, съд, но тях ги няма. Нито едно от тях не си върши работа. Така че проблемът не е в документа. А този точно документ ще отприщи проминаване на мозъци на деца и точно защото МВР, прокуратура и съд не работят, то няма да има кой да стрпе извращенията, свързани с този документ. Така че недейте да повдигате този въпрос. Попитайте Борисов, Цацаров и сие защо не се работи в тези институции.
  • 62 Публикувано във факти.бг: бълхарина е ан

    5 11 Отговор

    До коментар #60 от "ялов":

    Абе, вие луди ли сте? ИК е нормативен акт, как, какво ще помогне!? Ще ЗАДЪЛЖИ властите да намерят ефективно решение, пак казвам, те са горещи телефони, защитени жилища, служби, които да се занимават с домашното насилие над жени, криминализиране на домашното насилие и строги присъди, това е на първо четене! ИК дава само насоката, по която да се работи, конкретиката се изразява в наредби, където се уточнват необходимите стъпки.
  • 63 бълхарина е анадолец

    1 15 Отговор

    До коментар #59 от "СОРОС ПЕДАЛ":

    КС взима решения, не дава предписания, на базата на събрани и представени факти и доказателства. Информацията е поднесена тенденциозно и манипулативно, за политически цели, от определена група от хора, имащи някакви интереси да се очерни ИК. ИК се превърна в политическо противопоставяне, при което интереса на жертвите на насилие останаха в периферията! Айде сега ми кажи, че имаш доверия в българския съд и неговата оценка е обективна. Решенията на съдът са меко казано, необективно и обслужват нечии интереси, това са фактите!

    Коментиран от #67

  • 64 бълхарина е анадолец

    2 13 Отговор
    Давам пример: Жената се скарва с мъжа си, има проблем, той отива да се оплаква в МВР, там го пращат в друго МВР, тя няма къде да се оплаче, той остава без ключ, вика ключар.
    Излиза така, че за насилие в семейството полицията си прехвърля топката, от едно МВР в друго, няма нужната нормативна база, няма и нужните служби, които да поемат случая!!!!!!!
    Истанбулската конвенция, щеше да задължи властите да създадат необходимите условия и нормативна база, която да гарантира защита при подобни деяния, това прави ИК, задължава и дава предписания, иначе сега, никой не си мърда пръста, и така ще е до следващата жертва, изнасилена или убита, или и двете.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Yafa

    9 0 Отговор
    Едното няма общо с другото. И без ИК насилието, на хартия, се преследва. Проблемът е в МВР - те отказват да регистрират каквато и да е жалба за насилие, освен ако няма убит. Така прилагат и останалите закони, впрочем. Така биха постъпили и с жалбата на жена, която се самоопределя като мъж, тях това няма да ги трогне повече. Което пък се случва под благия сън на прокуратурата.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Атанасов

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло.
    Ние не знаем цялата история.
  • 71 El Torro

    2 16 Отговор
    Аз пък си мисля,че въпросната ИК е криво разбрана от болшинството българи, или не е обяснено достатъчно добре на обществото за въпросната конвенция. Не разбирам защо?!, хора които не са се потрудили дори да разберат какво означава думата "джендър" в /превод от английски/ и след това същата дума използвана в текста от конвенцията без да е вложено разсъждение от тяхна страна: -защо тази дума се използва в текста?, пишат пълни глупости по форумите за гейове три- полови, четири- полови и т.н. и насаждат омраза и агресия към наистина родените различно хора.

    Коментиран от #73, #77

  • 72 Антей

    6 1 Отговор
    Хахаха...., а как "Конвенцията" ще реши проблема......?!?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Гената

    13 1 Отговор
    Слава на Конституционния Съд на Република България.
  • 75 Весо

    2 1 Отговор
    браво
  • 76 Кирил

    22 0 Отговор
    В Италия, където Истанбулската конвенция е приета, преди дни 4 имигранти от Африка изнасилиха и убиха 16-годишно момиче. Конвенцията не го спаси. Нечистоплътно е да се използва трагедията на хората, за да се пробутват извратени доктрини. Конвенцията е за налагане на трети пол, а не за защита на жени и деца.
  • 77 Бай хой

    13 0 Отговор

    До коментар #71 от "El Torro":

    От хиляди години хората зачеват и се раждат по един и същи начин. Раждат се от мъжки и женски пол. Изключения са малформациите. Те не са нормални. Кое точно не ти е ясно? Какво е това извратено тълкуване на думата различен. Да различни има. Канибали. Мазохисти, садисти и други. Не ме убеждавай че такива с отклонения и увреждане в психиката са нормални. Понякога се налага да ги приемем че са такива. Но това не ги прави нормални. Наполеон от карлуково не е нормален император.

    Коментиран от #95

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Педеругелски конвенции

    14 1 Отговор
    Ако в България има съд, следствие и полиция то всичко ще е наред. Не ни трябват никакви конвенции.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 бл.134 в Зап. парк

    1 13 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Днешната млада българка е обикновен проститутка , служеща за разплот с араби и негри.
  • 84 Zax

    12 1 Отговор

    До коментар #47 от "бълхарина е анадолец":

    Aко още не си разбрал как ще навреди явно напразно си я чел (ако си я чел). А за цитати... като поченм от Глава 1. Член 3. Подточка В, монем през Глава 3, чл.14. т.1 и не на последно място цялата глава 7, която отваря огромен проблем с миграцията.
    Едно ще ти кажа! Мине ли тая конвенция аз отивам да се обявя за лесбийка! Няма да могат и глоба на пътя да ми пишат защото ще съдя всеки за дискриминация!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Bubbles

    9 2 Отговор
    Айде пак почваме с тия статии за тормоз над жени и дъра-бъра.
    Дали пък някой от вас поне малко не се замисли за причините за това нещо?
    Защо преди години това явлеие не беше толкова често срещано?
    Защото тогава жените са били ЖЕНИ а не КИФЛИ!
    Преди жената умееше да гледа семейство, деца, че и за възрастните в семейството да се грижи дето се вика да върти къщата. Възпитаваше си децата, учеше ги на морал, достойнство, култура и т.н., уважаваше съпруга си...
    А сега какво? пръдли на по 20 години раждат дечица а не зная сами са си обършат задника нито откъде се пуска печката, цял ден киснат в социалните мрежи и щракат лайкове, тагват се че пият кафе, пушат или са в тоалетната, щракат снимки на бедното си детенце което утре ще го е срам като приятелите му говидят как "мама" му сменя пелените и т.т...
    В същото време използват детето за да изтискат колкото може повече от таткото който гледа да работи и да дава каквото може за детето. В отговор обаче получава само упреци и още и още и още изисквания от "благоверната"...
    И накрая като на човека му падне пердето четем новина като тази заради която сте пуснали и тя статия.
    Да убеден съм че има и изключения, но те не са много
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 асддса

    12 1 Отговор
    Ти от България мръднал ли си бе, авторе ? В Лондон, уж най-богатия град се колят като животни. Такова ли искаш ? Никакви конвенции и гейски работи няма да помогнат на спихично болни, винаги ще си ги има такива.
    Заради такива толерасти са всички проблеми !
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 El Torro

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бай хой":

    Ако прочетеш текста на поста ми по- внимателно, ще разбереш,че изобщо не се опитвам да те убеждавам в това,че хора с психични проблеми са нормални. Но е факт,че се раждат хора с анатомични малформации или с повишени хормони в последствие като тестостерон и придобиват малформациите в последствие, да те са различни от мене и тебе, но не са психично болни както ги изкарваш. Вземи прочети някоя и друга книга на тема медицина или психология.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 onq s baqtiq

    4 0 Отговор
    за българката ще е много добре да престане да се продава у фейсбук:)... а и българина да престане да влиза там с пазарската мрежа:)
  • 102 Гурбетчия

    2 0 Отговор
    Абе чудя се , тия две жени защо не са показали ИК на тези изроди
  • 103 Преувеличение

    1 0 Отговор
    Статистиката на НСИ е, че в България има повече жени отколкото мъже. Доказано е, че жената е по-силния пол и нормално живее по-дълго от мъжа. Какъв халифат на терора тогава? Ние мъжете не сме ли хора, не носим ли души? И ние искаме топлина, сигурност, разбиране, секс? И сме по-малко на брой!
    Халифат на терора може да се нарекат Китай или Индия, където мъжете са повече, но България, не, ще извинявате.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Българка

    5 0 Отговор
    Имаме добри закони. Само трябва да се спазват. И стига вече с тази конвенция! Българинът не я приема и толкова!
  • 106 Някой

    3 0 Отговор
    Грантоедите използват всеки удобен случай да върнат темата за ИК. Имаме закони, които не действат, та една конвенция.ли ще спре някого, дошъл до това състояние да убие беззащитно едногодишно дете?
  • 107 Помнещ

    2 0 Отговор
    Дано даде Господ соросоидчетата да поживеят в Халифатът.Та нали точно те се опитват да ни го наложат по цяла Европа
  • 108 Едо

    2 1 Отговор
    ,,ОТДАЛЕЧАВАНЕТО ОТ БОГА, ОБЕЗСМИСЛЯ ЖИВОТА НИ!" ПРЕДИ МАЛКО ПРОЧЕТОХ ТОВА ТВЪРДЕНИЕ В ИНТЕРНЕТ, ИЗКАЗАНО ОТ ИЗВЕСТЕН НАШ ПОП ДЖАЗ ПЕВЕЦ. НАМИРАМ ГО ЗА АКТУАЛНО И АДЕКВАТНО. ЗА БИБЛЕИСТА Е ПОНЯТНО,ЗАЩОТО ТОЙ ЗНАЕ, ЧЕ ЗНАЕ ЗА ПРЕВЪЗХОДНАТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА НА ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС. АТЕИСТИТЕ НЕ ЗНАЯТ, НЕ ВЯРВАТ И НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОУМЕЯТ. И ПРАВЯТ ОГРОМНА ГРЕШКА. ДУХОВНАТА ИМ ЛЕНОСТ ГИ ПОДВЕЖДА. ПРЕТЕНДИРАТ ЗА ЗАКОНИ, ПО-СТРОГИ ЗАКОНИ, СПАЗВАНЕ НА ВСЯКАКВИ СВЕТСКИ ЗАКОНИ, КОЙ КАКВОТО МУ ОТЪРВА. И ВИНАГИ СТИГАТ ДО РАЗКОЛ, ТЕЖКИ ОБИДИ, КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯНЕ НА ОПОНЕНТА. А САМО АКО СЕ РЕШАХА, ДА ИЗСЛЕДВАТ НОВИЯ ЗАВЕТ! ВЕРОЯТНО, СЛЕД ТОВА, ЩЕ ИЗСЛЕДВАТ И СТАРИЯ ЗАВЕТ. ЗАЩОТО, СТАРИЯ ЗАВЕТ Е СКРИТИЯ НОВ ЗАВЕТ, А НОВИЯТ ЗАВЕТ Е ОТКРИТИЯ СТАР ЗАВЕТ. БОГ НЕ Е ГЛУПАК. ТОЙ Е НАПРАВИЛ СЛОВОТО СИ ТВЪРДЕ ИНТЕРЕСНО, НО И ВИСОКО ЕТИЧНО, МОРАЛНО, НРАВСТВЕНО, СЕБЕДОСТАТЪЧНО, ОБЕДИНЯВАЩО. ВСИЧКИТЕ НАД 2 МИЛИАРДА И 200 МИЛИОНА ХРИСТИЯНИ СМЕ БРАТЯ И СЕСТРИ В ГОСПОДА, ЗАЩОТО ДУХОВНОТО Е ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО. ЗАТОВА, БЛАГОДАРЯ НА НАШИЯ БРАТ ПЕВЕЦ, ЧИЯТО МИСЪЛ ЦИТИРАХ В НАЧАЛОТО! БОГ ДА ГО ПОЖИВИ, БЛАГОСЛОВИ И ВЪЗНАГРАДИ! И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #109

  • 109 Хасан

    0 2 Отговор

    До коментар #108 от "Едо":

    А вярващите мюсюлмани не ти ли са братя???
  • 110 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "1234":

    не съжаляваи мен съжаляваи себе си щото ти никога няма да имаш семеиство убавецо.тва е огромна трагедия и когато я усетиш уви ще е късно.искренно те съжалявам теб и останалите антиджендъри.профила ви е подобен като на убиеца на маиката и детето и не ви чака нищо добро.една част от вас ще се алкохолизира и ще живее самотно ,другата част ще прогони жената и децата си.наистина жалка работа!