25 Януари, 2017 16:28 2 435 0

Иновативна медицинска техника, която променя бъдещето

  • медицина-
  • техника-
  • иновация
Иновативна медицинска техника, която променя бъдещето - 1

Запознайте се с водещите тенденции в иновативната медицинска техника, за които се предполага, че ще подобрят световното здравеопазване.

Дейностите пряко свързани с употребата на медицинска техника се разрастват светкавично бързо, което прави ролята им все по-важна. Причините са няколко. От една страна, това се дължи на засиленото търсене на по-добри и по-малко инвазивни терапии, а от друга - бързо застаряващото се население на планетата, както и растящият брой на хората, които могат да си позволят напреднала медицинска грижа.

Електронният достъп подобрява координацията и спестява време

Времето в медицината е критичен фактор, от който много често зависи живота на пациента. Благодарение на развиващите се информационни мрежи, осигуряващи бързо получаване на резултати от изследвания, препятствието свързано с времето лесно може да бъде преодоляно в полза на пациентите. Електронният достъп до медицинския профил на пациента подобрява координацията между здравните заведения, като по този начин свежда до минимум риска от назначаване на неправилно лечение.

Предоперативна рехабилитация

Предоперативнатарехабилитация става все по-популярна практика в модерната медицина. В помощ на напредналата медицинска техника, предопретаивната рехабилитация спомага за подготвянето на болния за предстоящото лечение или операция. Целта на тази практика е да се намали до минимум риска от настъпване на усложнения по време на операцията. Чрез нея се засилват защитните сили и стимулират оздравителните процеси в тялото. Колкото по-модерна медицинска техника се използва, толкова по-добър е ефектът от направените процедури.

Иновативна медицинска апаратура за по-качествени здравни услуги

Секторът на здравеопазването днес среща сериозни предизвикателства, които поставят надеждността на медицинските грижи пред голяма въпросителна. Високите технологии предлагат ефективно решение за голяма част от проблемните области. Медицинската техника идва в най-различни форми. В зависимост от концепцията, която следва, тя може да бъде:

* ориентирана към изкуствения интелект
* да предлага усъвършенствани функции за обработка на медицински данни
* да извършва по-прецизно профилиране
* да разпознава скрити симптоми на заболявания, които биха преобърнали курса на лечение и т.н.

Съвременните технологии за анализ на информацията имат огромен принос за подобряване на услугите по здравеопазване в световен мащаб. Резултатът е по-голям брой излекувани и повече спасени животи.

Развитието на науката непрекъснато разширява полето за изява за технологичните иноватори. В отговор на това,виждаме как медицинската техника изгражда солидна позиция във фармацевтичната индустрия, в образната диагностика и терапия, хирургическите интервенции и т.н.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА