Last news in Fakti

3 Август, 2016 19:21 779 0

Бадминтонистките ни са заредени с оптимизъм за Рио

  • стоеви-
  • зечири-
  • рио

Българската състезатели по бадминтон са готови и с нетърпенеие очакват олимпийските игри в Рио.

На сингъл Линда Зечири ще се опита да накара страната ни да се гордее.

"Готова съм за Oлимпиадата, подготовката премина повече от добре. Надявам се да представим достойно България и да се борим за медалите в Рио. Определено за всичките тези години съм доказала, че мога да победя и най-добрите състезателки в света, така че се надявам да го направя и на Oлимпиадата", каза Зечири на летище София.

"Вълнувам се, това е голям форум за всеки един спортист. Условията са различни, като цяло не сме свикнали на този тип организация и естествено, че вълнението е различно, но само в положителна посока. Важно е психически да съм настроена да победя и да се боря във всеки един мач максимално да дам най-доброто от себе си. Отивам с изцяло положителна настройка, надявам се условията в залата да са добри, както и тренировъчните условия", добави бадминтонистката.

Линда Зечири е в група "Д" заедно с поставената под номер 11 в схемата Кърсти Гилмор (Шотландия) и Сабрина Жаке (Швейцария). Само победителките в 16-те групи се класират за фазата на елиминациите (осминафинали). Първият мач на Зечири в Рио е на 13 август.

В същото време сестрите Стефани и Габриела Стоеви правят своя дебют на подобен голям форум.

"Много сме развълнувани, не можем да повярваме, че дойде и този момент. Спомняме си, че брояхме как остават 500 дни, 400 дни, а сега са броени часове до олимпиадата. Развълнувани сме, но и много щастливи, че успяхме да се класираме на нашите първи олимпийски игри", каза Габриела Стоева на летище София.

"Знаем, че ще бъде много тежко, борбата ще бъде ожесточена, но се надяваме на една добра игра и да им покажем на какво сме способни. Ще изненадаме противничките си с борбеността, която имат българите и се надяваме да ги победим. Разузнали сме другите двойки, но на олимпиада няма лесни съперници", добави тя.

"Искаме да представим България достойно и ако можем да се класираме за четвъртфиналите, а също така и да стигнем до медалите. С треньора ни в Рио ще направим тактика за всеки отделен мач", каза Стефани Стоева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА