Last news in Fakti

16 Май, 2019 09:15 22 893 48

Александър Манолев с нова къща в „Драгалевци“

  • александър манолев

За луксозния имот са платени 675 618 лв.

Александър Манолев с нова къща в „Драгалевци“ - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Фамилията на изгонения заместник-министър на икономиката Александър Манолев е прибавила още една перла в короната от имоти. Това е станало само два месеца преди да избухне скандалът с къщата за гости в Сандански, твърди в. "Галерия" в свое разследване.

На 29 януари бащата на Манолев е купил луксозен имот на ул. „Захари Зограф“ в столичния квартал „Драгалевци“.

Цената му е едва 675 618 лв, но би трябвало да е поне четири пъти по-висока, тъй като сградата прилича на огромна резиденция. По информация на "Галерия" зад сделката стоял синът му Александър, който имал намерение да живее там, но тогава още бил висш държавен служител и не искал да бие на очи с къщата.

Затова в схемата се включва баща му Димитър, който е бивш митничар, 5 мандата кмет на граничното село Кулата и агент на Държавна сигурност в миналото. Баровският палат в „Драгалевци“ е изграден от фирмата "София Пропърти Инвестмънт". Те вдигат двуетажната постройка от 247 кв.м. на парцел от над 1 декар.

Строителните разрешителни са на името на един от собствениците, които не са известни в бизнес средите и има подозрения, че са подставени лица на семейство Манолеви още от самото начало на проекта през 2015 г. Реално къщата е вдигната от голяма строителна компания. През 2018 г. е направена и оградата на имота, вдигнато е и барбекю от 15 кв.м. На 29 януари 2019 г. Димитър Манолев купува дяловете на фирмата "София Пропърти Инвестмънт" и преименува дружеството на "Тринити Инвестмънт", показва справка в Търговския регистър.

Така фирмата му, на която е собственик и управител, става собственик на баровския имот. Манолев не е посочил къщата в най-новата си декларация пред КПКОНПИ, тъй като се води собственост на баща му и е придобита през 2019 г., коментира в. "Галерия". Проверка на седмичника показва, че новата придобивка не отстъпва по лукс на къщата за гости в Сандански, заради която на Манолев бяха повдигнати обвинения за злоупотреби с европейски пари.

Баща и син Манолеви били забелязвани на мястото по време на строежа на драгалевския дом, пише в. "Галерия".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манолев

    124 3 Отговор
    Пак съм невинен.........Хи-хи-хи

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 без коментар

    115 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ..... и агент на Държавна сигурност в миналото.
  • 4 Няма Държава

    192 5 Отговор
    Е добре де. Няма ли съд, затвор и конфискация? Откъде пари ??? Митничар, министър, схемаджии , с една дума- ГЕРБ ! Докога бе хора ще ги търпим.

    Коментиран от #6

  • 5 Мигел

    41 22 Отговор

    До коментар #2 от "Plakat na gerberi":

    Първо благодари на братята Кирил и Методи,които ни дадоха БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА!После почни да я използваш и тогава споделяй благодарностите си и към други партии и личности!

    Коментиран от #13

  • 6 Рошко

    28 16 Отговор

    До коментар #4 от "Няма Държава":

    В България сме ,няма ,ако искаш да не ги търпиш ,терминал 2

    Коментиран от #11

  • 7 бл.134 в Зап. парк

    70 4 Отговор

    До коментар #1 от "Манолев":

    Машала , ефенди. Купувайте , яжте и пийте . Не е имало никога турско робство . Български чиновник , на три морета ... с къщи .
  • 8 1234

    85 6 Отговор
    Герб са раково образование тип октопод, който обаче си има ясно обособена тиква, която трябва да бъде смазана с камъни и дърве, а може и някое друго тяло... Мафията в италия може само да се учи, интересно зашо от ЕК не коментират, а да защото ЕНП са същите боклуци. Това което можем да направим е да изринем герб с масово гласуване за други партии

    Коментиран от #10, #12

  • 9 ДДРОнег

    78 2 Отговор
    В България се краде много, предимно от хората, които са на бюджетни заплати, т.е. не произвеждат нищо !!! И не става въпрос само за политици, но и от такива като бащата на този - митничарите !!! Бяха почнали да им снимат къщите с дронове, но после всичко замлъкна, както всичко в България !!!
  • 10 ДДРОнег

    36 9 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    ОбразОвание е онова, дето си го завършил с тройка, а герб са раково образУвание !!! Много се дразня от неграмотници с претенции, за да бъдеш добре, първо трябва да си достатъчно грамотен и образован, ако не си - ек ти метлата или да миеш чинии !!!

    Коментиран от #25, #30

  • 11 dynamo

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    Така е
  • 12 Рошко

    27 4 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    ГЕРБ БСП ДУПС всички за мене са едно всички,от преди прехода досега ,
  • 13 А ти Мигеле:

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мигел":

    Виж, колко гешки имаш!

    Коментиран от #27

  • 14 1234

    44 3 Отговор
    Лъжите на герб са безгранични като космоса...Гората намаляваше с бързи темпове, но дърветата продължаваха да гласуват за брадвата, защото дръжката и бе дървена и те си мислеха, че брадвата е една от тях!
  • 15 Бойко Борисов

    50 1 Отговор
    Имам странното усещане за корупция......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ниграмотник

    36 2 Отговор
    И с'я, к'во пра'им? Кат' нема оставка за подаване? По затворите ли ще одим. Или Баце да го назначи и пак да го изгони.
  • 19 До кога

    47 1 Отговор
    Митничар с 1000лв. заплата не може да спести за къща в най загубеното село около София, този купува палат за 2,4 млн. и никой не му търси отговорност.
    Конфискация, глоба и затвор...
  • 20 Усмивката

    25 2 Отговор
    Значи....митът за държавна сигурност не е само мит.И слухът че ни иправляват ченгета и „шофьори” не е само злоба.И че Българи е ченгеджийска държава само в Брюксел не знаят.И че ще има наскоро „акция” за колкани и светлини по изборите е чисто мероприятие на МВР.....и още
  • 21 Аааa

    30 0 Отговор
    НАРОДЕН СЪД !
  • 22 Гост

    29 0 Отговор
    ех мамини сладурковци, всеки крал на принципа "след мен потоп". няма ли поне един да пребием с камъни, както в едното много старо време?
  • 23 Див селянин

    27 2 Отговор
    Ленин е казал: ПЛЮЯ НА РУСИЯ, ЗАЩОТО СЪМ БОЛШЕВИК. Тиквопитекът и неговата мафия, сигурно казва същото за България. Такова беззаконие и такъв грабеж, не е имало от великата октомврийска революция.
  • 24 Да остявиме Боко

    17 0 Отговор
    Ама този нека бъде до Стайков, защо само онзи, освен това, да бъде ревизиран поне за 10 години, всичко излиза
  • 25 Усмивката

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДДРОнег":

    Четохнякъде че търсят тролове за партия ГЕРБ...Задължително условие е да са завършили Филологически....и поне веднъж в живита си да са откраднали

    Коментиран от #28

  • 26 ДАААА

    18 0 Отговор
    БАЩАТА ОТ ДС , КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ !
  • 27 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "А ти Мигеле:":

    Гешки !?!?! Какво е това- Гешки !????
  • 28 Българин

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Това къде го чу? На събрание на комунетата или от ДС ти спуснаха нюлетина??

    Коментиран от #39

  • 29 Българина

    25 1 Отговор
    На 26 силен антиевропейски вот, защото БРЮКСЕЛ СИ ТРАЕ И СТИМУЛИРА ПРОТЕЖЕТО СИ БОРИСОВ ДА ДЕБЪЛГАРИЗИРА И ИЗПРАЗВА страната от съдържание и перспектива. Цялата държава е прогнила като съд прокуратура данс мвр мо мнвр мон, всички дружно работят за целта поставена от брюксел, ДЕБЪЛГАРИЗАЦИЯ по всички възможни начини, корупция, нишоправене, кражби, миграция, промяна историята джендъризъм отнемане на децата ни, ниски доходи. Брюксел си трае за беобразията на бб и герб защото това иска! Искаме референдум за излизане !
  • 30 Гъдю Гъдев

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ДДРОнег":

    Недей така, ще вземе работата на някой висшист.
  • 31 Йозеф

    8 27 Отговор
    Къщата реално е на баща му, народа е озверел от злоба, на днешно време трябва да криеш благосъстояние, панелната завист е всемогъща. Трябва да приемете, че има хора, които изкарват страшно много пари, предимно с акъл, не с работа. Така е било през комунизма - некадърни землянкаджии национализират частния капитал, ама без акъл не се получава нищо. Следва планова икономика, ТКЗС и три фалита на държавата.

    Коментиран от #32, #33, #38

  • 32 До йозеффф

    20 0 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    Очевидно баща му като кмет на село и бивш митничар е искарал пари.......
  • 33 Западните Балкани

    22 0 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    Тези неща трябва да се проверяват. Щом имаш бизнес и всичко ти е наред или не влизаш във властта, или си готов всички около теб да бъдат проверявани. Нека има богати хора, но не по втория начин. А повечето, които знаем са такива. Особено тези във властта.
  • 34 Вова

    22 0 Отговор
    Какво стана с апартаментите на Цветанов, само оставката ли беше, ще има ли проверка на доходите му на роднините му и при несъответствие - конфискация, или само си сънувам?
  • 35 морал

    16 0 Отговор
    нали подадох оставка ,какво искате,боко каза че така се прави
  • 36 от Драгалевци

    19 0 Отговор
    Къщата беше обявена за над милион евро. Ясно е, че реалната цена не е 300 000 в никакъв случай, но как се вади такава разлика кеш ми е чудно....
  • 37 123

    24 0 Отговор
    В Германия ако не можеш да докажеш с какви пари си купил даден имот или ако доходите, с които е купен имотът са незаконни и ако не можеш да докажеш платени данъци за тези доходи, отнемат ти имота на мига.
  • 38 Усмивката

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    А според тебе как да се води борба с корупцията.Когато мозъци като тебе „узреят ” че всичкото злощастие на държавата и народа ни произтича от такива феномени.Със страшно много пари.Тогава може би ще се решим и за малка крачка напред.
  • 39 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Такив са медиините правила.Всичко се чува по улицата.А ти къде живееш?
  • 40 Иво

    14 0 Отговор
    Ей, много къщи, много нещо! Всеки ден изскача по някой крадец от властта, с една, две или повече къщурки, апартаменти, тераси, барбекюта и т.н. крадат като за последно...
  • 41 От партията

    10 4 Отговор
    Пестят хората, купуват! Вие само плюете и завиждате!
  • 42 Гифонович

    8 1 Отговор
    Да гласуваме ли пак за крадците от герб? МОЖЕ БИ ДА ГИ НАПРАВИМЕ ОЩЕ ПО БОГАТИ.
  • 43 Ицо

    11 0 Отговор
    България- рай за корупция и кражби. Гарантирано от.......
  • 44 Зара

    8 0 Отговор
    От къде париии е това е най-важния въпрос? Заплатата ли стига дори за 600 000лв? Да оставим, че тия връзкари и земите си взимат по техните начини, да не мислите, че плащат по 200 000 евро за декър хаха нееее те си имат начини и всичко им идва от небето...
  • 45 някой

    8 1 Отговор
    ако им бях ходил на гости ,ще ги санкционирам ....е то при толкова къщи на кого да идеш първо?!?
  • 46 витошка

    5 0 Отговор
    стрелять крадеца !
  • 47 ивайло

    9 0 Отговор
    Хората излизат по улиците!Искайте властта на крадците да подадат оставка!
  • 48 явертъу

    4 0 Отговор
    Сега Тодор Живков ,не ви ли се струва че е светец ,в сравнение с тези жалки боклуци?
    Аз от 10 години го повтарям тва.