Last news in Fakti

3 Август, 2016 06:00 8 627 3

Барселона пред сензационен трансфер

  • жиняк-
  • трансфер-
  • барселона-
  • тигрес

Каталунците следят изявите на Андре-Пиер Жиняк, който играе в Мексико

Барселона пред сензационен трансфер - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона е на път да направи сензационен трансфер, гръмна испанската преса. Според каталунския вестник "Мундо Депортиво" испанският шампион е набелязал 30-годишния нападател Андре-Пиер Жиняк от мексиканския Тигрес.

Отговорен фактор по селекцията от ръководството на клуба в момента е в Южна Америка в търсене на централен нападател с опит и голов нюх, като французинът е сред първите в списъка, твърди изданието.

Жиняк бе позабравен, откакто заигра в Южна Америка преди година, след пет години в Олимпик Марсилия. С екипа на Тигрес обаче голаджията прави фурор. През изминалия сезон записа 46 мача с внушителните 32 гола, а за новия вече има едно попадение в първите два двубоя.

Жиняк напомни за себе си на Евро 2016, където игра и на финала с националния отбор на Франция. Нападателят влезе като резерва в битката за трофея срещу Португалия и можеше да стане героя на мача, но в 92-ата минута удари греда, а в продълженията иберийците триумфираха с 1:0.

В България Жиняк е печално популярен от 2007 година насам. С екипа на Тулуза нападателят вкара гол на "Българска армия" срещу ЦСКА за 1:1 в 96-ата минута и така изхвърли "червените" от Европа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro

    0 0 Отговор
    Много хубаво бил е звезда ама вече е на 30год. Какво ще го правят след 3-4години?
  • 2 548

    0 0 Отговор
    По-големо дърво не бях виждал
  • 3 Батето

    0 0 Отговор
    Горо и 545, вие сигурно сте по-добри ногометници, а