Last news in Fakti

6 Април, 2019 20:06 24 276 111

Роднините на Делян Добрев накупили рекордно евтини апартаменти в София

  • делян добрев-
  • апартаменти-
  • апартаментгейт-
  • герб

"Дриймтиймът" пазарувал на цени от 270 евро на квадратен метър

Роднините на Делян Добрев накупили рекордно евтини апартаменти в София - 1
Снимка БиволЪ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Майката на депутата Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов (зам.-кмет на Хасково) са пазарували ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м., показва поредното проучване на "Биволъ" от серията “Апартаментгейт”. Сделките са осъществени 2016 – 2018 г. Всички изброени лица са част от т.нар. “Дриймтийм”, назован така от самия Добрев, след като "Биволъ" разкри, че в обръч от фирми край Гаргови и родителите на Добрев са отишли поне 100 милиона от обществени поръчки.

Имотният парад на хасковлии в София е открит от кумеца на Делян Добрев Евгени Консулов и съпругата му Кремена на 29.09.2016, когато те пазаруват “на изкоп” два апартамента на ул. Иван Сусанин в “Манастирски ливади”, където се строи нова жилищна сграда. Цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м. придобит за 315 евро на кв.м.

Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните проекти и програми на община Хасково. Консулов е син на д-р Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ. За него е известно, че е много близък с депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев. От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд. Консулов и Добрев нямат преки роднински отношения, но Добрев се явява кум на Консулов.

Зет като мед с 300 кв. апартамент

В същия ден изповядва сделка за имоти в същата сграда Даниел Гаргов, общински съветник от ГЕРБ и шеф на комисията по бюджет и финанси при местния парламент в Хасково. Той е съпруг на братовчедката на Добрев Росица Гаргова и съсобственик в “Еко Традекс Груп”. Според проучване на Медияпул, фирмата е в Топ 3 на санирането в България. В национален мащаб тя е спечелила обществени поръчки за над 100 милиона лева. Росица Гаргова пък е на ключовия пост директор на дирекция „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“ в община Хасково /виж тук и тук/.

Всички тези разкрития бяха направени от Медияпул и Биволъ в началото на 2017 г. В продължение на месеци нито една национална медия не отрази темата. Чак в края на 2017 г. опозиционната БСП се присети, че има данни за конфликт на интереси и предизвика скандала, станал известен като “Кумгейт”.

Даниел Гаргов удря джакпота като купува огромен апартамент от 284,44 кв. м., още един по-малък 42 кв.м. и три гаража по 17 кв.м. за сумата от 201 900 лв. или средно по 273 евро на кв. м.

Докато зетят на Добрев мощно строи и санира с обществени поръчки, родителите на депутата са строителен надзор на неговите обекти, показа разследване на Биволъ. Ето защо не е странно, че близките им бизнес отношения прерастват и в имотни такива.

За леля? Евтино и на вноски.

В края на юни 2018 г. сградата е приключена и въведена в експлоатация. Към този момент скандалът “Кумгейт” е поотшумял. На Консулови явно им харесват имотите и те запазват гнезденцата си в София, като ги допълват с гараж през февруари 2019 г.

Но Даниел и Росица Гаргови не са доволни от придобивката си. Няколко дни преди първите обитатели да се нанесат в новопостроените си жилища, Гаргови продават апартаментите и гаражите на фирмата “Иконус – икономически консултации и услуги”, която е еднолична собственост на майката на Делян Добрев – Златка Стойкова Добрева. Цената вече е двойна – 400 000 лв., без включено ДДС, но защо не? Все пак парите остават в семейството – братовчедите печалят 200 000 лв., а маман отчита фирмен разход.

Фирмата “Иконус” е основана от Делян Добрев през 2008 г. и през 2011 г. е прехвърлена на майка му Златка.

Гаргови и Добрева се споразумяват за изплащане на вноски. 40 000 лв. плюс цялото ДДС начална вноска и още 9 равни годишни вноски по 40 000 лв. Към момента втората вноска още не е платена. Като се отчете ръста на имотния пазар за следващите 8 години, сделката е изключително изгодна. В същия ден “Иконус” придобива и гараж в сградата, което е косвен знак, че трайно ще използва жилището.

От нотариалния акт, с който Биволъ разполага става ясно, че данъчната оценка на имотите на майката на Делян Добрев е 387 000 лв. Реално обаче те могат да се закупят за същата цена, но в евро. Справка за други имоти, продадени от фирмата-строител в същата сграда през 2018 г. показва, че квадратен метър върви по около 1000 евро. Толкова е и средната цена на имотите в района на Манастирски ливади в момента, показват справки в сайтовете за продажби на недвижими имоти.

И друг гербер с изгодни апартаменти в същата сграда

Знак, че цените за близките на Делян Добрев не са случайни е и фактът, че бившият депутат от ГЕРБ и настоящ енергиен шеф – Диан Червенкондев, също е напазарувал изключително изгодно апартаменти в същата сграда.

Червенкондев беше зам.-председател на парламентарната икономическа комисия в правителството “Борисов 1” и работеше в тясно взаимодействие с министъра на енергетиката Делян Добрев. През 2015 г. когато Делян Добрев беше председател на парламентарната комисия по енергетика той стана шеф на фонд “Сигурност на електроенергийната система”.

На 15.11.2018, след като сградата е въведена в експлоатация, дъщерята Славяна Дианова Червенкондева, едва навършила 20 години, си купува 40 кв. м. с гараж 13 кв. м. за 42 480 лв. или близо 400 евро на кв. м. В същия ден Диан и Стела Червенкондеви пазаруват апартамент 64 кв. м. и гараж 29 кв. м. за 98 315 лв. или близо 500 евро на кв.м.

Тези цени вече не са “на зелено” или “на изкоп”. За сравнение на 15.05.2018 г. друг клиент на същата фирма е броил 193 000 лв. за апартамент от 92 кв.м. – двойно повече от Червенкондеви и четворно повече от хасковския “Дриймтийм”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мале

    277 3 Отговор
    ОСТАВКА и конфискация
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 nnn

    272 4 Отговор
    Странно защо не са си купували имоти преди да станат политици....

    Коментиран от #85

  • 5 ЧЕРЕН ПЕТЪК

    215 3 Отговор
    От 10 гидини тече ЧЕРЕН ПЕТЪК за имоти специално за гърбавите
  • 6 в Румъния

    265 5 Отговор
    а и в Африканските страни всички тези боклуци щяха вече да са в затвора. Ние сме най пропадналото подобие на държава в света.
  • 7 sec

    217 3 Отговор
    Това се нарича "демокрация"... Дойдоха времена, в които честните и добри хора не виреят.
  • 8 Бате Бойко

    185 2 Отговор
    то не било червена,нито синя лампа....то направо си е светофар
  • 9 Слави

    191 2 Отговор
    И изведнъж става ясно, че са пълни с имоти. И изведнъж става ясно, че са пълни идиоти. И какво да ги правим сега тея кавали `щот така или иначе вече сме ги избрали? Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно? Не ви ли омръзна да живеете бедно?
  • 10 vreme e

    165 9 Отговор
    Време е Бойко да излезе в дългосрочен отпуск
    от властта и политическата сцена

    Коментиран от #105

  • 11 vasik atanasova

    126 2 Отговор
    ПОЧНА СЕ
    ВСИЧКО ЩЕ СИ КАЖАТ И ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ
    САМО СТОЙ И ГЛЕДАЙ
  • 12 Зайко Байко многознайко

    144 3 Отговор
    Беден човек, политика не може да прави, най-много да открадне. Всички цървули, които налазиха София, като хлебарки с държавни службици почнаха по малко, укрепиха позициите си , когато краденето придоби геометрична прогресия мирогледът им се промени , но моралът им остана на първоначалното си ниво , дори изчезна тотално.
  • 13 НАГЛИТЕ ДРУГАРИ

    53 3 Отговор
    Запо4ваме да палим свещи за крепко здраве!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Козлодуй

    32 5 Отговор
    Вижте нашата кметица. https://www.bulnews.bg/article/347918
  • 17 Batushka

    73 3 Отговор
    Уникални селяни....уникални!
  • 18 Психолог

    113 4 Отговор
    Като свински черва са всичките. Никой няма да излезе чист. Времето им изтича.
  • 19 Иван

    68 4 Отговор
    Софийско гражданство за всичката селска паплач. И в панделата в колона по един.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иванов

    96 4 Отговор
    Долна и крадлива гейберастка измет!
  • 22 ЩЕ ДОЙДЕ ДЕН

    67 4 Отговор
    ...........Е ЗАТОВА ТРЕБЕ ..........НАРОДЕН СЪД , ЩОТО ............."ТИ СИ ГО ИЗБРА" , НЯМА ДА СВЪРШИ РАБОТА , ЩОТО ......ТОЙ СИ ГО ИЗБРА ДА ГО ВАРДИ ....ГА СЕ ОС.А !!!
  • 23 внимание

    25 90 Отговор
    Всички власт имащи по целия свят се облагодетелстват малко или много , герб не правят изключение , но интересно , че огромните кражби на комунистите не възмущават никой ! Някак си на комуниста му е разрешено по подразбиране да си краде , Йончева и Нинова накрали се яко през годините са говорителите на "народното" възмущение и никой това не го смущава . Внимавайте като отрицателен вот да не докарате пак БСП+ДПС+Решетников на власт !

    Коментиран от #54

  • 24 Бачо Киро

    87 3 Отговор
    Не знам дали има балъци които са си мислили, че мошениците не са почти всички. Въпросът е, че аху иху и толкова... Наказани и виновни няма, под 250 000 лв не било наказуемо и тн, иначе Иванчева за уж 50 евра беше най-големият престъпник в страната, тука милиони хвърчат и всичко е ок. За КТБта, ДДСта, ВЕЦове, ТЕЦове, мецове и тн въобще няма да отваряме дума... Всичко е стабилно...

    Коментиран от #27

  • 25 Bubbles

    65 2 Отговор
    Айде закривайте го тоя клозет, ясно е, че един читав управник не е останал, ама по ми е чудно що за 80 процентици са ги избирали тия, не'ам думи!?!
  • 26 Гост

    68 3 Отговор
    Положението вече е неудържимо... Тенденцията е от "стълби и асансьори" които вече водят само надолу, към "свободно падане"
  • 27 Bubbles

    70 5 Отговор

    До коментар #24 от "Бачо Киро":

    Иванчева и за 2 лева щяха да я опандизят щото им беше и им Е неудобна, това е истината, а тия хубостници хще си крадат с пълни шепи докато идиотите живеещи в България и наричащи се НЕЗАСЛУЖЕНО народ продължават да си траят и да чакат месията да ги оправи!
  • 28 Да се чуди човек.........

    53 2 Отговор
    Къде ги намират тея евтини апартаменти.
  • 29 Недвижими имоти ГЕРБ

    59 2 Отговор
    Ние сме най-големият собственик на имоти в България.Заповядайте при нас.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Куче

    57 3 Отговор
    Гербер влаче диря няма

    Коментиран от #55

  • 32 бл.134 в Зап. парк

    48 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хасково":

    Линч ,линч .... дайте тая пасмина на жителите на Западен парк и Факултета .
    Бойко , вкарай ги в затвора или си ходи - вече си стар ицаредворците ти изнесоха голямия бюджетен излишък
  • 33 GERB real estate acquisition

    52 3 Отговор
    И това, след като мазните герберасти спасиха хаскюуиския партиен гений, а смятайте сега Цвичката, като го сложиха на сянка, какви имоти, ще наниже ???
  • 34 пфууу

    35 3 Отговор
    Ей, напълни се със селяндури тая София бре!
  • 35 гост

    45 2 Отговор
    Само затвор за тези.
  • 36 Простак

    51 2 Отговор
    бъдете проклети ,, Бандити долни ,, всичките сте навързани , като свински черва
  • 37 Стамат

    25 2 Отговор
    Айде бе, не може да бъде. Не гУ вярвам😢😡😢
  • 38 Западните Балкани

    36 3 Отговор
    А баламата Борисов си полива магнолията. Не е справедливо!
  • 39 незнайко

    28 8 Отговор
    НАРОДЕ !!! МИСЛЕТЕ ПО ДЪЛБОКО В НЕЩАТА !!! ЗАЩО СИ КУПУВАТ АПАРТАМЕНТИ ??? КОГАТО ВЪВЕДАТ ЕВРОТО ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО !!! ЗАЩО ТОТОТО РАЗДАВА МИЛИОНИ, НО НЕ ВЕДНАГА ??? ПАК СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ЗА ЕВРОТО !!! ВАШ НЕЗНАЙКО !!!
  • 40 Бу бу

    39 1 Отговор
    Докога ще търпим това. Кой кум-кой брат, кой ни е...... Всички в кафеза
  • 41 Навални

    10 54 Отговор
    Леле, колко сте злобни. Това да не са ви потници на еднакви цени бе ? Ако беше така апарлтгаментите щяха да ги продаватг в Метгро и Била. Тъпи сте като галоши. Ама те комунистите на това разчитат и явно са прави.

    Коментиран от #49

  • 42 Deja vu

    43 1 Отговор
    Шоуто продължава! Червенкондеви са от Сливен.Не е лошо да проверите по морето какво имат!
  • 43 чеге

    46 2 Отговор
    Отдавна съм писал и говори че ГРОБАРИТЕ са пълни мутри и крадци и живеят на гърба на народа както всички мутри по Слънчев бряг и където се сетите,но не само живеят а и натрупаха крадени манги за десет поколения напред ! Жалко че много късно се усети народа но въпреки че почти всички знаят кои са партия ГРОБ пак никой не се вдига да ги измете от сцената,жалко !
  • 44 Варна

    19 1 Отговор
    "О ИЗНЕНАДА"!
  • 45 СссереМ

    6 51 Отговор
    Абе серсеми всеки си купува по данъчна оценка,и когато е на изкоп тя е много по ниска,кво се правите на ощипани,все едно като сте си купували коли втора ръка сте ги регистлирали на реалната цена,аман от завистливи червени червеи.

    Коментиран от #46

  • 46 аве СерсеМ

    48 3 Отговор

    До коментар #45 от "СссереМ":

    Хаха герберасткия щатен трол пак е на абразурата и с гол г*з брани своите !
    СерсеМ, заслужава ли си заради едното еб*не дет ти плющят да се излагаш толкова ? Имай малко достойнство, купи си един страпон, като вашия Роско и олабвай, кво си се спекъл тук да защитаваш ОПГ-то ?
  • 47 Чудя се

    40 2 Отговор
    Какво още трябва да стане, за да се събуди този заспал народ, да излезе по улиците и площадите, да свали, залови, да отнеме имуществото и да хвърли в затвора тази проклета, крадлива, мафиотска герберска власт.
    Ако мафиотите от герб пак спечелят избори, този народ не заслужава да съществува. Проклет да е всеки, който гласува за герб, бсп, дпс, оп или за всичката останала хищна партийна парламентарна паплач, чиято цел е единствено да краде.

    Коментиран от #48, #102

  • 48 .....

    5 23 Отговор

    До коментар #47 от "Чудя се":

    Ти да си проклет щом клетви хвърляш като циган&а и кажи за коя друга извънпарламентарна паплач да се гласува?

    Коментиран от #50

  • 49 Абе мульо тролски

    51 3 Отговор

    До коментар #41 от "Навални":

    Освен занижените многократно цени, въпросът е откъде тези мутри и селяндури имат толкова много пари, за да купуват толкова много апартаменти.
  • 50 Първо е нужно

    33 2 Отговор

    До коментар #48 от ".....":

    Всенародно гражданско неподчинение, смяна на системата и тотална чиска е нужна. Едва тогава, тези, които се гласят да стават политици и новите партии, които ще се създадат от млади хора и хора идеалисти, ще имат страх от закона и няма да крадат, защото ще знаят какво ги очаква.

    Коментиран от #51

  • 51 .....

    13 1 Отговор

    До коментар #50 от "Първо е нужно":

    Е явно обшеството не е готово още за това и не виждам до 26.05 как ще стане. И по твоята логика да не гласуваме или / кажи за кой, както питах. Тия смени на системи и чистки не знам как си мислиш, че ще се случат ей така от раз. Не сме в 90-те.

    Коментиран от #53

  • 52 Герб са пеераси

    24 2 Отговор
    Харалан Александров е гербераст - пеераст ! Вижте какво е казал в сайта Novini , този измекярин ! Затвор за ОПГ герб и всичките им помияри.
  • 53 Няма лесно

    24 2 Отговор

    До коментар #51 от ".....":

    но и няма друг начин:
    1. Всенародна трудова стачка - по всички градове и села всички предприятия спират работа.
    2. Хората масово излизат по улиците и площадите.
    3. Правителството пада.
    4.Отнемат се лицензиите на всички регистрирани досега партии.
    5. Президентът назначава експертно служебно правителство от хора, които досега не са участвали в политиката.
    6. Тотална забрана за участие в политическа, държавна или общинска дейност на всички лица, които досега са участвали в политиката или управлението на държавата.
    7. Разследване и съд за всички коруппиране политици.
    7. Създаване и регистриране на Нови Партии, въз основа на ясни идеологически платформи.

    Коментиран от #57, #72, #80

  • 54 Бай Шиле

    34 3 Отговор

    До коментар #23 от "внимание":

    Тук става въпрос,че ГЕРБ много крадат.Ти отговаряш:БСП крадат повече.Това ли са ти умствените възможности? Иди в друг сайт,моля те.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Госн

    4 25 Отговор
    Кога ще извадиш имената на червените крадци? Или таса ни изнася Биволе -червена подлога! !!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Rtгъо

    21 1 Отговор
    Политическата Корупция в Държавата е законна.
    Бойко е супер Мъж. Като усети ,че огъня ще го опари , винаги хвърля вината върху друг.
    Той човека ни чул ни видял.
    Българският Берлускони.
    Пада Става и все се прави на ни лук ял ни лук мирисал.
    Нали знаете че ,сега сме с Американците той Цецо е техен .
  • 60 гост

    12 4 Отговор
    Национален предател
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ошашавен

    11 1 Отговор
    Власт= (влияние + пари). Жалко за правонеимащите
  • 64 Антигербер

    24 2 Отговор
    Окрадоха държавата тези герберски боклуци. Но тях няма кой да ги вкара в затвора...
  • 65 123

    22 2 Отговор
    Тия почват да ме нерват яко! Заради тях се дигнаха цените на имотите в София! То бива купуване, ама тяхното вече отива на мания!?!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Кой

    11 1 Отговор
    Герои на социалистическия труд
  • 68 Кой

    9 1 Отговор
    Герои на социалистическия труд
  • 69 Националист

    17 1 Отговор
    Един бесен русофоб с различни никове защитава грабителите от герб.
    Русофоб=Българофоб.
  • 70 abcd

    23 0 Отговор
    Ей това ни е държавата. Пак гласувайте за ГЕРБ.

    Коментиран от #73

  • 71 Йахо

    18 0 Отговор
    За тоя рева целия герб,и за какво?
    Той нали си уреди родата,пък електората Пала го послуша!
  • 72 .....

    18 1 Отговор

    До коментар #53 от "Няма лесно":

    Ама пишеш някакви твои фантазии. Не виждаш ли, че всичко и всички (99%) са зависими и подчинени в това подобие на държава. Къде ги видя тия предприятия по градове и села? Държавата е 1. огромна адиминистрация и подчинени на бюджета, няма кой да ти скочи там, 2.бизнес- неявяване на работа и айде чао, и 3. адвокати, съдии, нотариуси... 4. банки и т. н Кой ще отнема лицензи?Какви нови хора, от улицата ли? Те едно време и герб бяха “нови”, не забравяй. И тия “ идеологически платформи звучат като комунизъм и фашизъм. Какви идеологии? Най-малкото и една стотна да стане от това, което си представяш, нито ЕС, нито САЩ ще ни позволят, сещаш ли се?!
  • 73 аха

    25 0 Отговор

    До коментар #70 от "abcd":

    Ама не са виновни само гласуващите за герб. Тези, които гласуваха за ОП да не би да са по-умни?!
  • 74 Вито

    14 1 Отговор
    Тук искам да обърна внимание на един по-особен въпрос.Частите от "раздробената десница "да не се развъртат и ден през ден да дават ялови пресконференции,а да проявят инициатива и да се обърнат към Европейките институции с искане да бъдат изпратени НАБЛЮДАТЕЛИ както за Европейските избори,така и за скорошните ПАРЛАМЕНТАРНИ И МЕСТНИ избори.Трябва да бъде пресечена (максимално)възможността ГЕРБ-ерските свине да ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ

    Коментиран от #76

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 хах

    12 1 Отговор

    До коментар #74 от "Вито":

    Е що пък десницата, те чакат и се надяват на всеки жест на ББ и са готови да лавират до всяка точка на Галактиката само и само да управляват и да се коалират с герб, за да са на власт. Те се явяват с тях на избори, той бленува да пращат наблюдатели. В деуга България ли живееш?
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Вега

    15 0 Отговор
    На палатки ли да спят ама ха зависливи избератели стига сте ги плюли сега че утре може пак да ги изберите и отново кокала да им дадете
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор

    До коментар #53 от "Няма лесно":

    Така е на теория и е изключително красиво, справедливо , но в същото време далечно и непостижимо! Такъв е животът за жалост !
  • 81 Зайко Байко многознайко

    13 0 Отговор
    Този пост съм го писал преди 3 години, сега го публикувам отново! Човешкият мозък има едно прекрасно ,но вредно качество, качеството се казва забрава! ....Основните инструменти да държиш народа си в подчинение са следните : 1. Хляб, 2. Вино ( разбирай всекакъв вид алкохол) и, 3. Зрелища. Хлябът и виното са кът, но за това пък зрелища бол, като почнеш от "Цумгейт" минеш през "Суджукгейт" , " Грипенгейт" и стигнеш до "Кумгейт", сега и "Апартаментгейт" разтърсва страната. Управляващите и търтеите в парламента, трябва да си дадът сметка, че нищо вечно няма и че рано или късно народната "любов" , може да се превърне в неконтролируем бунт. Вече се моля това да стане, че тези крадливи гадове да се махнат от управлението. Още помня Цецо Крадецо и Тиквоций Едно, как през 2009 предизборно обещаваха, че като вземат власта Доган На@ран ще бъде първият, който ще влезе в затвора. От тогава колко лъжи се изрекоха, колко пари се откраднаха, колко народ се затри!?
  • 82 Еблю

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "Антикомунист":

    Ще спечелят заради вас циганите
  • 83 бай Бай

    8 0 Отговор
    Просто Независимата / а дали е така / Съдебна ВЛАСТ не работи. Години наред тя лапа заплати , бонуси, привилегии, но не работи. Няма друго мафиотско съсловие в тази държава, което така нагло да се самоназовава ВЛАСТ. От всички страни им го казаха, написаха , но ние не им вярваме. Докато не се отреже главата на хидрата, РЕД няма да има !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Centurion

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "nnn":

    Е как защо,защото ходеха тогава със скъсани чорапи тези гладни въшки!!!
  • 86 Българофил

    19 2 Отговор
    През 1934г. цар Борис забранява партиите. Само за 4 години! Ефектът е бил чудесен!
  • 87 1234

    12 0 Отговор
    герберите се гушат в едни и същи сгради, като купи един гербрски велможа и останалите соул та ци след него като краставеи кучета. да ги изметем друго кскво да каже човек!
  • 88 Братчеда

    12 0 Отговор
    В затвора цялата клика !
  • 89 Българин

    9 0 Отговор
    "Честито" на новодомците.Лакомията на тия няма граници.Задавянето им е в кърпа вързано.
  • 90 Dj Ray

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мизерници":

    Те хората не са циции, ама как да оправдаят многото пари, няма ка да обяснят
  • 91 Garrincha

    13 0 Отговор
    Ако, имахме качествена армия и генерали, като онези славни генерали от онези славни времена, решението щеше да е просто ! Сега вече е много късно и много трудно да променим каквото о да било - дори да излезем по улиците и площадите, дори да свалим тези алчни утрепки, следващите ще са същите ! Причината е проста - няма наказания, а и няма кой да ги прилага ! Сялата държавна адмимострация е прогнила ( вижте, шефа и зам. шефа на ККОНПИ) , полиция, прокурори, съдии ! Една стройна мафиотска органозация, сраснала се с държавата !

    Коментиран от #94

  • 92 Ачо

    16 0 Отговор
    Крадат най-нагло пред очите му, дерат го по всички параграфи, а Ганьо седи и гледа. Да не е французин да ходи да протестира. Франция е зле. На Ганьо му е добре. Малко му е. Трай мизернико и се гордей. И гласувай за Цецо.
  • 93 Хосе

    10 0 Отговор
    ако почнем да линчуваме продажните политици,едва ли ще крадат
    ..и роднините им също
  • 94 Хосе

    4 1 Отговор

    До коментар #91 от "Garrincha":

    осъзнаваш ли изобщо,колко си прав

    Коментиран от #106, #107

  • 95 Един

    11 0 Отговор
    Безобразие- с крадени пари, да пазаруват на “преференциални цени”!!!!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 тинко

    3 0 Отговор
    синът на Ананиев взимал заплата 23 бона, работил в болница !
    Що апартамент може да се купи, ехеее
  • 98 Логика

    1 2 Отговор
    Не знам дали хората/журналистите са прости, или просто има атака на ниво партия. Цените са такива в нотаеиалните актове, понеже се изповядват сделките на възможно най-ниска цена, с цел плащане на ниски такси и данъци. Това се прави от госини и не само от депутати. Не че ги оправдавам, понеже мишкуват, но това е цялата истина...
  • 99 Тинтири МИНТИРИ баш философф

    3 0 Отговор
    Всичките политици са лапали яко, все пак са бивши комунисти.
    Гуемо лапане е имало и след 44 г. по същия начин имоти и пари .
    После разруха и фалит , нещата се повтарят , повтарят и пак наново.
    Винаги управляващите въвеждат изгодни за тях правила (закони) .
    Лош материал , формални закони ,фашлива държава, фиктивни реформи и имитация .
    Както са казали в природата ниШтО не се губи, и пак старата песен на нов глас.
  • 100 Илина

    1 1 Отговор
    Престанете с това " напазарували апартаменти" . Това да не са чушки и домати .. Неграмотни журналисти !
  • 101 България

    1 0 Отговор
    Интеграция на различните етноси .и аз искам бърлога у софето
  • 102 Народът

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Чудя се":

    Ами, то целият народ си е такъв - крадлив, нагъл и долнопробен! Народа разпознава в тези висши държавници себе си и затова си кротува!
  • 103 истината

    3 0 Отговор
    Падишаха вече е бита карта...никой не го бръсне за нищо!!!
    Колкото и да се прави на велик ей такива мушмороци го правят на луд. И нищо не може да им направи!!!
    Той си ги отгледа., но не можа да прецени алчността им.
    Сега ще мига на парцали като учителя си когато неговите го предадоха за пари и имоти.
  • 104 БРаво

    1 0 Отговор
    Браво, браво, господине !
  • 105 И да влезе

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "vreme e":

    дългосрочно някъде на държавна издръжка.Нов костум,раиран,с шапчица,ще му отварят и затварят вратите,ше му чистят като на хотел.И така до края на живота му да си живее на врата на държавата.Дано по-скоро.!
  • 106 Аааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Хосе":

    дългосрочно някъде на държавна издръжка.Нов костум,раиран,с шапчица,ще му отварят и затварят вратите,ше му чистят като на хотел.И така до края на живота му да си живее на врата на държавата.Дано по-скоро.!
  • 107 Аааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Хосе":

    Аз ,де да знам,а наказват ,че от една нишка можел цял чорап да се разплете.Да ги оставим да се само изядат,а? Нека доказват кой е по по най-крал!!!Плащаш си 50лева в Токуда за АВ и почваш по списък да вадиш нотариални актове.По имена и по фирми.НС,МС,Президентсво,БНБ,министерства,де що има агенции,държавнивт институции и всичко дето се сетиш.И понеже са много ,предлагам да направим списък и всеки да се жертва с по 50 Примерно лева и да видим какво чудо ще лъсне и блесне.Като гол Г*з на месечна.Правете списъка и го обявете или да направим група във фейса.
  • 108 Аааааа

    2 0 Отговор
    Аз ,де да знам,ама казват ,че от една нишка можел цял чорап да се разплете.Да ги оставим да се само изядат,а? Нека доказват кой е по по най-крал!!!

    Плащаш си 50лева в Токуда за АВ и почваш по списък да вадиш нотариални актове.По имена и по фирми.НС,МС,Президентсво,БНБ,министерства,де що има агенции,държавнивт институции и всичко дето се сетиш.И понеже са много ,предлагам да направим списък и всеки да се жертва с по 50 Примерно лева и да видим какво чудо ще лъсне и блесне.Като гол Г*з на месечна.Правете списъка и го обявете или да направим група във фейса.
  • 109 Гост

    1 0 Отговор
    Заповядайте СЕЛЯНИ място има за всички.
  • 110 tate

    1 0 Отговор
    Драги селяни защо се довлекохте тук в София барабар със селските си коли манталитет и говор ?? Как па станахте толкова богати за "Първа линия с изглед към Витоша" що не дойдете в Конювица да ви маризят патладжаните ?? Селската ви наглост вече премина 2 милиона "Софиянци" ! Партията майка Гроб си отгледа отрочетата тук В МОЙТА РОДНА СОФИЯ селяни !! Като сте толкова богати си дигнете палати в родните места бе СЕЛЯНИ !! ТУК НЕ СТЕ ПОКАНЕНИ и НЕ сте добре дошли еле па такива крадци от ОПГ ГРОБ !! Криете се зад охрани да не ви стигне народната любов но ще има ВЪЗМЕЗДИЕ
  • 111 tate

    1 0 Отговор
    Скъпи селтаци пречите ми да се возя в метрото ,пречите ми да карам колело задушавате ме с изгорелите газове на 'ЕС КЛАСАТА " дето е 20 годишна !! Бутате се в магазините ,пресичате на кестерме и не на пешаходна пътека ,ходите по платното еле па тия с детските колички и телефоните на ухо,взимате ми предимството в кръговото на 4 ти км, Трудно е да ви слушам то е ""ЪЪЪЪЪ НАЧИИИИ "," МММ В СМИСЪЛ" ,"МИИИИ " все едно слушам намачкана касета на касетофона !! Претенциозно мрънкате ръгате се .....ПРЕЧИТЕ