Last news in Fakti

5 Декември, 2018 10:00 18 015 89

Шофьор на автобус: Неуки овце! На следващата спирка може да чака вашето дете

  • автобус-
  • варна-
  • шофьор

Обидно ми е, че сте озлобени срещу нас. Ние работим за вас

Шофьор на автобус: Неуки овце! На следващата спирка може да чака вашето дете - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Шофьор от градския транспорт във Варна изказа коментар по повод на катастрофа, при която наскоро на обръщача на жп гарата автобус приклещи лек автомобил.

Ето какво каза за Varna24.bg водачът, който описва всички проблеми на движението през неговия поглед:

"Убеждавам се, че се опитваме по цял ден да караме тези автобуси измежду стадо неуки овце, които не са научени на толерантност към по-големите превозни средства, наречени автобуси !!! Много ми е болно, много ми е жално... Хора, мислете с тези глави, съобразявайте се... в тези автобуси ние возим вашите близки, приятели, роднини и деца.... мислете малко.

Не ни сечете пътя. Когато сме в нарушение пререждайки колона от коли на светофара, не ни са сърдете, не ни снимайте.... ние гоним график,...за да може вашите близки и приятели и деца да не стоят по спирките да мръзнат, защото ние закъсняваме... в колата сте почти винаги по един или двама. Давайте ни път! Не ни сечете пътя! В автобуса има хора на крака, опасно е да се налага да спираме рязко.

Оставяме повече разстояние от колата пред нас, не за да са шмугнете пред нас, а за да може да спрем плавно, ако стане нещо да не съборим някой ваш близък човек, който може да е в автобуса.

Като пускаме мигача от спирките, пускайте ни да излизаме. Четох коментар на едно момиче, че мигачът давал предимство на автобуса само на листовки. Много ме заболя да го прочета това. Не е така. Защото защото аз не мога да стана от седалката и да спра някое дете да не претича пред автобуса, в момент, в който някой ме изпревари. Ами ако това е твоето дете?

Не давайте газ... пуснете ни, ние трябва да стигнем до следващата спирка, защото там може да ни чака пак вашето дете.

Обидно ми е, че сте озлобени срещу нас. Ние работим за вас. Ние не сме нагли, ние не сме лоши, ние просто искаме да возим вашите близки, без да ни създавате проблеми. Бъдете с нас, помагайте ни! Не е лесно...бъдете толерантни, защото не знаете, какво е да се управлява автобус, пълен с хора. Не знаете какво е да носиш отговорност за живота им. Особено в този град, проектиран с тесни булеварди и ужасни ремонти навсякъде..."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    316 15 Отговор
    Прав е човека !

    Коментиран от #10, #22, #35

  • 2 Гост

    265 11 Отговор
    Прав е човекът! Ама кой да ги мисли тези неща?!
  • 3 Гост

    158 17 Отговор
    Харесва ми, как мисли този шофьор! Трябва да има повече като него. А на полицаите и на тези от енергото, лекарите, магистратите, депутатите и до девето коляно, а бе и на другите .да се ....е...т....у г...о.

    Коментиран от #41

  • 4 ИКАРУС

    184 9 Отговор
    БРАВО НА ЧОВЕКА! Много правилна и човешка гледна точка! Дано някой от четящите сайта шофьори я прочете и си промени поне малко възгледите и отношението към водачите на градския транспорт и към самия градски транспор! Още веднъж БРАВО НА ЧОВЕКА!

    Коментиран от #82

  • 5 Пеньо

    129 5 Отговор
    Доста добро описание на озлобяването и опростачаването на хората. Не съм обиколил кой знае колко държави, но повярвайте ми, толкова озлобени еди към друг хора не съм виждал.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ванката

    82 10 Отговор
    много правилно всичко което казва човека е абсолютно вярно но как можеш да научиш овце на култура незнам са съжаление живеем във времена на наглост и липса на уважение и всеки малоумен индивид смята че е най-важния на пътя и всички са длъжни да се съобразяват с него
  • 8 мхм

    69 6 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Публикувано във факти.бг: Тук има нещо сбъркано!

    Да! Ти!
  • 9 Комуниста

    70 4 Отговор
    Прав е човека даже и аз ще си взема бележка
  • 10 Лимонад

    47 13 Отговор

    До коментар #1 от "hmhmhm":

    И все пак половината от нещата не трябва да стават на всяка цена. Като те пуснат - те пускат, като не те пуснат - няма смисъл да се натискаш с автобуса и зорлем да предизвикваш катастрофи. Не са малко такива шофьори на автобуси, които като тръгнеш да го изпреварваш и дава газ. Не са малко и тия дето на червено минават. Ако това, което е написал е призив - всичко е наред. Ако обаче иска да каже, че той винаги е прав и с предимство - това не е така!
  • 11 мхм2

    126 2 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Живея в Холандия от повече от 3 години вече. Да ти разкажа ли как стоят нещата тук? Че появи ли се автобус и всичко друго спира и му дава път, все едно се е появила линейка. И въпреки това почти не ти се налага да го правиш, защото автобусите си имат отделни ленти, отделни светофари. И а си решил да караш в бус лентата, а си олекнал с няколко стотин евра. Шофьорите са задължително с костюм, поздравяват абсолютно винаги, без значение качваш ли се, слизаш ли , ако ще и през задната врата да е, пак ти кимат през огледалото... в БГ сме в каменната епоха за разлика от тях. И всичко е до манталитет, демек 'в главата'.

    Коментиран от #20, #31, #57

  • 12 Onq bez konq

    19 23 Отговор
    На бул.Константин Величков,83 редовно е на трамваините линии,на спирката на трамвая.Защо да не снимам,там също може да е моето дете.Правилата са за всички.

    Коментиран от #67, #88

  • 13 Гост

    42 7 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    За да спазва правилата, трябва да има създадени условия за това! Но когато общината не се е погрижила, остава участниците в движението да се съобразяват с превозните средства на масовият транспорт. Ако има обособени бусленти и разни тарикати не се мушат в тях, мислиш ли, че на този човек ще му се налага да кара извън правилата?! Ще си кара по-спокойно, няма да има този огромен стрес, няма да има закъснения в графика, качеството на обслужване ще се повиши, ще има повече желаещи за тази професия! Ама ти откъде да ги знаеш тези неща, а явно нямаш и капацитет, за да ги помислиш!

    Коментиран от #24

  • 14 Така

    33 7 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Всичко си заслужаваме.... И политици и бедност и др....... Ти сигурно си от онези, които не си пускат мигача когато прави маневра?! Но иначе от всичко разбираш... НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ! НЕКА НИ
  • 15 1 час само!

    42 8 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Явно нещо днес не си се събудил в добро настроение! Затова остави колата у дома, качи се на автобусчето, и се поразходи! Слез и си прочети още веднъж коментара! Ако още го намираш правилен, лично ще ти се извиня за глупостта ми, че се опитвам да наливам от пусто в празно! Лек ден!
  • 16 драган

    31 6 Отговор
    Напълно съм съгласен и подкрепям, с изключение на тази час:
    Когато сме в нарушение пререждайки колона от коли на светофара, не ни са сърдете, не ни снимайте.... ние гоним график...

    По тази логика всеки има оправдание за нарушенията си. В крайна сметка трябва да се спазва закона :-)
  • 17 Хохо

    24 6 Отговор
    По една камерка във всеки автобус и след края на смяната записите заминават в кат, после честитки и изведнъж билетчето за автобуса ще стане безплатно.
  • 18 Цецо

    31 7 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Идиот си ти бе !!
  • 19 Цецо

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Идиот си ти бе !!
  • 20 Варна

    12 48 Отговор

    До коментар #11 от "мхм2":

    Правилникът за движение определя реда за движение с изключение на тези със специално предназначение! След като не са определени като такива, следователно важат общите правила. Отделянето на бус лента влиза в прерогативите на общината или държавата. В тази връзка не виждам причина да давам толеранс на човек, който нарушава правилата защото на него така му е по- удобно. Да не говорим, пък и да ми дава квалификация! - Някакъв полуграмотен идиот излиза с дълга тирада, как е естествено да наруши правилата по негово усмотрение и ако не съм съгласен да ми дава определения няма как да е нормално! Той е нает да работи в тези условия и при определени правила. Не трябва да има прошка и толеранс а наказание!

    Коментиран от #25

  • 21 Именно

    19 10 Отговор
    За всичко е прав човека ... само за това "Като пускаме мигача от спирките, пускайте ни да излизаме" не особено.
    Не знам точно за него, но почти всички автобуси особено във Варна спират на спирка с ляв мигач. Така ако спазваш дословно правилника трябва да спреш заедно с тях за цялото време докато са на спирката.
    Още по-тъпото е че така разбираш че ще потегля чак когато видиш че тръгва.
  • 22 Найден

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "hmhmhm":

    Наистина е много прав но, иди го обясни
    на Простия българин че, добрия шофьор
    не е този който върти волана добре, а този
    който предвижда какво ще направи този
    пред него. А да говорим за култура на
    пътя при българите е просто абсурдно...
  • 23 Джак

    25 5 Отговор
    Абсолютно винаги им давам път именно заради това което казва човека. Жалко че злобата е в младите. Съжалявам ги, жалко че я показват и на пътя и с това вредят не само на себе си.
  • 24 Варна

    12 28 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Има правила за движение! Какво зависи от общината е друг въпрос! Той е назначен да работи в тези условия! Като не му харесва да си намери друга работа! Шофьора в прав текст Ви казва, че за него е по удачно да нарушава правилата и смята това за правилно щото той си имал график! Така говорят и останалите, които смятат себеси за важни.! Тук четеш цяла тирада от най- обикновен полуграмотен човек, който в прав текст ти казва че нарушава правилата, на това отгоре те определя като овца и ти казваш че е прав? Той е един нает работник на обществен транспорт, чиято работа е да работи при определени правила определени със закон! - Няма какво да се коментира повече! - Никакъв толеранс! Всеки който нарушава правилата трябва да бъде наказан!
  • 25 мхм3

    31 7 Отговор

    До коментар #20 от "Варна":

    Щом се засягаш, значи си се припознал. Което от своя страна обезсмисля да пиша каквото и да било повече. Както някой по-рано каза 'От пусто в празно, не мерси'.

    П.С. Правилата са измислени за хора, които не могат да мислят, и някой трябва да им каже кое как да се прави. Тези, които могат да мислят, нямат нужда от правила. Аз знам, че трябва да пусна автобуса, без значение пише ли го в правилника или не.

    Коментиран от #28

  • 26 ЗайоБайо

    33 4 Отговор
    Автобусът трябва да се респектира! Знам как карат шофьорите в България и мога да кажа, че човека грамотен или не, има право. Ние носим отговорност само за себе си, а той и за десетки други. Германските автобусни шофьори си записват номера на идиота, който ги реже и му се налага глоба, няма смекчаващи обстоятелства. И да сбърка автобуса, ние трябва да се съобразяваме, защото ако да си наложим правото цената е човешки живот, не си струва просто.
    Тия хора са всеки ден изложени на стрес:дълги смени, скапани улици, нахални пътници , поледици.....хора, нека да се уважаваме
  • 27 Майна ТИР

    16 7 Отговор
    МИСЛИ о ти неразyмна твар в кашкавалената си четириколка!!!
    Много малко от вас знаят че и нашите нерви не издържат, бог не съм, но хиляди животи на идиоти съм помилвал щот и тях ги в къши някой чака...
    МИСЛИ, ако не за мен то за себеси българино!
  • 28 Варна

    14 17 Отговор

    До коментар #25 от "мхм3":

    Правилата са измислени за да има ред! В противен случай ще сме свидетели на онази среда в която живеем! Щом смяташ че правилникът за движение не е задължителен ... - Твоя воля! Вероятно никога не си управлявал персонал. - В момента в който оставиш персонала да прави всичко по собствено усмотрение извън правилата то си приключил и като мениджър и като фирма. Страната ни прилича в момента на това именно заради това, че сме оставили шофьори, зидаро-мазачи, бояджии да решават по свое усмотрение нещата. За това и ни управляват пожарникар и физкултурник. Защото в тази страна всеки полуграмотен идиот смята, че правилата не важат за него и е обществено значим. Шофьора на градският транспорт смята че за него не важат правилата, общинският служител също, държавният решава че всички са му длъжни, а депутатите че са над закона. За това събитията тук изглеждат такива! Защото оставяме всеки без контрол да прави каквото намери за добре. Не мислиш! - Не знам какво работиш и колко опит имаш ... - Но не мислиш!

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ЗайоБайо

    23 4 Отговор

    До коментар #28 от "Варна":

    Правилата са приложими когато ВСИЧКИ ги спазват. Един автобусен шофьор трябва да реагира и то в една джунгла. Ако мислиш, че е лесно, значи не мислиш.

    Коментиран от #32

  • 31 ЗайоБайо

    29 2 Отговор

    До коментар #11 от "мхм2":

    Аз живея в Германия - абсолютно същото. Всеки се отказва от предимството си, за да мине автобуса по-бързо, даже в селцата. Мога да кажа, че статута им е едно ниво под линейка, пожарна или полицейска кола.
  • 32 Варна

    9 26 Отговор

    До коментар #30 от "ЗайоБайо":

    Това му е работата и за това му плащат заплата. Като не ти харесва работата я сменяш! Хубави или лоши условия такава му е работата! Като се притеснява да ходи да кара автобус на някое голф игрище.- Чак се чудя на коментарът ти! - А простотията с "Правилата са приложими когато ВСИЧКИ ги спазват", чак се чудя как да я коментирам! Това е основание шофьорът да не ги спазва? Кое не схващаш? - До като този транспорт не е определен като такъв със специален режим за него важат правилата, които важат за всички. Какво се опитваш да и кажеш? - Че трябва да се допускат шофьорите на обществен транспорт да ги нарушават и че това е по- малко рисково? Чак се чудя въобще защо го коментираме! Вместо да бъдат наказване заради нарушение на правилата, решаваме че трябва да ги толерираме? Чудя се на подобна идиотска мисъл!

    Коментиран от #45

  • 33 Един

    9 10 Отговор
    Карам бус,и гоня график.Аи ако може да ви позасичам малко..
  • 34 антрашпиц

    15 9 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Погледни само колко минуси са ти натръшкали хората и си вземи бележка...ако можеш..

    Коментиран от #46

  • 35 FUCK OFF

    18 8 Отговор

    До коментар #1 от "hmhmhm":

    БРАВО !!! ПРАВ Е ЧОВЕКА.....АМА ВЪРВИ ОБЯСНЯВАЙ .....НА БЪЛГАРИНА ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ МУ Е КРИВ,НО КАТО ПЪТУВА В ЧУЖБИНА,СЕ ОСЛУШВА КАТО МИШКА В ТРИЦИ И СПАЗВА ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ СЪС ЗАПЕТАЙКИТЕ.....ЗНАЧИ МОЖЕЛО....
    ЕМИ...КОФТИ МАТЕРИАЛ.....РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ИМА И ДОСТОЙНИ ЛЮДЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СЛАГАМЕ ВСИЧКИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ,НО ЗАРАДИ ТАКИВА КОИТО ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ,СТРАДАМЕ ВСИЧКИ
  • 36 Аха ясно

    10 11 Отговор
    Ясно, гоня разписание и може да чакат ваши близки, затова да не спазвам правилника за движение и ще шофирам, както мога за да хвана разписанието.
    Ние да не сме на пътя без причина?
    Може пък близки на шофьора да чакат мен?
    Що за логика пък от коментарите и прав бил.
    Точно това си заслужаваме !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Гост

    12 1 Отговор
    Една година в 111, преди да направят пътен възел Симеоново и големите задръствания, шофьора с панталон и риза.
    Жена иска да слезе, за да не чака ,а вън сняг и лед.
    Преразказано:
    - Госпожо сигурна ли сте?
    - да не мис е чака!
    - добре, но тук е много хлъзгаво и няма тротоар, не искате ли като стигнем ето там да ви отворя?
    - добре...

    Има ги, винаги има и свестни, но то при всички е така :)

    Коментиран от #39

  • 39 PIPI

    13 7 Отговор

    До коментар #38 от "Гост":

    ТАКА Е ЧОВЕКА Е ПРАВ
    САМО В БУЛГАРИСТАН НЕ УВАЯВАМЕ ДРУГИТЕ
    ЕЛА ДА ВИДИШ КАКВО Е УВАжЕНИЕТО В КАНАДА НА ШОФИОРИТЕ АВТОБУСИ
    ПРОСТИ ЦИГАНИ СМЕ НИЕ АМА НА ДРУГИТЕ ВИКАМЕ ЦИГАНИ ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ПОЛОГЕНИЕ
    И ГО ЗАСЛУжАВАМЕ
  • 40 дада

    17 2 Отговор
    Даването на мигач, преди маневра, е задължително, но НЕ Ви осигурява предимство!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Варненец

    20 8 Отговор
    Прав е човека - той вози поне 30-40 човека в автобуса - а във леките коли се вози най-често един задник !!!
  • 43 щщщщщ

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Аз съм шофьор от градския във Варна.И бързам щото съм със жена ти и гоня време да не се върнеш и да развалиш калъпа.Така че по бавно....не бързаи и бъди толерантен.Все пак отдолу е жена ти.
  • 44 Кольо

    5 2 Отговор
    Вчера си карам 148 и забелязах ,че са станали мн.толерантни хората към автобусите.От статията ще е,голяма промяна.
  • 45 Гост

    22 6 Отговор

    До коментар #32 от "Варна":

    Да ти кажа честно, не зная какъв ръководител си, какъв мениджър си, но ако съм ти служител, мнооооого ядове ще береш!! Дай да разгледаме вариантът, който ти защитаваш: Автобусните шофьори спазват правилата! Който не ги спазва - да си ходи и да си търси друга работа, ще дойде някой който е съгласен да работи при тези условия! Така, ли твърдиш?! Я се осъзнай малко! Това да не са ти крепостни селяни?! Да не са ти животни?! Ти даваш ли си сметка каква теза защитаваш?! По твоята логика, може да не им плащат и заплата, да им бавят заплатите, да ги мародерстват на кой и както му скимне! И тава е теза, която според теб важи не само за шофьорите от градският транспорт, но и за всички останали! Лелеллелее.... Нямам думи да опиша скудоумието ти.

    Коментиран от #48, #50

  • 46 Варна

    5 15 Отговор

    До коментар #34 от "антрашпиц":

    Бе да взема и теб да питам! - Трябва ли да се толерира нарушението на правилата за движение от шофьор на общественият транспорт? Като не спазва правилата застрашава ли животът и здравето на останалите участници? След като не е транспорт със специален режим, от кои правила според теб трябва да се ръководи? - Или както каза един от коментиращите карам Бус и имам график, ако може да ви "позасичам малко". По ирония една част от хората роптаят срещу хаоса, а въпросният шофьор е именно една от причините за него. Съветвам да четете внимателно какво е написано! Един от нарушителите на общественият ред роптае в отворено писмо и обижда останалите участници в движението приемайки себе си за нещо значимо. Та вие роптаете именно срещу такива идиоти всеки ден! Тоя цървул вероятно и като си влезе в собствената кола пак отнема предимство. За какво говорим въобще?

    Коментиран от #47

  • 47 ЗайоБайо

    15 7 Отговор

    До коментар #46 от "Варна":

    "Автобус" Е специален статут, невежи! Той дава мигач, спира, качва хора , дава мигач и тръгва, това е! Това не е ПКВ да чака да се вреди! За 26 години в България не съм видяла Бус да кара на червено .За какви нарушения говориш не ми е ясно. По-малко егоизъм, повече разум, моля.

    Коментиран от #49

  • 48 Варна

    2 23 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Зададеният хипотетичен въпрос от мен в страни от темата бе за да преценя колко опит имаш и занимавал ли се въобще с организационна работа. Е... - Отговорът ти бе показателен! - Опит нямаш! Така или иначе ще ти отговоря на репликата. - Ако беше мой работник щеше да си уволнен максимум на вторият месец. Правилото е " работа има колкото искаш, намери си по подходяща". За това не се изживявай като жертва на общественият строй. Има правила и те трябва да се спазват за да може всичко да функционира поносимо и разбира се в полза обществен интерес! Недопустимо е шофьор, още повече на обществен транспорт, който не е определен за такъв със специално предназначение да нарушава правилата по негово усмотрение и на всичкото отгоре иска да са толерантни с него, а и да дава квалификации. Той застрашава здравето и живота на участниците в движението и това не може и не трябва да бъде толерирано! Той все пак е прост, тъп и полуграмотен персонал натоварен със задачата да превозва хора при условията на определени правила, които на това отгоре са и определени със закон!- Какво има да се коментира повече?
  • 49 Варна

    5 18 Отговор

    До коментар #47 от "ЗайоБайо":

    Той е специализиран транспорт, а не такъв със специален режим! Вероятно трябва да минеш опреснителен курс на закона за движение по пътищата в случай че не правиш разлика.

    Коментиран от #51, #86

  • 50 ЗайоБайо

    12 2 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    За нея и хората, дето ползват автобус със сигурност също са отрепки, щом не могат да си купят кола и да карат като нея. Положението няма да се промени, докато има хора, които мислят, че определени професии са само за идиоти.
  • 51 ЗайоБайо

    11 1 Отговор

    До коментар #49 от "Варна":

    Ей тука вече логиката триумфира! Специализиран транспорт без специален режим! Това го има само у България!

    Коментиран от #53

  • 52 редник

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    А "функцията" на дипломираните овце каква е ?

    Коментиран от #54

  • 53 Варна

    1 14 Отговор

    До коментар #51 от "ЗайоБайо":

    Ако ти не правиш разлика между специализиран и такъв със специално предназначение, разлика между нас е както се казва не 2, а 4 вагона книги! - Добре, че все пак можеш да пишеш и четеш! Това все пак е важно за развитието ти. Тъй като е почти безсмислен разговорът, предвид нивото ти на образованот, а и аз нямам желание да те обучавам, ще ти дам няколко кратки примера за да направиш разликата. Една част от товарните средства са специализирани за транспорт на хора, други за товар. Отделно някои от тях може да имат специален режим на движение, тоест за тях да не важат общите правила. Такива са линейки, полиция, пожарна и т.н. Преностъ на пътници е спезиализиран транспорт за транспортиране на хора, но ако не е допълнително определен като превозно средство със спезиален режим на движение, остава само специализиран транспорт. Специализиран е и транспорта на горива, насипните товари, храните, спиртните напитки, според признака на товара, който пренасят. Но те не са със специален режим на движение, което означава че важат общите правила за движение за разлика от линейки, полиция, НСО. Колата на НСО не става такава със специален режим до като не я определят за такава с наредба, регламент или закон. Но тя е специализирана преди това за пренос на хора при условията на защита от да речем леки огнестрелни оръжия. -Надявам след толкова елементарни специална за теб пригодени, да схванеш каква е разликата.

    Коментиран от #61

  • 54 Варна

    4 12 Отговор

    До коментар #52 от "редник":

    Ако беше офицер, а не редник, вероятно щеше да знаеш, че овцете са по природа, а не определени с диплома. Дипломата именно е разликата между овцете и онзи, който ги води обикновено. В БГ за нещастие има анормални и противоестествени реалности. Овцете мислят, че притежават повече качества. Вероятно причината е примерът от последните 10 години. На чело на страната стоят откровени тъпанари, което накара всички онези от същото котила да си въобразяват че са способни компетентни извън онова което могат по правило
  • 55 Рене

    6 5 Отговор
    Във Варна са най-големите селяни. Факт. 😑😣😖😞
  • 56 НЕКОЙ СИ

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    ЕЙ ,грамотния -излез малко от България и виж в нормалните държави кво става. Автобус само да пусне мигача и всичко спира и му дава път.
    Ако си толкова грамотен и квалифициран,ще ги знаеш тия работи. Реално ти си един типичен български гашник, дето най-големия ти проблем е,че не си герберче,та да се облажиш от властта.
  • 57 Bubbles

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "мхм2":

    Живея във Франция, тук е същото, рейсовете имат предимство, качваш се на рейса, поздравяваш шофьора и той те поздравява, на слизане казваш благодаря и довиждане, чуваш de rien, bonne journée/soirée(няма защо, лек ден/лека вечер) и т.н.
    Когато съм в България по навик поздравявам шофьора когато се качвам от първата врата, на шофьора му става приятно, а останалите ме гледат като паднал от Марс.
    Но така е, България е векове назад от цивилизацията.
  • 58 vasik atanasova

    7 2 Отговор
    ИМА И НАГЛИ ШОФЬОРИ НА АВТОБУСИ
    КОИТО СА СИ ЗА БОЙ
    СВИРЯТ С КЛАКСОНА И ПРАВЯТ СМУТОВЕ
    ИМА И РАЗБРАНИ ХОРА
    ПРИНЦИПНО НЕ ТРЯБВА ДА СИ НЕРВЕН КАТО КАРАШ АВТОБУС
    А СПОКОЕН
    КОЙТО ИМА КОЛА ДЕТЕТО МУ НЕ ВИСИ НА СПИРКА
    А И ВСЕКИ БЪРЗА
    АЗ КАРАМ ВСИЧКО ДОРИ И КОЛЕЛО
    МНОГО ПЪТИ ШОФЬОРИ НА АВТОБУСИ СА МЕ ПРИТИСКАЛИ
    СНОЩИ ДОРИ МИСЛЕХ ДА СЕ ВЪРНА И ДА МУ НАЦЕПЯ АЛАБАША НА ЕДНИ
    БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ

    НО КАТО ЦЯЛО АВТОБУСНИТЕ ШОФЬОРИ СА ПО ДОБРЕ ОТ БАКШИШИТЕ
    ЕЙ ТЕЗИ ТАКСИДЖИИ МНОГО НАГЛЕ БРЕ
    УЖАС
  • 59 Водач на автомобил

    20 4 Отговор
    Винаги съм давал предимство на автобусите возещи пътници . Даже не съм се замислял по въпроса ! Странно е ,че има хора които не осъзнават това !
  • 60 Jack Bauer

    6 13 Отговор
    Като чета повечето от коментарите смятат шпфЕра за прав ?!?!?!?!! Вие нормални ли сте. Тъпия ДАПаджия се оправдава че нарушава закона защото видиш ли трябвало да си свърши работата и гонел график. Това НЕ Е оправдание за нарушаване на ЗДП и ППЗДП. По неговата логика аз да почна от утре да обирам банки, ще раздавам половината от обира на социално слабите и ще ви обяснявам, ама моля ви се аз утре ще помогна на вашите близки, не ме съдете.

    Коментиран от #83

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 посетител

    6 4 Отговор
    Наложи ми се да живея няколко месеца във Варна.Най-ужасния град, с най-ужасните улици и булеварди и най-наглите хора!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Иван

    4 8 Отговор
    Не,ни пречете да сме в нарушение,давайте предимство,на по-големия...?!?WTF??Що за наглост е това..??Човека си измислил нов ЗДВ!!!Че и му напляскали една камара плюсове,за това,че иска да е в нарушение и да му дават предимство...Всичко се изроди тотално в тази нещастна държавица,кривият е прав,правият е крив,черното е бяло,нарушението не е нарушение,щото виждате ли...бързал.Луда работа!

    Коментиран от #69, #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Иво

    4 2 Отговор
    Жалко но е абсолютно прав.
  • 67 минаващ

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Onq bez konq":

    Това редовно го правят в Букурещ. Минава Пътна полиция и заминава. Иначе до довечера не може да стигне крайна спирка. Автобусите са нови мерцедеси, само сола и са винаги претъпкани макар, че на някои линии са по на 6-7 минути. Необходимо ли е да споменавам, че София е пустинята Сахара в сравнение с Букурещ?.
  • 68 Не е прав

    3 5 Отговор
    Независимо дали гони разписание или не, не може да извършва нарушения на закона за движение по пътищата. Точка.
  • 69 минаващ

    14 1 Отговор

    До коментар #64 от "Иван":

    Не се е изразил правилно. Тръгвайки от спирка, той не може да се включи в лявата лента, понеже неуките овце от средната лента са спрели успоредно на него без да му оставят място да се включи и спокойно изчакват да светне зеления сигнал на светофара, който е на 100 метра за направо. Би бил в по-голямо нарушение ако тръгне през тях. И за проклетия точно този ден е забравил крилете на автобуса в гаража. Но о, щастие.Лявата секция вече свети червено и не след дълго светофарът вече отново свети зелено за направо. Тъй като не всички спадат към горе споменатото стадо и един шофьор, а не карач го пуска, водачът засиява все едно е изтъркал правилните символи от Националната лотария и потегля. Но... отново греда. В лявата лента друго нещо стадо блаженно изчака зеления сигнал на лявата секция. Вариантите са 3. Автобуса спира и изчаква заедно с лявата лента, блокирайки движението направо, което още е на зелено, да завие наляво "С повишено внимание" и на червен сигнал или отново да изчака, развивайки с лявата лента от тази за направо, отново с повишено внимание или разчитайки някой, който е случайно в стадото, да го пусне? Та ти какво би направил, тъпо черноглаво балканско говедо? Въпросът е риторичен.
  • 70 никси

    3 1 Отговор
    чухте ли бе изроди какво ви каза колегата и вземете си забележка зашото една единствена гршка може да сьжалявате за цял живот от това ващо тьпо безумие да ли ще возиме хора в автобуса или ще превозваме стоки в тира е сьобразяваите се малко де мамаму стара значсвие курсовете за щофиори как ги искатахте по втория начинли личиви в това убеден сьм на 100 процента като гледам какво става по пьтищата вие нямате никакво колегиално уважение кьм нас моля осьзнаите се за това има никролози по пьтищата от текива като вас неграмотняци трябва да вьведат опреснителни курсове и дави видим тогава кои кое

    Коментиран от #81

  • 71 Driving pleasure

    6 1 Отговор
    Прав е човека! Много прав, за съжаление в Бг точно толерантност и колегиалност няма! А те работят при отвратителни условия и носят отговорност за много хора! И наистина сме стадо неуки овце! И това е доста меко казано!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 КАТ

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "Lion City":

    Може би не трябва да забравяш, че за твоята квалификация се изисква един шофьорски курс.
  • 75 Абе байно

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "никси":

    Ти имаш ли основно образование? Та ти си тотално неграмотен. Как са ти дали книжка, че и категория да возиш хора, изобщо не ми е ясно.
  • 76 колчо

    5 0 Отговор
    сред нация от полу-идиоти човека няма как да е прав...маймуните и идиотите са много повече от човеците...
  • 77 hmhmhm

    2 1 Отговор
    Принципа който е при мен е че големия е с предимство. Но тези с джиповете и лъскавите коли да не разчитат че когато не съм на кеф ще ги блъсна а ако те са виновни сопата бой докато мърда и така. Карам всичко което мога колело скутер, мотор, кола, камион. И съм толерантен когато аз преценя в другите случай не съм.
  • 78 вили

    1 3 Отговор
    прос народ слаба даржава

    Коментиран от #79

  • 79 ХХL

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "вили":

    Може ли в едно изречение от 4 думи да направиш 4 грешки?
    "прос народ слаба даржава" - Всяко изречение започва с главна буква, и завършва с точка или някакъв друг обикновено препинателен знак. После не се пише "прос", а просТ, и разбира се не се пише дАржава, а дЪржава.
  • 80 бомбата

    4 0 Отговор
    Истина до последната дума казва човека и то без никаква злоба....за съжаление пътищата ни са пълни само с простаци, говеда и убийци ! Тая крива демокрация превърна свободата в свободия....толкова убити на пътя хора...толкова смърт...без война.....Бойко да си наври бонус малус там де не го огрява месечината!
  • 81 Питам

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "никси":

    Ти , като си полуграмотен , кой ти даде книжка?

    Коментиран от #84

  • 82 Димитър Кънев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИКАРУС":

    Не само правилна но и справедлива.
  • 83 минаващ

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Jack Bauer":

    Доста овча логика.
  • 84 ХА ХА ХА

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Питам":

    Прост , по-прост , най-прост , шофьор !
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Психолог

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Варна":

    Като чета словоизлиянията ти, стигам до извода , че си някакъв дребен кмплексиран субект с амбиции за голям шеф ! Комплекса ти произлиза от това , че си слабо образован !
  • 87 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    За да стане човек водач на ПС от градският транспорт никак не е лесно Прекарват ги през "иглени уши" ! Не може да се повери живота на 30-50 човек на недисциплинирана и неуравновесена личност. Има и друго - да е добър един шофьор , нужни са знание и можене, а да е в градския транспорт е нужна и дарба- талант !!Все съм си мислел, че шоп и вълк не се опитомяват... Ала като прочетох някои коментари се убедих /за кой ли път/ че за диващината не важи , нито месторождението , нито козината. Има написани правила - трябва да се спазват !! Има и НЕПИСАНИ - човешки правила и закони - те просто няма нужда да се пишат - те са за човеците ..... ама при толкова много хора.......Какво ни направи тази " демокрация "- не зачитаме труда на никого!?
  • 88 ДоДо

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Onq bez konq":

    Ти не четеш ли пресата, не гледаш ли телевизия или не виждаш по далеч от бутилката с ракия? Това е промяната в ЗДП. Автобусите ще спират на трамвайните спирки, в частност и по бул. Константин Величков. Пише го и на електронните табла.
  • 89 Нурикян

    0 0 Отговор
    Съгласявам се , така е