28 Април, 2019 20:27 29 509 44

Убийците на Васил Илиев вече са невинни

  • васил илиев-
  • убийци-
  • темида

През февруари 2019-а е изтекла абсолютната давност на престъплението отпреди 24 години и разследването е прекратено завинаги

Убийците на Васил Илиев вече са невинни - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Убийците на Васил Илиев са невинни. Правният абсурд обаче е истина и се обяснява с факта, че през февруари 2019-а изтече абсолютната давност на престъплението отпреди 24 години, разследването е прекратено завинаги и килърите нямат повод да се страхуват от лапите на Темида. Това твърди Lupa.bg, като се позовава на магистрат, запознат с детайлите по атентата. Анонимните атентатори обаче не могат да са спокойни заради приятелите на Императора на ВИС, които още таят жажда за възмездие.

На 25 април се навършват точно 24 години от смъртта на висаджия №1. През далечната 1995 г. Васил Илиев е безспорният господар на сенчестия бизнес в България, любимец на политици, бизнесмени, спортисти и плеада красавици. Приказката за бореца от Кюстендил обаче приключва привечер, докато пътува към своя ресторант „Мираж” в София с три куршума, изстреляни от анонимни килъри.

Часове преди екзекуцията Императора се среща с партиен функционер от БСП в парк-хотел „Москва”. После тръгва към своя ресторант „Мираж” в столичния кв. „Емил Марков”, смятан за централа на ВИС, където трябва да празнува рождения ден на майка си Венче. Босът шофира сам сребристия си мерцедес 600 SL, регистриран същия ден в КАТ, а гардовете му го следват в червен „Сеат толедо”. Часове по рано висаджия №1 дал на друг добре облечен бизнесмен – Филип Найденов - Фатик 100 000 долара, за да му докара новия поръчков мерцедес.

Към 21,10 ч. колите влизат в малката, тъмна и изровена ул. „Никола Каменов”, до която има строеж. Заради лошия път Илиев се движи само с 20 км/ч. Почти спрял е, когато неизвестни килъри откриват стрелба със заглушител от 2-3 метра. Мерцедесът забива калник в металната ограда на строежа. От предницата му излиза дим, потрошени са предното и дясното стъкло, фаровете светят.

30-годишният Васил Илиев е килнал главата си встрани, издъхнал на място. Един куршум го уцелва в главата, друг минава над ухото, а трети пронизва рамото и спира в гръбначния стълб. На мястото са изстреляни общо 17 куршума. Има пробойна и по колата на двамата гардове, но те са невредими.

Килърите на митичния борец обаче се измъкват сухи и до момента няма категорична яснота нито за поръчителя, нито за извършителите на атентата. Макар че през тези 24 години версиите се множаха в геометрична прогресия.

Отминалото време обаче малко по малко заличава от обществената памет тартора на ВИС. Преди време, например, негова любима кръчма на „Златните мостове” във Витоша изтри и последния спомен за бореца, видя Lupa.bg. Стопаните на ресторанта, който събира стотици изгладнели туристи на кебапчета и шкембе чорба, махнаха старите некролози на могъщия гангстер, чиято дума бе закон в България през 90-те.

В негова памет кръчмарите държаха години наред тъжната вест за кончината на стените. Поводът бе, че приживе шефът на могъщата империя ВИС редовно отскачаше до уютната кръчма за глътка спокойствие и скромна, но вкусна софра. Това бе мястото за уединение и размисъл на Нерон Вълка, където бягаше от тълпите борци и политици, които го търсеха за всевъзможни услуги и заеми. Днес обаче от некролозите няма и следа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРАГЕДИЯТА

    212 13 Отговор
    СЛЕЗ КОМУНИЗЪМ СЛЕДВАТ 30г БЕЗВРЕМИЕ - ПАВИАНИ, ОРАНГУТАНИ И МАТЕРИАЛИ . . . САМО КИТАЙ УСПЯВА ДА НАПРАВИ РЕАЛЕН ПРЕХОД, ЗАГУБИХМЕ 30г, МНОГО ХОРА ПОЧИНАХА, ПЕНСИОНЕРИТЕ ЖИВЯХА КАТО КУЧЕТА, КРАСИВИ ЖЕНИ СЕ СГОДИХА С ЛА.НА . . .

    Коментиран от #36

  • 2 Batushka

    50 24 Отговор
    Паметник и държавна пенсия !
  • 3 месара

    91 5 Отговор
    тази "важна" статия за кого е предназначена?! едва ли за убийците - и те са мъртви. "недосегаемите и безсмъртните" би трябвало да са разбрали че на оловото му е се едно кого убива.
  • 4 Материал

    24 91 Отговор
    Еми аз съм прос материал и харесвах Васко Илиев, имахме възмоност да бъдем мъжкари, да заграбим имоти, жените бяха превърнати в предмети, инак щях да работя цял живот в сектор услуги и да гледам как Хората живеят а аз говедото . . . поне говедата се нажгивяхме
  • 5 СИК

    53 4 Отговор
    Е то бай Миле отдавна е покойник от ко да се притеснява след като е изгнил в гроба само кокалите са му останали.
  • 6 Notorious

    45 7 Отговор
    Давността изтича 20 години след убийството.Това дефакто означава,че то е изтекло още през 2015 г.

    Коментиран от #34

  • 7 ти го каза

    93 22 Отговор
    Всичко с времето си.Тогава си имахме Император,сега си имаме премиер.Поне онзи имаше топки.Ех живот , живот.....
  • 8 Обективен

    78 3 Отговор
    А за тези които разграбиха България...и за тях ли има давност????

    Коментиран от #10

  • 9 Пръцко

    88 12 Отговор
    Слава на героите, поразчистили Родината от л..н..а като гореспоменатата мутричка, ама КОЙ ще разчисти настоящите?
  • 10 Петър

    53 4 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    Притеснявам се,че драгалевския приватизатор ще отърве кожата
  • 11 фърко

    68 9 Отговор
    Това само в БълХария го има в Америка няма такива давности ...
    Ако разкрият убийство от 1960-та година и старчока дето го е направил е още жив, отива на електрическия стол веднага или търка нарове до смъртта си! Тъпанарите в парламента да помислят и за това, престъпления, давности и тн. А не само парите да гледат да вземат на хората!
  • 12 Робер

    60 23 Отговор
    Това показва още по добре как държавата беше абдикирала.Показа как мутри,комунисти и ченгета разграбиха България и разбиха хиляди животи .Трябваше всички,които участваха в грабежа да бъдат заличени,а не сега когато Борисов им спря кранчето,реват че гладуваме,че сме бедни и отново те щели да ни оправят.Нима паметта е толкова къса?

    Коментиран от #22, #43

  • 13 Възмутен

    67 4 Отговор
    Възмездието го е настигнало. Комунетата и ДС ги създадоха и когато мутрите си повярваха и спряха да се отчитат, създателите им започнха да ги разчистват един по един. ....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Dido

    59 2 Отговор
    Поредня бушон кой се опитвате да превърнете в икона!!! На теория всички в БГ са против корупцията и организираната престъпност, на практика възхваляват и се кланят на мутри!! Еи затова няма да оправи тази държава!Илиев и всички които са ви известни са поставени лица, бушони на червената буржоазия която никога не е спирала да властва в БГ!!!!
  • 16 Бате СЕР ГЕЙ

    28 8 Отговор
    По това време кои бяха управляващи ,че нещо не си спомням ,сетих се ,май е сега точат лиги за власт , и си мислят че сме забравили.
  • 17 Валера

    21 2 Отговор
    Гардовете са били без оръжие! Защо ли!?
  • 18 ВИС

    12 29 Отговор
    Бог да го прости! Само той заслужава уважение от мутрите на прехода. Не стана убиец, кой каквото ще да ми разправя, не е поръчвал убийства.
  • 19 Мемфис

    23 7 Отговор
    Защо не пишете името на бесепара, при когото е бил на инструктаж?
    А може би преди него на инструктаж при същият бесепар е бил точно убиецът!

    Коментиран от #21

  • 20 Марони

    32 2 Отговор
    Тези,които създадоха мутренския модел на прехода,те си ги и изчистиха-БСП-комундетата!Просто си "уволниха" ратаите с еднопосочен билет към ада!Та как очаквате да има виновни и осъдени!То и съдът си е от техни хора.
  • 21 Марони

    21 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мемфис":

    Името му е Луканов.
  • 22 Реалист

    21 9 Отговор

    До коментар #12 от "Робер":

    Вобще не е къса - мор за комундетата и никога по-вече на власт. От всичките ми познати и приятели никой не ще и да чуе за бсп/бкп и червените олигарси като гергов, гуцанов и сие
  • 23 Марони

    23 8 Отговор
    Ако дадем отново власт на престъпното и ретроградно БСП-комунисти,ще бъдем най-безмозъчната и упадъчна нация на планетата,драги сънародници!Не допускайте това.
  • 24 МАЯ

    14 7 Отговор
    Колко съм щастлива колко съм радостна от този ден в който загубих моя Васил!
  • 25 s7un7

    21 2 Отговор
    Трябва да бъдат наградени с медал, освен, че са невинни, а и не само те, всеки които е убил престъпник, трябва да бъде награден с медал
  • 26 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    те дали още са живи ?
  • 27 Пунта Мара

    23 6 Отговор
    Ай, тоя капут бил император , да се пържи в ада тоя помияр , колко майки е разплакал деева и боклука !!! Червените плъхове ги създадоха да тормозят хората , да пукнат всички като тоя лайнар !!!
  • 28 Бай Пешо

    16 1 Отговор
    Баща му беше шеф на хотел-ресторант България(служител на ДС) продаваш по 20 000 шишета КокаКола на месец. Всички му се кланяха за да им даде по някоя каса. И кланящите, всички бяха от ДС и пишеха доклади срещу него.
  • 29 Хаджи генчо

    14 1 Отговор
    До кога ще не занимавате с тези мутри
    Като чели са направили нещо хубаво за
    Страната.
    Тези журналисчета навярно са сукали от тях.
    Има толкова велики Българи за които нищо не се споменава
    Само за големите рекетьори....
    Единствено заслужават никога да не се
    Споменават
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абсолютен престъпник

    1 7 Отговор
    Да обаче давността за убийството на Георги Илиев още не е изтекла. Тоз Райко Кръвта, от Дупница ли е, от Банско ли е не знам, обаче тежко и горко. Жорката въобще не харесваше такива помияри

    Коментиран от #35

  • 32 Българин

    5 2 Отговор
    Че кой и кога ги е търсил убийците на тоя пич!!! Ако небеше неговото убийство! И и още куп знакови убийства! Сега нямаше откъде управляващите да ,точат еврофондовете!това беше условието на Европа за да дава милиарди( знаковите мутри на прехода да бъдат убити! ) Ама Бойко едва ли знае нещо за това! Той е по генното инженерство корифей! Човек с много дипломи ! Ерозиране!образован!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гуня адвокатина

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Notorious":

    Ако е прекъсвана се удължава.
  • 35 Пена

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Абсолютен престъпник":

    Ника ти е точен.
  • 36 1944

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ТРАГЕДИЯТА":

    китай едва ли ще надмине безобразията на нас.аната ви матушка рассия. еталон за абсолютно престъпна територия.
  • 37 Жоро

    3 0 Отговор
    Убили да един мафиоз и престъпник задлужил си оловото
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Фафри

    1 0 Отговор
    То сега никой не влиза в затвора за къде по тежки убииства,те тръгнали да търсят преди 25 години виновни ...еех смех.смех
  • 40 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    На " ДОКО " № 33 Простете ,но просто не знаете колко ни е мъдър народа ! Правилно е : ОКО ЗА ДВЕ, ЗЪБ ЗА ЧЕНЕ !!!
  • 41 Рашко-Парашко

    2 0 Отговор
    Братята бяха бушони. Пишете за покровителите и работодателите им.Още тогава през 1996г. като гръмнаха Васил,полицаите на морето говореха за руснаци. След убийството на Луканов,баницата се раздели автоматически на две: Верните на ,,руската връзка'', и новоосвободените български структури. по онова време много народ след като му припареше бягаше все към Одеса.И днес не е по различно. Иначе такива подвеждащи статийки стават за вечерно време към 7:50 за ,,Лека Нощ Деца''.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 gfdsea

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Робер":

    Само че това продължава и СЕГА
  • 44 ВИС-2

    0 1 Отговор
    Обичам много Васко. Братко ти си мили!