26 Юли, 2016 14:58 887 0

Петрович: Лудогорец не е фаворит срещу Звезда

  • петрович-
  • лудогорец-
  • цървена звезда-
  • шампионска лига-
  • левски

"Сърбите имат шанс дори срещу Барселона", заяви треньорът на Левски

Петрович: Лудогорец не е фаворит срещу Звезда - 1
Снимка: БТА

Цървена звезда не е аутсайдер срещу Лудогорец, заяви старши треньорът на Левски - Люпко Петрович, който направи сърбите шампиони на Европа през 1991-а година. Той добави, че разградчаните разполагат с много добри футболисти, но Цървена звезда не може да бъде аутсайдер срещу нито един отбор, дори и той да носи името Барселона.

"Лудогорец е шампион на България вече пет поредни години и може да си позволи да купува футболисти за по 2 милиона евро. Имат играчи, които взимат по 70 хиляди евро на месец. Тяхната цел е да бъдат шампиони всяка година и по възможност да направят пробив в евротурнирите. Добър отбор са, имат бързи и интелигентни футболисти. Звезда обаче има шанс и срещу Барселона, а в случая е добре, че първият мач е в България. Не може Лудогорец да бъде фаворит срещу европейския и световен клубен шампион! Звезда си е Звезда и не може бъде аутсайдер срещу никого", каза Петрович за Журнал.

"Лукоки е много добър футболист, но и Кафу и Натанаел са много опасни. Те играят в система 4-2-3-1 вече дълго време, имат и много добре организирана защита. Наскоро платиха 500 хиляди евро за украинеца Пластун, за когото все още не мога да кажа нищо, освен че е висок играч. Марселиньо пък е класически плеймейкър и играта на Лудогорец зависи много от него. Неговите най-силни страни са пасовете и изпълненията на пряк свободни удари", добави той.

Люпко Петрович говори и за отпадането на Левски от турнира Лига Европа след домакинското равенство 1:1 срещу словенския Марибор: "Невероятно е какви положения пропуснахме, а и не ни дадоха две дузпи. Отпаднахме и сега ще се съсредоточим върху успешен старт на българското първенство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА