5 Август, 2016 09:00 949 0

Светът е отправил поглед към Рио

  • олимпиада-
  • светът-
  • рио де жанейро

През тази нощ се откриват 13-те Олимпийски игри в Рио де Жанейро

През тази нощ ще се проведе церемонията по откриването на  31-вите летни Олимпийски игри, които ще се проведат в Рио де Жанейро.

Церемонията по откриването започва в 02:00 ч. след полунощ. Тя ще се проведе на най-големия стадион в Бразилия - „Маракана“. На съоръжението ще се проведат и някои от състезанията в програмата на Олимпийските игри.

Подробности за откриващата церемония се пазят в строга тайна. Все още не се знае и кой точно ще запали олимпийския огън. Легендарният футболист Пеле призна, че е получил покана за запалването на огъня. Той обаче не знае, дали ще може да присъства на церемонията, заради ангажименти с компания, на която е представител.

Знаменитият бразилски хореограф Дебора Колкер е подготвила впечатляващо танцово шоу, в което ще участват повече от 6 000 танцьори. Сред музикантите в програмата ще са певецът и носител на няколко награди „Грами“ Каетану Велозу, както и  певицата Анита и Жилберту Жил, който е бивш министър на културата в Бразилия.

Олимпийските игри ще се проведат между 5-ти и 21-ви август.

Можете да следите церемонията по откриването на живо във Факти.бг 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА