Last news in Fakti

23 Май, 2019 16:08 32 798 66

Слави Трифонов: Горанов, фактите са факти, нарушили сте закона

  • субсидии-
  • владислав горанов

Финансовият министър се изказва леко неподготвен, казва тв водещият

Слави Трифонов: Горанов, фактите са факти, нарушили сте закона - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не знам според вас, но според мен, за да си министър на финансите, трябва да си много грамотен, много качествен, много образован и много морален човек. Все пак, ти си човекът, който отговаря за парите на държавата. Представям си министър на финансите, завършил Харвард. От здраво, патриархално, българско семейство. Почтен, честен и достоен човек. Но това са фантазии. Да се върнем в реалността.

По отношение на шестте милиона и половина, които финансовото министерство е дало в повече на партиите - като част от субсидията, финансовият министър се изказва леко неподготвен. Аз като не знам - питам. Той като не знае - говори.

Та, аз попитах, информирах се, помислих и сега ще му обясня следното:

ЗАКОН ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ
(в сила от 01.04.2005 г.)

Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) (1) ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ СЕ ОТПУСКА ежегодно на четири равни транша от централния бюджет ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ, които са РЕГИСТРИРАНИ В ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИ, УЧАСТВАЛИ СА В ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И ИМАТ ИЗБРАНИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.

(2) Общата сума, предвидена в бюджета, се разпределя пропорционално на ПОЛУЧЕНИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ ОТ ВСЯКА ПАРТИЯ ИЛИ КОАЛИЦИЯ.

Чл. 26. ДЪРЖАВНА СУБСИДИЯ СЕ ОТПУСКА ежегодно И НА ПАРТИИТЕ, които не са представени в Народното събрание, но са ПОЛУЧИЛИ НЕ ПО-МАЛКО ОТ ЕДНО НА СТО ОТ ВСИЧКИ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ.

Чл. 27. (1) (Изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2016 г., в сила от 26.05.2016 г.) ОБЩАТА СУМА, предвидена ЗА СУБСИДИРАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет на Република България в зависимост от броя на ПОЛУЧЕНИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ ОТ партииТЕ и коалицииТЕ на последните парламентарни избори, като ЗА ЕДИН ПОЛУЧЕН ГЛАС се предвижда субсидия в размер, определен ежегодно със закона за държавния бюджет на Република България.
(2) Начинът за предоставянето на средствата за субсидиране на партиите и коалициите се определя от министъра на финансите.

И ТАКА ОТ ТЕКСТОВЕТЕ В ЗАКОНА ЯСНО СЕ ВИЖДА, ЧЕ :

I. Законодателят е използвал понятието „всички действителни гласове“, за да определи партиите и коалициите, които имат право на държавна субсидия, а именно:

1. партиите и коалициите, които са получили не по-малко от 4 на сто от действителните гласове в страната и извън страната, с изключение на гласовете „Не подкрепям никого“ (чл. 25, ал. 1 от Закона за политическите партии и чл. 297, ал. 2 от Изборния кодекс);

2. партиите, получили не по-малко от едно на сто от всички действителни гласове (чл. 26 от Закона за политическите партии).

II. Навсякъде законодателят е използвал понятието „получени действителни гласове“ при определянето и разпределянето на общата сума за субсидиране. Принципът е, че на всяка партия и коалиция трябва да бъдат разпределени толкова пари, колкото гласа е получила.

Не може да има объркване в прилагането на закона, след като е използвано едно и също понятие във всички разпоредби - няма как тогава в различните текстове да е вложено различно съдържание.

Разпоредбите на чл. 25, 26 и 27 са систематично и логически свързани и както от тях, така и от стенографските протоколи при приемането на текстовете в Закона за политическите партии, се вижда, че при определянето на общата сума за субсидиране на партиите и коалициите, трябва да се вземат предвид само и единствено ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ ГЛАСОВЕ НА ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, КОИТО ИМАТ ПРАВО НА СУБСИДИЯ.

В общата сума не трябва да се включват гласовете, получени от партиите и коалициите, които нямат право на субсидия, още по-малко тези на независимите кандидати или гласовете "Не подкрепям никого". Нито в чл. 25, нито в чл.27 от закона се споменава, че гласовете на независимите кандидати и гласовете “Не подкрепям никого” могат да бъдат прибавени към гласовете, образуващи субсидията. Никъде!

И Изборният кодекс, и Законът за политическите партии правят разлика между понятията „ВСИЧКИ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ" или “действителните гласове“ и „ПОЛУЧЕНИ ГЛАСОВЕ“ - и много внимателно ги използват. Когато се използва понятието „получени гласове от партиите и коалициите“ се имат предвид не всички действителни гласове, а само гласовете на кръга от партии и коалиции, които имат право на субсидия. Неслучайно и резултатите от изборите се обявяват по партии, коалиции и инициативни комитети.

Ако законодателят при определянето на общата сума за субсидиране по чл. 27 от закона е имал предвид „всички действителни гласове“, той е щял да го посочи, така както е направил в чл. 26 при определяне на критерия за субсидиране на извънпарламентарните партии. Още повече, че тук става въпрос за пари и противното прилагане означава, че се разпределят средства за гласове, които не са получени от правоимащите партии и коалиции.

Явно не се знае, че при изменението на Изборния кодекс през 2016 г. народният представител Данаил Кирилов в пленарното заседание от 27 април 2016 г. е направил допълнение в чл. 27, ал. 1 от Закона за политическите партии. След израза “в зависимост от броя на получените действителни гласове” той е добавил “от партииТЕ и коалицииТЕ” и членувайки ги, по този начин е премахнал всякакво съмнение, подчертавайки че определянето на общата сума за субсидиране не може да бъде въз основа на гласовете за всички партии и коалиции, да не говорим пък за гласовете на независимите кандидати и гласовете “Не подкрепям никого”, а се ограничава само до тези, които имат право на субсидия и техните гласове. И това е духът на закона.

Ясно е уточнил, че добавката цели и „да премахне всякакво съмнение, че от гласовете, които са от протестния вот могат да се получават каквито и да са средства от партиите“.

Министерството на финансите обаче не се е съобразило с волята на законодателя.
И това е направено съвсем умишлено, след като Министерството на финансите с писмо вх. № НС-04-31 от 3 април 2017 г. е поискало от ЦИК разяснение, относно обявените с Решение № 4670 - НС от 30 март 2017 г. окончателни резултати от гласуването и разпределението на гласовете по кандидатски листи на партии, коалиции, независими кандидати и “Не подкрепям никого”.

Тоест Министерство на финансите е имало пълната информация колко са гласовете на правоимащите партии и коалиции, колко са на партиите, непреминали 1 %, колко точно са гласовете дадени на независимите кандидати и гласовете “Не подкрепям никого”, и съвсем умишлено е нарушило закона, събирайки в едно всички тези гласове.

Така че, господин Горанов, бих искал да кажа: “Вярвам, че ме разбрахте какво ви казах”, но не съм сигурен, че ще бъда прав. Но господин Горанов, това няма никакво значение, защото законът си е закон, фактите са си факти, вие сте го нарушили и дали е от глупост или е преднамерено, няма никакво значение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    116 9 Отговор
    Пей си пенкеле кой ли те слуша

    Коментиран от #58

  • 2 БОЕКО

    91 3 Отговор
    ЖИВЕЯ ПРИ ПРАСЕТО И КОКОШКИТЕ И ПУША ЦИГАРИ
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 7 Отговор
    ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА
  • 4 Пeевски

    29 142 Отговор
    Слави, пeниш се повече от необходимото.
  • 5 Престъпника от Банкя

    154 16 Отговор
    Гарантирано от Граждани за Европейско Разграбване на България
  • 6 иванчо

    28 186 Отговор
    слави седи на инвалиднио стол и се махай некаде чи омръзна на народа с твойте глупости и твойте мангизи са в офшорка тия мартеници те направиха милионер ама си кукувица вече брат

    Коментиран от #25, #36, #38

  • 7 Кофти комунисти във Венецуела

    130 14 Отговор
    Обрачът около Дон Боко Али Баба се затяга смъртоносно.
  • 8 Дeса Поетеса

    44 4 Отговор
    Спирам се до една бyдка и почвам да тъpкам...билeтче
  • 9 Гербаджийски кавал

    44 85 Отговор
    Добър ден дълъг, добре че ни отвори очите хахаха ние не знаехме чакахме славчо да ни каже как стоят нещата, поредния льохман жаден за кокала. Всички те видяхме ква подлога си на борисов когато дойде във предаването ти как сам си четка имиджа задавайки сам на себе си въпроси и отговаряйки си сам

    Коментиран от #19

  • 10 Тръмп

    8 39 Отговор
    Трифонофф!!!:):):)
  • 11 Тръмп

    21 82 Отговор
    Славчо още ръга чушки в боба,но няма червено Ферари, а само червен спонсор!!!:):):)

    Коментиран от #20

  • 12 Тръмп

    13 41 Отговор
    Горанов се присмя на "специалистите" от УНСС,които сами се фалиха!!!:):):)Не чудно щом дебил Гечев е там!!!:):):)
  • 13 Киро

    29 59 Отговор
    В Харвард ли,защо да не в Свищов да е завършил,поне да е с българско съзнание завалията,да мисли доброто на народа си,за какво ни е някой отроден и с промит мозък български еничар-американец.Пък и Харвард въобще не е мерило за акъл,пълно е с лъохмани и мамини синчета предимно,цели филми има в ютуб по темата,ама кой да се интересува,само се повтарят изтъркани клишета.Вземи се ъпдейтни Славчо!

    Коментиран от #29, #30, #31, #32, #33, #34, #35, #53

  • 14 Истината

    11 98 Отговор
    Слафчо , много си прос !

    Коментиран от #21, #24

  • 15 Край

    40 9 Отговор
    Голямата глава която никога не се усмихва и играе голям финансов експерт всъщност е ПРазна.
  • 16 Бъгс Бъни

    5 44 Отговор
    Главчо, хвани си го този примат под ръчичка и си го води в Плевен - градът на циганите и пачите мозъци!
  • 17 Шаран БГ

    63 4 Отговор
    Какви коментари!? Никой не коментира казаното - важното е кой го е казал и колко смъртни гряха има. Те това е нашенецът !!!
  • 18 Пенчо

    85 2 Отговор
    Колкото и да не харесвам Слави, той наистина е прав.Това е синхронизирана схема за партийни субсидии за ВСИЧКИ настоящи политици.

    Коментиран от #22, #23

  • 19 Реалист но не онзи от гроб

    55 7 Отговор

    До коментар #9 от "Гербаджийски кавал":

    А ти не се ли замисли, че тиквата като ходи в предавания преди това изнудва телевизии и предавания и т.н. Затова в повечето телевизии е в добра светлина и по рейтинг също , но скоро балона ще се спука.

    Коментиран от #64

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 прос ха ха ха

    29 6 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    прост се пише с "Т" накрая верно си прост с твоето цитирам "прос" много си прос или прост , все едно разбра ме )))
  • 22 Браво

    58 2 Отговор

    До коментар #18 от "Пенчо":

    Дори и да не харесваш даден човек когато е прав , трабва да признаеш ,че е прав а не само да се "плюем" и да защитаваме безсмислени каузи. Дадох ти + за комнтара.
  • 23 Киро

    4 19 Отговор

    До коментар #18 от "Пенчо":

    Хитлер също е бил прав и какво от това.Дори изкуствения интелект бил стигнал до същия извод казват.И в двата случая са им дръпнали шалтера и с право.
  • 24 Анонимно

    30 3 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    А ти си доказано неграмотен и прост.Коментирай какво е казано, а не кой го е казал.Май не можеш да прочетеш толкова дълъг текст и затова плюеш автора му.
  • 25 Ман

    21 1 Отговор

    До коментар #6 от "иванчо":

    Глупост ли е да те ограбват?
  • 26 Тай Бошо

    29 5 Отговор
    Е, премахнато е всякакво съмнение. Сега е пределно ясно, че ѝ от гласовете на протестния вот,се изплащат субсидии.
  • 27 Бай Митко

    53 6 Отговор
    Момчета и момичета,
    Слави е прав. Ние вместо да го подкрепим се заяждаме с него. По този начин работим в полза на нарушителя на закона Владислав и неговия покровител бате Бойко.
  • 28 Ханко от село Осеня

    6 24 Отговор
    Мисля че тук място за морал няма славо , тук се следва точката на закона .Едва ли ти си по добре запознат с материята , но както и да е , нали това е демокрацията , всеки може даси говори всиучко

    Коментиран от #43, #66

  • 29 Фауст

    6 21 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Кофтти-чалга милионер за Харвард българи мечтае?!
  • 30 Фауст

    4 17 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Кофтти-чалга милионер за Харвард българи мечтае?!
  • 31 Крадлива сврака

    5 17 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И този до Резидета, Курнела и Ела нарежда се - сее омраза, завист болшевишка, разделя народа безпросветен, за пари винаги готов.
  • 32 Крадлива сврака

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И този до Резидета, Курнела и Ела нарежда се - сее омраза, завист болшевишка, разделя народа безпросветен, за пари винаги готов.
  • 33 Крадлива сврака

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И този до Резидета, Курнела и Ела нарежда се - сее омраза, завист болшевишка, разделя народа безпросветен, за пари винаги готов.
  • 34 Крадлива сврака

    4 13 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    И този до Резидета, Курнела и Ела нарежда се - сее омраза, завист болшевишка, разделя народа безпросветен, за пари винаги готов.
  • 35 Крадлива сврака

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    ...до Резидета, Курнела и Ела нарежда се - сее омраза, завист болшевишка, разделя народ безпросветен, за пари винаги готов.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Басри

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "иванчо":

    ти си злобно мъничко човече....
  • 39 Кофти комунисти във Венецуела

    32 4 Отговор
    Законът определя 11 лв., главанакът Горанов плаща 13 лв. Законът му го позволявал, лъже наглецът.
  • 40 Фред

    27 2 Отговор
    Прав си. Въпреки всичко казано те ще продължават да си правят каквото си искат.
    А комунистите нищо не казват за субсидия геит. Защото и те лапат.
  • 41 Розата

    33 4 Отговор
    И ГОРАНОВ Е ЗА СОФИЙСКИЯ ЗАТВОР.ТАМ ПРИ ВЕТКО И СВАТ МУ,БАНЕВ И ДР.ОЛИГОФРЕНИ. ДА ИЗБИРАТ КИЛИЯ И ЗА ДУЕТА БАЦЕ И ЦЕЦО,ЧЕ И ТЕ НАТАМ ГЛЕДАТ.
  • 42 КОНСТАНТИНОВ

    24 3 Отговор
    Много пъти съм го писал и пак го пиша 30г. ни управляват Долни престъпници и национални предатели в лицето на всички О.П.Г. наречени партии.Вдявате ли българи или пак ще се оставите да ви пускат по пътза
    лката
  • 43 goni

    25 4 Отговор

    До коментар #28 от "Ханко от село Осеня":

    Прав си! Морал няма! Няма етика! Да дадеш едни пари на едни, които правят законите, незаконно, защото законите били несъвършени!:) А, аз се чудих, кой измисля вицовете?!:) Вицовете не са измислени! Те са истина и ние се смеем на нея!
  • 44 гост

    22 5 Отговор
    У нас няма значение колко смърди и какви проверки се правят, защото няма резултатност, която да е справедлива и уместна срямо престъплението. Ето, Московски уби детето си, но подаде оставка за нещо съвсем далечно, като при всички се приключва с подаването на оставка от заеманият пост, а не с персонална отговорност. Така всеки един държавен работник може да си подписва какво си иска, а накрая се оттегля и стореното си остава сторено, никаква отговрност не се поема от никого. Ето Румъния вкара десетки политици в затворите за много години, а ние нямаме един вкаран ефектвино за корупция за последните 30г., все се водят дела и все невинни излизат, я политици, я мафиоти, ама обикновенните граждани ги държат като зверове с белезници на крака и ръце, в това число и жени като Иванчева, която получи висока присъда за корупция, без да има доказателства и да я заслужава. На пук на всички очевадно корумпирани индивиди в политиката това е крайно неприемливо.
  • 45 коко

    21 2 Отговор
    крадливи гербери,ей...
  • 46 мюмюн

    31 2 Отговор
    Открадваш няколко милиона,подаваш оставка и всичко е шест!
  • 47 бойко

    18 6 Отговор
    СЛАВИ-ПРЕМИЕР.
  • 48 Илия Йорданов

    22 1 Отговор
    Докато няма хора в затвора както би трябвало да бъде това безобразие ще продължава за съжаление.
  • 49 Тай Бошо

    15 2 Отговор
    Абе, добре са усвоили командата „гЕпи!”. Са да видим, как че бегат с толкова нагепено.
  • 50 ПЕНКО

    3 7 Отговор
    НА ВНИМАНИЕТО НА СЛАВИ - ДЪЛГИЯ ТАПАНАР !!! ПАРИТЕ ДНЕС СА СУБЕКТИВЕН ЕКВИВАЛЕНТ НА РАЗМЯНА НА РЕЗУЛТАТИТЕ НА ПРОИЗВЕДЕНОТО ОТ ХОРАТА !!! НО ПРЕДИ РОДШИЛДОВИТЕ БАНКИ |ВА ФРАНЦИЯ ;||РА АНГЛИЯ ; ||| ИТАЛИЯ- Е ИМАЛО И ОБЕКТИВНОСТ !!! ДНЕС ДОЛАРОВИТЕ ЦИОНИСТИ- ПРЕДСМЪРТНО ПРЕЧУКВАТ ПАРИТЕ - ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ ВСЕКИ РАБОТЕЩ ЧОВЕК !!! ЕЛЦИН СЕ РАЗБОЛЯ -ДОЙЧЕ МАРКАТА ПАДНА !!!!!!!!!!!
  • 51 Съдия Иванчева и Гл прокурор Йончева

    15 2 Отговор
    Горанов е от ,,парашутистите,, вероятно е от старо ,,ченгеджийско,, семейство.Спомням си като го спуснаха от нищото ,млад,голобрад и започна да дава ,,акъли,, по телевизията.Нека някой от нас да се опита да каже нещо по телевизията и публикувайте резултата.Телевизиите са недостъпни за народа,строго са цензурирани,включително и ,,шоуто,,.
    Сега да го съдят за шесте милиона и съдия да му е Иванчева,а главен прокурор Йнчева.
  • 52 Цар Вул

    6 3 Отговор
    Отлично попадение на Славчо!!,но той забравя едно:Че трябва да се следва не само духа но и БУКВАТА НА ЗАКОНА!Но Слави трябва отдавна да си разбрал/нали си от моят град ПЛЕВЕН/,че ГЛУПАКА СИ Е ГЛУПАК независимо от това КАКЪВ ПОСТ ЗАЕМА!!!!
  • 53 Ганчовия

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Види се ти никога няма да знаеш какво Харвврд, точно защото мозъкът ти е промит от лизане на руски задници.
  • 54 Къде е логиката?

    7 0 Отговор
    Според Горанов законът е несъвършен, да му повярваме на тоз нагъл мошеник. Но законът е изготвен именно от депутатите партийци. Защо тогава им плаща за калпава работа и то с бонус?
  • 55 Владислав Иванов Горанов

    7 0 Отговор
    Честността е класово понятие! Вие чели ли сте Айн Ранд, и адептите на дясното? Спряхме водата на циганите, ще я пуснем ако гласуват адекватно. и токът.. Всички партии работят за ГЕРБ на изборите, дърпат антигерб гласове и ги унищожават, и пльят БСП. ... БСП изчезне ли от политиката, изчезва и ДПС, СДС и ГЕРБ, ... ...ОБАЧЕ..
  • 56 документите

    7 0 Отговор
    Кирил Ананиев наследява Владко Горанов, при смяната на ГЕРБ със служебното правителство, след служебното Горанов сменя Ананиев. Финансовото министерство. Те са племеник и чичо.
  • 57 ВИЗИЯ БГ

    0 6 Отговор
    Патриархално семейство и Харвард, е клише, като НАТО=добра икономика, ЕС=ДОБРА ИКОНОМИКА И ЛИПСА НА БЕДНИ И КОРУПЦИЯ, КАПИТАЛИЗЪМ=ДОБРА ИКОНОМИКА. КЛИШЕТА ПРОПАГАНДА ЗА МАТРИАЛЪТ. СЕЛЮ ТРИФУНОВ...?
  • 58 волен сидеров

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    ще го послушат -на изборите -наказателен вод-няма вече герП
  • 59 документите

    4 1 Отговор
    Горанов е роден на 30.04.1977година в град Плевен.

    Семеен с едно дете.

    Горанов завършва математическа гимназия „Гео Милев” в родният си град. В периода 1994 -1999 година завършва Стопанската академия”Димитър Апостолов Ценов” в град Свищов със специалност „Икономика”. Горанов е магистър по „счетоводство и контрол”. За периода 1998 – 2001 година работи като специалист в отдел „Извънбюджетни сметки и фондове” към Министерство на финансите. В края на 1999 година напуска Министерство на финансите и с помоща на Емилия Масларова и Кирил Ананиев ( негов роднина) само за две години израства като експерт, а в последствие става и директор на дирекция „Финансова политика” към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа. В средата на 2001 година Горанов отново с помоща на Ананиев се връща в Министерство на финансите, като е назначен на длъжност Главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове”.
  • 60 Т.Живков

    1 5 Отговор
    Славчо , като си в инвалиден стол,не мисли че си Рузвелт!!!!!
  • 61 грешка нема

    0 8 Отговор
    Действителни гласове са всички гласове, така че грешка нема Славчо. Това, че ти си мислиш и тълкува закона като дявола евангелието е друга тема, но че манипулира е сигурно..

    Коментиран от #63

  • 62 Пунта Мара

    0 0 Отговор
    Само Боко и Цецо¡¡!!!!!!!
  • 63 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "грешка нема":

    Ако, бюлетината ти не е действителна, ти действителен си?!:) Бъзикам се!:) Сигурен съм че ти съществуваш!:) Ама, има едни други....!:) Приятна вечер!:)
  • 64 Кжйцугуг

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Реалист но не онзи от гроб":

    А ти не се ли замисли че тиквий и славуций са две братчета популистчета.
  • 65 Анонимен

    1 0 Отговор
    Казват,че истината ще ни направи свободна!
    Всеки е наясно и знае до болка нещата,но стана ли по-освободен от познатите му навици и действия всеки ден да прави едно и също нещо в очакване на различни резултати?
    Всеки може да заведе едно магаре до извора,но не всеки може да го накара да пие вода от него.
    Слави няма как да промени мисленето на другите и живота им,но поне ръчка и показва проблемите върху които явно има хора,които не са се замисляли върху това така гласно да изкажат мнението си.
    Всеки е нужно да носи отговорност за живота си,а не да чака на политици.
  • 66 осела на ханко

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ханко от село Осеня":

    Ханко ханкоооо абе много си прост