Last news in Fakti

8 Юни, 2019 09:00 31 884 110

Развъдчик на Кане Корсо за ФАКТИ: Породата не е агресивна!

  • порода кучета-
  • кане корсо-
  • трагичен случай-
  • убийство-
  • мъж

Кучетата от породата са изключително интелигентни и със стабилен характер

Развъдчик на Кане Корсо за ФАКТИ: Породата не е агресивна! - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пет домашни кучета и техният собственик бяха задържани от полицията, а причината е смъртта на 39-годишен мъж край село Владо Тричков. Причината за смъртта на мъжа е нападение от страна на кучетата, които са от породата Кане Корсо италиано. От ФАКТИ изказваме най-искрените си съболезнования към близките на убития мъж. ФАКТИ своевременно реагира и потърси експертно мнение от развъдчик на Кане Корсо италиано. Дамата, с която разговаряхме се казва Силвия, като тя и съпругът ѝ от близо 6 години активно изучават и практически целодневно се занимават с породата.

''Въз основа на тази трагична новина, първо бих искала да изкажа искрените си съболезнования на семейството на загиналия по този ужасен и нелеп случай мъж. Приемам присърце този трагичен случай и имайки предвид, че аз и съпругът ми селектираме тази порода от около 6 години, е наистина добре да има експертно разяснение за нея. На всички ни е ясно, че най-вероятно и тази порода наред с питбулите, Дого аржентино и други едри породи, ще влезне в съзнанието на хората в България като ''опасни, агресивни убийци'' и ще остави дълбок негативен отпечатък у тях, за тази иначе наистина стабилна като характер порода'', заяви за ФАКТИ Силвия.

''Кане Корсо италиано е италианска порода с богата история от над 2000 години. Те са изключително интелигентна порода, както казах със стабилен характер, здраво сложено тяло, енергични като бързина на движения на кратки разстояния. Те са доста лесно подлагащи се на тренировки, много възприемчиви, любопитни като натура и социални. Породата наистина е използвана от италианската мафия за защита, като гард, а също така и за да пази магазини и складове с ценни стоки. В селата породата е ползвана от фермерите за пазач на стадата. Породата не е била селектирана за директно нападение на хора или за участие в бой между кучета. Добре е да се прави разлика между заложени генетични защитни реакции и откровена агресия без причина'', обясни пред ФАКТИ развъждащата породата.

''Много любвеобилни са към стопаните си и особено привързващи се към тях и децата, но същевременно с това имат и вродени работни защитни качества на много добър пазач.
Подчертавам, че това е много сериозна порода, която не е за всеки. Отглеждането на Кане Корсо е изключително сериозна и отговорна работа'', уточни за ФАКТИ тя.

''Като всяка една порода има своите специфики, определени качества, определен характер и навици, но в никакъв случай в Кане Корсо няма генетично заложена такава жестока агресивност! Всяко едно куче, ако е добре възпитано, социализирано и гледано, ще бъде един прекрасен и не показващ агресия домашен любимец'', заяви Силвия пред ФАКТИ.

''Това е задължение на стопаните. Необходимо е те да полагат сериозен труд и време в обучение за общо послушание, за социализация, добри грижи и най-вече за създаване на една дълбока връзка между куче и стопанин. Аз и съпругът ми отглеждаме Кане Корсо италиано от 6 години, имаме 7 кучета от тази порода, всяко едно със своя специфичен характер и темперамент, но всичките социализирани и абсолютно адекватни към всякакви ситуации, а също така добронамерени към хора и деца'', продължи разказа си за ФАКТИ тя.

''Бих искала ясно и категорично да заявя, че няма родено агресивно куче, независимо от това каква порода е, дали е породисто или не. Ние стопаните сме тези, от които зависи правилното психическо израстване на кученцето, постоянство в социализацията му и коректното обучение за общо послушание. Ако за кучето не са полагани достатъчно грижи, ежедневни, ако не е било социализирано, ако е било третирано по лош начин, връзвано, недохранвано системно, оставено затворено дълго време ( седмици, месеци, години) на едно място, е за съжаление логично да се отключи факторът агресивност при него. То виждайки нещо, което за него е непознато и нетипично, агресията е вид защита от това, с което то не е свикнало до този момент от живота си. Най-вероятно в тези случаи кучетата се чувстват заплашени. Имало е и жалби до кмета от съселяни на собственика на кучетата по този случай. Разбра се, че собственикът не е живял постоянно там, а е идвал през няколко дни за да ги храни'', заяви Силвия за ФАКТИ.

''Естествено има и проценти генетична предаваемост на характера от родителите към кученцата, но отново ще кажа, че с правилен подход и работа - всичко може да бъде поправено.
Появи се информация, че в случая с починалия човек, кучетата са били сами през по-голямата част от времето, нередовно хранени, оставени в изолация и моето лично мнение е, че са копаели дупки, искайки да излязат, точно с цел да търсят храна. Всеки знае, че една глутница от кучета се чувства много по-силна и там вече психологически нещата стоят по съвсем друг начин. Основният проблем най-вероятно е изолирането на тези кучета, които със сигурност стават асоциални. Имайки предвид и редовното недохранване, липса на ежедневен контакт с различни хора, разходки и занимание с тях, събрани тези неща са най-вероятната причина за тази трагедия'', констатира пред ФАКТИ дамата.

''В днешно време има много стопани на кучета от тази порода, живущи в апартамент или къща, семейни с деца. Кане Корсо се използва за защита ( ИПО) и спортове, дори като аджилити. Също така представители на породата могат доста често да бъдат забелязани по киноложките изложби, в ринг, в близост до друг мъжки екземпляр от тази порода и то без това да поражда някакъв проблем между тях'', добави тя за ФАКТИ.

''В Америка и Европа породата се използва изключително често като service animal или казано на български - обслужващо куче за хора с определени, специфични потребности. Искрено се надявам казаното от мен да допринесе за един реален поглед върху Кане Корсо италиано и характеристиките на тази порода, но най-вече да спомогне против опетняването на името ѝ'', завърши анализа си за ФАКТИ Силвия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 отегчен

    180 83 Отговор
    Големи идиоти тия кучкари бей!
    Толкова хора бяха убити, нахапани, нападани... включително жени и деца, включително деца на кучкари и тия толкова години си знаят тяхната: "Спокойно! То не хапе!" Няма такива идиоти.

    Коментиран от #34, #54, #102, #103

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванов

    134 4 Отговор
    Явно само пенсионерите издържат на глад, без да хапят. Ама те нямат и с какво, щото са щърби, демек зъбите са им паднали.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 dynamo

    126 52 Отговор
    Аман от кучета. Аман от тъпаци с 50 килограмови " добродушковци"!
  • 7 немои тъи

    37 8 Отговор
    РАЗВЪДЧИК казваш.

    Коментиран от #19

  • 8 Киномога

    96 66 Отговор
    Изкл. интилигентни Кане Корсо???!!! Нещо не ги ползват за водене на слепи и в полицията. Изключително интилигентно куче може да наречеш само Немската Овчарка!

    Коментиран от #90, #94, #108

  • 9 Куче влачи камион

    163 13 Отговор
    Имам пинчер и като сме на разходка не го изпускам от поглед ! Друг е въпроса ,че котките му се ежат понякога и налитат ! Да имаш огромен звяр и да го пуснеш свободен , без контрол е престъпление !
  • 10 скептик

    120 17 Отговор
    Цигани, кучкари, джигити, бандити, дрогари, политици... оцеляването в България мисия... трудна.

    Коментиран от #82

  • 11 Да питам

    18 6 Отговор
    Какво е аджилити?

    Коментиран от #20

  • 12 Бесен Язовец

    80 9 Отговор
    Измислици на тия пън кучетата докато ги гледаше в апартамента в Надежда - 6 също бяха злобни. Първото куче което развъди се казваше Корина пусна кученцата на цена от 2000€ реши да печели както се сещате никой не си купи куче сранаха на 1 г. и бяха при него майката и още 4 кучета. Първо нахапаха един питбул в Парка след това имаше случай с един дакел извадиха го кучетата му на една бабата от ръцете,добре че бяха хора на близо едвам отърваха дакела и бабата която бяха ухапали по ръката. За дакела се погрижи един много свестен човек плати му лечението. Тоя е много нагъл тип Йордан дебил абсолютен.слеь случката беле оредопреден и тогава се изнесе в,, Владо Тричков"

    Коментиран от #23

  • 13 123

    52 15 Отговор
    Хсяка панта без стопанина си на обществено място трябва веднага да се унищожава. Тако и собстнениците ще са внимателни, и хората на улицата ще са спокойни! Много сте загрижени иначе за кучетата, а за хората кой мисли. Хиляди хора имат страх от кучета, дори и такива, който не са агресивни, но според вас те да се оправят, стресът който изживяват не ми интересува!
  • 14 Миризлив пор

    54 14 Отговор
    Всичко е до възпитание. Нека си кажем истината, на малко хора им трябва такова куче за любимец, ползват се за пазачи. Никой не иска любвеобилен пазач, така че каквото се търси такова се предлага т.е. на това са обучавани. Виждал съм питбул който всеки ден беше на детска площадка отвързан и без намордник. Децата го малтретираха и яздеха а той си траеше. Единствения начин да се отпуши агресия, беше някой да застраши децата т.е. глутницата.

    Коментиран от #16

  • 15 Бесен Язовец

    65 16 Отговор
    Слушайте оксиморона:В никакъв случай кучетата от порода Кане Корсо не са предразполижени към такава агресия! А преди това обяснява за стражевите им качества. Е как ще бъде страждво и няма да има генетична предразположеност към агресия? Борец ли е Кане Корсо? Всяко стражево куче е потенциален убиец!

    Коментиран от #21, #84

  • 16 бактисъл

    33 19 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Кажи си истината, че си идиот, потенциален убиец. Като ухилената идиотка на снимката и като тоя йОРДАН.

    Коментиран от #38

  • 17 Xyz

    55 10 Отговор
    Тези размножители на кучета да ги стрелят директно без съд.Искат да печелят,без да хранят дори кучетата,без да вложат стотинка или грижи.Зоомагазините също са за затваряне.Има достатъчно безстопанствени животни по улиците за осиновяване.Печалбари за сметка на животните!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 NikNay

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "немои тъи":

    Не пиши такива коментари - модераторите не ги обичат и ги изтриват. . . . .
  • 20 NikNay

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Да питам":

    Нещо като дресировка на кучета , бягат през различни препятствия за време .
  • 21 NikNay

    23 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Пазач не е синоним на агресия. Бъркаш понятията. . .

    Коментиран от #22

  • 22 Бесен Язовец

    24 8 Отговор

    До коментар #21 от "NikNay":

    Заключението ти е въпрос на лично тълкуване! То сега някой може да каже че кучетата са си пазили територията около къщата в гората. Породата Кане Корсо в древноста е ползвана не за охрана а за битки със хора слага ли са им брони и са ги пускали в сражениа.

    Коментиран от #37

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    15 1 Отговор
    А честито на Йордан от бл.604.
  • 27 Госあ

    45 3 Отговор
    Значи като чета такива новини и материали започвам да мисля,че наистина трябва да въведат закона на дивия запад и да въоръжат хората,я срещу кучета и техните стопани я срещу тъмни и не толкова тъмни субекти. Балканеца,си е балканец и европейските летописци навремето добре са го отразявали. Аз съм израснал с две кучета - немски овчарки. Едната беше пазач и агресивна към непознати само в двора,а другата (чудесен едър екземпляр) към пилци и котки. Можеше всеки необезпокоявано да влиза без никакъв проблем. Както и да е, и двете съм/сме ги разхождали на Витоша и Люлин планина. Дори в планината по оживените туристически пътеки редом до мен (тази порода и пусната не се отделя от собственика) съм ги водил на повод, и съм ги пускал едва когато вляза в гората и тръгна по неоживени пътеки. Тези хора които отглеждат агресивни породи,озлобяват ги още повече и на всичкото отгоре ги пускат да се разхождат свободно, дори без тяхното присъствие са потенциални убийци. Някои от тях-реални. Тези индивиди трябва да понесат най строгото наказание за злодеянието си. И между другото, както говорим за закон за закрила на детето, не е лошо да започнем да говорим за закон за отглеждане на домашни любимци ! Крайно необходимо е !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тери

    27 6 Отговор
    По-голям изрод от човека няма. И като добавим, че колкото е по-некомпетент и неинформиран, толкова по-силно отстоява мнението си. Вечно други са му виновни, децата, кучетата. Той във възпитанието им не е участвал, но за сметка на това очаква чудеса да се случат. Съболезнования на семейството на загиналия мъж.
  • 30 Порно

    45 9 Отговор
    Има вече хора в затвора за насилие над животни , но въпреки , че почти всяка година има хора убити от кучета, няма кучкар в затвора. Повечето кучкари не са в ред , за тях кучето е по важно от човеците.
  • 31 Кумчо Вълчо

    11 5 Отговор
    Сложи вълка да пази стадото и тогава ми кажи колко много е интелигентен.
  • 32 Дедо ти

    33 16 Отговор
    Както при децата, така и при кучетата - всичко е до възпитание...не до порода и етнос

    Коментиран от #41

  • 33 НУДИ

    7 3 Отговор
    НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ КУЧЕТА
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гоуст

    50 13 Отговор
    Като чета тази жена мисля, че по-добре да не я бяха публикували. Личи си, че от любов към породата(кучетата) е кон с капаци като повечето "кучкари". Отглежда породата от САМО 6г. това е нищо, ако се занимавше с това 25-30г. да се изказва. Породата е АГРЕСИВНА, такава е създадена, селектирана и за това отглеждана и ползвана и сега. Още римските легионери са ползвали породата за битки на бойното поле. И НАЙ-ВАЖНОТО, и най-миролюбивата порода когато се съберат повече от 3бр. става глутница, и тотално се променя поведението им. Това го знае всеки ИСТИНСКИ "кучкар".Също така знае, за Алфа водача. Всяко куче се стреми да стане такъв, а това се постига с показване на доминантно поведение, т.е. агресия към всеки(човек, куче) който не се подчинява и не те признава за водач. Аз също харесвам кучета, имал съм през годините различни породи, и за да не мъчиш себе си и животните първо, сам трябва да се образоваш и да спазваш определени правила.

    Коментиран от #43

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 NikNay

    14 7 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Пак повтарям , че бъркаш понятията - да пазиш нещо не означава, че си агресивен. . . .
  • 38 миризлив пор

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "бактисъл":

    Не съм кучкар, нямам куче нито пък защитавам някой. Просто ако не си в час как се възпитава и отглежда едно куче по-добре си замълчи. В случая тези кучета просто при липса на доминантен алфа-водач т.е. стопанин са станали глутница. Достатъчно съм бил до кучета, да знам че кучето е това което "изковеш" от него докато е малко и след това само да надграждащ възпитанието. Тези са ползвани за разплод и са показвани колко добре пазят за да се вземат добри пари от кученцата, които приличат на родителите си. Никой не иска лигаво кученце за пазач все пак.

    Коментиран от #104

  • 39 ЗЛОБЕН

    31 15 Отговор
    ВИНОВНО ЖИВОТНО НЯМА. ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН САМО ЧОВЕКА. ЗА РАЗЛИКА ОТ НЯКОИ ДИВИ ЖИВОТНИ , НИТО ЕДНА ПОРОДА КУЧЕТА НЕ СЕ РАЖДА АГРЕСИВНА. НИТО ЕДНА. ЧОВЕКЪТ Я ПРАВИ АГРЕСИВНА. УМИШЛЕНО ИЛИ ОТ НЕЗНАНИЕ. 50 год. ГЛЕДАМ КУЧЕ И ОТГОВОРНОСТТА ЦЯЛАТА Е МОЯ И САМО МОЯ. НЕ СЪМ ДОПУСНАЛ И 1% ОТ СТАНАЛОТО ВЪВ ВЛАДО ТРИЧКОВ. А ОТ ПРОЧЕТЕНОТО ПО- ГОРЕ ЗА ИЗКАЗВАЩИТЕ СЕ МОГА ДА ПЕРЕФРАЗИРАМ: КОЙ ЗНАЕ И КОЙ НЕ ЗНАЕ СЕДНАЛ КАРТИ ДА ИГРАЕ.
  • 40 ПОЗНАВАМ ГО

    29 2 Отговор
    Тоя Данчо - Пумиарикс беше същия философ като тази госпожица и обясняваше на висок глас на кучкарите как да се били дресирали кучетата в,, Северния Парк" а вижте от философия до къде го докара! Айде аман от философи купили си глутница и се мислят за големите психолози. Когато гледаш кучета на глутница едно да тръгне всички след него.
  • 41 Философа

    19 1 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо ти":

    Айде бегай, те децата не знаят как да си възпитават че с кучета ще се справят!
  • 42 Бг Пародия!

    34 0 Отговор
    Хората им писна от Нпо, зелени, Хелзинкски и т. Н. Организации! Това е България, страна в която най-важни са хората, българите разберете го веднъж за винаги това нещо дебили такива! Защо са му на тоя идиот 5кучета!!!?? Защо!??? Това си е цяла глутница! За това са нахапали невинния човек. А тоя дебил или ги е проавал или ги е вкарвал в залози за кучешки боеве! Собственика е отговорен за всичко случило се!!!!
  • 43 Грешно инфо

    18 11 Отговор

    До коментар #35 от "Гоуст":

    Кане корсото е било използвано във римски битки да, но не срещу самите хора а на гърбовете са им връзвали самари със запалени факли и са ги пускали да палят вражеските палатки, не бъркайте като цяло думата работно куче с агресивно куче, освен това този период мисля е бил бая бая отдавна, оттогава досега самата селекция е доста променена и целите на тази селекция са съвсем различни. Другото което е, кучето е такова какъвто е стопанина му, всичко, ависи от него. Само мога да ви кажа че познавам приятели в Германия и други страни с кане корсо които са преминали тест за не агресивност което при тях е задължително за да може въобще кучето да живее там. Повечето от вас тук говорят първосигнално, без въобще да имат дори много малко базово познание относно селекция, породи и генетика, а за история на породи да не говорим. Само да отбележа, че при кане корсото все още няма официално задължителен работен изпит издаден като правило от ФЦИ за всички страни членки на федерацията. Също така нека дам пример със САО - то. Там при тях има един вид работен изпит за доказване на характер на ринг, пускат две кучета едно срещу друго, но при определени и много строги правила без кучетата да стигат до нараняване един друг. При кане корсото в Италия има основен работен изпит CAL 2, и това е как се държи кучето в определени ситуации, сред хора, минавайки покрай кучета, при контакт на стопанина с друг човек и също така ако стопанина е застрашен каква е реакцията на кучето. Така че
  • 44 Грешно инфо

    18 7 Отговор
    Така че ще е най добре да се престане с простотиите които пишете след като не сте запознати. Всяко куче може да бъде агресивно но това е причинно следствена връзка и зависи от много фактори, поради които е проявило агресия.
  • 45 Радо

    6 7 Отговор
    На снимката кученцето сигурно е мъжко и тая коза го храни, за да му порасте оная работа колкото се може по-скоро и по-голяма.
  • 46 Борисов е виновен!

    28 8 Отговор
    Собственика го грози затвор от 1 до 5 години! Като за първи път ще му дадат една гадина и за добро поведение ще излезе след 7-8 месеца!
    Аз съм БЕСЕН НА БОЙКО И НЕГОВОТО УЖ УПРАВЛЕНИЕ! Такива бойни кучета трябва да бъдат забранени, както е в Англия! Освен това на разни немски овчарки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАМОРДНИК и който води кучето си без намордник се конфискува в приют до изплащане на 1000 лева глоба, но затова полицайте трябва да бъдат инструктирани, а не да минават и да се правят че невиждат
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 по стария завет

    30 1 Отговор
    трябва някой неагресимен роднина на загиналия да изпразни един пълнител в собственика на неагресивната порода.
  • 49 Toko

    38 5 Отговор
    Взимаш две кучета , да речем кане корсо или питбули или нещо от тоя род. Затваряш ги в един двор и ги правиш машини за убиване. Когато решиш ,че е дошъл момента да отстраниш някого - просто ги пускаш и те го разкъсват и убиват. Взимаш само една условна присъда, ако въобще ги свържат с теб ....
    Природо защитните организации ще ти бъдат безплатна протекция. Дават ми някакви кучета сгазени от комшията ! У махалата пък събират пари за операции на кучето , лекарствата му и.т.н. В същото време един безпомощен човек стои на тъмно и се гърчи от студ през зимата , но това е нормално . Кучетата и Гейовете са под закрила на някакви търтеи които точат пари от нас - тези които страдаме от тях ...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Безотговорност

    12 8 Отговор

    До коментар #50 от "Nazi":

    За какво сте чакали цели три години, за да поправите проблема? Значи не сте обърнали достатъчно сериозно внимание при първите симптоми и не сте се обърнали към специалист треньор за корекция на поведението му. Това мога да ви кажа.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 трой

    10 16 Отговор

    До коментар #2 от "отегчен":

    Ако кучетата бяха толкова страшни, нямаше да са домашни любимци! Така както не са тигри, лъвове, мечки и т.н.

    Коментиран от #59

  • 55 Интересен случай

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "Nazi":

    Абсолютно възможно. Откъде сте взел кучето? Видял ли сте родителите? Извинявам се ако пиша в мъжки род а сте жена... Може би бих могла да помогна... Само да кажа че по думите на опитни треньори, агресията е по поправима отколкото страха. Дайте ми някакъв имейл и ще направя контакт с вас. В днешно време "треньори" много.. Не знам на кои сте попаднали..

    Коментиран от #56, #61

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Jrj

    35 3 Отговор
    Може ли да си представите поне за миг как се е чуствал тоя човек при нападението?какъв ужас е изпитал само при вида им?Как е агонизирал в страшни мъки и болки?как му е изтичала кръвта и отхапвайки от жив човек са се чуствали тия мастии,настървявали все повече.Това не е лъв ,тигър или леопард да те приключи за един миг захапвайки те за гърлото,гледайте как убива хиена или хиеново куче за да си представите тоя човек какво е изпитал и как е умрял.Поне за миг се поставете на негово място и проявете малко съчуствие ?
  • 58 Driving pleasure

    13 5 Отговор
    Отглеждането на опредеени (повечето) породи кучета трябва да бъде забранено и ако е допустимо да е под лицензионен режим. А всички псета трябва да се кастрират и ако искаш потомство отново се регистрираш като развъдник с лиценз и съответните такси, а всяко псе независимо квартална превъзходна или рядка порода с чип и се търси отговорност от собственика!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 бактисъл

    17 6 Отговор

    До коментар #55 от "Интересен случай":

    Бе, да не би да си ухилената идиотка потенциална убийца от снимката?
    Кретенът, който е убил във "Владо Тричков" и той е бил такъв отворен като тебе. Няма ли да се освестите някой ден след множеството убийства, осакатявания и нахапвания от кучета. Хора ли сте изобщо!?!?!?!?!
  • 62 и пак и пак

    21 12 Отговор
    Престанете да защитавате кучетата - ТЕ СА УБИЛИ човека, а не стопанина ! След като за поред път се случват такива неща и няма оправия - ДА СЕ ЗАБРАНЯТ големите и агресивни породи ! То не бяха ухапвания, убивания на кучета, на хора и на ДЕЦА дори.... Аз също имах куче 15г... Има куче - има проблем. Няма куче - няма проблем
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Доктора

    18 3 Отговор
    България е на първо място по разпространение и смърт от кучешка тения в Европа, като през последните години у нас са регистрирани над половината случаи в целия Европейски съюз. Високата болестност се дължи преди всичко на големия брой бездомни кучета. А и за домашните кучета няма никакъв контрол и закони.
  • 66 Венцислав

    7 1 Отговор
    Тука става въпрос за одговорност Не можеш да искаш от природата както на тебе ти изнася Кучето не носи вина този който е допуснал това трябва да бъде подведен под наказателна одговорност в опит за убийство и да лежи в затвора Защото много лесно е да прехвърлиш вината на кучетата Срещу природата не се рита в крайна сметка когато вредиш на природните инстинкти те се обрщат срещу теб Този човек заслужава затвор а тези които гледат кучета да си помислят за одговорността която поемат защото животното не е играчка
  • 67 ххх

    16 0 Отговор
    направете зоополиция както е в САЩ. Ще спечели общината много повече пари и хората ще са спокойни и работа ще осигурите. От глобички : за куче без намодник,за акане на улицата ,за кученце без паспорт....по 50левчета или по 100левчета за повторно нарушение и хората ще се научат на отговорност и дисциплина. Но на вас май по ви харесва анархията защото по лесно се краде от програмки и проектчета?? Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ.
  • 68 Ханс

    18 8 Отговор
    Кучешкият терор е част от геноцидът над българите финансиран от запада. Заедно с войната по пътищата,циганския терор,мигрантския терор,закриване на армията,здравеопазването и правохранителните органи всичко води до превръщането на една държава в територия командвана от чужди корпорации и агенти.

    Коментиран от #77

  • 69 каскск

    17 7 Отговор
    Кучкарите са идиоти. Те не прибират в къщата си куче, те
    искат да му дадат свободата да хапе
    Те искат процес срещу неизвестен извършител, когато става дума за куче. Те искат парите от държава, от Европа и от други милостиви идиоти, за които човешкият живот е нищо, кучешкият е важен. Идиоти - на сметката ви се пишат вече три изядени жени, две изядени деца (циганчетата дори не броим!) и един професор. Това само за десетина години. Колко още искате да бъдат изядени от нас и колко още хиляди трябва да са ухапани, за да мирнете? Дали ще ви заболи и колко ще ви заболи, ако унищожим глутниците? Ще ви заболи ли толкова, колкото го е боляло професора?
  • 70 Венцислав

    4 2 Отговор
    До доктора е ти какво искаш хората да виждат животни само на картинка Проблема е че такива като тебе си вземат животни и после незнаят какво да ги правят
  • 71 Реален

    2 12 Отговор
    Това че са намерили стъпки от кучета гаранция ли е че те са го убили... никъде не прочетох за експертиза от лекар..??

    Коментиран от #100

  • 72 Реален

    1 10 Отговор
    Това че са намерили стъпки от кучета гаранция ли е че те са го убили... никъде не прочетох за експертиза от лекар..??
  • 73 Реален

    1 9 Отговор
    Това че са намерили стъпки от кучета гаранция ли е че те са го убили... никъде не прочетох за експертиза от лекар..??

    Коментиран от #75

  • 74 Венцислав

    7 5 Отговор
    Ами да вземем да отидем в Сарангети и да обием лъвовете щот ни пречат глупаци Какъвто си със животното такъв си и към човека

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 нормален

    6 1 Отговор

    До коментар #74 от "Венцислав":

    Да отидеш да се научиш да пишеш, преди да се правиш на отворен.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Венцислав

    0 1 Отговор
    Нормален а ти престани да лъскаш пищова от вън а обърни и малко внимание и на съдържанието

    Коментиран от #89

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ставрю

    8 1 Отговор
    Кучето когато е само реагира по един начин и когато са на глудница по съвсем друг няма значение възпитанието в това положение.
  • 81 зъб за зъб

    5 1 Отговор
    убивайте вашите убийци
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Комплексари

    16 0 Отговор
    Всеки гледа няккаво огромно куче за което не може да си позволи да плати за тренировки, карат БМВта и Мерцедеси и не могат едни нови гуми да им купят.... и после като стане белята БМВ виновни че нправили хубав и бърз автомобил, ама селянина го купил 5та употреба, няма пари да го подържа, не знае как да го кара или кучетата виновни, че не могат и не знаят как да ги гледат. Селяка взел две хубави кучета и ще става бизнесмен/кучкар. Като не можеш и не знаеш как се гледа такова куче вземи си пекинез, и ако и него направиш агресивен поне ще се размине със скъсани панталони
  • 84 Кучка

    16 5 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Да! Не търпят натрапници и защитават до смърт стопаните си, затова са известни като кучета на мафията, но никога не нападат без причина при правилно отглеждане. Виновни са собствениците! Отговорността да имаш такова куче е даже по-голяма от това да имаш дете. Два, три часа на ден внимание въобще не е достатъчно! Кучето трябва да се чувства като част от семейството - грижата е денонощна. Всички кучета, които ни показват по новините като агресивни, през повечето време са били държани вързани и сами! Може би трябва да има някакъв контрол за притежателите им!

    Коментиран от #88

  • 85 Nov

    10 0 Отговор
    Иди питай роднините на убития какъв нрав имат кучетата и защо не са убити до сега когато се знае от всички че нападат!
  • 86 Гаст

    9 10 Отговор
    Начетох се на коментари ОТ хора които със сигурност през живота си не са отгледали собствените си деца само ли домашен любимец.Съболезнования за човека.Аз съм собственик на Кане Корсо и мога да кажа че кучето напада единствено и само в територията си.Или ако е застрашен стопанина му.

    Коментиран от #87

  • 87 Бачо Киро

    13 2 Отговор

    До коментар #86 от "Гаст":

    Айде още един специалист с мнение, че и акъл дава кой какво можел да отглежда. Това, че твоето куче е в час ме означава, че на идиота от случката също са в час. Абе как все глупости дрънкате, но примерно Германия я сочите за пример в много неща, а не се поучите от системата за кучетата. Не били те виновни, ми хората... Ми затова Сульо и Пульо не може да има определени породи. Точка. Елементарно - да се въведе същата система за да не може всеки идиот, който е решил, че иска куче, да гледа каквото си ще и колкото ще от тях.... Идиотът от случката 5, тази дето си мисли, че всичко знае пък 7, един ден дано не четем за нея... На абсолютно никого не му трябват 5 или пък 7 кучета... Хора които ценят кучешки живот повече от човешки трябва да бъдат директно обесвани. Кучетата от случката пък директно разстреляни. На всички ви куцат елементарните ценности.
  • 88 Бесен Язовец

    9 2 Отговор

    До коментар #84 от "Кучка":

    Бих казал кучето на неграмотниците! Кучето на на мафията като го написа сега трябва да се впечатля ли? Искаш ли да ти кажа че кучето което си избираш да гледаш те определя като човек! И кучетата на тоя бяха винаги добре нахранени така че проблема не е в храната. И немските овчарки в кв.,, Бенковски "на МВР никой не ги гали обаче не изяждат хора за спорта!

    Коментиран от #91, #93

  • 89 нормален

    3 0 Отговор

    До коментар #78 от "Венцислав":

    "Съдържанието", в твоя случай е неграмотник със самочувствие - пълна лудница, с убити, изядени хора и престъпно тъпи неграмотници ръсещи акъли във вакханалията на хибридния геноцид.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #88 от "Бесен Язовец":

    Аз лично съм виждал обучена немска овчарка да води по следа и служила доста години, след като е оставена няколко дена гладна и със сменен водач как почти не изяде човек и докато не се нахрани никой не успя да влезе в кунята, където се хранеше.
    За мен в този случай е виновен стопанина, както и властите, че не са отнели кучетата от стопанина при явни нарушения, при нас липсва орган който да се занимава с това, още една дупка за запълване в иначе "процъфтяващата" ни държавата

    Коментиран от #109, #110

  • 92 Гост

    12 4 Отговор
    Какво се правите на ущипани всичките. Кучетата не са виновни с нищо. Същото като при вас хората. Абсолютно същото е. Както възпиташ детето си такъв човек и ще стане. Ако го възпиташ зле детето ли е виновно че от малко това е видяло и така е възпитано. Вие хората сами сте си виновни за бедите ви. Това че насаждате агресия в децата си или в кученцата те не са виновни за това. По-гадно животно от човека няма.
  • 93 Кучка

    7 0 Отговор

    До коментар #88 от "Бесен Язовец":

    Това, че мафията е предпочитала тази порода, заради жертвеността, с която защитава стопанина си, е просто статистика. Според мен, като човек те определя начина, по който се отнасяш с кучето си и да - всяко куче заприличва на собственика си по характер, независимо от породата. Е... възможни са и изключения, а нима и с хората не е така?!
  • 94 Глупости,

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Киномога":

    има много по-умни и интелигентни породи от немската овчарка.

    Коментиран от #95

  • 95 Патерсън

    9 2 Отговор

    До коментар #94 от "Глупости,":

    Куче убива човек, кучето се убива ,а собственикът в затвора.Без разсъждения

    Коментиран от #105

  • 96 Знайко

    8 2 Отговор
    Съгласен съм-куче без наморник навън -ефтаназия. Ще подейства супер отрезвяващо на всички кучкари. Свестните и сега така ги водят- нема да им пука :)
  • 97 Cane Corso Italiano

    7 5 Отговор
    Куче открива затрупан от лавина човек спасяват го !
    Куче открива затрупан от тухли и бетон човек спасяват го !
    Куче вади от водата удавник спасяват го !
    И още и още ...
  • 98 Този,ако беше мой съсед

    3 4 Отговор
    5 бренекета и се приключва
  • 99 ххл

    7 8 Отговор
    И аз съм на мнение ,тези големи породи,като канекорсо,добермани,питбули,дого Аржентино,даже немски овчарки и т.н.да бъдат забранени да обитават в България! Единствено Голдън ретриварите,лабрадор и дребните породи кучета да бъдат разрешени!Колкото до това кой е виновен,стига все Бойко да отнася негативите ! Сега ще е виновен и за 16годишния младеж,който са го изпуснали от поглед родителите му и щеше да затрие невинни хора!!! Адвокатът му не го ли е срам да го защитава,та действията на това хлапе не са от днес за утре! Кой знае от колко време се е занимавал с това! За такива кучкари и надъхани ислямисти строги мерки без бързи производства и тема подобни! Наистина,г-н Борисов дръжте яко положението!
  • 100 Ccссссс

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Реален":

    Върви да се прегледаш и ще има експертиза, недомасленик...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Като не си кучкар си Миризлив пор

    6 1 Отговор

    До коментар #38 от "миризлив пор":

    100 години затвор за собственика .Кучетата си пазят имота навън са с наморник .
  • 105 Московский комсомолец

    4 0 Отговор

    До коментар #95 от "Патерсън":

    В Щатите - поставил си табела на имота си - Warning EVIL DOG , влиза крадец и кучето го напада и убива или го осакатява! Стопанина на дома няма никаква вина и е свободен , крадеца или убиеца са били предупредени! Но същото това куче на улицата - без намордник и повод от твърди елементи (тоест стоманена верига) , полицаят има право да го застреля , без да му мигне окото!
  • 106 Гледач

    1 0 Отговор
    Е ТОВА чу УБИХА човек какво е
  • 107 Курбан

    0 0 Отговор
    Те кучетата са виновни. Като вземете да говорите се сетете как карате по пътищата.Как си възпитавате децата че рядко виждам възпитани. Децата не може да сивъзпитатае че кучета............ аде бе слушам им чалгиите или некакъв рапар с цветуща реплика ..... като ви чета простотиите чак..... що непогледнете историята и да видите че не кучетата я правят ма сигурно не можете и да четете а само пишете злобно. То и Хитлрер бешв добър за некои..
  • 108 Мария

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киномога":

    Ти пък Ко разбираш от кучета бе нямал си и едно куче гледал си там някво предаване за кучета и вече..
  • 109 Vins

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Гост":

    Нито една обучена немска овчарка не би реагирала по този начин..Па и човек ще яде. С риск поста да е оспорен, човекът е този който има нужда от дресиране. Нямам представа защо са му били нужни толкова кучета на този стопанин, но моля абстрахирайте се от порода, род, кг...Вълците ще реагират по същия начин, дори пинчера в глутница е силен. Обичам породата, толкова красиво и спокойно животно, той е част от семейството, е да ставаш години наред в 6 часа сутринта да го разхождаш по 1 час...гледаш го като детето си,грижи, труд, средства,..
    Моля грижете се за кучетата си за да не ги приспиват накрая! И да, у нас не може да влезете без да сте представени на кучето!
  • 110 Vins

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Гост":

    Нито една обучена немска овчарка не би реагирала по този начин..Па и човек ще яде. С риск поста да е оспорен, човекът е този който има нужда от дресиране. Нямам представа защо са му били нужни толкова кучета на този стопанин, но моля абстрахирайте се от порода, род, кг...Вълците ще реагират по същия начин, дори пинчера в глутница е силен. Обичам породата, толкова красиво и спокойно животно, той е част от семейството, е да ставаш години наред в 6 часа сутринта да го разхождаш по 1 час...гледаш го като детето си,грижи, труд, средства,..
    Моля грижете се за кучетата си за да не ги приспиват накрая! И да, у нас не може да влезете без да сте представени на кучето!