Last news in Fakti

5 Август, 2016 10:28 886 2

Борисов и Плевнелиев няма да присъстват на откриването в Рио

  • плевнелиев-
  • борисов-
  • отказ-
  • покана-
  • откриване-
  • олимпиада

Стефка Костадинова и Красен Кралев представят България на шоуто на "Маракана"

Борисов и Плевнелиев няма да присъстват на откриването в Рио - 1
Снимка: БТА

Без президента и премиера на България ще бъде открита Олимпиадата в Рио де Жанейро тази вечер. Росен Плевнелиев и Бойко Борисов последваха тенденцията и заедно с много други държавни глави отказаха да пътуват до Бразилия за Игрите.

Голямото откриване е от 2:00 часа след полунощ тази вечер на стадион "Маракана", а България ще бъде представена от спортния министър Красен Кралев и шефа на БОК Стефка Костадинова. 

Сред лидерите ще бъдат президентът на Франция Франсоа Оланд, на Аржентина Маурисио Макри и на Колумбия Хуан Мануел Сантос, както и премиерът на Италия Матео Ренци. Американската делегация на игрите ще води държавният секретар Джон Кери. 

Вчера пък организаторите обявиха, че едва половината от поканените държавни глави са казали "да" и ще бъдат на "Маракана".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    И що така? дайте му шанс да истърси нещо "умно" и там :)
  • 2 Пиф

    0 0 Отговор
    Така е редно... Не е редно Президент и Министър да ходят по оличипиади и световни състезания като императори с антуража си, освен като частни лица. Защото някак си е нелогично при толкова проблеми тук те да са там? а и ако Главнокомандуващият ни драсне на купон кво ще правим без Баща на нацията? То като гледам реалността от десетилетия все едно сме сирачета тук?