Last news in Fakti

3 Август, 2016 22:30 1 324 0

Лудогорец ще лапне над 6 милиона за боя над Звезда

  • лудогорец-
  • 6 милиона-
  • цървена звезда-
  • лига европа-
  • шампионската лига

Успехът на Лудогорец на "Мала Маракана" остава в историята. За победата на българите над Цървена звезда с 4:2 ще се говори още дълго, но също така интересно е и какво ще бъде нейното материално изражение за родния тим.

С триумфа на сръбска земя "орлите" си осигуриха място в груповата фаза на Лига Европа и постъпления в размер на минимум 6,1 млн. евро, баснословна за родните стандарти сума. Тя обаче може да “скочи” повече от двойно, в случай че “орлите” успеят да преодолеят съперника си в плейофите на Шампионската лига и си извоюват участие сред 32-та най-добри отбора на Стария континент.

Гореспоменатите суми може да набъбнат дори повече, в случай че евробоиците ни запишат равенство/-а или победа/-и в груповата фаза на една от двете надпревари, както и ако успеят сензационно да преодолеят груповата фаза.

В Лигата на богатите точката се оценява на 500 хил. евро, победата на 1,5 млн., а излизането от групата - на 5,5 млн. евро.

В Лига Европа за реми отборите прибират по 120 хил. евро, а за победа - по 360 хил. Класиране на 1/16-финалите пък носи 500 хил. евро. Сериозни постъпления ще има и от продажбата на билети, спонсорски договори, рекламни и телевизионни права.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА