31 Юли, 2016 09:56 1 025 0

Ислямска държава със заплаха преди Игрите

  • олимпиада-
  • заплаха-
  • пожар-
  • ислямска държава-
  • тероризъм

Терористите тровят водата и подготвят атаки с дронове за Олимпиадата

Ислямска държава със заплаха преди Игрите - 1
Снимка: БТА/АР

Мащабна атака, включваща отравяне на водата във водоизточниците на Рио де Жанейро обмислят терористите от Ислямска държава. Такива съобщения са били прихванати от спец службите, които вече работят по затягането на контрола на питейните източници за жителите и гостите на Олимпиадата.

Игрите в Рио вече станаха обект на анализ заради замърсените води, в някои от които бяха открити дори човешки останки, а това е накарало терористите да се насочат към едно от най-слабите звена в организацията на Рио 2016.

Сред вариантите за удар срещу спортистите и феновете са и въздушни атаки с дронове.

Междувременно пореден инцидент около организацията на Олимпийските игри в Рио насочи вниманието към Бразилия дни преди официалното откриване на 5 август. След проблемите във водопровода и електрическата инсталация в олимпийското село, сега спортистите трябваше да се справят и с пожар.

Делегация от близо 100 спортисти от Австралия трябваше панически да бягат от квартирите си, след като в сградата пламна огън, а противопожарната система не реагира, тъй като е била временно изключена заради течащите ремонти.

Няма пострадали и ранени при извънредната ситуация, а разследването досега сочи, че пожарът е причинен от изхвърлена цигара в кошче за боклук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА